Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža

QUOTE(Sim@ @ 2012 10 03, 20:17)
Auginu 2 mazamecius.
labai idomu. Kt.temoje aiskina, kad stivint DB, auginant 2 mazamecius neigalius vaikus, deja sildymo kompensacija nepriklauso NIEKAIP, nes vyras dirbantis ir jo men.alga virsyja 525 lt blink.gif
Db rasote, kad bunant bedarbe, priklauso is valstybes kompensacija 50 kv.ploto uz sildyma. Nieko nebesuprantu. Kai nuejau i soc.skyriu, pagal gyv.vieta, man pasake, jog man niekas siai dienai nepriklauso, nes esu istekejusi, vyro alga virsyja 525 lt, uz abu vaikus as gaunu is valstybes neigalumo pasalpas. Tad, kokios kompensacijos as dar norinti? Tik patare, jei norite gauti kompensacija uz sildyma, skirkites ir tada is valstybes gausite sildymui, vandeniui kompensacijas, nes PRIVALAI BUTI VIENISA MAMA, jei nori kompensaciju!!!
gyvenu su 2 vaikais 55 kv,bute. Kaip tada?
oi, ten ne gyvates... ten furijos dirba
laba vakara visoms 4u.gif

Sveika, skaitau ir negaliu neįsikišti g.gif Šildymo ir vandens kompensacijos priklauso nebūtinai vienam šeimos nariui tenkant mažiau kaip 525 lt ( šis dydis, t. y mažiau kaip 1,5 VPR vienam šeimos nariui duoda kitokias papildomas kompensacijas - pvz nemokami maisto paketai, kompensuojamas televizijos priedėlis, nemokamas vaikų maitinimas, būsto renovacija ir pan.). O šildymo kompensacija priklauso nuo išlaidų būtent šildymui: (šeimos pajamos - 350lt*šeimos narių skaičius)* 20proc. Jei tai, ką gausite apskaičiavę viršys būsto šildymui skirtas išlaidas, tai Jums ir kompensuos.
Nežinau, ar suprantamai parašiau, na bet gal blush2.gif
Tiesa, turite neviršyti turto normatyvų, tačiau gali būti taikoma išimties tvarka, ypač auginant neįgalius vaikus ( išimties tvarkoms surašomas buities tyrimo aktas)
Atsakyti
QUOTE(marlen @ 2012 10 05, 20:32)
Tiesa, turite neviršyti turto normatyvų, tačiau gali būti taikoma išimties tvarka, ypač auginant neįgalius vaikus ( išimties tvarkoms surašomas buities tyrimo aktas)

aciu uz issamu atsakyma 4u.gif bet Garliavos soc.skyriuj ne karta man buvo pasakyta: "Gyvename nebe tarybiniais laikais, kai invalidams budavo kazkokios lengvatos. Issiskirkite ir tada, gausite kompensacija sildymui. O kad auginate neigalius vaikus, tai niekam neidomu. Cia jusu bedos. Uz neigaluma valstybe moka pasalpa."
taigi, pagal jas, vaiku neigalumo pasalpos turi uztekti ir buto mokesciam, ir maistui, ir vaiku gerbuviui (apranga, avalyne, vaistai ir t,t,).

o ISIMTIES TVARKA tik soc.remtiniems ir vienisoms taikoma ax.gif

galbut Ligoniu kasose apsilankius dar ka nors idomaus isgirsciau, kuo galiu naudotis, augindama neigalius vaikus, ar ne?

labas rytas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sim@: 06 spalio 2012 - 09:04
QUOTE(Sim@ @ 2012 10 06, 10:04)
aciu uz issamu atsakyma 4u.gif bet Garliavos soc.skyriuj ne karta man buvo pasakyta: "Gyvename nebe tarybiniais laikais, kai invalidams budavo kazkokios lengvatos. Issiskirkite ir tada, gausite kompensacija sildymui. O kad auginate neigalius vaikus, tai niekam neidomu. Cia jusu bedos. Uz neigaluma valstybe moka pasalpa."
taigi, pagal jas, vaiku neigalumo pasalpos turi uztekti ir buto mokesciam, ir maistui, ir vaiku gerbuviui (apranga, avalyne, vaistai ir t,t,).

o ISIMTIES TVARKA tik soc.remtiniems ir vienisoms taikoma ax.gif

galbut Ligoniu kasose apsilankius dar ka nors idomaus isgirsciau, kuo galiu naudotis, augindama neigalius vaikus, ar ne?

labas rytas 4u.gif

Visiškai netiesa tai, ką paryškinau 4u.gif Priklauso išimties tvarkos pagal situaciją, o ne pagal socialinį statusą. Jei neįgalūs vaikai turi spec.poreikių ir galite tai įrodyti ( pvz sanatorijos ir pan.), turėtų į tai atsižvelgt. Galų gale, išimties tvarkoms skiriama tam tikra suma iš valstybės, nepanaudoti jie grįžta atgal į biudžetą, taip kad nesuprantu, kodėl pas jus taip elgiasi tas soc.paramos skyrius g.gif
Beje, kreipkitės į seniūniją, pas soc.darbuotojas, gal kitaip pažiūrės 4u.gif Jos turi galių skirstant soc.paramą ax.gif
Atsakyti
Labas vakaras. Stoviu biržoje jau puse metu. Dabar siunčia dirbti laikinan darban mėnesiui. Ten pagal kažkoki europini projekta. Ar privalo mane siusti su mažamečiais vaikais ? kur man juos palikti? juk mėn.darželin niekas nepriims schmoll.gif I darželi vest žadu kai turėsiu rimta darba ir galėsiu susimokėti už darželi g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kaimene9: 06 spalio 2012 - 18:43
QUOTE(kaimene9 @ 2012 10 06, 19:42)
Labas vakaras. Stoviu biržoje jau puse metu. Dabar siunčia dirbti laikinan darban mėnesiui. Ten pagal kažkoki europini projekta. Ar privalo mane siusti su mažamečiais vaikais ? kur man juos palikti? juk mėn.darželin niekas nepriims schmoll.gif I darželi vest žadu kai turėsiu rimta darba ir galėsiu susimokėti už darželi g.gif

Jei nebemoka pasalpos jums nebeverta stoveti. Nueikit i ligoniu kasas ir susitvarkykit savo draustuma, ns turite mazameciu vaiku.
Atsakyti

Jeigu jaunesniam vaikui nera 3-ju metu,tai galit birzoj nestovet,nors ir gaunat soc.pasalpa,o jeigu negaunat jos,tai kaip ir rase susitvarkot su lygoniu kasa ir busit drausta.
Atsakyti

Pas mane ta pati situacija. Tik įsiregistravus, skyrė pašalpą. Ir nuo pirmos dienos varo viešųjų darbų. O kur dėti tada vaikus? Vaikai į darželį eis, kai turėsiu pastovų darbą. Kai paklausiau, ką man daryti, tai atsakė, reiškia jus atsisakote darbo ir jus braukiame iš DB. Pasirodo šiuo atveju net pačiam nebeleidžia išeiti iš DB, tik jie gali išbraukti. Kažkoks absurdas toje Lietuvoje. Priklauso pašalpa, bet sukuriamos tokios sąlygos, kad jos atsisakytum. Ir čia ne konsultantė kalta, čia tokia vadovybės politika. Lėšų taupymas iš bedarbiams priklausančių lėšų. Bedarbių skaičiaus mažinimas prievartos būdu. Siūlyti viešuosius darbus be teisės atsisakyti. Neteisingai suformuluota. Jei neturi teisės atsisakyti, tai tada jau įsakymas, o ne siūlymas. Pasidalinkit savo patirtimi. Negi visi nuolankiai kenčiate DB išsidirbinėjimus, kaip kovojate už savo teises?
Atsakyti
QUOTE(izobara @ 2012 10 06, 22:34)
Pas mane ta pati situacija. Tik įsiregistravus, skyrė pašalpą. Ir nuo pirmos dienos varo viešųjų darbų. O kur dėti tada vaikus? Vaikai į darželį eis, kai turėsiu pastovų darbą. Kai paklausiau, ką man daryti, tai atsakė, reiškia jus atsisakote darbo ir jus braukiame iš DB. Pasirodo šiuo atveju net pačiam nebeleidžia išeiti iš DB, tik jie gali išbraukti. Kažkoks absurdas toje Lietuvoje. Priklauso pašalpa, bet sukuriamos tokios sąlygos, kad jos atsisakytum.  Ir čia ne konsultantė kalta, čia tokia vadovybės politika. Lėšų taupymas iš bedarbiams priklausančių lėšų. Bedarbių skaičiaus mažinimas prievartos būdu. Siūlyti viešuosius darbus be teisės atsisakyti. Neteisingai suformuluota. Jei neturi teisės atsisakyti, tai tada jau įsakymas, o ne siūlymas. Pasidalinkit savo patirtimi. Negi visi nuolankiai kenčiate DB išsidirbinėjimus, kaip kovojate už savo teises?

Galit iseiti paty,bet jeigu jau jums pasiule darba ir jus atsisaket,todel ir gali tik isbraukti.
Del viesuju darbu,tai kiek as zinau,negali siulyti pirmus puse metu,nes turi jums ieskoti darbo pagal jusu nurodyta specialybe.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 06, 22:01)
Jeigu jaunesniam vaikui nera 3-ju metu,tai galit birzoj nestovet,nors ir gaunat soc.pasalpa,o jeigu negaunat jos,tai kaip ir rase susitvarkot su lygoniu kasa ir busit drausta.

Eisiu rytoj kalbėtis del laikino darbo g.gif pažiurėsim kur sius bigsmile.gif Tiesiog idomu ka jie man su dviem mažamečiais pasiulys. Kiek žinau tai jie turi panaudoti visus europinius pinigus iki gruodžio tai daba ir siuntineje visus biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki, savo noru isejau is darbo (formaliai idarbinta buvau nuo 2012/07/10). dabar ieskausi darbo, taciau noreciau uzsiregistruoti darbo birzoj, nes jei negausiu greitai darbo,tai nors is birzos kazkiek pinigeliu butu. tik nzn ar man priklauso, jeigu savo noru isejau (jokios iseitines komp. zinoma negavau).
Atsakyti
QUOTE(*Lukro* @ 2012 10 08, 12:39)
Sveiki, savo noru isejau is darbo (formaliai idarbinta buvau nuo 2012/07/10). dabar  ieskausi darbo, taciau noreciau uzsiregistruoti darbo birzoj, nes jei negausiu greitai darbo,tai nors is birzos kazkiek pinigeliu butu. tik nzn ar man priklauso, jeigu savo noru isejau (jokios iseitines komp. zinoma negavau).

Jeigu turit 18 men stazo per paskutinius 3 metus,tai gaudinesit bedarbio pasalpa,jeigu neturit tiek stazo,tai kai uzsiregistruosit birzoj,galesit tvarkitis soc.pasalpa soc.centre,jeigu zmogui nevirsija 350 lt.
Atsakyti
sveikos, siandien buvau birzoje nuo isiregistravimo i birza praejo3menesiai, ir siandien issiunte pas seniune viesuju darbu, net seniune isiziojo kad su mazu vaiku siuncia tokiu darbu, nes vaiko nera kur deti...
mane domina, kai dirbi siuos darbus ar moke kaip ir mokeje birza pinigus, ar cia jau kazkaip kitaip skaiciuojasi jie?
Atsakyti