Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža

QUOTE(racke @ 2012 09 16, 15:59)
Sveikos mamos, gal kam teko susidurti su tokia situacija  rolleyes.gif  Kaip reaguos konsultante jei per pora menesiuku nebusiu nieko irasiusi i savarankoskos darbo paieskos kortele  ax.gif Specialybe tikrai visai nepaklausi ir darbo pasiulymu nemaciau.

Aš klausiau, kam tas lapelis įsegtas ir kaip jį pildyti. Tai mano konsultantė sako nieko Jūs ten nerašykit, matau, kad darbo ieškosit ir nereikia čia Jūsų kontroliuoti... Tai aš nieko ir nepildau schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Erdinga @ 2012 09 18, 12:01)
Sveiki  4u.gif
Turiu tokį klausimėlį, ir nežinau kaip pasielgti  blush2.gif

Taigi šiemet pavasarį baigiau mokslus universitete dieniniame skyriuje. Taip pat nuo 2011 m. kovo 30 d. dirbu įmonėje puse etato . Gaunu "į rankas" 750 lt. Norėjau paklausti, ar priklausytų man iš darbo biržos pinigėliai jeigu išeičiau savo noru iš darbo? Ir jei taip tai kokia suma? (rugsėjo 30, bus 18 mėn. kaip dirbu, tai manau priklausytu tik įdomu kokia suma, nežinau ka daryti kito darbo nerandu, o nežinau ar galiu sau leisti išeiti...)

Atsiprašau už tokią ilgą žinutę, tikiuosi pagelbės ka labiau nusimanantis..  blush2.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Kinderiukas @ 2012 09 18, 12:37)
tai stokit tada i birza  o vyras dirbantis ? jei ne tai tada ir jam reik stovet birzoja kad gauti soc.pasalpa

QUOTE(Murčikas @ 2012 09 18, 14:37)
jei pajamos virsija, nelabai ka ir duoda kur. as kol trecius metus buvau vpa, tai nieko negavau nei is sodros, nei is birzos, nei vaiko pinigu, nei ko kito.

Bet as galvojau, kad db ir soc.pasalpos nelabai susije, nes db pasalpa ir t.t. priklauso nuo tavo isdirbto laiko, tai nelabai ziurima i vyro atlyginima.
Atsakyti
QUOTE(Rita_K_P @ 2012 09 19, 07:28)
Bet as galvojau, kad db ir soc.pasalpos nelabai susije, nes db pasalpa ir t.t. priklauso nuo tavo isdirbto laiko, tai nelabai ziurima i vyro atlyginima.

jei turite staza, tai galit gauti bedarbio pasalpa, reikia tureti 18 men. per 3 metus. jei dar jos negavote, tai galit stoti i birza ir jums pasalpa paskirs. jei ja jau gavote, tai tik po metu nuo paskutines gavimo galite vel kreiptis, jei vel uzteks stazo, vel pamokes.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 09, 17:04)
Galit,bet bedarbio pasalpos negausit,nes citata
"Asmenims, kurie mokosi pagal dieninę ar nuolatinę mokymosi formą arba turi įregistruotą individualią įmonę, ūkininko ūkį, yra registruoti ūkininko partneriu ar žemės ūkio veiklos subjektu, yra gavę verslo liudijimą ar individualios veiklos pažymėjimą arba turi sudarę autorinę sutartį, registruojantis teritorinėje darbo biržoje bedarbio statusas nesuteikiamas ir nedarbo socialinio draudimo išmoka neskiriama."
http://www.ldb.lt/IN...rbo_ismoka.aspx

Bet jei neakivaizdžiai mokausi tai viskas gerai?išmoka priklausys?
Ryt važiuoju reistruotis,kaip suprantu iš buvusios darbovietės nereikia jokių pažymų?dabar viskas elektroniniu būdu tvarkoma? Tai reikia tik asmens dokumento?diplomų kokių ar pažymų iš univero dar konors nereikia?
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2012 09 19, 08:04)
jei turite staza, tai galit gauti bedarbio pasalpa, reikia tureti 18 men. per 3 metus. jei dar jos negavote, tai galit stoti i birza ir jums pasalpa paskirs. jei ja jau gavote, tai tik po metu nuo paskutines gavimo galite vel kreiptis, jei vel uzteks stazo, vel pamokes.

Tai man neiseina, nes dbr buvau kaip ir vpa 2m. ir per 3m. nebusiu isdirbusi 18men, bet pries nestuma gaudavau. Pasimeciau visiskai :/
Atsakyti
QUOTE(Rita_K_P @ 2012 09 19, 09:18)
Tai man neiseina, nes dbr buvau kaip ir vpa 2m. ir per 3m. nebusiu isdirbusi 18men, bet pries nestuma gaudavau. Pasimeciau visiskai :/

vpa i staza ieina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2012 09 19, 09:23)
vpa i staza ieina  4u.gif

Aciu Jums labai 4u.gif
Atsakyti
Sveiki, turiu klausimeli, ar iamanomas registracijos i LDB pakeitimas siuo atveju paankstinimas?Tarkim is 2012 08 22 i 2012 08 20.Reikalinga pazyma, o 2d neturiu kaip pateisint, o gal imanoma kazka kita padaryti?Gal kas galetu patarti? smile.gif
Atsakyti
laba, visoms, ar stovejimas DB irgi ieina i darbo staza?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sim@: 19 rugsėjo 2012 - 16:22
QUOTE(Sim@ @ 2012 09 19, 16:21)
laba, visoms, ar stovejimas DB irgi ieina i darbo staza?

tik kol gaunas bedarbio pasalapa, po to nebe. jei yra vaiku stoveti nelabai apsimoka, susitvarkot ligoniu kasose dokumentus ir darbo ieskot savarankiskai. nebent reiktu socialiniu pasalpu, o taip, vazinet neapsimoka kas menesi 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(agneagne848 @ 2012 09 19, 17:12)
Sveiki, turiu klausimeli, ar iamanomas registracijos i LDB pakeitimas siuo atveju paankstinimas?Tarkim is 2012 08 22 i 2012 08 20.Reikalinga pazyma, o 2d neturiu kaip pateisint, o gal imanoma kazka kita padaryti?Gal kas galetu patarti? smile.gif

Cia jau su konsultante reikia tartis.
Atsakyti