Aš šį sezoną darau pagal vieną receptą ir visiems kolkas jis labai tinkamas.
Reikia:
* Kiaulienos sprandinės (2,5 kg)
* Svogūno
* Aliejaus (0,4 litro)
* Citrinos rūgšties (nepilnas arbatinis šaukštelis)
* Cukraus (tiek pat, kiek citrino rūgšties)
* Juodųjų pipirų (2x tiek, kiek citrinos rūgšties)
* Kajano pipirų (1/3 arbatinio šaukštelio)
* Rūkytos paprikos (1/3 arbatinio šaukštelio)
* Bazilikas
* Mairūnas
Mėsą pjaustau dideliais gabaliukais (maždaug 4x5 cm), supjaustau svogūną ir išminkau mėsą su svogūnu, stengdamasi kuo labiau sumaigyti svogūnus ir įtrinti juos į mėsą. Po to pilu dalį aliejaus ir minkau su juo. Pabaigoj sudedu citrinos rūgštį ir cukrų, apibarstau pipirais, paprika ir žolelėm. Minkau mėsą dar 5 minutes, supilu visą likusį aliejų ir minkau tol, kol beveik nelieka skysčio.
Marinuoju parą, po 2-3 kartus dar pamaišydama. Prieš pat kepimą įberiu druskos. Gaunasi labai sultinga ir minkšta mėsytė.
Isbandziau Santa Marijos marinata vistienai,ta kur pokeliuose buna (skysto pavidalo).Buvo ,gan skanu,bet tikrai nieko ipatingo...
O cia garnyras prie slauneliu,bulves ,svogunas ,pomidoras.
O cia garnyras prie slauneliu,bulves ,svogunas ,pomidoras.
Gurmans skaniai atrodo, as esu kepusi slauneles ant lauzo, na man js neiskepa iki galo vidus nors tu ka
o bulves as kepu taip, bulves apverdu, po to kaip atvesta aisku su lupena ipjaunu i vidu dedu truputi smulkiai pjaustytu lasinuku ir suku i folija, tada i zarijas sugrudu kadiskeptu, na toks visai nieko garnyras, bet valgant tai visas buni apsiterliojes iki ausu
o bulves as kepu taip, bulves apverdu, po to kaip atvesta aisku su lupena ipjaunu i vidu dedu truputi smulkiai pjaustytu lasinuku ir suku i folija, tada i zarijas sugrudu kadiskeptu, na toks visai nieko garnyras, bet valgant tai visas buni apsiterliojes iki ausu
QUOTE(georgiana @ 2013 05 07, 07:42)
Gurmans skaniai atrodo, as esu kepusi slauneles ant lauzo, na man js neiskepa iki galo vidus nors tu ka
o bulves as kepu taip, bulves apverdu, po to kaip atvesta aisku su lupena ipjaunu i vidu dedu truputi smulkiai pjaustytu lasinuku ir suku i folija, tada i zarijas sugrudu kadiskeptu, na toks visai nieko garnyras, bet valgant tai visas buni apsiterliojes iki ausu
o bulves as kepu taip, bulves apverdu, po to kaip atvesta aisku su lupena ipjaunu i vidu dedu truputi smulkiai pjaustytu lasinuku ir suku i folija, tada i zarijas sugrudu kadiskeptu, na toks visai nieko garnyras, bet valgant tai visas buni apsiterliojes iki ausu
As jau ismokau jas iskepti .Reikia imti kuo mazesnes slauneles,ir daznai vartyti kepant,na ,kad nespetu isore apskrusti pergreitai.Viduryje kepimo dar jas sustatau,kad ta storoji dalis pakeptu (kauliukais i virsu).Ir aisku visuomet patikrinu su kokiu mediniu iesmeliu ar iskepe vidus.
Jei bulves kepu paciose anglyse,tai niekuomet neapverdu.
Kad nebutu terliones as darau taip :suvynioju,kaip iprasat i folija stipriau apspaudziu,tuomet iki dar viena folijos lapa ir dar karta ivinioju,bet tik vos,vos uzspaudziu ja.Tuomet kai iskepa viska istraukiu iz zariju susidedu ant groteliu,uzsidedu pirtines ir nuimu ta murzina virsutini folijos sluoksni,o antra sluoksni palieku,nes jis svarus buna,beto ir siluma kazkiek palaiko.
Dabar,kai prasidejo gril sezonas,tai mastau,kaip isvengti to murzinimosi,kai bulves tiesiog anglyse kepi,na nevyniojant i folija.Man labai skanu taip keptos sviezios bulvytes,su saltibarsciais ar pasukomis.
Vyriski pusryciai-kiausiniene ant lauzo.
Salto rukymo kumpis,vienas didesnis salotinis svogunas,puse didelio pomidoro (be odeles),kiausiniai ,karapai ,grusti pipirai,malti dziovinti baravykai (milteliu pavidalo).
Salto rukymo kumpis,vienas didesnis salotinis svogunas,puse didelio pomidoro (be odeles),kiausiniai ,karapai ,grusti pipirai,malti dziovinti baravykai (milteliu pavidalo).
Kiaušinienė atrodo tiesiog puikiai...
Na bėdų su šlaunelėm kažkaip mums niekad nekyla, jeigu patys kepam, bet svečiuose jau ne kartą teko paragauti žalios mėsos...Svarbu rinktis ne tik mažus gabaliukus, bet ir nekepti ant per didelės kaitros, tuomet tik
išorė apskrunda, o vidus nespėja iškepti..Čia ko gero reikia atidirbti šitą
Dar mes mėgstam kepti kotletus ant grotelių, tiesiog faršą pasiruošti kaip įprasta, formuoti kotletukus ir dėlioti ant grotelių. Pasakiškai skanu
Dar labai skanu lašiša folijoje su baltu padažiuku ir ryžiais...
O dėl kiaulienos marinavimo, kad būtų minkšta ir trapi mėsytė labai padeda kivis. MEs prieš kelis metus šitą stebuklą iš vieno draugo sužinojom. Tai jeigu reikia greitai užmarinuoti mėsą, šis būdas kaip tik! Svarbu per ilgai nelaikyti, nes mėsa krenta nuo iešmų... GEriausia ryte išspausti, o vakare kepti.
Na bėdų su šlaunelėm kažkaip mums niekad nekyla, jeigu patys kepam, bet svečiuose jau ne kartą teko paragauti žalios mėsos...Svarbu rinktis ne tik mažus gabaliukus, bet ir nekepti ant per didelės kaitros, tuomet tik
išorė apskrunda, o vidus nespėja iškepti..Čia ko gero reikia atidirbti šitą
Dar mes mėgstam kepti kotletus ant grotelių, tiesiog faršą pasiruošti kaip įprasta, formuoti kotletukus ir dėlioti ant grotelių. Pasakiškai skanu
Dar labai skanu lašiša folijoje su baltu padažiuku ir ryžiais...
O dėl kiaulienos marinavimo, kad būtų minkšta ir trapi mėsytė labai padeda kivis. MEs prieš kelis metus šitą stebuklą iš vieno draugo sužinojom. Tai jeigu reikia greitai užmarinuoti mėsą, šis būdas kaip tik! Svarbu per ilgai nelaikyti, nes mėsa krenta nuo iešmų... GEriausia ryte išspausti, o vakare kepti.
QUOTE(suntea7 @ 2013 05 08, 12:48)
Kiaušinienė atrodo tiesiog puikiai...
Na bėdų su šlaunelėm kažkaip mums niekad nekyla, jeigu patys kepam, bet svečiuose jau ne kartą teko paragauti žalios mėsos...Svarbu rinktis ne tik mažus gabaliukus, bet ir nekepti ant per didelės kaitros, tuomet tik
išorė apskrunda, o vidus nespėja iškepti..Čia ko gero reikia atidirbti šitą
Dar mes mėgstam kepti kotletus ant grotelių, tiesiog faršą pasiruošti kaip įprasta, formuoti kotletukus ir dėlioti ant grotelių. Pasakiškai skanu
Dar labai skanu lašiša folijoje su baltu padažiuku ir ryžiais...
O dėl kiaulienos marinavimo, kad būtų minkšta ir trapi mėsytė labai padeda kivis. MEs prieš kelis metus šitą stebuklą iš vieno draugo sužinojom. Tai jeigu reikia greitai užmarinuoti mėsą, šis būdas kaip tik! Svarbu per ilgai nelaikyti, nes mėsa krenta nuo iešmų... GEriausia ryte išspausti, o vakare kepti.
Na bėdų su šlaunelėm kažkaip mums niekad nekyla, jeigu patys kepam, bet svečiuose jau ne kartą teko paragauti žalios mėsos...Svarbu rinktis ne tik mažus gabaliukus, bet ir nekepti ant per didelės kaitros, tuomet tik
išorė apskrunda, o vidus nespėja iškepti..Čia ko gero reikia atidirbti šitą
Dar mes mėgstam kepti kotletus ant grotelių, tiesiog faršą pasiruošti kaip įprasta, formuoti kotletukus ir dėlioti ant grotelių. Pasakiškai skanu
Dar labai skanu lašiša folijoje su baltu padažiuku ir ryžiais...
O dėl kiaulienos marinavimo, kad būtų minkšta ir trapi mėsytė labai padeda kivis. MEs prieš kelis metus šitą stebuklą iš vieno draugo sužinojom. Tai jeigu reikia greitai užmarinuoti mėsą, šis būdas kaip tik! Svarbu per ilgai nelaikyti, nes mėsa krenta nuo iešmų... GEriausia ryte išspausti, o vakare kepti.
Aha ,visai pamirsauparasyti,kad reikia kaitra laaabai stebeti.
Kas cia per baltas padazas,cia ji troskinta gaunasi?Parasykit placiau.
Aha,kiviai gerai,bet tik labai saikingai ,nes esu perlaikiusi su jais uzmarinuota mesa,tai mesa jau nebe mesa buvo...
QUOTE(gurmans @ 2013 05 08, 16:32)
Aha ,visai pamirsauparasyti,kad reikia kaitra laaabai stebeti.
Kas cia per baltas padazas,cia ji troskinta gaunasi?Parasykit placiau.
Aha,kiviai gerai,bet tik labai saikingai ,nes esu perlaikiusi su jais uzmarinuota mesa,tai mesa jau nebe mesa buvo...
Kas cia per baltas padazas,cia ji troskinta gaunasi?Parasykit placiau.
Aha,kiviai gerai,bet tik labai saikingai ,nes esu perlaikiusi su jais uzmarinuota mesa,tai mesa jau nebe mesa buvo...
Taip taip reikia nepersistengti su jais...Ir jokiu būdu nepalikti taip marinuotos mėsos sekančiai dienai.
Na pradžioje mes lašišą folijoje kepam, o po to atidengiam šiek tiek kad paskrustų (bet nebūtinai, čia kaip kam patinka). O padažiukas labai paprastas, bet man be galo skanus: grietinė, sviestas ir daug žalumynų (pagrinde krapai, bet galima dėti ir petražolių), pipiriukai, vegeta. Valgome su ryžiais.
Net seilė nutįso prisiminus skonį....
Buvau ikelus i zuvies tema,bet pagalvojau,gal ir sioje pravers.
Pagaliau ryzausi skumbres kepimui.Dvi marinavau su zolemis ir cesnakais ,viena su adzika (dekui rekomendavusiai mamytei).Beje viena specialiai uzsaldziau,na ,kad paziureti ar labai skirsis saldyta ir nesaldyta.Tai galiu 100 % patvirtinti,kad saldyta,palyginus su atvesinta skyresi kaip diena ir naktis.
O cia " pirmo blyno " foto:
Ta kuri -viduryje,tai marinuota su adzika,beje ir pati skaniausia buvo
Ir darzovytes prie zuvies:
Pagaliau ryzausi skumbres kepimui.Dvi marinavau su zolemis ir cesnakais ,viena su adzika (dekui rekomendavusiai mamytei).Beje viena specialiai uzsaldziau,na ,kad paziureti ar labai skirsis saldyta ir nesaldyta.Tai galiu 100 % patvirtinti,kad saldyta,palyginus su atvesinta skyresi kaip diena ir naktis.
O cia " pirmo blyno " foto:
Ta kuri -viduryje,tai marinuota su adzika,beje ir pati skaniausia buvo
Ir darzovytes prie zuvies:
QUOTE(suntea7 @ 2013 05 09, 09:04)
Taip taip reikia nepersistengti su jais...Ir jokiu būdu nepalikti taip marinuotos mėsos sekančiai dienai.
Na pradžioje mes lašišą folijoje kepam, o po to atidengiam šiek tiek kad paskrustų (bet nebūtinai, čia kaip kam patinka). O padažiukas labai paprastas, bet man be galo skanus: grietinė, sviestas ir daug žalumynų (pagrinde krapai, bet galima dėti ir petražolių), pipiriukai, vegeta. Valgome su ryžiais.
Net seilė nutįso prisiminus skonį....
Na pradžioje mes lašišą folijoje kepam, o po to atidengiam šiek tiek kad paskrustų (bet nebūtinai, čia kaip kam patinka). O padažiukas labai paprastas, bet man be galo skanus: grietinė, sviestas ir daug žalumynų (pagrinde krapai, bet galima dėti ir petražolių), pipiriukai, vegeta. Valgome su ryžiais.
Net seilė nutįso prisiminus skonį....
Supratau,reiks ibandyti,tik dabar klausimas iskilo.Kepat zarijose ar ant groteliu?
QUOTE(gurmans @ 2013 05 09, 12:38)
Supratau,reiks ibandyti,tik dabar klausimas iskilo.Kepat zarijose ar ant groteliu?
Ant grotelių
Ir dar vienas zuvinis "reikaliukas",jei kartais zuvies temoje nesilankot,tai ikeliu ir cia.
Pazadejau dalintis ,tai dalinuosi.Receptukas paprastas:vyras prigaudo karsiuku,isdarineja . Tuomet padarau isklotine ir geram pusvalandukui pamerkiu i gerai pasudyta vandeni.Veliau nuplaunu paprastu vandeniu nusausinu ir itrinu prieskoniais( grusti pipirai,smulkiai kapotas cesnakas,keli kmynu grudeliai),sudedu viena ant kitos ir palieku pasimarinuoti 1-1.5
valandos.Pries rukinant nupurtau prieskoniu pertekliu.:
Pazadejau dalintis ,tai dalinuosi.Receptukas paprastas:vyras prigaudo karsiuku,isdarineja . Tuomet padarau isklotine ir geram pusvalandukui pamerkiu i gerai pasudyta vandeni.Veliau nuplaunu paprastu vandeniu nusausinu ir itrinu prieskoniais( grusti pipirai,smulkiai kapotas cesnakas,keli kmynu grudeliai),sudedu viena ant kitos ir palieku pasimarinuoti 1-1.5
valandos.Pries rukinant nupurtau prieskoniu pertekliu.: