Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža

QUOTE(murmur @ 2012 09 07, 11:15)
Sveiki,

gal kas susiduret ir galit patarti - po vaiko auginimo atostogu imone neturi galimybiu priimti man atgal i darba. Kaip tureciau buti atleista, kad gauciau darbo birzos pasalpa? Jei parasysiu prasyma savo noru iseiti tai kogero negausiu nieko? Kaip tureciau reikalaut kad mane atleistu, kad paskui gauciau pasalpa?

Labukas, pas mus buvo ta pati situacija, išėjau abipusiu sutarimu, gavau išeitinę pagal susitarimą, o išmokas darbo biržoj gausiu tik nuo to mėnesio kaip baigsis išeitinės terminas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(...sara... @ 2012 09 07, 14:34)
Labukas, pas mus buvo ta pati situacija, išėjau abipusiu sutarimu, gavau išeitinę pagal susitarimą, o išmokas darbo biržoj gausiu tik nuo to mėnesio kaip baigsis išeitinės terminas  mirksiukas.gif

Jei nepaslaptis uz kelis menesius sutaret iseitine? Bandysiu prasytis ir as, birza jau paskutine instancija kaip sakoma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 06, 19:57)
is darbo birzos ne,nebent soc.pasalpa is soc.centro,bet ji priklause ir kai nesimoket,jeigu pajamos nevirsijo zmogui 350 lt.

350 lt zmogui? ar imanoma isgyventi ypac ziema? virsija ta riba.. tokiu atveju dienynio skyriaus moksleivei nieko nepriklauso ?
Atsakyti
QUOTE(Opdum @ 2012 09 07, 21:33)
350 lt zmogui? ar imanoma isgyventi ypac ziema?    virsija ta riba.. tokiu atveju dienynio skyriaus moksleivei nieko nepriklauso ?

Taip,tada nieko nepriklauso,na maisto paketai,jeigu nevirsija 525 lt zmogui ir kompensacija uz sildyma galit tvarkitis,bet ziures visas pajamas ten registruotu zmoniu.
Papildyta:
QUOTE(jolitag @ 2012 09 07, 14:07)
Sveikos.Noriu paklausti.Jei dirba zmogus puse etato,is darbo iseina savo noru tai ar priklauso ismokos istojus i darbo birza.Aciu

Taip,jeigu turi 18 men stazo per paskutinius 3 metus.
Papildyta:
QUOTE(murmur @ 2012 09 07, 13:07)
O iseitine kazkokia gavot? ar as perdaug gerai cia noriu  unsure.gif

Iseitine priklauso,jeigu abupusiu susitarimu jus atleidzia,jeigu savo noru,tai tik kompensacija uz nepanaudotas atostogas.
Atsakyti
QUOTE(jolitag @ 2012 09 07, 15:07)
Sveikos.Noriu paklausti.Jei dirba zmogus puse etato,is darbo iseina savo noru tai ar priklauso ismokos istojus i darbo birza.Aciu

Aciu labai uz atsakyma 4u.gif O kokia suma priklauso?
Atsakyti
QUOTE(jolitag @ 2012 09 08, 21:30)
Aciu labai uz atsakyma 4u.gif O kokia suma priklauso?

Nuo atlyginimo priklauso.
Min-350 lt
Max-650 lt.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 08 rugsėjo 2012 - 20:36
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 08, 22:35)
Nuo atlyginimo priklauso.
Min-350 lt
Max-650 lt.

Aciu labai. 4u.gif
Atsakyti
Sveiki 4u.gif
Įstojau mokytis po pertraukos antros specialybės dieniniame skyriuje. Auginau vaikus, buvau ir VAA, vaikus suėjus 3m. išėjau iš darbo, bet į biržą nestojau, nes esu apdrausta valstybės lėšoms. Norėjau paklausti ar dabar galėčiau stoti į darbo biržą kaip besimokanti dieninėse mokymo įstaigose ir gauti nedarbo socialinio draudimo išmoką, jei mažiausiam vaikui darbar 4,4m???
Atsakyti
QUOTE(torasama @ 2012 09 09, 16:52)
Sveiki 4u.gif
Įstojau mokytis po pertraukos antros specialybės dieniniame skyriuje. Auginau vaikus, buvau ir VAA, vaikus suėjus 3m. išėjau iš darbo, bet į biržą nestojau, nes esu apdrausta valstybės lėšoms. Norėjau paklausti ar dabar galėčiau stoti į darbo biržą kaip besimokanti dieninėse mokymo įstaigose ir gauti nedarbo socialinio draudimo išmoką, jei  mažiausiam vaikui darbar 4,4m???

Galit,bet bedarbio pasalpos negausit,nes citata
"Asmenims, kurie mokosi pagal dieninę ar nuolatinę mokymosi formą arba turi įregistruotą individualią įmonę, ūkininko ūkį, yra registruoti ūkininko partneriu ar žemės ūkio veiklos subjektu, yra gavę verslo liudijimą ar individualios veiklos pažymėjimą arba turi sudarę autorinę sutartį, registruojantis teritorinėje darbo biržoje bedarbio statusas nesuteikiamas ir nedarbo socialinio draudimo išmoka neskiriama."
http://www.ldb.lt/IN...rbo_ismoka.aspx
Atsakyti
Ačiukas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo torasama: 09 rugsėjo 2012 - 18:14
Toks klausimas.

Esu registruota DB, gaunu išmoką. Jeigu dabar įsidarbinčiau arba išeičiau iš DB savo noru, ar man išmokėtų išmokos likutį už beveik pusantro mėn. nuo paskutinio apsilankymo iki įsidarbinimo/išsiregistravimo dienos?
Atsakyti
QUOTE(M.A.M.A @ 2012 09 13, 00:41)
Toks klausimas.

Esu registruota DB, gaunu išmoką. Jeigu dabar įsidarbinčiau arba išeičiau iš DB savo noru, ar man išmokėtų išmokos likutį už beveik pusantro mėn. nuo paskutinio apsilankymo iki įsidarbinimo/išsiregistravimo dienos?

Ismokes tik uz ta menesi kuri isidarbinsit ir tai ne uz visa,jeigu darbinsites daleiskim kokia 20 diena,tai kita men. bedarbio pasalpa gausit tik uz 20 dienu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 13 rugsėjo 2012 - 06:43