Įkraunama...
Įkraunama...

Rykštelės naudojimas: už ir prieš argumentuokit

QUOTE(ada21lt @ 2012 07 16, 11:46)

Taip man gyvenimas, zmogus yra amzinas. Zmogus tik pakeicia kuna, kaip koki ruba ir gyvana amzinai  biggrin.gif Del to zmogus yra visagalis, kurejas ir t.t. Melas -labai trumpas, anksciau ar veliau yla islenda is maiso, tokia jau zmogaus prigimtis, jo vidus visada pajaucia mela. Todel atejes vaikas yra lygevertis mums tokia pat Esybe, tik auginanti kuna ir prisitaikanti sioje aplinkoje.Ir ka mes kaip tevai galim:sudaryti kuo geresnes salygas pazinti si pasauli, tobuleti, gauti tinkama infomacija, per meile padeti issisperesti visokias problemas, ir tai darydami ir patys sprendziames savas. Mintis pagrinine energija tvarkanti musu gyvenima ir jei taip galvosit kaip pasiraset, taip ir bus bent jau kuri laika....(atsiprasau, cia labai trumpai ir padrikai)
Bet juk jus taip vis tiek negalvojat. mirksiukas.gif Alfija, kam jus manes kazko klausiat, juk vis tiek nesutiksit  su mano nuomone? Kam jums tai? Irodyti, kad as nieko nezinau , esu nesubrendusi ir t.t. tai jei taip norit ir galvokit, manes juk savo nuomone nepakeisit. 4u.gif

jūs nepajėgi suprasti parašo esmės. Aš jūsų neklausiu, bet man juokinga skaityt ką rašot. Tai sakot mokykloj dirbot. Tai ko verkšlent jog ten kas blogai yra pilna aprobuotų programų, imi bet kurią , paskolą- steigi bet kokiam kaime kas jau atrodo tinkama ir duodi ir savo ir kitų vaikams. Ko sėdėt ir baubt kad blogai, kad neduoda, kad alga maža, kad dar kažkoks kakutis trukdo. Taigi daryk taip, kad būtų gerai. Kas draudžia? Nors panašu jog niekada nedirbot jokio pedagoginio darbo. Elementarią vergo-vartotojo logiką rodot ir tiek. Duokit. Tau, žmogeli reikia, tai tu ir daryk. Laisvo laiko kiek nori, rašai programas, rengi sąmatas, kreipiesi į fondus. Pirmyn.
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 07 16, 11:46)
TAip, dauguma tradiciniu mokyklu visiskai neproduktyvios, mokytojai skundziasi,kad nesusitvarko su vaikais, vaikai skundziasi, kad neidomu, tevams reikia versti juos kazkaip ten eiti...

TAip, atlyginimai ziauriai mazi

O zmogaus negerbimas tikrai jauciasi, gal nejausciau,jei nebuciau gyvenusi aplinkoj, kur tikrai visur esi gerbiams ir visada sulausi kazkokios pagalbos, jei tau reikes, o ne smerkimo ar abejingumo.

Dziaugiuosi, kad sugebate islikti visame tame pozityvi.Ismoksti vel saugoti savo daiktus, kavoti, rakinti , meluoti, slepti mokescius ir t.t.

O klause tiek, kiek tevai mate, o visa kita stengesi padaryti ,kai nemato. biggrin.gif  O argi jus ne taip pat elgdavotes? As jau buvau kitoks tas vaikas, neisivaizduoju kaip mane jau paaugle pvz buutu galima ka nors priversti daryti, gal todel ir tuos "dabartinius" vaikus labai gerai suprantu  bigsmile.gif

kokiais tyrimais remiantis teigiat, kad LT dauguma mokyklu neproduktyvios? g.gif Mokyklose (visose beveik) - yra tik 10-15% mokiniu, probleminiu, kurie piktybiskai nelanko mokyklos, dar kazkuri dalis, kurie lanko, bet nesimoko - bet ta gali itakoti tokie faktoriai, kaip mokymosi sunkumai del neatpazintu laiku sutrikimu rolleyes.gif

tai kokio velnio gryzot i tas dziungles - jei jau ten viskas TAAAIP gerai buvo, o cia taip baisu - nei algu nei pagarbos? g.gif Esu buvus ir UK, ir IR - nei daugiau nei maziau tos pagarbos savo adresu nepatyriau nei cia LT - matyt ta pagarba toks jau dalykas, kaip save objektyviai vertini - taip ir gauni rolleyes.gif

O tai jau TEN daiktu saugot nereik, ir rankiniu nieks neatimineja, ir nieks niekam nemeluoja g.gif Mokesciu neslepiu ir cia schmoll.gif

Ne, as elgdavausi ne taip schmoll.gif O ka daryt reik priverst paaugli? Pas mane vienas paauglys - tikrai nesuprantu, ka verst ji daryt reik g.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 07 15, 18:55)
JAu is kart sakiau jusu ir mano suvokimas pasaulio is esmes skiriasi,vien jau parasas jusu, pasakyciau visiskai priesingai:"Zmogus stiprus, melo kojos trumpos, o gyvenimas yra amzinas...." taigi nemanau, kad rasim , kazkokiu kompromisu ir del auklejimo, sekmes jums jusu pasirinkime, kiekvienas kelias geras, jis vis tiek ten pat veda  4u.gif

kadangi jau kelinta diena tesiasi post'ai ne apie ryksteles pakeitima kazkuo kitu tai ir as paklausiu poster_offtopic.gif o lietuviskai sis uzrasas Человек слаб, ложь всесильна, а жизнь коротка g.gif ar neturetu buti Žmogus yra silpnas, melas visagalis, o gyvenimas yra trumpas?
Atsakyti
QUOTE(Raselija @ 2012 07 16, 13:54)
kadangi jau kelinta diena tesiasi post'ai ne apie ryksteles pakeitima kazkuo kitu tai ir as paklausiu poster_offtopic.gif  o lietuviskai sis uzrasas Человек слаб, ложь всесильна, а жизнь коротка  g.gif  ar neturetu buti Žmogus yra silpnas, melas visagalis, o gyvenimas yra trumpas?

taip. Bet rusiškai skamba geriau. Ir parašas prasideda taip- kelias be pabaigos žmogus silpnas, melas visagalis, gyvenimas trumpas. Vat visa tai pabaigos neturi.
Atsakyti
Ši tema apie vaikų auklėjimą aktuali ir mamų diskusijos buvo įdomios. Na, o dabar jau visai išsigimė rolleyes.gif
Bandysiu grįžti prie temos. Kai kurios labai akcentuoja ir lygina vaiką ir vyrą. Vaikas to ar ano nepadarė - elgiatės taip, o ar elgsitės taip pat ir su vyru ką nors padariusiu ne taip bigsmile.gif
Bet juk gyvenime ir be mano (t.y. žmonos) elgesio su sutuoktiniu, jis kuo puikiausiai žino pasekmes, jeigu elgsis kitaip nei priimtos taisyklės. Įsivaizduokit vyrą nusprendusį nesilaikyti kelių eismo taisyklių? Ar žino jis, kokia bausmė jo laukia? O namuose įsivaizduojat vyrą nusprendusį tiesiog nesiruošti ryte į darbą? Ar žino jis kas jo laukia, kaip pasitiks jį darbdavys? Taigi ne tik vaikai auklėjami smile.gif - suaugę taip pat privalo elgtis tinkamai, laikytis taisyklių.
Ši modelį sėkmingai galima taikyti ir vaikams. Vaikeli, nesilaikai susitarimų, taisyklių, žinai to pasekmes...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fatina: 16 liepos 2012 - 14:28
QUOTE(bevardė @ 2012 07 16, 10:13)
Va su paskutiniu sakiniu tikrai nesutinku. Nedera suvienodinti vaikų. Tiek iš įprasto darželio išeina žingeidūs, sumanūs vaikai, tiek iš montesori išeina, atsiprašau už išsireiškima "dundukai". Bėda ta, kad šiandien, daugelis montesori darželiu laiko ale "prestižiniais" ir daugelis tėvelių ten vaikus veda tik dėl to kad tai "ale prestižas", o vaikai kaip buvo neturtingos sielos taip ir liko, nes ne vien darželis vaiką ugdo o ir tėvai. Taip kad Jūsų palyginimas yra labai neteisingas. Mano vaikai lanko įprastą darželį ir juo tikrai džiaugiuosi. Darželiai dabar nebe tokie kokius lankėme mes tarybiniais laikais. Nesakau, kad nėra dar užsilikusiu "seno kirpimo" auklėtoju, bet niekas neverčia pas tokią pakliuvus ir lankyti, be ja, tokių auklėtojų laimei jau vienetai. Ir jei vis tik Jūsų vaikui teko su tokia susidurt, tai nereiškia, kad visi paprasti darželiai vienodi. Juk vaikai baigia paprastus darželius, baigia tas neįdomias mokyklas, universitetus ir išauga į tikrai imlius protingus, atkaklius sumanius ir visokius kitokius žmones.

O va dažnai, turiu pati asmeninių pavyzdžių, kai vaikai išėję iš Montesori ar Valdorfo darželio labai sunkiai pritampa mokykloje, kiek žinau jau ir pradinės klasės tampa Montesori. Mažu gal ir universitetas kada toks atsiras  unsure.gif  Sunkus pritapimas tokių vaikų įprastoje visuomenėje man tik įrodo, kad šis metodas skirtas spec poreikį turintiems vaikams. Toliau tęsiant ne į tema, o gal jau į temą. Mano gimtajame mieste yra darželis kuris iš įprasto tapo Montesori, bet auklėtojos aišku liko tos pačios "pagerinto seno kirpimo", dažnai nesibodinčios ir per užpakalį vaikams užvažiuot  doh.gif  Pradžioje atsirado ten viena grupė, po to tik išsiplėtė, tai oi oi oi... Auklėtojoms iškėlė algas, kad tik jos toje grupėje dirbtų, nes ten tokie vaikai susirinko, kad reikėjo vykdyti jau ne Montesori metodiką, o griežto auklėjimo režimą skirt  doh.gif

Nezinau apie koki Montesori darzeli kalbate,ten gal pas jus nei priemoniu kokiu reikia yra,pagal sia metodika,nei aukletojos-mokytojos,yra baige prestizinius universitetus spec. Montesori sistemai ruosiamos ir t.t.O tai daug ka sako. As kalbu apie vieninteli Lietuvoje toki darzeli ir mokykla,kuri butent remia Montesori mokine.Butent ten paruosia l. gerai ir tie vaikai mokyklose pritampa,nera jokiu problemu,nei su elgesiu,nei su mokymuisi. Taip,kad kaip ten sakoma,girdejote kur varpas skamba,bet nezinote kurioje puseje lotuliukas.gif blink.gif Todel diskusijos neturi prasmes. smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 16 liepos 2012 - 15:55
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 07 16, 16:52)
Nezinau apie koki Montesori darzeli kalbate,ten gal pas jus nei priemoniu kokiu reikia yra,pagal sia metodika,nei aukletojos-mokytojos,yra baige prestizinius universitetus spec. Montesori  sistemai ruosiamos ir t.t.O tai daug ka sako. As kalbu apie vieninteli Lietuvoje toki darzeli ir mokykla,kuri butent remia Montesori mokine.Butent ten paruosia l. gerai ir tie vaikai mokyklose pritampa,nera jokiu problemu,nei su elgesiu,nei su mokymuisi. Taip,kad kaip ten sakoma,girdejote kur varpas skamba,bet nezinote kurioje puseje lotuliukas.gif  blink.gif  Todel diskusijos neturi prasmes. smile.gif

http://www.montesori...t/istaigos.html

kad jau taip visai į lankas nekalbėtumėt apie vienintelį biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 07 16, 17:12)

taigi sake kad tik vienas tikras - kiti "padielkos" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 07 16, 17:12)

Na kalbu butent apie vieninteli tikra Montesorini darzeli,kuris pirmasis isikure Vilniuje. O visi kiti,tai ten ,kaip juos vadina,priedai.Butent kaip ir Bevarde minejo,ten dirba surinktos aukletojos,kurios net nenusimano gerai apie sia metodika ir priemones ipirktos tik tokios ,kurias gali ipirkti,nes tik skaiciavimui mokintis priemone kainuoja kelis tukstancius lt. Netesiu daugiau sios diskusijos,nes nematau prasmes ir tema ne apie tai. ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ilgaplaukė: 16 liepos 2012 - 16:45
QUOTE(Ilgaplaukė @ 2012 07 16, 17:45)
Na kalbu butent apie vieninteli tikra Montesorini darzeli,kuris pirmasis isikure Vilniuje. O visi kiti,tai ten ,kaip juos vadina,priedai.Butent kaip ir Bevarde minejo,ten dirba surinktos aukletojos,kurios net nenusimano gerai apie sia metodika ir priemones ipirktos tik tokios ,kurias gali ipirkti,nes tik skaiciavimui mokintis priemone kainuoja kelis tukstancius lt. Netesiu daugiau sios diskusijos,nes nematau prasmes ir tema ne apie tai. ax.gif

tikrai netęskit. Nes turių įtarimų jog net nežinot nei kaip ten yra, nei kas ten yra. Kitur. O ir tam orginaliam darželyje mokykloje taip pat biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Kriiste @ 2012 07 16, 17:35)
taigi sake kad tik vienas tikras - kiti "padielkos" lotuliukas.gif

tai jau tikrai. Ir viena ir ta pati asociacija įsteigė vieną tikrą ir daug padelkų biggrin.gif . Taip įdomu, kai suaugę žmonės ima ir pasako tokius keistai vaikiškus dalykus.
Iš tiesų tai taip suprantu, kad tas "tikras" tai tas kur Fabijoniškėse Vilniuje. Tai tas "tikras" buvo labaiua negu labai iškritikuotas, kaip neatitinkantis metodikos reikalavimų, paskui buvo rastas as kaip kad lietuviškiems vaikams aprobuotas variantas biggrin.gif . Ir šiaip ten amžini skandalai, svarstymai ir tekamumas didžiulis.
Atsakyti
QUOTE(alfija @ 2012 07 16, 12:16)
jūs nepajėgi suprasti parašo esmės. Aš jūsų neklausiu, bet man juokinga skaityt ką rašot. Tai sakot mokykloj dirbot. Tai ko verkšlent jog ten kas blogai yra pilna aprobuotų programų, imi bet kurią , paskolą- steigi bet kokiam kaime kas jau atrodo tinkama ir duodi ir savo ir kitų vaikams. Ko sėdėt ir baubt kad blogai, kad neduoda, kad alga maža, kad dar kažkoks kakutis trukdo. Taigi daryk taip, kad būtų gerai. Kas draudžia? Nors panašu jog niekada nedirbot jokio pedagoginio darbo. Elementarią vergo-vartotojo logiką rodot ir tiek. Duokit. Tau, žmogeli reikia, tai tu ir daryk. Laisvo laiko kiek nori, rašai programas, rengi sąmatas, kreipiesi į fondus. Pirmyn.

As ir neverkslenu, tik konstatuoju faktus, kodel tie vaikai nenori i mokykla, kodel jie nemato perpektyvu, (jei nepamenat cia isplauke is to kaip motyvuoti vaika eiti i mokykla, bausmemis ,saktinimu ar dar kitaip)
O as ir darau, kas man patinka, kas idomu, tik nematau parsmes cia plestis, nes jau visai ne i tema mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(ada21lt @ 2012 07 16, 20:42)
As ir neverkslenu, tik konstatuoju faktus, kodel tie vaikai nenori i mokykla, kodel jie nemato perpektyvu, (jei nepamenat cia isplauke is to kaip motyvuoti vaika eiti i mokykla, bausmemis ,saktinimu ar dar kitaip)
O as ir darau, kas man patinka, kas idomu, tik nematau parsmes cia plestis, nes jau visai ne i tema  mirksiukas.gif

jei pedagogas yra neįdomus, nemoka sudominti, nemoka vaikų nuteikti. Jei jam rūpi tik alga, ir gink Dieve nebūti ilgiau nei baigiasi darbo valandos, tai kas čia kaltas?
Tikrai nei tėvai, nei vaikai, nei ŠMM. Jei pedagogas asmenybė, jis būtinai patrauks vaikus ir sudomins, o jei jis yra tuštybė tai ką jis gali?
Atsakyti