Ko gero nėra nei vieno tokio patiekalo, kuris turėtų tiek daug gamybos receptų variacijų. Noriu pasidalinti dar vienu iš jų. Sakė, kad receptas kilęs iš Udmurtijos. Patį receptą padiktavo mano kolega su šaukiniu 953. Tai taip ir pavadinsim Šašlyko receptas pagal 953. Paragauti jo teko kolektyvinėje išvykoje. Skonis buvo tikrai nuostabus. Pagal nupasakotą receptą, pabandžiau pagaminti ir aš. Gavosi. Lapnojo visi, net ausys linko. Gaunasi minkšti ir sultingi mėsos gabaliukai. Kaip basas angelas į vidų suėjo



Taigi siūlau pabandyti. Pasiruošia viskas taip per minučių 15. Manau neapsigausit....
Ingredientai:
- 2-3 kg mėsos. Sakė, kad tinka tik sprandinė. Manyčiau, kad galima ir su kitokia. Reiks kada pabandyti. Tiesa, mėsą pjaustom didokais gabaliukais. Na, taip 3x3x4cm. Galima ir didesniais....
- 0,5 kg pomidorų padažo. Tai ko gero vienas iš pagrindinių skonį įtakojančių sudedamųjų. Jei naudosite aštrų padažą šašlykai gausis aštresni, jei su kokiais pikantiškais priedais, tai garantuotai, tų priedų prieskonį jausite ir šašlykuose. Svarbiausia naudoti kuo tirštesnį padažą. Ką naudojau aš matosi nuotraukoje. Gavosi labai jau švelnaus skonio.
- 3-4 kiaušiniai. Na, šia viskas aišku.
- 5-6 svogūnai. Aš pjausčiau kubeliais. Manau, kad galima ir per burokinę tarką. Efektas tas pats, o gaunasi greičiau.
- 1 citrina
- Druska, pipirai
Ką aš naudojau, matosi foto:
Gamybos procese:
Jau viskas puode....
... ir ant žarijų:
Beliko padėkoti 953 (Tomui) už nuostabų receptą ir visiems palinkėti SKANAUS
JAUGARO (LY5RJ)
Rolandas