Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža

Sveikos, man idomu is kur pas mane rado staza jei nieko neesu dirbus,tik vaikus auginau? Cia kazkaip naujai turbut padaryta,nes nieks nezino, sako arba as dirbau arba kazka maisau. Ir kaip tas stazas skaiciuojasi, visus tuos metus kol auginau vaikus?
Papildyta:
Kiek zinau dabar kursus duoda tik tiems,kas ateina su darbdaviu ir jis pasiraso kad po kursu mane idarbins ir negales 1m. atleisti ane. Gal kas ruosiasi i kokius kursus? Idomu kiek ten laiko jie trunka
Atsakyti
QUOTE(True-Blood @ 2012 08 06, 19:31)
Sveikos, man idomu is kur pas mane rado staza jei nieko neesu dirbus,tik vaikus auginau? Cia kazkaip naujai turbut padaryta,nes nieks nezino, sako arba as dirbau arba kazka maisau. Ir kaip tas stazas skaiciuojasi, visus tuos metus kol auginau vaikus?
Papildyta:
Kiek zinau dabar kursus duoda tik tiems,kas ateina su darbdaviu ir jis pasiraso kad po kursu mane idarbins ir negales 1m. atleisti ane. Gal kas ruosiasi i kokius kursus? Idomu kiek ten laiko jie trunka

Taip,vaiko prieziura iki 3-ju metu ieina i staza,jeigu per paskutinius 3 metus auginot vaika kuriam nebuvo 3-ju metu del to pas jus ir yra stazas.O darbdavis nebutinai turi visus priimti,vyras lanke tokius kursus ir ji neprieme vien del to,kad savaite sirgo,turejo pazyma.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 08 06, 19:43)
Taip,vaiko prieziura iki 3-ju metu ieina i staza,jeigu per paskutinius 3 metus auginot vaika kuriam nebuvo 3-ju metu del to pas jus ir yra stazas.O darbdavis nebutinai turi visus priimti,vyras lanke tokius kursus ir ji neprieme vien del to,kad savaite sirgo,turejo pazyma.

Aisku,aciu :4u Taigi pasiraso darbdavys kad privalo priimt. Cia nuo pavasario kazkas naujo.
Atsakyti
QUOTE(True-Blood @ 2012 08 06, 20:37)
Aisku,aciu :4u Taigi pasiraso darbdavys kad privalo priimt. Cia nuo pavasario kazkas naujo.

Matomai nevisus,nes kitaip privalejo ir vyra priimti,bet ne tik viena vyra neprieme,bet ir dar 3 vyrukus,kurie kartu mokesi.
Atsakyti
Ar apie išbraukimą iš DB praneša į el. paštą?
Be to jei tarkim gavau rekomendaciją į darbo vietą, ar galiu CV siųsti iš savo el. pašto ar būtina tik prisijungus prie DB savo paskyros?
Atsakyti
QUOTE(salutvera @ 2012 08 07, 19:04)
Ar apie išbraukimą iš DB praneša į el. paštą?
Be to jei tarkim gavau rekomendaciją į darbo vietą, ar galiu CV siųsti iš savo el. pašto ar būtina tik prisijungus prie DB savo paskyros?

Nieko nepranesa.
Reikia vykti pas darbdavi,o ne siusti CV.
Atsakyti
labas,norejau paklausti jei esu motinystes atostogose,kol vaikui sueis 2 metukai,paskui planuoju stoti i DB,nes firma,kurioje dirbau uzsidare.bet girdejau kad DB labai siuntineja i darbo pokalbius,bet ar galiu atsiskyti nevaziuoti?,nes neturiu vaiko kur palikti iki tol kol nepriims i darzeli ir mokes man bedarbio pasalpa?aciu is anksto smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 08 07, 19:05)
Nieko nepranesa.
Reikia vykti pas darbdavi,o ne siusti CV.

Ne, mano atveju aš turėjau siųsti CV. Ir konsultantė tą patį sakė. Tik dabar teiškilo klausimas per kur tą CV siųsti reikėjo, kadangi tąkart nepagalvojau jos paklausti g.gif
Atsakyti
QUOTE(anovi33 @ 2012 08 07, 20:13)
labas,norejau paklausti jei esu motinystes atostogose,kol vaikui sueis 2 metukai,paskui planuoju stoti i DB,nes firma,kurioje dirbau uzsidare.bet girdejau kad DB labai siuntineja i darbo pokalbius,bet ar galiu atsiskyti nevaziuoti?,nes neturiu vaiko kur palikti iki tol kol nepriims i darzeli ir mokes man bedarbio pasalpa?aciu is anksto smile.gif

Atsisakiti negalesit,nes sustabdys bedarbio pasalpos mokejima ir isbrauks is birzos,galit tiesiog pasikalbeti su tarpininke,paaiskinti situacija,jeigu moteris bus supratinga,tai nesiulis jokiu darbu.
Papildyta:
QUOTE(salutvera @ 2012 08 07, 20:17)
Ne, mano atveju aš turėjau siųsti CV. Ir konsultantė tą patį sakė. Tik dabar teiškilo klausimas per kur tą CV siųsti reikėjo, kadangi tąkart nepagalvojau jos paklausti  g.gif

Jums rekomendacini lapa dave,ar tiesiog adresa darbdavio,nes jeigu rekomendacini lapa,tai ten darbdavis turi pazymeti ar priima jus i darba ar ne,o jeigu siaip adresa,tai tada nera skirtumo,galit isvis nesiusti nieko.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 08 07, 20:23)
Jums rekomendacini lapa dave,ar tiesiog adresa darbdavio,nes jeigu rekomendacini lapa,tai ten darbdavis turi pazymeti ar priima jus i darba ar ne,o jeigu siaip adresa,tai tada nera skirtumo,galit isvis nesiusti nieko.

Ne, man į el. paštą buvo atsiuntusi DB rekomendaciją ir tiek. Sekančią dieną pasiskambinau konsultantei pasiteirauti, ką su ta rekomendacija daryti, tai pasakė, jog tereikia išsiųsti mano CV įmonei į el. paštą. O detaliau nieko neišsiklausinėjau, nei per kur tą CV siųsti, nei ką daryti, jei negausiu atsakymo. O atsakymo taip ir negavau iš įmonės ir į biržą nieko nepranešiau g.gif
Atsakyti
QUOTE(salutvera @ 2012 08 07, 20:30)
Ne, man į el. paštą buvo atsiuntusi DB rekomendaciją ir tiek. Sekančią dieną pasiskambinau konsultantei pasiteirauti, ką su ta rekomendacija daryti, tai pasakė, jog tereikia išsiųsti mano CV įmonei į el. paštą. O detaliau nieko neišsiklausinėjau, nei per kur tą CV siųsti, nei ką daryti, jei negausiu atsakymo. O atsakymo taip ir negavau iš įmonės ir į biržą nieko nepranešiau  g.gif

Tai manau nera skirtumo is kur siuntei CV,bet realiai tai pirma karta girdziu,kad i el.pasta ateitu is birzos rekomendacijos darbintis. g.gif Kazka matomai praleidau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 08 07, 20:39)
Tai manau nera skirtumo is kur siuntei CV,bet realiai tai pirma karta girdziu,kad i el.pasta ateitu is birzos rekomendacijos darbintis. g.gif  Kazka matomai praleidau  smile.gif

Tai va, mus, biržos naujokus, buvo nušvietę, kad neva gali paskambinti atvykti į biržą dėl rekomendacijos, bet jau antras mėnuo po tai kai prisiregistravau man niekas neskambino, tik tą rekomendaciją kai buvo vieną atsiuntę, taip ir baigėsi. Bet gal dabar dažnai taip yra taikoma g.gif Tik kažin ar nieko bloga, jei dėl įmonės jokio atsakymo neinformavau biržos. Kas keisčiausia kai telefonu kalbėjau su konsultante manęs ji nieko neinformavo, tik kai paklausiau, ką daryti dėl CV tik apie tai ir tepaminėjo. Bet aš irgi gera po beveik mėnesio "atsigavau" doh.gif
Atsakyti