Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža

QUOTE(sielio @ 2012 08 20, 16:43)
Man 34m.Jei galėčiau stovėti DB,koks tuomet mano statusas butų?

Joks,tiesiog kad stovit birzoj matytu socialinis.
Atsakyti
kokių dokuemntų reikia kad prisiregistruoti DB? ar reikia pažymos iš buvusios darbovietės apie gautas pajamas?
Atsakyti
QUOTE(winipuho_drauge @ 2012 08 20, 23:03)
kokių dokuemntų reikia kad prisiregistruoti DB? ar reikia pažymos iš buvusios darbovietės apie gautas pajamas?

http://www.ldb.lt/IN...ojantis_db.aspx
Pazymos is darbovietes buvusios nereikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 21 rugpjūčio 2012 - 07:03
laba, norejau paklaust:
Buvau Vaiko Prieziuros Atostogose, imone bankrotavo, mane atleido nepranesus. Pasibaigus 2 metam VPA, atejau i DB ir suzinojau, kad esu jau 1,5 metu atleista. Kolkas dirbti negaliu, nes vaikai be darzelio, ar man priklauso kokia pasalpa? nes kaip ir ne prisiregistravau save per 6 menesius po to atleidimo, nes 1-nezinojau, kad atleista, o 2 - kam registruotis DB jei esu VPA ... g.gif
ir dar klausimas - ar galiu prasyti man ieskoti darbo namuose? nes kitur kazkur eit negaliu, o gal DB padetu su Verslo liudijimu? gal kokiu lengvatu mokesciams bus?
nes jei pasalpa nepriklauso, be pinigu sedet irgi nesinori smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vitlij@ @ 2012 08 22, 08:12)
laba, norejau paklaust:
Buvau Vaiko Prieziuros Atostogose, imone bankrotavo, mane atleido nepranesus. Pasibaigus 2 metam VPA, atejau i DB ir suzinojau, kad esu jau 1,5 metu atleista. Kolkas dirbti negaliu, nes vaikai be darzelio, ar man priklauso kokia pasalpa? nes kaip ir ne prisiregistravau save per 6 menesius po to atleidimo, nes 1-nezinojau, kad atleista, o 2 - kam registruotis DB jei esu VPA ... g.gif
ir dar klausimas - ar galiu prasyti man ieskoti darbo namuose? nes kitur kazkur eit negaliu, o gal DB padetu su Verslo liudijimu? gal kokiu lengvatu mokesciams bus?
nes jei pasalpa nepriklauso, be pinigu sedet irgi nesinori smile.gif

Priklauso bedarbio pasalpa.
Atsakyti
sveikos, atsiprasau, jei buvo toks klausimas, bet man idomu, ar gausiu bedarbio pasalpa, jei iki siu metu vasario men buvau motinystes atostogose, po ju stojau i darbo birza ir gavau bedarbio pasalpa, o nuo liepos pradejau dirbt ir nuo rugsejo 7d. busiu vel bedarbe, ar man mokes bedarbio pasalpa? g.gif dekoju, jei kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
sveiki,vyras stovi darbo birzoj nuo birzelio galo,jam paskyre bedarbio pasalpa,uz birzeli kaip konsultante ir sake perves po liepos apsilankymo,tai taip ir gavos kad uz ne pilna men pervede liepos 20d.atstovejo visa liepa ir gavo pasiulyma nuo rugpjucio 1 d. dirbt uzsieny su vieno menesio terminuota sutartim,nuvaziavo i DB viska susitvarke, pateike dokumentus ir konsultante pasake,kad uz liepos men pasalpa turetu gaut apie 16-17 dienomis,bet va siand jau 22 pinigeliu kaip nera taip nera,gal kas gali paaiskint kodel taip? ar DB kokiu pinigu neturi todel ir delsia pervest pasalpa....?Vyras bande pasts paskambinti i DB,bet deje jam is Norvegijos prisiskambint nepavyko,gal zinot kaip reik paskambint is uzsienio? o gal as galiu vietoj jo kaip zmona paskambint ir issiaiskint kame saknys.... g.gif
Atsakyti
sveiki,stoviu birzoj jau 1m4men. pasake,kad dabar mane gales siuntineti vos ne i viesuosius darbus doh.gif . darbo ziurinejuos pati,nes netikiu,kad birza pasiulys kazka tinkamo.nes kiek ziunte...dabar dar vyras grizo is uzsienio ir bandys kurti savo IĮ,jei viskas pasiseks,idarbins ir mane. tai dabar man klausimai:
1. jei as dabar pabegsiu is DB ir jei vyrui verslas nesisektu(pradzia sunki juk buna),jeigu kreiptumemes pvz del kompensaciju i seniunija.tai man reiketu vel stot i DB?
2. kiek maziausiai reikia but prastovejus DB,kad tvarkytis kompensacijas? zinau,kad nebereikia 6men.o gal nebutinai stovet DB?

is anksto aciu,jei kas nors atsakys 4u.gif .rupinuos is anksto smile.gif
Atsakyti
smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pomada: 22 rugpjūčio 2012 - 17:26
QUOTE(laurakormanskiene @ 2012 08 22, 13:05)
sveikos, atsiprasau, jei buvo toks klausimas, bet man idomu, ar gausiu bedarbio pasalpa, jei iki siu metu vasario men buvau motinystes atostogose, po ju stojau i darbo birza ir gavau bedarbio pasalpa, o nuo liepos pradejau dirbt ir nuo rugsejo 7d. busiu vel bedarbe, ar man mokes bedarbio pasalpa? g.gif  dekoju, jei kas atsakys 4u.gif

Kad vel gaudineti bedarbio pasalpa,tai reikia,kad praeitu 12 men po paskutinio mokejimo.Ir aisku reikia tureti 18 men stazo per paskutinius 3 metus.
Papildyta:
QUOTE(Emiliomamayte @ 2012 08 22, 14:08)
sveiki,vyras stovi darbo birzoj nuo birzelio galo,jam paskyre bedarbio pasalpa,uz birzeli kaip konsultante ir sake perves po liepos apsilankymo,tai taip ir gavos kad uz ne pilna men pervede liepos 20d.atstovejo visa liepa ir gavo pasiulyma nuo rugpjucio 1 d. dirbt uzsieny su vieno menesio terminuota sutartim,nuvaziavo i DB viska susitvarke, pateike dokumentus ir konsultante pasake,kad uz liepos men pasalpa turetu gaut apie 16-17 dienomis,bet va siand jau 22 pinigeliu kaip nera taip nera,gal kas gali paaiskint kodel taip? ar DB kokiu pinigu neturi todel ir delsia pervest pasalpa....?Vyras bande pasts paskambinti i DB,bet deje jam is Norvegijos prisiskambint nepavyko,gal zinot kaip reik paskambint is uzsienio? o gal as galiu vietoj jo kaip zmona paskambint ir issiaiskint kame saknys....  g.gif

Gali buti kad veluoja,galit jus paskambinti ir pasiklausti,kada mokejimai bus.
Papildyta:
QUOTE(pomada @ 2012 08 22, 17:19)
sveiki,stoviu birzoj jau 1m4men. pasake,kad dabar mane gales siuntineti vos ne i viesuosius darbus doh.gif . darbo ziurinejuos pati,nes netikiu,kad birza pasiulys kazka tinkamo.nes kiek ziunte...dabar dar vyras grizo is uzsienio ir bandys kurti savo IĮ,jei viskas pasiseks,idarbins ir mane. tai dabar man klausimai:
1. jei as dabar pabegsiu is DB ir jei vyrui verslas nesisektu(pradzia sunki juk buna),jeigu kreiptumemes pvz del kompensaciju i seniunija.tai man reiketu vel stot i DB?
2. kiek maziausiai reikia but prastovejus DB,kad tvarkytis kompensacijas? zinau,kad nebereikia 6men.o gal nebutinai stovet DB?

is anksto aciu,jei kas nors atsakys 4u.gif .rupinuos is anksto smile.gif

1.Taip,nebent turit vaika iki 3-ju metu,tada nereikes.
2.Nereikia but isstovejus 6 men,dabar uztenka tik uzsiregistruoti ir galima iskart tvarkitis.
Atsakyti
labas rytas, gal zinot iki kokios dienos darbo birza turi pravest pasalpas? g.gif turbut iki paskutines menesio dienos? g.gif 3menesius gavau normaliai 15-17dienomis, o va si menesi sumazinta ir dar veluoja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sielio @ 2012 08 20, 15:43)
Man 34m.Jei galėčiau stovėti DB,koks tuomet mano statusas butų?

bedarbio. Socialinė pašalpa turėtų priklausyti jei neviršijate 350lt vienam asmeniui. Ir tada nuo rugsėjo dar galėtumėte teikti paraišką socialinei stipendijai gauti.
Atsakyti