Tikrai verti demesio
Saslykai su obuoliu sultimis(Is antrosios Beatos knygos)
1 kg. kiaulienos sprandines (supjaustom 3-4 cm gabalais)
1 a.s. maltu kmynu
1 a.s. maltos kalendros
0.5 a.s. maltu lauro lapu
1 didelis svogunas (sutarkuojam per burokine tarka),
druskos
dosniai juoduju pipiru maltu
obuoliu sulciu naminiu (is pokeliu , parduotuvines netinka) reikia tiek, kad apsemtu mesyte, bet ne tiek, kad jose plaukiotu (apie 150-200 ml).
Viska gerai ismaisome ir para laiko apgyvendiname saldytuve.
Tikrai labai skanu, verta pameginti
QUOTE(georgiana @ 2013 05 20, 16:32)
na gerai bet ka priduoda kiausinis, greitesni rugima
o cia idedu recepta saslyku is II "Beatos" knygos -
Saslykai su obuoliu sultimis
1 kg. kiaulienos sprandines (supjaustom 3-4 cm gabalais)
1 a.s. maltu kmynu
1 a.s. maltos kalendros
0.5 a.s. maltu lauro lapu
1 didelis svogunas (sutarkuojam per burokine tarka),
druskos
dosniai juoduju pipiru maltu
obuoliu sulciu naminiu (is pokeliu , parduotuvines netinka) reikia tiek, kad apsemtu mesyte, bet ne tiek, kad jose plaukiotu (apie 200 ml).
Viska gerai ismaisome ir para laiko apgyvendiname saldytuve.
Tikrai labai skanu, verta pameginti.
o cia idedu recepta saslyku is II "Beatos" knygos -
Saslykai su obuoliu sultimis
1 kg. kiaulienos sprandines (supjaustom 3-4 cm gabalais)
1 a.s. maltu kmynu
1 a.s. maltos kalendros
0.5 a.s. maltu lauro lapu
1 didelis svogunas (sutarkuojam per burokine tarka),
druskos
dosniai juoduju pipiru maltu
obuoliu sulciu naminiu (is pokeliu , parduotuvines netinka) reikia tiek, kad apsemtu mesyte, bet ne tiek, kad jose plaukiotu (apie 200 ml).
Viska gerai ismaisome ir para laiko apgyvendiname saldytuve.
Tikrai labai skanu, verta pameginti.
lince23 jau buvo toks receptelis
QUOTE(georgiana @ 2013 06 10, 19:06)
Nepastebejau , bet is viso rasymo, matau, kad cia mano rasytas, nes nekopijavau, o pati rasiau (Beatos temoje buvau idejusi), kazkas nukopino ir idejo cia
Kol neatgavau savo nuotrauku su saslykais -nugaletojais,dalinuosi naujosios rukykleles bandymu:
Visas procesas tas pats ,tik sykart ividuje prie kaulu padariau pjuvius ir ikisau paprikos-buvo tikrai liuks
Paruosiam zuvi
Dedam i rukyklele
Udarom rukuklele ir nesam ant zariju
Kantriai laukiam kol bus galima atidaryti ir pagaliau atidarom
Viskas,odele nulupam ir skanaus!
Visas procesas tas pats ,tik sykart ividuje prie kaulu padariau pjuvius ir ikisau paprikos-buvo tikrai liuks
Paruosiam zuvi
Dedam i rukyklele
Udarom rukuklele ir nesam ant zariju
Kantriai laukiam kol bus galima atidaryti ir pagaliau atidarom
Viskas,odele nulupam ir skanaus!
QUOTE(gurmans @ 2013 06 11, 12:15)
Kol neatgavau savo nuotrauku su saslykais -nugaletojais,dalinuosi naujosios rukykleles bandymu:
Visas procesas tas pats ,tik sykart ividuje prie kaulu padariau pjuvius ir ikisau paprikos-buvo tikrai liuks
Paruosiam zuvi
Dedam i rukyklele
Udarom rukuklele ir nesam ant zariju
Kantriai laukiam kol bus galima atidaryti ir pagaliau atidarom
Viskas,odele nulupam ir skanaus!
Visas procesas tas pats ,tik sykart ividuje prie kaulu padariau pjuvius ir ikisau paprikos-buvo tikrai liuks
Paruosiam zuvi
Dedam i rukyklele
Udarom rukuklele ir nesam ant zariju
Kantriai laukiam kol bus galima atidaryti ir pagaliau atidarom
Viskas,odele nulupam ir skanaus!
kokia zuvyte ir kokie prieskoniai, labai beje laukiu nuotraukeliu is Jusu konkurselio
QUOTE(georgiana @ 2013 06 11, 17:00)
kokia zuvyte ir kokie prieskoniai, labai beje laukiu nuotraukeliu is Jusu konkurselio
Karsis,o prieskoniai, na,mirkymui - rasalas,o vidu istrinu kapoto cesnako pipiru ir kmynu misiniu,sykarta dar paprikos pakaisiojau i vidine puse prie kaulo.
Vakar jau parvaziavo i Lietuva mano nuotraukos,tai siandien turetu grazinti man masiniuka su visom nuotraukom.Jei ne siandiena,tai ryt tikrai pasidalinsiu vaizdais.
QUOTE(gurmans @ 2013 06 12, 08:20)
Karsis,o prieskoniai, na,mirkymui - rasalas,o vidu istrinu kapoto cesnako pipiru ir kmynu misiniu,sykarta dar paprikos pakaisiojau i vidine puse prie kaulo.
Vakar jau parvaziavo i Lietuva mano nuotraukos,tai siandien turetu grazinti man masiniuka su visom nuotraukom.Jei ne siandiena,tai ryt tikrai pasidalinsiu vaizdais.
Vakar jau parvaziavo i Lietuva mano nuotraukos,tai siandien turetu grazinti man masiniuka su visom nuotraukom.Jei ne siandiena,tai ryt tikrai pasidalinsiu vaizdais.
Laukiam
Jau jau jau rasau ir keliu nuotraukytes:
Spandine (kiaulienos) supjaustau nemazais gabalais,pabarstau prieskoniais: sumachas, grusti juodieji pipiriai , malta asafetida (ne patys sakai ,bet jau misinys pirktinis), malti lauro lapai,malti baravykai (vos vos,kad ,tik kvapa priduotu).Mesa labai kruopsciau ismasazuoju su prieskoniais,ir ~4 valandom dedu i saldytuva.Po 4 valandu mesa paslakstau trupuciu alyvuogiu aliejaus dar karta pamasazuoju ir kokiam pusvalandukui palieku kambario temperaturoje.Po pusvalandzio uzpilu svogunu sultimis(ju reikia nedaug,kad vos sudrekintu mesa)gerai viska ismaisau,ir dar porai valandu dedu i saldytuva. Po poros valandu ant mesos uzpilu Airano (pries pilant reikia butinai suplakti),tiek ,kad apsemtu mesa.Kepti galima ir po 3 valandu ir po 3 paru,cia jau kaip kas laiko turi.I kepimo pabaiga saslykus aptepu likusiu marinatu ir pabarstau stambiai grusta druska (taip darau irs visu pusiu).
Taigi dedu kepti:
Kepu:
Kadangi siltasis sezonas ir nesinori rizikuoti del mesos saugumo,tai pakepu ilgiau nei reiketu (saltuoju metu,pakanka graziai apskrudinti):
Atiduodu vertinimo komisijai ,
Pasiimu prizaaaaaa !
Kolkas tiek ,dabar reikia ruostis sekanciam "cempionatui",tema -juros gerybes....
Spandine (kiaulienos) supjaustau nemazais gabalais,pabarstau prieskoniais: sumachas, grusti juodieji pipiriai , malta asafetida (ne patys sakai ,bet jau misinys pirktinis), malti lauro lapai,malti baravykai (vos vos,kad ,tik kvapa priduotu).Mesa labai kruopsciau ismasazuoju su prieskoniais,ir ~4 valandom dedu i saldytuva.Po 4 valandu mesa paslakstau trupuciu alyvuogiu aliejaus dar karta pamasazuoju ir kokiam pusvalandukui palieku kambario temperaturoje.Po pusvalandzio uzpilu svogunu sultimis(ju reikia nedaug,kad vos sudrekintu mesa)gerai viska ismaisau,ir dar porai valandu dedu i saldytuva. Po poros valandu ant mesos uzpilu Airano (pries pilant reikia butinai suplakti),tiek ,kad apsemtu mesa.Kepti galima ir po 3 valandu ir po 3 paru,cia jau kaip kas laiko turi.I kepimo pabaiga saslykus aptepu likusiu marinatu ir pabarstau stambiai grusta druska (taip darau irs visu pusiu).
Taigi dedu kepti:
Kepu:
Kadangi siltasis sezonas ir nesinori rizikuoti del mesos saugumo,tai pakepu ilgiau nei reiketu (saltuoju metu,pakanka graziai apskrudinti):
Atiduodu vertinimo komisijai ,
Pasiimu prizaaaaaa !
Kolkas tiek ,dabar reikia ruostis sekanciam "cempionatui",tema -juros gerybes....
Jau jau jau rasau ir keliu nuotraukytes:
Spandine (kiaulienos) supjaustau nemazais gabalais,pabarstau prieskoniais: sumachas, grusti juodieji pipiriai , malta asafetida (ne patys sakai ,bet jau misinys pirktinis), malti lauro lapai,malti baravykai (vos vos,kad ,tik kvapa priduotu),truputis rudojo cukraus.Mesa labai kruopsciau ismasazuoju su prieskoniais,ir ~4 valandom dedu i saldytuva.Po 4 valandu mesa paslakstau trupuciu alyvuogiu aliejaus dar karta pamasazuoju ir kokiam pusvalandukui palieku kambario temperaturoje.Po pusvalandzio uzpilu svogunu sultimis(ju reikia nedaug,kad vos sudrekintu mesa)gerai viska ismaisau,ir dar porai valandu dedu i saldytuva. Po poros valandu ant mesos uzpilu Airano (pries pilant reikia butinai suplakti),tiek ,kad apsemtu mesa.Kepti galima ir po 3 valandu ir po 3 paru,cia jau kaip kas laiko turi.I kepimo pabaiga saslykus aptepu likusiu marinatu ir pabarstau stambiai grusta druska (taip darau irs visu pusiu).
Atiduodu vertinimo komisijai ,
Pasitaisau,pamirsau rudaji cukru parasyti.
Spandine (kiaulienos) supjaustau nemazais gabalais,pabarstau prieskoniais: sumachas, grusti juodieji pipiriai , malta asafetida (ne patys sakai ,bet jau misinys pirktinis), malti lauro lapai,malti baravykai (vos vos,kad ,tik kvapa priduotu),truputis rudojo cukraus.Mesa labai kruopsciau ismasazuoju su prieskoniais,ir ~4 valandom dedu i saldytuva.Po 4 valandu mesa paslakstau trupuciu alyvuogiu aliejaus dar karta pamasazuoju ir kokiam pusvalandukui palieku kambario temperaturoje.Po pusvalandzio uzpilu svogunu sultimis(ju reikia nedaug,kad vos sudrekintu mesa)gerai viska ismaisau,ir dar porai valandu dedu i saldytuva. Po poros valandu ant mesos uzpilu Airano (pries pilant reikia butinai suplakti),tiek ,kad apsemtu mesa.Kepti galima ir po 3 valandu ir po 3 paru,cia jau kaip kas laiko turi.I kepimo pabaiga saslykus aptepu likusiu marinatu ir pabarstau stambiai grusta druska (taip darau irs visu pusiu).
Atiduodu vertinimo komisijai ,
Pasitaisau,pamirsau rudaji cukru parasyti.
kas skaito rusiskai
Карп на решётке(слегка пьяный)
Берем зеркальных карпиков(в них меньше костей), чистим, потрошим,обязательно удаляем жабры, делаем надрезы по бокам, натираем приправой( не забываем внутри) "для рыбы", лимонным соком,смесью перцев,чесноком с солью(я всегда пользуюсь сухим чесночком),зеленью сухой(майоран,чабер,мята,базилик,шалфей).
Рыбу ложим в посуду для маринования,сверху посыпаем 3-4 луковицами(порезать их на кольца)\ и кольцами лимона.
Делаем маринад:пиво(0,5 ст.)+майонез(200 гр.)+винный уксус(3 ст.л.)+вино сухое красное(100гр.)+томатный соус(3 ст.л.)+соевый соус для рыбы(2 ст.л.)
Заливаем маринадом на 2-3 часа.
Выкладываем на дно решётки фольгу, затем карпа,лук и лимон.
Запекаем.
Не забываем постоянно поворачивать решётку над углями, чтоб рыбка пропеклась полностью и поливать маринадиком во время приготовления.....
Я иногда заворачиваю всю рыбку в фольгу, иногда только с одной стороны кладу её, чтоб сразу не вывалился лук и приправки
Карп на решётке(слегка пьяный)
Берем зеркальных карпиков(в них меньше костей), чистим, потрошим,обязательно удаляем жабры, делаем надрезы по бокам, натираем приправой( не забываем внутри) "для рыбы", лимонным соком,смесью перцев,чесноком с солью(я всегда пользуюсь сухим чесночком),зеленью сухой(майоран,чабер,мята,базилик,шалфей).
Рыбу ложим в посуду для маринования,сверху посыпаем 3-4 луковицами(порезать их на кольца)\ и кольцами лимона.
Делаем маринад:пиво(0,5 ст.)+майонез(200 гр.)+винный уксус(3 ст.л.)+вино сухое красное(100гр.)+томатный соус(3 ст.л.)+соевый соус для рыбы(2 ст.л.)
Заливаем маринадом на 2-3 часа.
Выкладываем на дно решётки фольгу, затем карпа,лук и лимон.
Запекаем.
Не забываем постоянно поворачивать решётку над углями, чтоб рыбка пропеклась полностью и поливать маринадиком во время приготовления.....
Я иногда заворачиваю всю рыбку в фольгу, иногда только с одной стороны кладу её, чтоб сразу не вывалился лук и приправки
Cia 'poilsiui nuo mesos" :
Man labai patinka batatai,tiek garnyrui,tiek sriubai,nors dazniausiai tiesiog pasigrilinam ir iskarto suvalgom.
Pusvalanduka pamirkau drungname vandenyje,tuomet nusveiciu su sepetuku,pjaunu per puse,ant pjautos puses dedu riekele sviesto,arba aptepu alyvuogiu aliejumi (kad nepriliptu folija),suvynioju i folija ir dedu i zarijas:
PS. is tokiu grilintu batatu labai skanu trinta sriuba.
Man labai patinka batatai,tiek garnyrui,tiek sriubai,nors dazniausiai tiesiog pasigrilinam ir iskarto suvalgom.
Pusvalanduka pamirkau drungname vandenyje,tuomet nusveiciu su sepetuku,pjaunu per puse,ant pjautos puses dedu riekele sviesto,arba aptepu alyvuogiu aliejumi (kad nepriliptu folija),suvynioju i folija ir dedu i zarijas:
PS. is tokiu grilintu batatu labai skanu trinta sriuba.
kameroje radau smota saldytos riebokos sonines gal patartumete ka is jos pasigaminti ant lauzo t.y ant groteliu nes is teisu rieboka viena kepti