sveikos. gal kas nors žino, jeigu aš nebedirbu ir Darbo biržoje nestoviu (ir neketinu to daryti) tiagi šį mėnesį jau privalėčiau mokėti tą absurdišką Privalomąjį sveikatos draudimą..bet kaip žinia tas draudimas įsigalioja tik po 3 mėn. mokamų įmokų, o aš nuo sausio mėn. išvykstu savanoriauti ir taip gaunasi, kad tos mano įmokos išeis į orą...ar kas žinote jeigu drausiuos privačiai (banke ar pan.) tuos tris mėnesius, tai gal valstybė nesedės man sprando ir neskaičiuos skolos? ir kas bus jeigu aš nemokėsiu tų įmokų?
ačiū
QUOTE(pingvinka @ 2012 10 02, 13:03)
sveikos. gal kas nors žino, jeigu aš nebedirbu ir Darbo biržoje nestoviu (ir neketinu to daryti) tiagi šį mėnesį jau privalėčiau mokėti tą absurdišką Privalomąjį sveikatos draudimą..bet kaip žinia tas draudimas įsigalioja tik po 3 mėn. mokamų įmokų, o aš nuo sausio mėn. išvykstu savanoriauti ir taip gaunasi, kad tos mano įmokos išeis į orą...ar kas žinote jeigu drausiuos privačiai (banke ar pan.) tuos tris mėnesius, tai gal valstybė nesedės man sprando ir neskaičiuos skolos? ir kas bus jeigu aš nemokėsiu tų įmokų?
ačiū
ačiū
Skaiciuos kaip bebutu apmaudu,nes tai yra PRIVALOMAS sveikatos draudimas.
Sveikutės, aš taip pat su klausimėliu. Nors perskaičiau visus šios temos puslapius, bet supratau tik pagrindus. Nes kiekvienos situacija skirtinga.
Tai vat, rugsėjo 25d pasibaigė 2 metų VPA. (Prieš išeinant į dekretą dirbau kokius 5 metus). Jau įstojau į DB. Penktadienį einu pirmą kartą pas konsultantę. Kad bedarbio pašalpa man priklausys, tai aš jau išsiaiškinau iš jūsų komentarų. Bet va , dar neaiškus dalykėlis - planuojam dar vieną vaikelį, tad bet kuriuo metu galiu būti . Ar man, dabar einant į DB užsiminti apie tai savo konsultantei, ar nėra reikalo.... ir kai pastosiu, supratau, kad mane laikys , iki kol sueis 30 sav nėštumo. O tada kas ? Ar gausiu tą vadinamąją pašalpą kraiteliui ( nežinau kaip ji vadinasi)
O paskui ar man mokės pinigėlius, kai pagimdysiu kas mėnesį ? Dabar gaudavau iš sodros už vaiką minimumą. Vaikas neina į darželį, nes negaunam mes vietos jame.... Tikiuosi aiškiai parašiau, nes labai sunku suprantamai parašyti, kai pati nieko nenusimanau apie tai Iš karto dėkui už atsakymus
Papildyta:
ir dar skaitinėjuosi---
I dekreta reikia iseiti,kol vaikui nesueis 4 metai,geriausia iki 3.6 metu,kad jau iseiti,tada papuls i antro vaiko dekreta ir VPA apskaiciavimus pirmo vaiko atostogos ir skaiciuos is to DU kaip ir pirmam.
Jeigu VPA su pirmu busit iki 3-ju metu.
Gaudinesit ir uz NGA ir uz VPA.
ar šita tasyklė man galioja ?
Tai vat, rugsėjo 25d pasibaigė 2 metų VPA. (Prieš išeinant į dekretą dirbau kokius 5 metus). Jau įstojau į DB. Penktadienį einu pirmą kartą pas konsultantę. Kad bedarbio pašalpa man priklausys, tai aš jau išsiaiškinau iš jūsų komentarų. Bet va , dar neaiškus dalykėlis - planuojam dar vieną vaikelį, tad bet kuriuo metu galiu būti . Ar man, dabar einant į DB užsiminti apie tai savo konsultantei, ar nėra reikalo.... ir kai pastosiu, supratau, kad mane laikys , iki kol sueis 30 sav nėštumo. O tada kas ? Ar gausiu tą vadinamąją pašalpą kraiteliui ( nežinau kaip ji vadinasi)
O paskui ar man mokės pinigėlius, kai pagimdysiu kas mėnesį ? Dabar gaudavau iš sodros už vaiką minimumą. Vaikas neina į darželį, nes negaunam mes vietos jame.... Tikiuosi aiškiai parašiau, nes labai sunku suprantamai parašyti, kai pati nieko nenusimanau apie tai Iš karto dėkui už atsakymus
Papildyta:
ir dar skaitinėjuosi---
I dekreta reikia iseiti,kol vaikui nesueis 4 metai,geriausia iki 3.6 metu,kad jau iseiti,tada papuls i antro vaiko dekreta ir VPA apskaiciavimus pirmo vaiko atostogos ir skaiciuos is to DU kaip ir pirmam.
QUOTE(Bailiukee @ 2012 10 03, 15:04)
Sveikutės, aš taip pat su klausimėliu. Nors perskaičiau visus šios temos puslapius, bet supratau tik pagrindus. Nes kiekvienos situacija skirtinga.
Papildyta:
ir dar skaitinėjuosi---
Papildyta:
ir dar skaitinėjuosi---
1.Konsultantei nesvarbu ar jus planosit antra vaika ar ne,jus i darbo birza istojot ieskotis darbo.
2.Taip,laikys iki 30 sav,nes paskui busit drausta,todel nebus reikalo stoveti birzoj.
3.Gausit vienkartine pasalpa nesciai-260 lt,jeigu niekur neisidarbinsit.
4.Reikia but dirbanciai,kad moketu jums is sodros pinigelius.
5.Ne,nes jus isejot is darbo ir nesat jau VPA.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 03, 16:14)
1.Konsultantei nesvarbu ar jus planosit antra vaika ar ne,jus i darbo birza istojot ieskotis darbo.
2.Taip,laikys iki 30 sav,nes paskui busit drausta,todel nebus reikalo stoveti birzoj.
labai dėkui už atsakymą.
O jeigu aš pastojus susirandu darbą, ir aišku išeinu iš DB. Tarkim už minimumą dirbu. Tai išėjus į dekretą kaip skaičiuosis , ar tik tie mėnesiai pradirbimo , tarkim nuo dabar iki dekreto. Ar skaičiuos pajamas seniau kokias gaudavau. Nes dabar 18mėn pradirbti man niekaip neišeis.... O antram vaikeliui bus mažesnė pašalpa, nes bus mažai išdyrbta, taip suprantu ??
ir dar, o jei vyras išeis tėvystės atostogų . Tai jis gaus ir tą vienkartinę pašalpą, kuri gaunama išėjus į dekretą ir kasmėnesinę išmoką iš sodros ? Taip ? O aš tada toliau galėsiu stovėti biržoje ir vaikus auginti... o vyras eis kito nelegalaus darbo ieškoti....
Gal kas paaiškinsit kaip dėliotųsi viskas esant tokiai situacijai:
žmogus bendru susitarimu išeina savo noru iš darbo. Įstaigoje X jis dirbo 7 mėn. Prieš tai dirbu įstaigoje Y 7 mėn. Iki įsidarbinimo įstaigoje Y žmogus su pertraukomis dirbo pagal verslo liudijimą.
Ar išėjus iš darbo ir įstojus į DB jam priklausys bedarbio pašalpa?
žmogus bendru susitarimu išeina savo noru iš darbo. Įstaigoje X jis dirbo 7 mėn. Prieš tai dirbu įstaigoje Y 7 mėn. Iki įsidarbinimo įstaigoje Y žmogus su pertraukomis dirbo pagal verslo liudijimą.
QUOTE(Bailiukee @ 2012 10 03, 15:19)
ir dar, o jei vyras išeis tėvystės atostogų . Tai jis gaus ir tą vienkartinę pašalpą, kuri gaunama išėjus į dekretą ir kasmėnesinę išmoką iš sodros ? Taip ? O aš tada toliau galėsiu stovėti biržoje ir vaikus auginti... o vyras eis kito nelegalaus darbo ieškoti....
Ne, dekretiniu vyras negauna, nes jis neina nestumo atostogu jis gaus tik kas menesi, kai gims vaikas
Papildyta:
QUOTE(dirty_kiss @ 2012 10 03, 16:39)
Gal kas paaiškinsit kaip dėliotųsi viskas esant tokiai situacijai:
dirbant su verslo liudijimu stazas nesikaupia, tai reiktu pasidrbeti tol, kol susikauptu bendrai 18 men. darbo stazo per 3 metus
QUOTE(Murčikas @ 2012 10 03, 18:31)
dirbant su verslo liudijimu stazas nesikaupia, tai reiktu pasidrbeti tol, kol susikauptu bendrai 18 men. darbo stazo per 3 metus
jeigu taip, tai vadinasi truks kelių mėnesių iki 18mėn. O padirbėti kažin ar pavyks, nes žodinis susitarimas jau yra dėl išėjimo iš darbo.
QUOTE(Mėlyna♥ @ 2012 10 01, 21:44)
aš rytoj einu į biržą
sekmes viskas bus gerai
QUOTE(marlen @ 2012 10 01, 21:51)
Stovėjau seniai darbo biržoje du metus ir nei karto nepasiūlė darbo, tai net dvejoju, ar verta į ją registruotis
tai bent del pasalpos verta, manau
QUOTE(marlen @ 2012 10 01, 21:59)
( tik svarbu pranešt ligonių kasoms )
Jei neklystu, per tris darbo dienas reikia "prisiduoti"
Jei neklystu, per tris darbo dienas reikia "prisiduoti"
kai gime mano abu vaikai, buvau ligoniu kasose_ prisidaviau. Db stiviu DB, jau bedarbio pasalpos nebegaunu. Ar man butina apie tai pranest ligoniu kasoms? Auginu 2 mazamecius.
QUOTE(marlen @ 2012 10 01, 22:05)
Šildymo kompensaciją gausite, tik jei gyvenate viena, Jums kompensuotų 50 kv.m.,
labai idomu. Kt.temoje aiskina, kad stivint DB, auginant 2 mazamecius neigalius vaikus, deja sildymo kompensacija nepriklauso NIEKAIP, nes vyras dirbantis ir jo men.alga virsyja 525 lt
Db rasote, kad bunant bedarbe, priklauso is valstybes kompensacija 50 kv.ploto uz sildyma. Nieko nebesuprantu. Kai nuejau i soc.skyriu, pagal gyv.vieta, man pasake, jog man niekas siai dienai nepriklauso, nes esu istekejusi, vyro alga virsyja 525 lt, uz abu vaikus as gaunu is valstybes neigalumo pasalpas. Tad, kokios kompensacijos as dar norinti? Tik patare, jei norite gauti kompensacija uz sildyma, skirkites ir tada is valstybes gausite sildymui, vandeniui kompensacijas, nes PRIVALAI BUTI VIENISA MAMA, jei nori kompensaciju!!!
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 10 01, 22:15)
kompensuoja tik 50 kv.
gyvenu su 2 vaikais 55 kv,bute. Kaip tada?
QUOTE(marlen @ 2012 10 01, 22:17)
Toms gyvatėms
oi, ten ne gyvates... ten furijos dirba
laba vakara visoms
QUOTE(Sim@ @ 2012 10 03, 20:17)
sekmes viskas bus gerai
įsiregistravau, paskyrė dabar ateiti 10 d., tada paaiškins ar priklauso bedarbio pašalpa ir kiek. O tada jau aiškinsiuosi, kas dar man priklauso ir reikalausiu.
Ten gal neteiginsai parasyta, kompensacijas gauna tie, pas ka seimos pajamos vienam nariui yra didesnes nei 525. tarkim vyras dirba, zmona ne, yra du vaikai. vyras uzdirba 2300 i rankas, viskas, tai jau virsija norma ir nieko nepriklauso. zinokit tikrai zmones skyriasi, prisiteisia alimentus uz du vaikus ir tada, iseina, kad kompensacija priklauso. bet ar verta del to skirtis?