Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 27, 21:05)
Galit nors ir pirmadieni smile.gif

o jei as auginu viena vaika (jam tuoj 7metai )kolkas birzoj stoviu bet tuoj mane pasalins nes sueis nestumo atostogos ,o leliukas bus po nauju ,tai man reiks kreiptis ar ne i ligoniu kasas?(jei reikes tai kada ? )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kinderiukas: 28 spalio 2012 - 10:00
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 28, 10:12)
Stazas neeina,o drausta jus esat ir be lygoniu kasos,nes stovit birzoj.Tad siuo metu jums tikrai nereikejo eiti i lygoniu kasas.

palaukit, nesupratau?

tai, kaip cia iseina? jei as nestoveciau DB, privaleciau moket, jei ir niekur nedirbciau kas men.sveikatos draudimui po 74 lt? g.gif g.gif

nepykit, bet jus man kvailai, tada paaiskinkit, kuo susije yra stovejimas DB+darbo stazas+ligoniu kasos+mazameciai vaikai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sim@: 28 spalio 2012 - 10:30
QUOTE(Kinderiukas @ 2012 10 28, 10:58)
o jei as auginu viena vaika (jam tuoj 7metai )kolkas birzoj stoviu bet tuoj mane pasalins nes sueis nestumo atostogos ,o leliukas bus po nauju ,tai man reiks kreiptis ar ne i ligoniu kasas?(jei reikes tai kada ? )

Kai pasalins,tada ir nueit galit smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2012 10 28, 10:22)
palaukit, nesupratau?

tai, kaip cia iseina? jei as nestoveciau DB,  privaleciau moket, jei ir niekur nedirbciau kas men.sveikatos draudimui po 74 lt? g.gif  g.gif

nepykit, bet jus man kvailai, tada paaiskinkit, kuo susije yra stovejimas DB+darbo stazas+ligoniu kasos+mazameciai vaikai?

man birzoj aiskino kad as nestovesiu bet stazas man eis kai auginsiu vaikuti namie.
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2012 10 28, 11:22)
palaukit, nesupratau?

tai, kaip cia iseina? jei as nestoveciau DB,  privaleciau moket, jei ir niekur nedirbciau kas men.sveikatos draudimui po 74 lt? g.gif  g.gif

Darbo stazas stovint birzoj eina kol gaudineji bedarbio pasalpa.
Jeigu stovi darbo birzoj,tai esi draustas valstybes lesomis.
Jeigu nestovi birzoj,tada eini i lygoniu kasas ir esi draustas,nes turi vaiku.
Del to zmones ir eina i lygoniu kasas,kurie turi vaiku ir kurie nestovi birzoj ir nedirba,kad nemoketi PSD.
Atsakyti
QUOTE(Kinderiukas @ 2012 10 28, 10:58)
kolkas birzoj stoviu bet tuoj mane pasalins nes sueis nestumo atostogos ,o leliukas bus po nauju ...

kodel jus turi pasalinti is DB?
as kai su 2 vaiku pastojau, buvau bedarbe, nuejau i DB ir sake, jei norot, galit registruotis ir gausit is DB pasalpa, kol gims vaikelis, paskui gausit jam gimus ir galit stovet toliau DB.
nieko nesuprantu jau...
Atsakyti
QUOTE(Kinderiukas @ 2012 10 28, 11:32)
man birzoj aiskino kad as nestovesiu bet stazas man eis kai auginsiu vaikuti namie.

Taip,stazas eina,kol priziuri vaika iki 3-ju metu.
Papildyta:
QUOTE(Sim@ @ 2012 10 28, 11:34)
kodel jus turi pasalinti is DB?
as kai su 2 vaiku pastojau, buvau bedarbe, nuejau i DB ir sake, jei norot, galit registruotis ir gausit is DB pasalpa, kol gims vaikelis, paskui gausit jam gimus ir galit stovet toliau DB.
nieko nesuprantu jau...

Nes jus gaudinejot bedarbio pasalpa,o kas negauna,tai kam stoveti,jeigu ir taip drausta mama bus.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 28, 10:32)
Kai pasalins,tada ir nueit galit smile.gif

o kokiu dok reik ?
o jei neisiu tai man reiks moketi ?

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 28, 10:36)
Taip,stazas eina,kol priziuri vaika iki 3-ju metu.

Nes jus gaudinejot bedarbio pasalpa,o kas negauna,tai kam stoveti,jeigu ir taip drausta mama bus.

o tai jei as drausta busiu tai kam eit ?
Atsakyti
QUOTE(Kinderiukas @ 2012 10 28, 11:48)
o kokiu dok reik ?
o jei neisiu tai man reiks moketi ?
o tai jei as drausta busiu tai kam eit ?

Drausta busit,kai nueisit i lygoniu kasas,pazymos is daktares,kad liko 70 dienu iki numatytos gimdimo datos ir jusu asmens dokumento.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 28, 10:59)
Drausta busit,kai nueisit i lygoniu kasas,pazymos is daktares,kad liko 70 dienu iki numatytos gimdimo datos ir jusu asmens dokumento.

tai man gydytojos prasyti dvieju pazymu ? vienos del draustumo o kt del vienakrtines ismokos nesciajai ?
Atsakyti
QUOTE(Kinderiukas @ 2012 10 28, 12:03)
tai man gydytojos prasyti dvieju pazymu ? vienos del draustumo o kt del vienakrtines ismokos nesciajai ?

Paskambinkit i lygoniu kasas,gal jie atiduoda pazyma atgal,tik pazymi kompiuteri,tada 2-ju nereikes.
Bet pas jus dar vienas vaikas,tai galit tiesiog su juo gimimo liudijimu eiti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 28 spalio 2012 - 11:16
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 28, 11:14)
Paskambinkit i lygoniu kasas,gal jie atiduoda pazyma atgal,tik pazymi kompiuteri,tada 2-ju nereikes.
Bet pas jus dar vienas vaikas,tai galit tiesiog su juo gimimo liudijimu eiti.

aisku, dekui jums nes buciau nezinojus .Rytoj pasiskambinsiu pasiklausiu 4u.gif
Atsakyti