QUOTE(laurakormanskiene @ 2012 08 22, 13:05)
sveikos, atsiprasau, jei buvo toks klausimas, bet man idomu, ar gausiu bedarbio pasalpa, jei iki siu metu vasario men buvau motinystes atostogose, po ju stojau i darbo birza ir gavau bedarbio pasalpa, o nuo liepos pradejau dirbt ir nuo rugsejo 7d. busiu vel bedarbe, ar man mokes bedarbio pasalpa?
dekoju, jei kas atsakys
Kad vel gaudineti bedarbio pasalpa,tai reikia,kad praeitu 12 men po paskutinio mokejimo.Ir aisku reikia tureti 18 men stazo per paskutinius 3 metus.
Papildyta:
QUOTE(Emiliomamayte @ 2012 08 22, 14:08)
sveiki,vyras stovi darbo birzoj nuo birzelio galo,jam paskyre bedarbio pasalpa,uz birzeli kaip konsultante ir sake perves po liepos apsilankymo,tai taip ir gavos kad uz ne pilna men pervede liepos 20d.atstovejo visa liepa ir gavo pasiulyma nuo rugpjucio 1 d. dirbt uzsieny su vieno menesio terminuota sutartim,nuvaziavo i DB viska susitvarke, pateike dokumentus ir konsultante pasake,kad uz liepos men pasalpa turetu gaut apie 16-17 dienomis,bet va siand jau 22 pinigeliu kaip nera taip nera,gal kas gali paaiskint kodel taip? ar DB kokiu pinigu neturi todel ir delsia pervest pasalpa....?Vyras bande pasts paskambinti i DB,bet deje jam is Norvegijos prisiskambint nepavyko,gal zinot kaip reik paskambint is uzsienio? o gal as galiu vietoj jo kaip zmona paskambint ir issiaiskint kame saknys....
Gali buti kad veluoja,galit jus paskambinti ir pasiklausti,kada mokejimai bus.
Papildyta:
QUOTE(pomada @ 2012 08 22, 17:19)
sveiki,stoviu birzoj jau 1m4men. pasake,kad dabar mane gales siuntineti vos ne i viesuosius darbus
. darbo ziurinejuos pati,nes netikiu,kad birza pasiulys kazka tinkamo.nes kiek ziunte...dabar dar vyras grizo is uzsienio ir bandys kurti savo IĮ,jei viskas pasiseks,idarbins ir mane. tai dabar man klausimai:
1. jei as dabar pabegsiu is DB ir jei vyrui verslas nesisektu(pradzia sunki juk buna),jeigu kreiptumemes pvz del kompensaciju i seniunija.tai man reiketu vel stot i DB?
2. kiek maziausiai reikia but prastovejus DB,kad tvarkytis kompensacijas? zinau,kad nebereikia 6men.o gal nebutinai stovet DB?
is anksto aciu,jei kas nors atsakys
.rupinuos is anksto
1.Taip,nebent turit vaika iki 3-ju metu,tada nereikes.
2.Nereikia but isstovejus 6 men,dabar uztenka tik uzsiregistruoti ir galima iskart tvarkitis.