Sveikutes,
Ar galetumete man pasakyti toki dalyka :
Stoviu kelis menesiu birzoje, gaunu pasalpa. Taciau dabar zadu issimti Individualios veiklos pazymejima ir ji pateiksiu darbo birzai nuejusi sekanti karta paskirtu laiku. Taip suprantu, kad su birza atsisveikinam, o ar sumokes man uz praejusi menesi pasalpa?
Is anksto dekoju uz atsakyma
QUOTE(Kactukas @ 2012 09 20, 18:06)
Sveikutes,
Stoviu kelis menesiu birzoje, gaunu pasalpa. Taciau dabar zadu issimti Individualios veiklos pazymejima ir ji pateiksiu darbo birzai nuejusi sekanti karta paskirtu laiku. Taip suprantu, kad su birza atsisveikinam, o ar sumokes man uz praejusi menesi pasalpa?
Paskaitykit pora puslapiu atgal.
Taip sumokes.
QUOTE(Murčikas @ 2012 09 19, 17:23)
tik kol gaunas bedarbio pasalapa, po to nebe. jei yra vaiku stoveti nelabai apsimoka, susitvarkot ligoniu kasose dokumentus ir darbo ieskot savarankiskai. nebent reiktu socialiniu pasalpu, o taip, vazinet neapsimoka kas menesi
prasyciau smulkiau nuo vietos, kur uzboldinau.
kokius dokumentus as turiu tvarkytis ligoniu kasose? savo?
ir kodel neapsimoka stovet DB, jei yra vaiku? prie ko cia vaikai nlb suprantu?
mano vaikai abu turi neigaluma, lanko darzeli.
o kas del soc.pasalpu, tai DB tarpininke pasake, kad DB neteikia jokiu soc.pasalpu, as teuriu oficialiai registruotos bedarbes statusa ir man darbo stazas eina, nors ir nebegausiu bedarbio pasalpos.
QUOTE(Sim@ @ 2012 09 20, 20:24)
prasyciau smulkiau nuo vietos, kur uzboldinau.
o kas del soc.pasalpu, tai DB tarpininke pasake, kad DB neteikia jokiu soc.pasalpu, as teuriu oficialiai registruotos bedarbes statusa ir man darbo stazas eina, nors ir nebegausiu bedarbio pasalpos.
Su savo asmens dokumentu ir vaiku gimimo liudijimais eiti i lygoniu kasas ir busit apdrausta.
Nes siulis darbus,o jeigu nera kur vaiku det,tai reikes atsisakyti darbo,o tada ismeta is birzos.
Soc.pasalpas tvarko soc.centras,bet kad jie jums priklausytu,tai turit arba dirbti arba birzoj stoveti.
Darbo stazas eina tol kol gauni bedarbio pasalpa,toliau neeina darbo stazas.
Labai keista,kad sako, jog stazas eis gal del vaiku neigalumo, nes siaip stazas tikrai neina, tik kol pasalpa mokama
o del psd, kadangi du vaikus turit, tai kol sukaks 18 metu, busit juo drausta ir i poliklinika galit nemokamai eiti.
o del psd, kadangi du vaikus turit, tai kol sukaks 18 metu, busit juo drausta ir i poliklinika galit nemokamai eiti.
QUOTE(Murčikas @ 2012 09 21, 07:27)
Labai keista,kad sako, jog stazas eis gal del vaiku neigalumo, nes siaip stazas tikrai neina, tik kol pasalpa mokama
Gal slauga iforminta,tai del to eina stazas.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 20, 21:07)
Su savo asmens dokumentu ir vaiku gimimo liudijimais eiti i lygoniu kasas ir busit apdrausta.
tai, kad si procesa dariau ir vienam, ir antram vaikui gimus. Kodel dar tureciau ten eiti? nelabai suprantu? juk siais laikais viskas kompiuterizuota. juk net, kai gavau biuleteni vaiku slaugai, stovedama DB, nustebau, kai tarpininkei paskambinus, jog apsirgo vaikas, negalesiu atvykti atsizymejimui, ji pasake, kad ji jau ZINANTI, jog as turiu biuleteni ir dar buvo 2 keistumas, kad pacio biuletenio nereikejo nesti nei i DB, nei i sorda (kaip kad seniau reikedavo)
QUOTE(Murčikas @ 2012 09 21, 07:27)
tai, kad pgl kubilo istatyma, tai iki kol vaikui sueis 8 metai...O kai 2 vaikai, iki kol abiem vaikam sueis 16 metu...
o jus db rasot, iki kol vaikam sueis 18 metu? kur tikslingesne ir teisingesne info galima paskaityt? nieko nesuprantu. ar cia gerb.kubilas kasdien pakeicia istatyma?
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 21, 07:37)
Gal slauga iforminta,tai del to eina stazas.
db i DB eisiu 11.08 d., tai uzklausiu tiksliau.
laba ryta visoms
gal kas susidure su darbdavio subsidijavimu,jei idarbinamas zmogus is darbo birzos? as atinku du kriterijus subsidijavimo.tai kad esu iki 29 metu, tai priklausytu iki 5 men subsidijavimas 50 proc algos ir auginu du vaikus iki 8 metu, pagal pastaraji tai priklausytu analogiskas subsidijavimas iki 12 men.gal kas zino,pagal kuria forma subsidijavimo darbdaviui geriau kreiptis tokiu atveju?
QUOTE(Papilio* @ 2012 09 21, 19:57)
Sveikos vis dar negavau pinigeliu uz rugpjuti, mane idarbino subsidijuojant nuo sio men. 13 dienos, bet i birza nevaziavau, o tik paskambinau savo konsultantei pranest, ar gali buti tai del to kad nenuvaziavau, ar tiesiog veluoja pervest? aciu uz pagalba
Greiciausiai veluoja.
Sveiki
Turiu tokį klausimėlį, ir nežinau kaip pasielgti
Taigi šiemet pavasarį baigiau mokslus universitete dieniniame skyriuje. Taip pat nuo 2011 m. kovo 30 d. dirbu įmonėje puse etato . Gaunu "į rankas" 750 lt. Norėjau paklausti, ar priklausytų man iš darbo biržos pinigėliai jeigu išeičiau savo noru iš darbo? Ir jei taip tai kokia suma? (rugsėjo 30, bus 18 mėn. kaip dirbu, tai manau priklausytu tik įdomu kokia suma, nežinau ka daryti kito darbo nerandu, o nežinau ar galiu sau leisti išeiti...). Spėju apie 300Lt?
Atsiprašau už tokią ilgą žinutę, tikiuosi pagelbės ka labiau nusimanantis..
Turiu tokį klausimėlį, ir nežinau kaip pasielgti
Taigi šiemet pavasarį baigiau mokslus universitete dieniniame skyriuje. Taip pat nuo 2011 m. kovo 30 d. dirbu įmonėje puse etato . Gaunu "į rankas" 750 lt. Norėjau paklausti, ar priklausytų man iš darbo biržos pinigėliai jeigu išeičiau savo noru iš darbo? Ir jei taip tai kokia suma? (rugsėjo 30, bus 18 mėn. kaip dirbu, tai manau priklausytu tik įdomu kokia suma, nežinau ka daryti kito darbo nerandu, o nežinau ar galiu sau leisti išeiti...). Spėju apie 300Lt?
Atsiprašau už tokią ilgą žinutę, tikiuosi pagelbės ka labiau nusimanantis..