Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža

sveiki,

ar butina stoti i darbo birza tame mieste kur registruotas? tarkim noreciau atsistoti i DB viename mieste, o kitame mieste tvarkytis socialine pasalpa ar butinai reikia tame paciame mieste?
Atsakyti
QUOTE(senamiestizz @ 2012 10 23, 19:53)
sveiki,

ar butina stoti i darbo birza tame mieste kur registruotas? tarkim noreciau atsistoti i DB viename mieste, o kitame mieste tvarkytis socialine pasalpa ar butinai reikia tame paciame mieste?

Kiek žinau soc pašalpa privaloma tvarkytis pagal deklaruotos gyvenamosios vietos adresą, tame pačiame mieste. O darbo biržoje galima ir pagal faktinę gyvenamą vietą, nebūtinai ten kur registruotas.

Taip išeina, kad gali 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2012 10 14, 16:34)
Sveikos. Vaikui sueina 2 metai, noreciau registruotis darbo birzoje. Pries vaikus (pries 4 metus) dirbau 7 metus, bet bunant VPA, atleido, nes imonei bankrotas, gavau ismoka. Kada man kreiptis i birza, ar nesvarbus terminas? Pinigus mokes iskart, ar po dvieju menesiu (nes esu gavus ismoka, bet tas buvo pries metus)? Kokiu dokumentu reikia kreipiantis? Ar pradzioje reikia/geriau uzsiregistruoti internetu?  g.gif
Dekui 4u.gif

jei iseitine ismoka del bankroto gavote pries metus, tai ji jokios itakos jau netures kreipiantis i DB.

pinigelius pradeda moketi nuo 8dienos po istojimo i DB.

pataisykit, jei klystu 4u.gif
Atsakyti
norėčiau paklausti žinančių kaip yra su stažu stovint darbo biržoje, jei esi vaiko auginimo atostogose? g.gif girdėjau, kad vaikas motinai prideda prie stažo po 2m (jei tiek augini jį ir nesiieškai darbo) ir ar reikia stovėti darbo biržoje ar ne? g.gif nes sako motinas auginančias vaikus ir taip draudžia valstybė ir biržoj stovėti nebūtina
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rosebud1: 26 spalio 2012 - 19:31
QUOTE(rosebud1 @ 2012 10 26, 20:31)
norėčiau paklausti žinančių kaip yra su stažu stovint darbo biržoje, jei esi vaiko auginimo atostogose? g.gif girdėjau, kad vaikas motinai prideda prie stažo po 2m (jei tiek augini jį ir nesiieškai darbo) ir ar reikia stovėti darbo biržoje ar ne? g.gif nes sako motinas auginančias vaikus ir taip draudžia valstybė ir biržoj stovėti nebūtina

Nereikia stoveti birzoj,tik su lygoniu kasa susirtvarkikit ir viskas busit drausta,iki 3-ju metu vaiko auginimas ieina i staza del bedarbio pasalpos gavimo.
Atsakyti
ar manes neisbrauks is sarasu, jei man ta diena kai esu registruota pas kuratore ateiti, reikia vesi vaika i klininkas?
Atsakyti
QUOTE(OK!* @ 2012 10 26, 21:20)
ar manes neisbrauks is sarasu, jei man ta diena kai esu registruota pas kuratore ateiti, reikia vesi vaika i klininkas?

Gali isbraukti,nes nera pateisinamos priezasties,galit paskambinti pasiteirauti,gal gales anksciau padaryti apsilankima.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 26, 21:31)
Gali isbraukti,nes nera pateisinamos priezasties,galit paskambinti pasiteirauti,gal gales anksciau padaryti apsilankima.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
jau geriau paskambinkit ir pasakykit kad ateisit kad ir ta diena bet siek tiek veliau arba diena pries mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 26, 19:38)
Nereikia stoveti birzoj,tik su lygoniu kasa susirtvarkikit ir viskas busit drausta,iki 3-ju metu vaiko auginimas ieina i staza del bedarbio pasalpos gavimo.

o kada reik tvarkytis?
Atsakyti
QUOTE(Kinderiukas @ 2012 10 27, 21:27)
o kada reik tvarkytis?

Galit nors ir pirmadieni smile.gif
Atsakyti
laba visoms smile.gif
ana savaite radau laiko ir nuvaziavau i ligoniu kasas.
Pasakiau, kad esu registruota DB, kad auginu 2 mazamecius (5 ir 2 metu) vaikus ir uzklausiau, kokios man soc.garantijos priklauso ir pan.?

tai paprase mano asmens dokumento ir abieju vaiku gim.liudijimu.
po keliu min.pasake, kad tiek as, tiek abu mano vaikai atleidziami nuo sveikatos draudimo mokescio iki 2025 metu. Isejusi paskaiciavau, kad tais metais mano vienam vaikui bus 18 metu, kitam_16 metu.
Gryzus uzklausiau, jei as tampu dirbanti, kaip tada? tada kas men.reikes moketi man sveikatos draudimo mokesti ligoniu kasom.

tai, ka pamastai, geriau but bedarbe smile.gif nei moket papildomus 74 lt valstybei...

11.08 d.eisiu i DB, tai uzklausiu, ar man eina koks darbo stazas, kai nebegaunu bedarbio pasalpos, jei vaikai turi neigaluma..
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2012 10 28, 10:02)
laba visoms smile.gif
ana savaite radau laiko ir nuvaziavau i ligoniu kasas.
Pasakiau, kad esu registruota DB, kad auginu 2 mazamecius (5 ir 2 metu) vaikus ir uzklausiau, kokios man soc.garantijos priklauso ir pan.?

tai paprase mano asmens dokumento ir abieju vaiku gim.liudijimu.
po keliu min.pasake, kad tiek as, tiek abu mano vaikai atleidziami nuo sveikatos draudimo mokescio iki 2025 metu. Isejusi paskaiciavau, kad tais metais mano vienam vaikui bus 18 metu, kitam_16 metu.
Gryzus uzklausiau, jei as tampu dirbanti, kaip tada? tada kas men.reikes moketi man sveikatos draudimo mokesti ligoniu kasom.

tai, ka pamastai, geriau but bedarbe smile.gif nei moket papildomus 74 lt valstybei...
11.08 d.eisiu i DB, tai uzklausiu, ar man eina koks darbo stazas, kai nebegaunu bedarbio pasalpos, jei vaikai turi neigaluma..

Stazas neeina,o drausta jus esat ir be lygoniu kasos,nes stovit birzoj.Tad siuo metu jums tikrai nereikejo eiti i lygoniu kasas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 28 spalio 2012 - 09:12