Įkraunama...
Įkraunama...

Viskas apie angorą

o gal kas ira nusimezge is angoros toki sijono ir bliuskutes komplekta ziemai?ka amie toki dalyka manot is angoros? help.gif showoff.gif
Atsakyti
Neseniai mezgiau iš 100 procentinės angoros vilnos.Tai labai puikūs siūlai .Pagaminti Peru. Tai kalnu ozkos verpalai . Ypac švelnūs gerai dėvisi.
Atsakyti
drauge numezge dukrai angorini megztinuka, siulus pirko is ditekso.Tai pastoviai reikia nurinkimeti burbuliukus ir siaip jau dvi skylutes teko uzsiuti. Tai , sakau, gal prie grynos angoros reiktu dar koki siuliuka prideti g.gif
Atsakyti
as neseniai nusimezgiau is angoros megztuka
atrodo tai graziai, gal tik biski plera..ir nerealiai pukuojasi-kol apsivelku as ji tai puku pilnos akys...
o kol numezgaiu tai skaide jie ir net puoduose rasdavom maiste pukeliu doh.gif
Atsakyti
Tikra angora yra verpiama iš triušio vilnos, tie triušio pūkeliai labai švelnūs ir šilti thumbup.gif , bet labai trumpi ir dėl to labai sunku suverpti tikrai tvirtą siūlą, dėl tos pačios priežasties siūlai taip smarkiai "šeriasi".
Kas dar prisimena ir Lietuvoj kai kur laikydavo angorinių triušių, turguj būdavo tokių pūkuotų siūlų, dažniausiai baltų, kartais pilkų. Dažniausiai vaikams kepures megzdavo, as pati tokią turėjau tongue.gif
O cia galima dar pasiskaityti (anglų k.)
http://en.wikipedia....iki/Angora_wool
P.S.
Aš, asmeniškai iš tokių siūlų nieko nemegzčiau, nes paskui nešiot neįmanoma dėl to šėrimosi. Prisivelia ne tik akys, kol apsivelki, kiti drabužiai, doh.gif bet net ir tie žmonės kurie turi nelaimės šalia stovėt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nite: 25 lapkričio 2007 - 16:34
man angora patinka del svelnumo. neraaaaaaliai svelnute ir minkstute, bet mezgant tai ir mezgi, ir valgai pukus doh.gif
pats mezgimo procesas labai malonus, net slysta pro pirstus kokia svelni, bet jeigu reiktu ardyti- apsaugok Dieve! mazgosi, veliasi...
Atsakyti
as vakar irgi uzmaciau angoriniu ( triusiniu) siulu, metrazas superinis 100 gr 650 m ir tik 8 litukai uz kamuoliuka , bet suabejojau , o jei kaip sakot pukuojasi viskas, tai tada ne kas schmoll.gif
Atsakyti
4u.gif 4u.gif Nėriau vašeliu iš triušiuko siūlų ,pabaigusi pagarinau labai minšti,švelnūs ir nesipukuoja.Man patiko.
Papildyta:
Dabar atsirado itališka angora labai garas metražas 750gr. 3 nr virbalais pats tas ir vašelių labai gražiai žiūrisi o ir sudėtis geresnė negu turkų.
Atsakyti
Apie tikruosius angoros siūlus, kurie gaminami nupešus triušį, neturiu patirties, bet kiekvienoje siūlų parduotuvėje galima rasti turkiškus arba itališkus siūlus, kurių pavadinimas angora ir kurių sudėtis yra iš įvairaus mocheros ir akrilano santykio. Šituos esu išbandžiusi ne vieną sykį, todėl iš patirties galiu štai ką pasakyti. Pirmiausia, jie nei tįsta , nei traukiasi. Be to, yra švelnūs ir mezginys turi lengvą pūkelį, dėl to gražiai atrodo. Esu susidūrusi su storesne ie plonesne angora. Plonesnė yra šiek tiek storesnė už mocherio siūlus, bet daiktai labai šilti. Kaip trūkumą įvardinčiau, kad pasivelia, bet ne tragiškai, yra priemonių nurinkti pūkams. Kuris gi natūralus siūlas iš kieno nors plaukų nesusivelia?

Man dabar labiausiai patika tie plonieji, kurie paprastai vadinami ANGORA-2. Sudėtis 70 mocherio ir 30 akrilo arba poliamido. 100 g yra 750m. Storoji irgi būna panašios sudėties tik 100 g - 500m. Kaina panaši: 9-10lt. Megztukui iš vieno siūlo užtenka 2 matkelių. FANTASTIKA!
Vasarinių rūbų nepatarčiau megzti - bus per šilta, o rudeniniai, žieminiai pats tas.
Pabandysiu įkelti kelis savo seniau megztus rūbus.
Papildyta:
Čia megzta iš storesnės angoros.
user posted imageuser posted image
Čia iš plonesnės.
user posted imageuser posted image

O čia šilta suknelė iš dviejų siūlų: vienas angoros, kitas vilna.
user posted imageuser posted image
Atsakyti
ANGORA-2. Sudėtis 70 mocherio ir 30 akrilo, 100 g - 750m. Mezgiau iš šio siūlo suknelę, palaidinukę. Siūlas labai patiko. thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Dėvisi gerai, net skalbiu skalbimo mašina.
Atsakyti
Turiu ir aš tų triušinių siūlų. Kadangi jie maišyti su akrilu, tai tikiuosi, labai nesusidėvės. Nupirkau 2 matkelius šaliui megzti. Bet jau švelnumas... kadangi man labai patiko ir jie patys, ir jų kaina ( 5 lt vnt.), tai galvoju dar ką nors iš jų sau nusimegzti.
Atsakyti
QUOTE(žvėrūne @ 2010 09 14, 13:46)
Apie tikruosius angoros siūlus, kurie gaminami nupešus triušį, neturiu patirties, bet kiekvienoje siūlų parduotuvėje galima rasti turkiškus arba itališkus siūlus, kurių pavadinimas angora ir kurių sudėtis yra iš įvairaus mocheros ir akrilano santykio.

QUOTE(aelitka @ 2010 09 14, 14:58)
ANGORA-2. Sudėtis 70 mocherio ir 30 akrilo,  100 g - 750m.


Vat ir susigaudyk žmogau, kur angora, o kur tik angoros pavadinimas doh.gif Aš irgi kažkada mezgiau iš Andora - Angora, bet ten bent tos tikros angoros kažkiek buvo. Nu nesuprantu, kodėl pavadina siūlus ANGORA, jei ten nei gramo tos angoros blink.gif Matyt ir perkant siūlus (o YPAČ turkiškus), kaip ir maistą, reikia etiketę kruopščiai išstudijuoti doh.gif
Atsakyti