Įkraunama...
Įkraunama...

Adaptacija darželyje -

QUOTE(mergius @ 2012 09 05, 10:14)
Jungiames ir mes prie sios temos. Siandien trecia diena darzelyje. Pirma diena buvo puiki, atejes drasiai nuejo i grupe zaisti, as pabuvau kazkiek laiko, bet maciau, kad manes nereikia, tai sutariau su aukletoja, kad ateisiu 12 val. nebent jei prades verkti, kad skambintu. tai 11,30 val. sulaukiau skambucio, kad grizus is kiemo pradejo verkti. atejau pasiimti. jau buvo nuramintas, nors akytes raudonos. Kita diena jau sunkiau buvo. Nuejo ramiai, bet tik iejes i grupe pradejo verkti. isikabino taip, kad turejau pleste atplesti. kai siaip ne taip sutarem, kad paduos ranka aukletojai, si man pamojavo, kad jau eiciau lauk. man isejus, sake verke pusvalandi. nezinau, ar cia daug. tikriausiai daug. bet paskui nusiramino. bet sake visa laika sekiojo aukletoja. nevalge. 11 val. pasiemiau. siandien dar baisiau. jau eidamas i darzeli pradejo verkti. visa kelia praverke. palikau ir grupeje verkianti. sutarem, kad ateisiu vel apie 11 val. suzinosiu, kaip sekesi. Va tokia kol kas musu adaptacija. ko gero nelengva ji mums bus. nors nereikia is anksto nusistatyti. sirdis man ziauriai skauda, bet dar laikausi. apie pietu miega net nekalbu dar. turiu galimybes palaipsniui pratinti, nes turiu savo versla. tai tas ramina. bet norisi, kad adaptuotusi kuo greiciau. labai norisi.

Pas mus panasiai, tik tiek, kad pirma diena pats psiliko pietu miegoti, bet verke po miego, antra diena sake verke vos isejus ir nemiegojo pietu, pasiemiau kiek veliau visa pikta ir pavargusi. Namie per nakti prabuvo klykdamas virs 10 kartu, siryt palikau klykianti, t.y. auklyte nusinese. Eisiu tuoj ziuret kas vyksta... Ech... sunku sad.gif
Atsakyti
QUOTE(mergius @ 2012 09 04, 20:14)
Jungiames ir mes prie sios temos. Siandien trecia diena darzelyje. Pirma diena buvo puiki, atejes drasiai nuejo i grupe zaisti, as pabuvau kazkiek laiko, bet maciau, kad manes nereikia, tai sutariau su aukletoja, kad ateisiu 12 val. nebent jei prades verkti, kad skambintu. tai 11,30 val. sulaukiau skambucio, kad grizus is kiemo pradejo verkti. atejau pasiimti. jau buvo nuramintas, nors akytes raudonos. Kita diena jau sunkiau buvo. Nuejo ramiai, bet tik iejes i grupe pradejo verkti. isikabino taip, kad turejau pleste atplesti. kai siaip ne taip sutarem, kad paduos ranka aukletojai, si man pamojavo, kad jau eiciau lauk. man isejus, sake verke pusvalandi. nezinau, ar cia daug. tikriausiai daug. bet paskui nusiramino. bet sake visa laika sekiojo aukletoja. nevalge. 11 val. pasiemiau. siandien dar baisiau. jau eidamas i darzeli pradejo verkti. visa kelia praverke. palikau ir grupeje verkianti. sutarem, kad ateisiu vel apie 11 val. suzinosiu, kaip sekesi. Va tokia kol kas musu adaptacija. ko gero nelengva ji mums bus. nors nereikia is anksto nusistatyti. sirdis man ziauriai skauda, bet dar laikausi. apie pietu miega net nekalbu dar. turiu galimybes palaipsniui pratinti, nes turiu savo versla. tai tas ramina. bet norisi, kad adaptuotusi kuo greiciau. labai norisi.

sveikos
pas mus lygiai tokia pati situacija, as trecia diena su juo grupeje praleidziu po 2 val. nuo manes nei per zinsni, nors ryte nueinam be asaru bet palikt manes nei min net akim negali. ir as turiu galimybe papratinti, bet nuo kitos savaites aukletojos mamu jau neleis buti grupeje. ir man sopa sirdi... gal kas koki patarima imestu verysad.gif kaip padet tiem zmogeliukam
Atsakyti
Savo vaikais negaliu skustis, abu puikiai eina smile.gif Abu darzeli pradejo lankyt nuo 2 metuku. Vyresnioji gal kokia savaite rytais paverkdavo jau einant i grupe, bet uzdarydavau duris ir tylu is karto lotuliukas.gif ejom be problemu ir noriai thumbup.gif O dabar jau antra savaite mazasis i lopsi eina, irgi 2 metu. Tai pirma diena kai reikejo parsivest namo tai su asarom, nenorejo eit namo doh.gif trecia diena jau miegot palikau, nesnenori eit namo.. Taigi einam be problemu, oasaru nebuvo ne viena diena bigsmile.gif na neskaitant kad namo nenori eit lotuliukas.gif
Aukletojos lopselio superines musu, abu pas tas pacias ejo thumbup.gif
Atsakyti
Manau, geriausia, kai mamos grupėje nesėdi g.gif Kitaip įpras kad mama gali pabūti kartu ir dar labiau verks. Aš saviškiui sakau, kad čia yra tavo darbelis, tu TURI pabūti darželyje. Gana vėlai pradėjo lankyti, tuoj sueis ketveri metukai. Šiandien trečia diena.Matau, kad jam ten sunku, tiesiog nemoka bendraut su vaikais unsure.gif Labai tikiuosi, kad išdrąsės ir bendraus, žais kartu su visais...
Atsakyti
QUOTE(mergius @ 2012 09 05, 10:14)

Panasi ir musu situacija, pirma diena dave aukletojai ranka ir isejo i grupe,parodes tevams ate, tiesa tarpais sake verksleno dienos begyje,bet uzsimirsdavo ir vel viskas gerai buvo,palikau iki 12, antra diena jau suprates kas ir kaip manes nepaleido,tad sedejau kartu iki pietu,kitaip neisejo perdaug gaila to verkslenancio maziuko..ziuri tau i akis ir sako mama nepalik.. doh.gif tuo momentu gali ka nori pasakoti,ka nori zadeti,vaikui reikia taves cia ir dabar. siandien trecia diena,isejo su teciu..aisku as strese,galvoju kaip ten jam ar verkia ar ne..net nezinau kaip susitvarkyti su savo tuo vidiniu drebuliu,nes rodos as bijau labiau nei vaikas doh.gif
kaip ir visos tikiuosi adaptuosimes verysad.gif
Atsakyti
Suprantu, kaip yra sunku ir gaila palikti grupėje vaikučius, bet mamoms patarčiau kuo mažiau stresuoti, nes viskas persiduoda vaikams, jie viską jaučia, sugeria į save mamos nerimą ir baimes...

Stiprybės ir gero nusiteikimo visoms 4u.gif
Atsakyti
Manajai mergaitei 2,5men siandien tetvirta diena,kai einam i darzeli ir sekasi labai neblogai smile.gif nei vienos dienos neverke smile.gif
Pirma diena,net nenorejo eiti namo smile.gif
Aisku nepalieku visos dienos 12:30val ateinu pasiimti.
Baisiausia,kad tris dienas nei kasnelio i burna nepaime unsure.gif
Bet siandien labai dziaugiuosi savo damute,kuri pusrytelius pavalge ir pietums mesytes siek tiek suvalge thumbup.gif
Kita savaite jau eisim visai dienelei,ziuresim kaip seksis,kai reikes pasilikti visai dienai.
Atsakyti
Mes visas dienas ejom be asaru ir jokiu nenoriu, perregdavau ji pati duris atsidarydavo ir i grupe, va siandien ryte tik atsikelus sako nenoriu i darzeli, bet paskui kazkaip noriai apsirengem, vaziuodamos kalbejom kad daug leliu bus, kalusiu ar busi sako busiu...Nuejom o ten du vaikiukai rauda, nu ir maniske jiems padejo paraudoti, bet aukletoja sake neilgai. kol kas bunam iki pietu, dar nemiegojom, o nuo 1-jau su pietu miegeliu bandysim...
Atsakyti
O kiek darzely vaiku viena aukletoja gali priziureti? Yra limitas? Mano maziukas siandien ejo valandai kartu su manim, tas pats ryt bus ir poryt. Mums 10.5menesiu.. Cia vienai aukletojai negali but daugiau nei 3 leliukai (uk mes).. Tikiuosi viskas gerai bus nes manes palikt nenori.. Ir siandien prie manes tik zaide ta valanda..
Atsakyti
QUOTE(saldi_uk @ 2012 09 10, 21:38)
O kiek darzely vaiku viena aukletoja gali priziureti? Yra limitas? Mano maziukas siandien ejo valandai kartu su manim, tas pats ryt bus ir poryt. Mums 10.5menesiu.. Cia vienai aukletojai negali but daugiau nei 3 leliukai (uk mes).. Tikiuosi viskas gerai bus nes manes palikt nenori.. Ir siandien prie manes tik zaide ta valanda..

Lietuvoj tokio amziaus nepriima, anksciau 1,5 metu. Tai tokiu maziuku gali but gal 15. Bent jau dvimeciu tai 20 gali buti, tiek ir yra musu grupeje smile.gif Ten net fiziniai ju poreikiai nera patenkinami, pvz., pavalgydinimas ir pan., ka kalbeti apie emocinius. Nepatinka man labai darzeliai:((( Bet iseitis kita reikalauja daug finansu - privatus darzeliai pvz..
Atsakyti
Lietuvoje lopselio grupe gali buti 15 vaiku, o darzelio grupe 20 vaiku. Viena aukletoja ir seimininkute (aukletojos padejeja). O realiai darzeliai perpildyti, pas mus lopsy 17 vaiku sarase doh.gif o dukros darzelio grupeje 21 bent pernai buvo, gal nepadaugejo.. doh.gif
Lopselis jei neklystu skaitosi iki 3 metu, o darzelis nuo 3 metu? ar klystu g.gif na bent pas mus darzelyje tai taip mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 11 rugsėjo 2012 - 20:59
QUOTE(Raganaa999 @ 2012 09 11, 21:58)
Lietuvoje lopselio grupe gali buti 15 vaiku, o darzelio grupe 20 vaiku. Viena aukletoja ir seimininkute (aukletojos padejeja). O realiai darzeliai perpildyti, pas mus lopsy 17 vaiku sarase  doh.gif  o dukros darzelio grupeje 21 bent pernai buvo, gal nepadaugejo..  doh.gif
Lopselis jei neklystu skaitosi iki 3 metu, o darzelis nuo 3 metu? ar klystu  g.gif  na bent pas mus darzelyje tai taip  mirksiukas.gif

šiais metais bent jau Vilniuje lopšeliuose po dvidešimt vaikų,darželyje dvidešimt penki ar daugiau. Vaiko darželio direktorės klausiau, kiek jo lopšelio grupėj vaikų, tai sakė kol kas aštuoniolika, bet savivaldybė dar neaišku kiek vaikų atsiųs
Atsakyti