Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža

QUOTE(ralija @ 2012 08 25, 18:49)
nuo rugsejo 1d esu atleidziama is darbo su visom iseitinem.
kiek suprantu man nera prasmes eiti i DD, nes i pasalpa nepretenduoju, nebent tik del ligoniu kasos?
jei buciau darbo birzoje ir isidarbinciau, ar darbdaviui moketu darbo birza?  4u.gif

Taip.
Atsakyti
Kokia tikimybe gauti vieta darbo birzos kursuose jeigu turiu aukstaji issilavinima, bet darba pagal ji sunkiai randu?(kaip pati konsultante sake bus labai sunku surasti darba)? Jei yra galimybe, tai mazdaug po kiek laiko?
Atsakyti
manau. kad i si klausima geriausiai atsakys jusu konsultante. tiksliai nezinau, bet girdejau, kad jei turi kokia specialybe kursus bus sunu issikovoti.

as pati pries savaite istojau i birza. ateinancia savaite susitiksiu su konsultante, bet norejau paklausti jusu, gal reiciai suzinosiu... ar realu, kad birza pades susirasti darba? ar cia tik formalumas, kad nereiktu moketi sveikatos draudimo?
Atsakyti
Darbo biržoje esu užsiregistravusi jau 1,5 metų. Konsultantė prieš pora mėnesių buvo minėjusi, kad rugpjūtį vėl priklausytų pašalpa, kadangi būtų suėję metai nuo paskutnės DB pašalpos gavimo. Konsultantės pasikeitė. Ir dabartinė kosultantė, kaip didžiausią paslaptį pareiškė, kad turiu išsiregistruotį iš DB ir po to vėl prisiregistruoti darbo biržoje. Kas įdomiausia, ji negarantavo, kad begaučiau pašalpą, nes ji būtų perskaičiuojama. O jei noriu gauti pašalpą neišsiregistravusi iš DB, privalėsiu eiti viešųjų darbų.
Gal kas galite pakomentuoti šią situaciją. Nebežinau, kaip elgtis. Kur nurodyta, kokiais atvejais siunčia į viešuosius darbus. Pas mane du mažamečiai vaikai. Ar išsiregistravusi iš DB nesugadinsiu nepertraukiamo buvimo DB ir teisės į DB pašalpą.
Atsakyti
QUOTE(izobara @ 2012 08 28, 14:52)
Darbo biržoje esu užsiregistravusi jau 1,5 metų. Konsultantė prieš pora mėnesių buvo minėjusi, kad rugpjūtį vėl priklausytų pašalpa, kadangi būtų suėję metai nuo paskutnės DB pašalpos gavimo. Konsultantės pasikeitė. Ir dabartinė kosultantė, kaip didžiausią paslaptį pareiškė, kad turiu išsiregistruotį iš DB ir po to vėl prisiregistruoti darbo biržoje. Kas įdomiausia,  ji negarantavo, kad begaučiau pašalpą, nes ji būtų perskaičiuojama. O jei noriu gauti pašalpą neišsiregistravusi iš DB, privalėsiu eiti viešųjų darbų.
Gal kas galite pakomentuoti šią situaciją.  Nebežinau, kaip elgtis. Kur nurodyta, kokiais atvejais siunčia į viešuosius darbus. Pas mane du mažamečiai vaikai. Ar išsiregistravusi iš DB nesugadinsiu nepertraukiamo buvimo DB ir teisės į DB pašalpą.

Tiesa jums pasake,kad gauti is naujo bedarbio pasalpa,reikia is naujo registruotis,tai yra jusu atveju,issiregistruoti ir vel prisiregistruoti,tada vel ziures ar vis dar pas jus yra 18 men stazo per paskutinius3 metus ir jeigu yra vel skaiciuos pasalpa.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 08 28, 15:40)
Tiesa jums pasake,kad gauti is naujo bedarbio pasalpa,reikia is naujo registruotis,tai yra jusu atveju,issiregistruoti ir vel prisiregistruoti,tada vel ziures ar vis dar pas jus yra 18 men stazo per paskutinius3 metus ir jeigu yra vel skaiciuos pasalpa.

O jeigu aš neišsiregistravus prašysiu pašalpos, kas tada pasikeistų?
Atsakyti
QUOTE(izobara @ 2012 08 28, 15:47)
O jeigu aš neišsiregistravus prašysiu pašalpos, kas tada pasikeistų?

Nieko,ja tiesiog neskaiciuotu,man taip atrodo.
Atsakyti
Sveiki, negaliu ateiti paskirtu laiku, nespeju gryžti iš užsienio, laukiuosi (pastojau būdama užsienyje), ar vistiek mane išbrauktu, kadangi neatejau paskirtu laiku, bijau kad nesusitarsiu kad nukeltu savaitei mano apsilankymą, šiaip apie neštumą dar nenorėčiau sakyti bet jei pranešus kad laukiuosi gal negali išbraukti ? Aš ir pažymos apie neštumą negalėčiau pristatyt, kad laukiuosi iki kol grįšiu, kaip man pasielgti kad neišbraugtu. Jokiu bedarbio ismoku negaunu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Frezija*: 29 rugpjūčio 2012 - 12:29
QUOTE(Frezija* @ 2012 08 29, 12:25)
Sveiki, negaliu ateiti paskirtu laiku, nespeju gryžti iš užsienio,  laukiuosi  (pastojau būdama užsienyje), ar vistiek mane išbrauktu, kadangi neatejau paskirtu laiku, bijau kad nesusitarsiu kad nukeltu savaitei mano apsilankymą, šiaip apie neštumą dar nenorėčiau sakyti bet jei pranešus kad laukiuosi gal negali išbraukti ? Aš ir pažymos apie neštumą negalėčiau pristatyt, kad laukiuosi iki kol grįšiu, kaip man pasielgti kad neišbraugtu. Jokiu bedarbio ismoku negaunu.

pasiskambinti konsultantei ir pasakyti kad tuo laiku negalit atvykti ,turetu jum paskyrti kita data .
o apie nestuma turetumet pasakyti (nors pazymos ir neturite ) jums paskyrtu apsilankyma po 3men, o siaip kviecia dazniau ) cia as is savos patirties biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kinderiukas: 29 rugpjūčio 2012 - 13:08
QUOTE(Kinderiukas @ 2012 08 29, 15:06)
pasiskambinti konsultantei ir pasakyti kad tuo laiku negalit atvykti ,turetu jum paskyrti kita data .
o apie nestuma turetumet pasakyti (nors pazymos ir neturite ) jums paskyrtu apsilankyma po 3men, o siaip kviecia dazniau ) cia as is savos patirties  biggrin.gif

na as extra pasiaiskinimo ieskau kad neisbrauktu, jeigu pasakytu jog tavo reikalas nereikejo vaziuot i uzsieny ir t.t. visokiu ten koncultanciu yra nezinosi ka pasakys blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Frezija* @ 2012 08 29, 13:19)
na as extra pasiaiskinimo ieskau kad neisbrauktu, jeigu pasakytu jog tavo reikalas nereikejo vaziuot i uzsieny ir t.t. visokiu ten koncultanciu yra nezinosi ka pasakys   blush2.gif

sugalvokit kanors nes kt atveju jus ismes ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kinderiukas: 29 rugpjūčio 2012 - 13:43
QUOTE(Kinderiukas @ 2012 08 29, 15:42)
sugalvokit kanors nes kt atveju  jus ismes  ax.gif

man rupimiausias klausimas del ko parasiau ar gali nestuke isbraukt ? blush2.gif
Atsakyti