Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža

QUOTE(zyzane @ 2012 11 05, 15:50)
Ne, sorry, kad neaiskiai - cia mano mama planuoja stoti i birza, ne as pati.

Ai,tada jau aisku smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 11 05, 15:57)

Ačiū už atsakymą. Skambinsiu ryt išsiaiškinti kur dingo mano pinigai... doh.gif
Atsakyti
O šiaip įdomu, kodėl moka pinigus po dar vieno apsilankymo pas konsultantę. Jie gi deklaruoja, kad jei išėjai be išeitinių tai turi mokėti po 8 dienų lygtais ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Smiltele82 @ 2012 11 05, 16:53)
O šiaip įdomu, kodėl moka pinigus po dar vieno apsilankymo pas konsultantę. Jie gi deklaruoja, kad jei išėjai be išeitinių tai turi mokėti po 8 dienų lygtais  ax.gif

kadangi moka uz praejusi menesi, tai ir iseina, kad reikia palaukti.
Atsakyti
QUOTE(Smiltele82 @ 2012 11 05, 17:53)
O šiaip įdomu, kodėl moka pinigus po dar vieno apsilankymo pas konsultantę. Jie gi deklaruoja, kad jei išėjai be išeitinių tai turi mokėti po 8 dienų lygtais  ax.gif

Po 8 dienu nuo registravimo tik skaiciuoja,o ismoka kita menesi po apsilankimo pas konsultante.
Atsakyti

Gal kas žinot, ar seniunije moka socialine pasalpa, na tuos 350LT uz stovėjima darbo biržoje, JEIGU turi neilnojamo turto savo vardu (mano atveju buta) ?
Atsakyti
QUOTE(Fantomas20 @ 2012 11 06, 09:48)
Gal kas žinot, ar seniunije moka socialine pasalpa, na tuos 350LT uz stovėjima darbo biržoje, JEIGU turi neilnojamo turto savo vardu (mano atveju buta) ?

Jeigu nevirsijat normatyvu,jie cia
http://www.socmin.lt...php?-1170306460
ir neturit jokiu pajamu,tai priklausis.
Atsakyti
Darbo birza pradejo mokieti pasalpa sumokiejo 1 men. ir pasiule darba moteriai auginanciai neigalu 5 metu vaika. Darbas yra kaimo vietovieje apie 20km atstumu. Teisiu ji neturi jaigu ji atsisakys to darbo ar ja ismes is DB augina 5metu vaika kuris turi negale.
Ir dar klausimas jai ji ten prades dirbti bet po men. iseis ar jai birza ir toliau mokies pasalpa?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingulite: 06 lapkričio 2012 - 11:02
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 28, 11:36)
Nes jus gaudinejot bedarbio pasalpa,o kas negauna,tai kam stoveti,jeigu ir taip drausta mama bus.

dekui uz atsakyma 4u.gif

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 11 06, 10:46)

aciu uz naudinga info 4u.gif

labas rytas, ryt vaziuosi i DB_atsizymet, bet gal cia atsakysit man...
jei esu registruota DB ir issiimu verslo liudijima (nes noriu prekiaut iv.prekem, parsisiusdama is uzsienio), ar reikes toliau stovet DB, ar jau skaitysis, kad esu dirbanti? ir ar turinti verslo liudijima, reikes kas men.moket sveikatos draudimo mokesti valstybei, ar ne?
Papildyta:
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 11 06, 10:46)

sudomino ir mane si info g.gif
gyvenu 3 kamb.bute. esu daline buto savininke (man priklauso 2 kamb.), trecias kamb.priklauso mano tetei (jis bendrasavininkas), bet tete nera registruotas mano bute, jis jau pensijinio amziaus, o as registruota bedarbe.
Ar verta eit pagal gyv.vietos seniunija ir klaust, ar man priklauso 350 lt kas men.? Plius tai, kad auginu 2 mazamecius vaikus (2 ir 5 metu), kurie abu turi lengvo neigalumo grupes. Ir, ar bus atsizvelgiama i sutuoktinio DU (dirba ES salyje, bet ne Lt), bet jis nera registruotas mano bute...?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sim@: 07 lapkričio 2012 - 06:52
QUOTE(Sim@ @ 2012 11 07, 06:46)

gyvenu 3 kamb.bute. esu daline buto savininke (man priklauso 2 kamb.), trecias kamb.priklauso mano tetei (jis bendrasavininkas), bet tete nera registruotas mano bute, jis jau pensijinio amziaus, o as registruota bedarbe.
Ar verta eit pagal gyv.vietos seniunija ir klaust, ar man priklauso 350 lt kas men.? Plius tai, kad auginu 2 mazamecius vaikus (2 ir 5 metu), kurie abu turi lengvo neigalumo grupes. Ir, ar bus atsizvelgiama i sutuoktinio DU (dirba ES salyje, bet ne Lt), bet jis nera registruotas mano bute...?

Bus atsižvelgiama, jei jis jūsų vyras, tai reiškia jūs šeima, bus reikalaujama ir jo pajamų, viršysit negausit nieko.
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2012 11 07, 06:46)
dekui uz atsakyma 4u.gif
aciu uz naudinga info 4u.gif
labas rytas, ryt vaziuosi i DB_atsizymet, bet gal cia atsakysit man...
jei esu registruota DB ir issiimu verslo liudijima (nes noriu prekiaut iv.prekem, parsisiusdama is uzsienio), ar reikes toliau stovet DB, ar jau skaitysis, kad esu dirbanti? ir ar turinti verslo liudijima, reikes kas men.moket sveikatos draudimo mokesti valstybei, ar ne?
Papildyta:

issimant verslo liudijima pirma karta db apmoka dali verslo liudijimo, ir tuomet psd moketi nereiketu. bet su verslo liudijimu galima prekiauti tik savo mieste, kaip pvz isvezamoji prekyba. jei noresit internetu, tada jau reikia imti individualios veiklos pazyma. jei ligoniu kasose atsizymesit, tai psd kas menesi irgi nereikes moketi, tik metu gale mokescius suimoket.

Atsakyti
QUOTE(Ibi patria @ ubi bene!,2012 11 07, 10:10)
Bus atsižvelgiama, jei jis jūsų vyras, tai reiškia jūs šeima, bus reikalaujama ir jo pajamų, viršysit negausit nieko.

supratau. zinoma, kad vyro pajamos virsys, nes svetur dirbt tam ir isvaziavo, kad uzdirbt.
aciu uz atsakyma 4u.gif

QUOTE(Murčikas @ 2012 11 07, 11:03)
issimant verslo liudijima pirma karta db apmoka dali verslo liudijimo, ir tuomet psd moketi nereiketu. bet su verslo liudijimu galima prekiauti tik savo mieste, kaip pvz isvezamoji prekyba. jei noresit internetu, tada jau reikia imti individualios veiklos pazyma. jei ligoniu kasose atsizymesit, tai psd kas menesi irgi nereikes moketi, tik metu gale mokescius suimoket.

cia irgi viska supratau. aciu uz suteikta issamia info 4u.gif

labas rytas 4u.gif nepykit, kad klausineju, bet telefonu kainuoja, o nuvaziuot i VMI irgi kelione, be to namie 2 mazi vaikai blush2.gif
todel dar domina:
1) kainos verslo liudijimo ar tos INDV pazymos?
2) ar ju isdavimui yra nustatytas kazkoks apribotumas, ar isduodamos tik metams?
3) koks yra tas metinis mokestis?
4) turint verslo liudijima, ar INDV pazyma_eina darbo stazas?
Atsakyti