Gurmans iskilo klausimas ar galite isduoti paslapti is ko ta rukinimo dezute pagaminta aciu
QUOTE(georgiana @ 2013 05 10, 08:30)
Gurmans iskilo klausimas ar galite isduoti paslapti is ko ta rukinimo dezute pagaminta aciu
Jetau,net nezinau ,is kazkokio metalo...
Mes ieskojome pirkti mazos rulykleles,kad patogiai susipakuotu ,neuzimtu daug vietos ir butu galima i gamta veztis. Tai nusipirkom sita,cia ir saslykine ir rukyklele viename.Na joje dar yra groteles ,skarda kepimui,paauktinimai.
Jos kojytes issiima,ir gaunasi toks lagaminelis,prie jos dar buvo imaute.Tai rukyklele idedu i ta imaute (tvirtinasi lipdukais),ir niekas neissimurzina.
parekomenduokite skanu recepta su actu ?
QUOTE(kristynka* @ 2013 05 10, 18:10)
parekomenduokite skanu recepta su actu ?
Cia Jus mesa ar darzoves gaminsite?
Dar vienas musu itin megiamas grilinukas.Skanu ir karstas ir saltas ant vieno kasnio sumustinuku,supjauscius riekelemis.
Kadangi receptuka gavau is Egiptieciu,tai pagrinde figuruoja jautiena ir aviena,bet as avienos pamazinau (nes per daug man ji jauciasi) ir jautiena maisiau su kaiuliena.Imu: ~ 400 gr. kiaulienos 800 gr. jautienos ir 400 gr. avienos (na bet galima laviruoti pagal skoni ).
Tiek kiek naudojame mesos,tiek reikes ir kapotu prieskoniniu zoleliu lygiomis dalimis: kalendra,petrazoles,krapai,svogunu laiskai,laiskinis cesnakas (jei neturite laiskinio cesnako tuomet bendra svori padalinkite likusioms zolelems).
Mesa paslakstyti Karkade arbatos esensija (jei neturite nieko tokio,nes realiai ji pagrinde mesos spalva koreguoja),100 gramu mesos - 1 arbatinis saukstelis,tuomet mesa isminkykite.Veliau suberti visas prieskonines darzoves,pamalti druskos ir pabarstyti kajanu pagal norima skoni.Viska gerai isminkyti.Gerai isminkius visa mase reikia suplakti-paimti visa mase ir stipriai mesti i inda.Taip metyti reikia tol kol prades laaabai lipti prie ranku,na tiesiog liks dideli gabalai prilipe prie ranku (kazkur apie ~10 min.)
Paruosta mase dedam i inda aptepam aliejum ir apibarstom baziliku (negausiai),paliekam pastoveti iki paros ,bet uztenka ir 3 valandu.
Pries maunant ant iesmuku dar karta viska "permetyti' ir kepti ant nelabai aitriu zariju ,itin daznai vartant.(Suformavus iesmelius juos aptepkite aliejumi,kad neliptu prie groteliu).
Kadangi receptuka gavau is Egiptieciu,tai pagrinde figuruoja jautiena ir aviena,bet as avienos pamazinau (nes per daug man ji jauciasi) ir jautiena maisiau su kaiuliena.Imu: ~ 400 gr. kiaulienos 800 gr. jautienos ir 400 gr. avienos (na bet galima laviruoti pagal skoni ).
Tiek kiek naudojame mesos,tiek reikes ir kapotu prieskoniniu zoleliu lygiomis dalimis: kalendra,petrazoles,krapai,svogunu laiskai,laiskinis cesnakas (jei neturite laiskinio cesnako tuomet bendra svori padalinkite likusioms zolelems).
Mesa paslakstyti Karkade arbatos esensija (jei neturite nieko tokio,nes realiai ji pagrinde mesos spalva koreguoja),100 gramu mesos - 1 arbatinis saukstelis,tuomet mesa isminkykite.Veliau suberti visas prieskonines darzoves,pamalti druskos ir pabarstyti kajanu pagal norima skoni.Viska gerai isminkyti.Gerai isminkius visa mase reikia suplakti-paimti visa mase ir stipriai mesti i inda.Taip metyti reikia tol kol prades laaabai lipti prie ranku,na tiesiog liks dideli gabalai prilipe prie ranku (kazkur apie ~10 min.)
Paruosta mase dedam i inda aptepam aliejum ir apibarstom baziliku (negausiai),paliekam pastoveti iki paros ,bet uztenka ir 3 valandu.
Pries maunant ant iesmuku dar karta viska "permetyti' ir kepti ant nelabai aitriu zariju ,itin daznai vartant.(Suformavus iesmelius juos aptepkite aliejumi,kad neliptu prie groteliu).
MB vakar pasiule issikepti bulviu plokstaini zarijose ...
Gal kuri esate kepusi,nes as neisivaizduoju,net i ka ji reiktu sudeti ,jau nekalbu kiek laiko kepti?
Gal kuri esate kepusi,nes as neisivaizduoju,net i ka ji reiktu sudeti ,jau nekalbu kiek laiko kepti?
Vakarykstis saslykines kankinimas . Kepem marinuotas bulves su baravykais labai tiko ir prie saltibarsciu.
QUOTE(georgiana @ 2013 05 10, 08:30)
Gurmans iskilo klausimas ar galite isduoti paslapti is ko ta rukinimo dezute pagaminta aciu
Radau pasto dezuteje laikrastuka,jame kaiptik akcija musu naudojamai kelioninei rukyklai yra.Kazkaip prastokai nusiskenavo,bet iziureti eina:
dekui Gurmans matau aciu uz pastangas, dar klausimelis is kur gauti parsisiusti Karkade arbatos, gal sakau kokiam ebay reks ieskoti
QUOTE(georgiana @ 2013 05 16, 16:18)
dekui Gurmans matau aciu uz pastangas, dar klausimelis is kur gauti parsisiusti Karkade arbatos, gal sakau kokiam ebay reks ieskoti
Nera uz ka.
Tiesa sakant,net neatkreipiau demesio ar Lietuvoje jos yra.
Gal parasykite Egipto temoje,tikrai manau atsiras mamyciu kurios nupirks Jums Karkade ziedu,juk jie lengvi,tad lagamino svorio resursai tikrai nenukentes.
QUOTE(gurmans @ 2013 05 16, 18:06)
Nera uz ka.
Tiesa sakant,net neatkreipiau demesio ar Lietuvoje jos yra.
Gal parasykite Egipto temoje,tikrai manau atsiras mamyciu kurios nupirks Jums Karkade ziedu,juk jie lengvi,tad lagamino svorio resursai tikrai nenukentes.
Tiesa sakant,net neatkreipiau demesio ar Lietuvoje jos yra.
Gal parasykite Egipto temoje,tikrai manau atsiras mamyciu kurios nupirks Jums Karkade ziedu,juk jie lengvi,tad lagamino svorio resursai tikrai nenukentes.
jau radau "skonis ir kvapas" turi
QUOTE(georgiana @ 2013 05 17, 14:14)
Man tai ji laabai patinka,nebereikia pirkti jokiu limonadu vasara,o ypac skanu gamtoje ar siaip prie lauzo ,ja salta gerti .
Kai pirma karta pasiryzau vaziuoti stovyklauti i dykuma (Egipte),man pastoviai siule atsigerti Karkade arbatos.Jetau man,net gyventi nesirorejo is karscio,o cia dar arbata gert... Aisku,gerai,kad atsirado protingesnis uz mane ir padares man tos arbatos tiesiog padave i rankas.Net 'drugeliai skraidyti" pradejo,kai supratau,kad ji ledine.
Pabandykite,gal ir Jums pravers karsta vasaros diena.
Padararykite isties stipria arbata ir pasaldinkite,tuomet atvesinkite,isgriebkite ziedus ir arbatele uzssaldykita kaip ledukus.Vaziuojant i gamta ledukus sumetu i termosa,apie para jie man visuomet issilaiko.Dedate i stikline leduku ir uzpilate mineraliniu (nesuriu),ar siaip paprastu vandeniu,na dar siaudelis neprolal buna .Dar labai skanu ledukus uzpilti mangu sultimis,bet tuomet geriau ,ledukai be cukraus butu,nes man tai persaldu buna.