QUOTE(minde0445 @ 2012 08 24, 11:37)
ir nebus problemu jog isejau pats is darbo, ir mazai pradirbau ? vistiek gausiu pasalpa ? nes kur tai girdejau, jog pats iseinant, prarandi visas garantijas ir tt
Pats isidarbini,pats gali bet kada iseiti,jeigu birza idarbina,tai tada jau nebegali,kol nepraeis subsidijos laikas.
QUOTE(lotuliukas @ 2012 08 24, 15:28)
Sveiki ruošiuosi pirmą kartą gyvenime įsidarbinti ir darbdavys pasakė atsivežti Sodrą. Gal galite paaiškinti kas tai yra ir kur man dėl to kreiptis?
Jus prajuokinot mane,visa SODRA jus niekaip neatsivesit,nes tai pastatas
Gal sodros pazymejimas?
Ji turi tik tie,kas jau nors karta darbinosi,jus kai pirma karta gyvenime,tai jo neturite,pasakikit apie tai darbdaviui,jis kai jus apiformins,issius duomenys sodraj,tada galesit nueiti issiimti ta pazymejima.
turiu klausimą. ar galiu registruotis į DB miesto kuriame gyvenu, bet nesu registruota? (išmokas gaut galiu, bet jų atsisakysiu)
QUOTE(Cartman @ 2012 08 24, 18:21)
turiu klausimą. ar galiu registruotis į DB miesto kuriame gyvenu, bet nesu registruota? (išmokas gaut galiu, bet jų atsisakysiu)
Taip galit,o kam atsisakinesit? O ar galima atsisakyti?
Sveiki, gal padesite atsakyti i klausima ar galiu tiketis bedarbio pasalpos? Esu baigus studijas siais metais, nesu dirbusi, ir dabar nerandu darbo.
QUOTE(Tiga @ 2012 08 25, 10:35)
Sveiki, gal padesite atsakyti i klausima ar galiu tiketis bedarbio pasalpos? Esu baigus studijas siais metais, nesu dirbusi, ir dabar nerandu darbo.
Bedarbio pasalpa jums nepriklauso,nes neturit stazo,priklausis soc.pasalpa.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 08 25, 10:37)
Bedarbio pasalpa jums nepriklauso,nes neturit stazo,priklausis soc.pasalpa.
Socialine pasalpa reikia tvarkytis seniunijoje?
QUOTE(Tiga @ 2012 08 25, 10:37)
Socialine pasalpa reikia tvarkytis seniunijoje?
Taip,soc.centre.
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 07 15, 18:59)
"Asmenims, kurie mokosi pagal dieninę ar nuolatinę mokymosi formą arba turi įregistruotą individualią įmonę, ūkininko ūkį, yra registruoti ūkininko partneriu ar žemės ūkio veiklos subjektu, yra gavę verslo liudijimą ar individualios veiklos pažymėjimą arba turi sudarę autorinę sutartį, registruojantis teritorinėje darbo biržoje bedarbio statusas nesuteikiamas ir nedarbo socialinio draudimo išmoka neskiriama."
sveiki
skaitineju,kadangi domimes problemomis...
sita citata idejom,nes noriu paklaust...jei dirbi pagrindini darba,o antraeilese dirbi su patentu,tai...
jei iseinu ar atleidzia is pagrindinio darbo,ar galiu stot i birza...nebutinai del pasalpu,tiesiog niekada nebuvau susidurus su tuo...kadangi mokescius taip ar taip moku,bet...galvojam,jei stojam i birza,galbut nereiktu moketi sodrai pensijinio draudimo,nes kitu atvejju turetumem,o taip susitaupytu pinigeliu....
gal kas zinot
nuo rugsejo 1d esu atleidziama is darbo su visom iseitinem.
kiek suprantu man nera prasmes eiti i DD, nes i pasalpa nepretenduoju, nebent tik del ligoniu kasos?
jei buciau darbo birzoje ir isidarbinciau, ar darbdaviui moketu darbo birza?
kiek suprantu man nera prasmes eiti i DD, nes i pasalpa nepretenduoju, nebent tik del ligoniu kasos?
jei buciau darbo birzoje ir isidarbinciau, ar darbdaviui moketu darbo birza?