Įkraunama...
Įkraunama...

Adaptacija darželyje -

Tikrai per daug vaikuciu vienai aukletojai suziuret manau.. Mums siandien buvo trecia diena darzely (po valanda kas diena), vis dar zaidzia prie manes.. bet ryt pusvalandziui paliksiu ir busiu uz duru, kad nematytu, paziuresim kaip reaguos.. smile.gif Viena mergyte taip graudziai verke, sake jai pirma savaite be mamos, taip gaila, tikiuosi manajam taip nebus, nors ir jis lb prisirises prie manes verysad.gif
Ir atrodo darzeli issirinkau labiausiai patikusi is apziuretu, bet vis kas nors uzkliuva.. viena vaika maciau siandien perrenginejo, jis tik su pampersu buvo, tai laike rankose ir atidare duris kitus is lauko suleist, tai o jis gi nuogas blink.gif vejas pucia.. ir taip po 3 vaikucius i lauka veda vienas zmogus, leidzia jiems balose taskytis, tai grizo iki ausu purvini visi, slapi, tai viena perrengineja, kiti dar visi nesvarus ir slapi sedi.. pasakykit man, ar cia gerai ar blogai? Suprantu, kad vaikam terliotis smagu, bet nezinau ar noriu, kad manasis visas slapias ir purvinas butu, poto kol perrengs ir t.t... blush2.gif ar as jau cia per daug saugau?
Atsakyti
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 09 12, 22:31)
Darzelis ten anglijoje.
O anglijoje kiek teko girdeti tai vaikus ar lietus lyja ar nelyja i lauka veda. Bent mokyklose.. tai gal ir darzeliuose tas pats. Bet buna kitur padarytos zaidimu aiksteles po stogu.. gal nevisur..?

Taip, cia Anglijoje. Cia ne po stogu ir veda bet kokiu oru. Tikrai siandien pas mus salta ir lijo, net as apsirengus vos ne ziemini paltuka buvau blush2.gif Tik tiek, kad veda ne visus is karto, tai as jei nenoreciau, manau, galetu ir viduj laikyt.. Veda neilgam, gal 10minuciu ar 15, bet jei vaikas baloj sedi, o poto dar slapias laukia 10-15min kol ji perrengs, tai maziukams ir tiek uztekt gali, kad persaltu..
Dar siandien maciau kaip su kreidelem spalvint bande leliukai, aisku, labiau jos burnose buvo doh.gif O vakar su skutimosi putom maklinejo blink.gif Pripurske daug putu ant stalo ir leido vaikuciams terliotis. Aisku, smagu, bet rankytes putas palietus pirmiausia i burna ejo... visi veidai balti buvo, putos plaukuose ir t.t. biggrin.gif Chemikalu manau ner ten kas pakenktu, nu bet vistiek kazkaip.. blush2.gif
Taip pat buna leidzia jiems zaist su avizine kose, makaronais... yra specialus indai, prideda koses ir leidzia makliavotis, arba makaronu virtu... spageti, kaspineliu, dar visokiu formu lotuliukas.gif Del situ maistiniu dalyku nieko blogo nesakau, smagu vaikams smile.gif
Ai ir dar paklausiu nuomones, darzely dirba du vyrai priziuretojai, vienas tikrai manau gejus, o kitas siaip kazkoks neaiskus, bet vaikai juos labai myli atrodo.. ar jaudintumetes del to? Ir ar cia kazkas keisto jei as nelabai noreciau, kad jie keistu mano berniukui pampersus? blush2.gif
Patirties dar neturiu sitam visam reikale, o ir vaikutis mazutis, atrodo norisi ir kas jam geriau, bet ir paranojike but nenoriu...Kur tas viduriukas aukso.. smile.gif
Atsakyti
Maniškis 2 pirmas savaites gana noriai ir su entuziazmu ėjo. Tik l.trumpam rytais atsisveikinant apsiašarodavo. Bet dabar jau kažkaip sunkiau, visokių momentų būna.
Gaila vaikučio, bet tikiuosi, kad ateity su noru eis 4u.gif .
Atsakyti
Sveikos. Tikriausiai noriu pasiguosti... net nezinau. Siandien jauciuosi labai liudna del savo maziuko.
gyvenu ne Lt, atsirado galimybe mokytis ir darzeli man kompensuoja. geras darzeliukas, grupeje 15 vaiku ir 4 aukles ant tu 15 vaikuciu. Viskas tobula, uzsiemimai, demesys, migdymo ritualai ir pn. palieku as ji 4 dienas savaiteje, ilgiausias laikas per diena 6 valandos. pratinomes, vsikas gerai, pirma diena, kai jau ji palikau, grizus man po 3 valandu, net namo nenorejo eiti. paskui, kai jau rytais veziau buvo vis sunkiau. bet kazkaip nesijaudinau del to. viskas truko 3 dienas, paksui po savaitgaliu apsirgome, tai teko buti namie. siandiena vel nuvedziua as ji pabuti kelioms valandoms, nes jauciuosi kalta, kad vaikas niekaip nepabuna to laiko, kai priprantama kazkiek prie darzelio. siandien sake buvo vaikutos be galo piktas, nes norejo anksciau miegoti tiesiog(aukles net temperatura tikrino, kol galu gale jau pradejo migdyti anksciau nei kitus). parsivezem mes ji ir aiksu energijos kupinas, kazkoksai oziuka suzejo ir vos neissijunge(maniskis yra vienas is tu, kur kai pavargsta negali kvepuoti verkdamas). tada is karto as ji uzmigdziau. zodziu toksai iskrypimasis grafiko, stresas vaikui. galu gale kita savaite vel nueis tik pirmadieni ir paskui vel savaite nenueisim i darzeli, nes vyras turi atostogu is lb senai pasiemes ir skrisim i LT.
Zdz kazkokia maisalyne, labai jauciuosi kalta del to, jei nebutu sirgtelejes, manau butu priprates, tikiuosi, kad po grizimo is Lt viskas susitvarkys.
norsis kartais viska mesti... bet... reikia kazkaip vaikui priprasti prie to, kad teveliams reikia dirbti ar mokytis ir pn, o manasis grynas mamyciukas. Dar mazas, taciau kitais metais paprasciauisiai nebebus tokios galimybes mokytis. O ir laikas darzelyje tikrai nera ilgas. Tiesiog pradzia tikrai netikusi. Jauciuosi ir pries aukles kalta, nes man toksai jausmas, kad jos mano kad as tikrai nekokia motina...
Papildyta:
QUOTE(saldi_uk @ 2012 09 13, 00:02)
Taip, cia Anglijoje. Cia ne po stogu ir veda bet kokiu oru. Tikrai siandien pas mus salta ir lijo, net as apsirengus vos ne ziemini paltuka buvau  blush2.gif  Tik tiek, kad veda ne visus is karto, tai as jei nenoreciau, manau, galetu ir viduj laikyt.. Veda neilgam, gal 10minuciu ar 15, bet jei vaikas baloj sedi, o poto dar slapias laukia 10-15min kol ji perrengs, tai maziukams ir tiek uztekt gali, kad persaltu..
Dar siandien maciau kaip su kreidelem spalvint bande leliukai, aisku, labiau jos burnose buvo  doh.gif  O vakar su skutimosi putom maklinejo  blink.gif  Pripurske daug putu ant stalo ir leido vaikuciams terliotis. Aisku, smagu, bet rankytes putas palietus pirmiausia i burna ejo... visi veidai balti buvo, putos plaukuose ir t.t.  biggrin.gif  Chemikalu manau ner ten kas pakenktu, nu bet vistiek kazkaip..  blush2.gif 
Taip pat buna leidzia jiems zaist su avizine kose, makaronais... yra specialus indai, prideda koses ir leidzia makliavotis, arba makaronu virtu... spageti, kaspineliu, dar visokiu formu  lotuliukas.gif  Del situ maistiniu dalyku nieko blogo nesakau, smagu vaikams  smile.gif
Ai ir dar paklausiu nuomones, darzely dirba du vyrai priziuretojai, vienas tikrai manau gejus, o kitas siaip kazkoks neaiskus, bet vaikai juos labai myli atrodo.. ar jaudintumetes del to? Ir ar cia kazkas keisto jei as nelabai noreciau, kad jie keistu mano berniukui pampersus?  blush2.gif 
Patirties dar neturiu sitam visam reikale, o ir vaikutis mazutis, atrodo norisi ir kas jam geriau, bet ir paranojike but nenoriu...Kur tas viduriukas aukso.. smile.gif

na mano darzelyje (nursery), tai kazkaip kai lyja vaikai neina i lauka. o as ir joms pamokslus paskaitau, kai matau, kad nekokia diena, jei vejuota, tiesiog liepiu golfele su kaklu apvilkti. nes cia anglijoje tai ziauru, kai matau vaikus pusplikius per saltas dienas vaikstant.
is tiesu amn mano vaiko darzelis be galo patinka ir vaikui atrodo patinka, kol nemato amnes biggrin.gif ir nuotrauku pasiziuriu(nes leidziu fotografuoti) ir piesia ten jie ir pn... na tikrai be galo idomu. minkstu zaislu kambarys...
o del to, kad gejus darbuotojas... man asmeniskai nesudarytu jokio skirtumas, kad gejus, tai dar nereiskia , kad pedofilas smile.gif aisku as ir neesu bendravusi su jais, negaliu nieko pasakyti, tiesiog manau reiketu tai toliaruoti, juk jie tokie patys zmones, taciau jiems patinka kita lytis biggrin.gif nu ka padarysi, juk neduosi piliulu ir taps heteroseksualais. o seip tai as nezinau ka as galvociau jei buciau panasioje situacijoje, tiesiog dabar sakau, kaip manau, kad manyciau biggrin.gif O zmoniu poziuro nepakeisi, tikneisivaizduoju kaip reiktu pasakyti, kad man nepatinka, kad gejus keistu mano vaikui pampersus, idomu ka jos pamanytu. Cia anglijoje, turi gerbti gejus ir pn. As asmeniskai bijociau(neesu drasus zmogus).
Atsakyti
QUOTE(Suriuke @ 2012 09 21, 18:02)
Sveikos. Tikriausiai noriu pasiguosti... net nezinau. Siandien jauciuosi labai liudna del savo maziuko.
gyvenu ne Lt, atsirado galimybe mokytis ir darzeli man kompensuoja. geras darzeliukas, grupeje 15 vaiku ir 4 aukles ant tu 15 vaikuciu. Viskas tobula, uzsiemimai, demesys, migdymo ritualai ir pn. palieku as ji 4 dienas savaiteje, ilgiausias laikas per diena 6 valandos. pratinomes, vsikas gerai, pirma diena, kai jau ji palikau, grizus man po 3 valandu, net namo nenorejo eiti. paskui, kai jau rytais veziau buvo vis sunkiau. bet kazkaip nesijaudinau del to. viskas truko 3 dienas, paksui po savaitgaliu apsirgome, tai teko buti namie. siandiena vel nuvedziua as ji pabuti kelioms valandoms, nes jauciuosi kalta, kad vaikas niekaip nepabuna to laiko, kai priprantama kazkiek prie darzelio. siandien sake buvo vaikutos be galo piktas, nes norejo anksciau miegoti tiesiog(aukles net temperatura tikrino, kol galu gale jau pradejo migdyti anksciau nei kitus). parsivezem mes ji ir aiksu energijos kupinas, kazkoksai oziuka suzejo ir vos neissijunge(maniskis yra vienas is tu, kur kai pavargsta negali kvepuoti verkdamas). tada is karto as ji uzmigdziau. zodziu toksai iskrypimasis grafiko, stresas vaikui. galu gale kita savaite vel nueis tik pirmadieni ir paskui vel savaite nenueisim i darzeli, nes vyras turi atostogu is lb senai pasiemes ir skrisim i LT.
Zdz kazkokia maisalyne, labai jauciuosi kalta del to, jei nebutu sirgtelejes, manau butu priprates, tikiuosi, kad po grizimo is Lt viskas susitvarkys.
norsis kartais viska mesti... bet... reikia kazkaip vaikui priprasti prie to, kad teveliams reikia dirbti ar mokytis ir pn, o manasis grynas mamyciukas. Dar mazas, taciau kitais metais paprasciauisiai nebebus tokios galimybes mokytis. O ir laikas darzelyje tikrai nera ilgas. Tiesiog pradzia tikrai netikusi. Jauciuosi ir pries aukles kalta, nes man toksai jausmas, kad jos mano kad as tikrai nekokia motina...
Papildyta:
na mano darzelyje (nursery), tai kazkaip kai lyja vaikai neina i lauka. o as ir joms pamokslus paskaitau, kai matau, kad nekokia diena, jei vejuota, tiesiog liepiu golfele su kaklu apvilkti. nes cia anglijoje tai ziauru, kai matau vaikus pusplikius per saltas dienas vaikstant.
is tiesu amn mano vaiko darzelis be galo patinka ir vaikui atrodo patinka, kol nemato amnes biggrin.gif ir nuotrauku pasiziuriu(nes leidziu fotografuoti) ir piesia ten jie ir pn... na tikrai be galo idomu. minkstu zaislu kambarys...
o del to, kad gejus darbuotojas... man asmeniskai nesudarytu jokio skirtumas, kad gejus, tai dar nereiskia , kad pedofilas smile.gif aisku as ir neesu bendravusi su jais, negaliu nieko pasakyti, tiesiog manau reiketu tai toliaruoti, juk jie tokie patys zmones, taciau jiems patinka kita lytis biggrin.gif nu ka padarysi, juk neduosi piliulu ir taps heteroseksualais. o seip tai as nezinau ka as galvociau jei buciau panasioje situacijoje, tiesiog dabar sakau, kaip manau, kad manyciau biggrin.gif O zmoniu poziuro nepakeisi, tikneisivaizduoju kaip reiktu pasakyti, kad man nepatinka, kad gejus keistu mano vaikui pampersus, idomu ka jos pamanytu. Cia anglijoje, turi gerbti  gejus ir pn. As asmeniskai bijociau(neesu drasus zmogus).

Nesijaudinkit, manau, pripras jusu vaikutis, kai grisit is LT 4u.gif O aukles, manau, turi ir taip apie ka galvot, nei, kad dar primastytu, kad jus bloga mama. Nepergyvenkit visai smile.gif

Mums va praejo dvi savaites pratinimosi, pirmadieni bus pirma pilna diena darzely ax.gif Ziuresim kaip seksis.. Ai, pasitikiu as jais, tai nepergyvenu jei ir paverks vaikas, pripras po truputi. Ir namuose gi buna kartais piktas.. ax.gif Del tu geju nieko nesakiau, per tas dvi savaites man jie patikt pradejo biggrin.gif Matos, kad lb myli vaikucius... ten gal tik pirmas ispudis buvo blush2.gif
Atsakyti
vat as ir kazkodel jais pasitikiu ir jauciuosi saugiai (tik del vaiko pergyvenu), o seip nemaniau, kad pirma diena , kai buvo tas ju vadinamas complimentary day, palikau savo zuikuti ir tokia rami vaziavau namo... sirdis neplyso biggrin.gif va tik db kazko man del jo neramu smile.gif bet tikrai praeis,as tikiu, tik kartais reikia man pasipasakot... paskui, kai paziuresiu atgal juokas is saves ims smile.gif
Atsakyti
mano nuomone, tai kadangi vaikutis dar mazas, jam kaip tik lengviau adaptuotis, vat mano jau daugiau supranta apie viska, tai ir darosi sunkiau, bet anksciau, tai jam maziua rupejo ir maziau pastebedavo, kai manes nejucia nelieka, taip nepasiilgdavo...
uzmigdavo lengviau.
Atsakyti
QUOTE(SweetTalk @ 2012 09 22, 16:03)
Sveikos merginos,

Kaip manot, ar nuo 1m.10 men ne per anksti i darzeli vest? Vis galvojam ar verta bandyt dabar, gal sunkiau adaptuosis, nes maziukas.. g.gif
p.s. vestume pusdieniui

taigi viskas priklauso nuo vaiko. O vaikai labai skirtingi. Vienam ir nuo metu gerai darzely, kitam ir iki 7 metu ten blogai nepatinka ir nenori. Vieni vaikai labai norintys bendrauti ir gerai jauciasi tarp svetimu, tarp vaiku, kiti gi labiau megsta but vieni ir juos erzina kiti vaikai. Vieniem labai reikalinga gera aukletoja, kitiems aukletoja vienodai, zaidzia su vaikais. Ir nuo dvieju metu pradejus eiti, vieni neverkia visai ir eina gerai, kiti kelis menesius verkia..
Galu gale vaikai ir skirtingai vystosi, pvz mano vyresnioji jau nuo metuku galejai suprast ka kalba, ir vaiksciot anksti pradejo, o mazaji tik 2 metu gali suprast ka kalba, o vaiksciot pradejo tik 1m2men. Atitinkamai ir visa kita skirtingai vystosi..
Kas keista, kad dukra anksti pradejo kalbet, ir daug labai kalbejo ir dabar neuzsiciaupia nuo ryto iki vakaro lotuliukas.gif o darzelyje, lopselyje, is jos negaledavai ne zodzio ispest doh.gif nepasakodavo visiskai nieko.. O sunus atvirksciai, labai mazai kalba ir velai pradejo kalbet, nereikia jam pliurpt daug. O darzelyje sake vienas is daugiausiai kalbanciu lotuliukas.gif Abu ejo i ta pacia lopsio grupe, pas tas pacias aukletojas, tokio pat amziaus, 2 metuku, vienas liepa kitas rugpjuti gimes, taigi lygint tikrai galiu.
O ar greit adaptuosis darzelyje, is vis sunku pasakyt nepabandzius. Dukra mano judresne tai nepergyvenau del darzelio. Tai pirma savaite rytais prie grupes tik pradedavo verkt, kol neuzdarydavau duru ir neiseidavau. O sunus maniau kad labai sunkiai pratinsis, o jis neverke ne karto, ir pirmas dienas net namo nenorejo eit doh.gif Dabar jau ryte pakeltas zirzia kad nenori eiti i darzeli, bet neverkia, ir grupeje kol rengiu pazirzia kad nenori eit, bet nuvestas i grupe lekia pas aukletojas lotuliukas.gif
Taigi, spresti jums. As tai bandyciau leisti, tuo labiau jei tik puse dienos.. kiek gi ten tebuna, 4 val..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 23 rugsėjo 2012 - 09:05
sveikutės,

na, mes jau ėjome į daržiuką visą praeitą savaitę ir iš karto po visą dieną..... viskas einasi galima sakyti , kad puikiai.... auklėtojos giriai, kad savarankiška, protinga mano panelė.... bet kaip tik po tėvų suusirinkimo, kai auklėtojos išgyrė mano paną, tą vakarą ir prasidėjo ,,aš neisiu į darželį".... penktadienį tėvelsi paliko jau verkiančią budinčiai auklėtojai... bet gal manau dėl to, kad svetima grupė, kad kita auklėtoja, kad dar nebuvo kitų vaikučių.... paksui paksambinau savai auklėtojai apie 8 h ir jau vsikas buvo ok thumbup.gif vakar jau vėl panelė zirzaliavo, kad neis į daržiuką.... nebekalbam per savaitgalį šia tema... bus matyt, kaip rytoj ryte seksis.... nors rytoj vėl bus galimybė nuvešti ją vėliau ir tiesiai į savo grupę....
o šiaip buvo ir nemieganti namusoe pietų miego ir tik pro retą pasiprašnati ant puoduko, tai valganti, tia nevalganti...d arželyje einasi vsikas kaip iš pypkės ( tfu tfu tfu)... miega kartu su visais... kelnytės tik veinos šlapios buvo.... ir puodą išsipila pati, kuom negalėjo atsistebėti auklytė.... tik va, valgo panšioai kaip namie- užknada ir jai dar reikia pabėgioti ir vėl pribėgti prie lėkštės.... tai jau auklytė sakė, mokom tvarkingai, kaip ir visus... namie galima klausyti- neklausyti, kas sakoma, o dažrelyje yra dar ir kitų vaikų pavyzdys...

smagiauais atrakcija pasiimant namo dar nubėgti ant čiuožyklos nučiuožti.....

bet dar nesidžiaugiu per labiausiai.... dar nedrįstu taip drąsiai teigti, kad sėkmingai adaptavomės.... bsu matyt kaip toliau seksis... kai jau palankysim gerą 1-2 mėn, tada bus matyti tikroji realybė....

kalbėt tai jau kalba mūsų panelė nuo seniai ir daug , ir gan aiškiai thumbup.gif

Atsakyti
Mano vaikis dar nekalba, tiesiog vadina daiktus skiemenukais, pirmosiomis raidemis kartais. kartais kai susneka ir ziuri i mane klausiamomis akimis smile.gif o as ne velnio nesuprantu ka marmaliuoja biggrin.gif
rytoj vaziuosimi darzeli... as su dviraciu ji vezu, nes teisiu neturiu (baisu ar ne?). tai tiek reikia aptutulinnt... dar neteko vezti per lietu, bet prisipirkome visokiu kostiumu ir pn.
man anksciau baisiausias dalykas darzelyje buvo, tai kaip jis miegos... o dabar baisiausias, kad tik gerai aprengtu einant i lauka, nes neimanoma suziuret vistiek, kai daugiau juda paskui susils labai , kai maziau juda susals...
Atsakyti
o as nebezinau ka daryti, nors atrodo jau cia mano antras vaikas eina i darzeli blink.gif . pirma savaite kaip ir nieko buvo. paskui pusantros savaites sirgo. po ligos dvi dienas kaip ir "pakenciamai" ejom, o jau vakar nuo ranku klykiancia paeme. blogiausia, kad jai nuvede prie lango, tai kai as iseidinejau is darzo, ji pamate mane, ir verkdama tiese rankutes. baisiausiai sirdi suskaudo verysad.gif siandien situacija dar blogesne buvo, bet leido pas sese i grupe eiti, tai kazkiek apsiramino, nes sakiau, kad lauksiu jos rubinelej. o kaip situacija klostesi veliau, nezinau, nes ir mazosios aukletoja zadejo ateiti jos pasiimti.
net nezinau ka daryti, kai vaikas klykia ir praso jo nepalikti. zinau, kad turetu persilausti, bet kolkas tai tik sirdi drasko verysad.gif verysad.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(mabi @ 2012 09 25, 13:29)
o as nebezinau ka daryti, nors atrodo jau cia mano antras vaikas eina i darzeli blink.gif . pirma savaite kaip ir nieko buvo. paskui pusantros savaites sirgo. po ligos dvi dienas kaip ir "pakenciamai" ejom, o jau vakar nuo ranku klykiancia paeme. blogiausia, kad jai nuvede prie lango, tai kai as iseidinejau is darzo, ji pamate mane, ir verkdama tiese rankutes. baisiausiai sirdi suskaudo verysad.gif  siandien situacija dar blogesne buvo, bet leido pas sese i grupe eiti, tai kazkiek apsiramino, nes sakiau, kad lauksiu jos rubinelej. o kaip situacija klostesi veliau, nezinau, nes ir mazosios aukletoja zadejo ateiti jos pasiimti.
net nezinau ka daryti, kai vaikas klykia ir praso jo nepalikti. zinau, kad turetu persilausti, bet kolkas tai tik sirdi drasko verysad.gif  verysad.gif  verysad.gif

Toki klykima karta apturejau, o pareiskimus su asarom, kad i darzeli nenori daznai rytais. Savaite buvom namie, vakar normaliai nueklaivo, o siryt jau su asarom sad.gif
Vaikas mano ramus ir sake, kad jam darzelyje labai labai liudna.
Atsakyti