Šašlyko receptas pagal 953
Ko gero nėra nei vieno tokio patiekalo, kuris turėtų tiek daug gamybos receptų variacijų. Noriu pasidalinti dar vienu iš jų. Sakė, kad receptas kilęs iš Udmurtijos. Patį receptą padiktavo mano kolega su šaukiniu 953. Tai taip ir pavadinsim Šašlyko receptas pagal 953. Paragauti jo teko kolektyvinėje išvykoje. Skonis buvo tikrai nuostabus. Pagal nupasakotą receptą, pabandžiau pagaminti ir aš. Gavosi. Lapnojo visi, net ausys linko. Gaunasi minkšti ir sultingi mėsos gabaliukai. Kaip basas angelas į vidų suėjo . Šio recepto trūkumas (o gal ir ne...) reikia marinuoti mažiausiai parą, o geriau net ir dvi. Mano iki tol daromi šašlykų receptai marinuojasi taip.... valandas dvi. Bet apie juos kitame recepte....
Taigi siūlau pabandyti. Pasiruošia viskas taip per minučių 15. Manau neapsigausit....
Ingredientai:
- 2-3 kg mėsos. Sakė, kad tinka tik sprandinė. Manyčiau, kad galima ir su kitokia. Reiks kada pabandyti. Tiesa, mėsą pjaustom didokais gabaliukais. Na, taip 3x3x4cm. Galima ir didesniais....
- 0,5 kg pomidorų padažo. Tai ko gero vienas iš pagrindinių skonį įtakojančių sudedamųjų. Jei naudosite aštrų padažą šašlykai gausis aštresni, jei su kokiais pikantiškais priedais, tai garantuotai, tų priedų prieskonį jausite ir šašlykuose. Svarbiausia naudoti kuo tirštesnį padažą. Ką naudojau aš matosi nuotraukoje. Gavosi labai jau švelnaus skonio.
- 3-4 kiaušiniai. Na, šia viskas aišku.
- 5-6 svogūnai. Aš pjausčiau kubeliais. Manau, kad galima ir per burokinę tarką. Efektas tas pats, o gaunasi greičiau.
- 1 citrina
- Druska, pipirai
Ką aš naudojau, matosi foto:
Gamybos procese:
Jau viskas puode....
... ir ant žarijų:
Beliko padėkoti 953 (Tomui) už nuostabų receptą ir visiems palinkėti SKANAUS
JAUGARO (LY5RJ)
Rolandas
QUOTE(jrolis @ 2013 05 27, 15:31)
Šašlyko receptas pagal 953
Ko gero nėra nei vieno tokio patiekalo, kuris turėtų tiek daug gamybos receptų variacijų. Noriu pasidalinti dar vienu iš jų. Sakė, kad receptas kilęs iš Udmurtijos. Patį receptą padiktavo mano kolega su šaukiniu 953. Tai taip ir pavadinsim Šašlyko receptas pagal 953. Paragauti jo teko kolektyvinėje išvykoje. Skonis buvo tikrai nuostabus. Pagal nupasakotą receptą, pabandžiau pagaminti ir aš. Gavosi. Lapnojo visi, net ausys linko. Gaunasi minkšti ir sultingi mėsos gabaliukai. Kaip basas angelas į vidų suėjo . Šio recepto trūkumas (o gal ir ne...) reikia marinuoti mažiausiai parą, o geriau net ir dvi. Mano iki tol daromi šašlykų receptai marinuojasi taip.... valandas dvi. Bet apie juos kitame recepte....
Taigi siūlau pabandyti. Pasiruošia viskas taip per minučių 15. Manau neapsigausit....
Ingredientai:
- 2-3 kg mėsos. Sakė, kad tinka tik sprandinė. Manyčiau, kad galima ir su kitokia. Reiks kada pabandyti. Tiesa, mėsą pjaustom didokais gabaliukais. Na, taip 3x3x4cm. Galima ir didesniais....
- 0,5 kg pomidorų padažo. Tai ko gero vienas iš pagrindinių skonį įtakojančių sudedamųjų. Jei naudosite aštrų padažą šašlykai gausis aštresni, jei su kokiais pikantiškais priedais, tai garantuotai, tų priedų prieskonį jausite ir šašlykuose. Svarbiausia naudoti kuo tirštesnį padažą. Ką naudojau aš matosi nuotraukoje. Gavosi labai jau švelnaus skonio.
- 3-4 kiaušiniai. Na, šia viskas aišku.
- 5-6 svogūnai. Aš pjausčiau kubeliais. Manau, kad galima ir per burokinę tarką. Efektas tas pats, o gaunasi greičiau.
- 1 citrina
- Druska, pipirai
Ko gero nėra nei vieno tokio patiekalo, kuris turėtų tiek daug gamybos receptų variacijų. Noriu pasidalinti dar vienu iš jų. Sakė, kad receptas kilęs iš Udmurtijos. Patį receptą padiktavo mano kolega su šaukiniu 953. Tai taip ir pavadinsim Šašlyko receptas pagal 953. Paragauti jo teko kolektyvinėje išvykoje. Skonis buvo tikrai nuostabus. Pagal nupasakotą receptą, pabandžiau pagaminti ir aš. Gavosi. Lapnojo visi, net ausys linko. Gaunasi minkšti ir sultingi mėsos gabaliukai. Kaip basas angelas į vidų suėjo . Šio recepto trūkumas (o gal ir ne...) reikia marinuoti mažiausiai parą, o geriau net ir dvi. Mano iki tol daromi šašlykų receptai marinuojasi taip.... valandas dvi. Bet apie juos kitame recepte....
Taigi siūlau pabandyti. Pasiruošia viskas taip per minučių 15. Manau neapsigausit....
Ingredientai:
- 2-3 kg mėsos. Sakė, kad tinka tik sprandinė. Manyčiau, kad galima ir su kitokia. Reiks kada pabandyti. Tiesa, mėsą pjaustom didokais gabaliukais. Na, taip 3x3x4cm. Galima ir didesniais....
- 0,5 kg pomidorų padažo. Tai ko gero vienas iš pagrindinių skonį įtakojančių sudedamųjų. Jei naudosite aštrų padažą šašlykai gausis aštresni, jei su kokiais pikantiškais priedais, tai garantuotai, tų priedų prieskonį jausite ir šašlykuose. Svarbiausia naudoti kuo tirštesnį padažą. Ką naudojau aš matosi nuotraukoje. Gavosi labai jau švelnaus skonio.
- 3-4 kiaušiniai. Na, šia viskas aišku.
- 5-6 svogūnai. Aš pjausčiau kubeliais. Manau, kad galima ir per burokinę tarką. Efektas tas pats, o gaunasi greičiau.
- 1 citrina
- Druska, pipirai
o tą parą laiko palikti marinuotis šaldytuve?
...visokių receptų žinau, bet su kiaušiniais...čia man buvo didelė naujiena Reiks kada ryžtis ir pabandyt
Nuo savęs noriu patarti, kad pasidaviau dabar vyraujančiai nuomonei, kad šašlykų sūdyti negalima marinuojant. Pabandžiau- fantastika , minkštesni akivaizdžiai, primygtinai siųlau visiem pabandyt. Sūdyti galima kepant jau, pilnai to užtenka.
Nuo savęs noriu patarti, kad pasidaviau dabar vyraujančiai nuomonei, kad šašlykų sūdyti negalima marinuojant. Pabandžiau- fantastika , minkštesni akivaizdžiai, primygtinai siųlau visiem pabandyt. Sūdyti galima kepant jau, pilnai to užtenka.
QUOTE(brashke77 @ 2013 05 28, 09:29)
...visokių receptų žinau, bet su kiaušiniais...čia man buvo didelė naujiena Reiks kada ryžtis ir pabandyt
Nuo savęs noriu patarti, kad pasidaviau dabar vyraujančiai nuomonei, kad šašlykų sūdyti negalima marinuojant. Pabandžiau- fantastika , minkštesni akivaizdžiai, primygtinai siųlau visiem pabandyt. Sūdyti galima kepant jau, pilnai to užtenka.
Nuo savęs noriu patarti, kad pasidaviau dabar vyraujančiai nuomonei, kad šašlykų sūdyti negalima marinuojant. Pabandžiau- fantastika , minkštesni akivaizdžiai, primygtinai siųlau visiem pabandyt. Sūdyti galima kepant jau, pilnai to užtenka.
100 % pritariu,kad daug skaniau kai druskos pamali kepimo pabaiga.
P.S. su kiausiniais bandziau marinuoti,bet ju poveikio mesai taip ir nesupratau.
Vistienos sparneliai,skanus ir karsti ir salti.Nukerpu mazaja sparnelio dali ir nusausinu.Sparnelius apiberiu kapotu cesnaku,dziovintu ciobreliu,kmynais ,druska,truputi cukraus,citrinu sulciu,tabasko padazo ir viska gerai "ismasazuoju".Po "masazo" uzpilu pirmo salto spaudimo alyvuogiu aliejau,dar "pamasazuoju"viska dedu i maiseli ir keliomms valandoms palieku pasimarinuoti.Pries kepant nukrapstau cesnakus,kad nesviltu.
As taip pat kepu sparnelius ant lauzo zidinyje lauke, tik dar ipilu truputi balzamiko acto, bei sojos padazo;
kiausiniai su saslyku man jau seniai misle, as jau gurmans kazkada klausiau apie tai
kiausiniai su saslyku man jau seniai misle, as jau gurmans kazkada klausiau apie tai
pasakiski receptai
net mesytes issiemiau, galvoju, kad marinuosiu pomidoru pastoje (tokia skystesne, is Vynotekos...) su prieskoniais ir svogunais. Bus proga nauja lauko zidini isbandyt
net mesytes issiemiau, galvoju, kad marinuosiu pomidoru pastoje (tokia skystesne, is Vynotekos...) su prieskoniais ir svogunais. Bus proga nauja lauko zidini isbandyt
QUOTE(georgiana @ 2013 05 28, 11:30)
As taip pat kepu sparnelius ant lauzo zidinyje lauke, tik dar ipilu truputi balzamiko acto, bei sojos padazo;
kiausiniai su saslyku man jau seniai misle, as jau gurmans kazkada klausiau apie tai
kiausiniai su saslyku man jau seniai misle, as jau gurmans kazkada klausiau apie tai
Balzamiko acto turiu,mums jis labai liuks salotoms .Kartais sparnelius aptepu i kepimo pabaiga su balzamiko ir cukraus padaziuku,tai labai skaniai saldziarugsciai apskrunda.
Reikes savaitgali isbandyti,Jusu receptuka.Jei dedate sojos padaziuko,tai speju kad sparneliu nebesudote?
labai reikia atsargiai su soja ir balzamiko actu nes praeita karta kai kepiau padauginau tokie sausoki gavosi, o drsukos dedu ir palaizau vos vos dedu ir cukraus nes as tokia megeja druskyte....naudot
beje nezinau kaip kitiems saslyku megejams ir gurmanams, man paskutiniu metu svogunai tokiepakeitemaistine verte, is ju galvu niekaip sultys neissipaudzia
beje nezinau kaip kitiems saslyku megejams ir gurmanams, man paskutiniu metu svogunai tokiepakeitemaistine verte, is ju galvu niekaip sultys neissipaudzia
QUOTE(brashke77 @ 2013 05 28, 11:34)
pasakiski receptai
net mesytes issiemiau, galvoju, kad marinuosiu pomidoru pastoje (tokia skystesne, is Vynotekos...) su prieskoniais ir svogunais. Bus proga nauja lauko zidini isbandyt
net mesytes issiemiau, galvoju, kad marinuosiu pomidoru pastoje (tokia skystesne, is Vynotekos...) su prieskoniais ir svogunais. Bus proga nauja lauko zidini isbandyt
Tik nepamirskite ir mums receptuko su nuotraukytemis ikelti.
Papildyta:
QUOTE(georgiana @ 2013 05 28, 12:13)
labai reikia atsargiai su soja ir balzamiko actu nes praeita karta kai kepiau padauginau tokie sausoki gavosi, o drsukos dedu ir palaizau vos vos dedu ir cukraus nes as tokia megeja druskyte....naudot
beje nezinau kaip kitiems saslyku megejams ir gurmanams, man paskutiniu metu svogunai tokiepakeitemaistine verte, is ju galvu niekaip sultys neissipaudzia
beje nezinau kaip kitiems saslyku megejams ir gurmanams, man paskutiniu metu svogunai tokiepakeitemaistine verte, is ju galvu niekaip sultys neissipaudzia
Supratau,tuomet gal as druskos nedesiu,nes mes labai minimaliai jos naudojam.Balzamiko speju,tik simboliskai palasinti,o dar kokiu nors zoleliu dedate ar,tik soja balzamikas ir cukrus?Ir kiek laiko marinuojate?Penktadieniui uzsisakiau sparneliu,tai galvoju kada marinuoti pagal Jusu receptuka,kad sestadieni pietums issikepti?
Mes cia tokiam vietines reiksmes saslyku cempionate dalyvaujam ,tai vienas ir vyriskiu isdave paslapti:jis svogunu niekada nepjausto.Tiesiog nuluptus deda i sulciaspaude,o sultis uzpila ant saslyku.
P.S.tik niekam neisduokit sitos paslapties.
QUOTE(gurmans @ 2013 05 28, 13:28)
Tik nepamirskite ir mums receptuko su nuotraukytemis ikelti.
Papildyta:
Supratau,tuomet gal as druskos nedesiu,nes mes labai minimaliai jos naudojam.Balzamiko speju,tik simboliskai palasinti,o dar kokiu nors zoleliu dedate ar,tik soja balzamikas ir cukrus?Ir kiek laiko marinuojate?Penktadieniui uzsisakiau sparneliu,tai galvoju kada marinuoti pagal Jusu receptuka,kad sestadieni pietums issikepti?
Mes cia tokiam vietines reiksmes saslyku cempionate dalyvaujam ,tai vienas ir vyriskiu isdave paslapti:jis svogunu niekada nepjausto.Tiesiog nuluptus deda i sulciaspaude,o sultis uzpila ant saslyku.
P.S.tik niekam neisduokit sitos paslapties.
Papildyta:
Supratau,tuomet gal as druskos nedesiu,nes mes labai minimaliai jos naudojam.Balzamiko speju,tik simboliskai palasinti,o dar kokiu nors zoleliu dedate ar,tik soja balzamikas ir cukrus?Ir kiek laiko marinuojate?Penktadieniui uzsisakiau sparneliu,tai galvoju kada marinuoti pagal Jusu receptuka,kad sestadieni pietums issikepti?
Mes cia tokiam vietines reiksmes saslyku cempionate dalyvaujam ,tai vienas ir vyriskiu isdave paslapti:jis svogunu niekada nepjausto.Tiesiog nuluptus deda i sulciaspaude,o sultis uzpila ant saslyku.
P.S.tik niekam neisduokit sitos paslapties.
del zoliu dedu is akies, kas darze auga siek tiek krapu, svogunu laisku, raudoneliu, balzamiko ciut, ciut, sojos ciut ciut, vietoj cukraus galima decio pakeisti, poporciju neprasysiu nes manau pati zinosit kiek deti, dedu is akies, jei ko truksta dadedu, cesnako laiskai auga ir tu dedu, o pries kepant kaip ir Jus nuvalau zoles ir kt. didelius prieus, kad neprisviltu ai dar sparniukus subadau su dantu krapstuku, kazkaip koks kraujukas likes isteka ir manau gal prieskoniai lengviau prikimba i vidu; ir as noriu i saslu cempionata