Ateinu su recepteliu, kepiau stai taip:
1 kg kiaulienos sprandinės;
saujos šviežių bazilikų lapelių;
garo šūsnio šviežių kalendros lapų;
druskos;
maltų pipirų;
2 - 3 svogūnų;
3 - 4 šaukštų alyvuogių aliejaus;
5 - 6 šaukštų baltojo vyno acto;
kupino šaukšto grūdėtųjų garstyčių;
150 - 200 ml tamsaus (ar kitokio, mėgstamo) alaus.
Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus, kapotus kalendros lapus ir bazilikus. Žalumynų negailėkite. Įberkite druskos, maltų pipirų ir gerai išmaigykite - viską įtrinkite į mėsą. Užpilkite aliejaus, išmaišykite ir palikite 15 - 30 minučių.
Garstyčias išmaišykite su vyno actu ir alumi. Užpilkite ant mėsos, išmaišę paragaukite (jei prireiktų, pagardinkite) ir, jei nieko netrūksta, dėkite į šaldytuvą pasimarinuoti 4 - 5 valandoms (alus neturi mėsos pilnai apsemti). Ir pries kepant butinai nuspauskite, siaip skonis idomus, siek tiek kitoks nei iprastinis, beje alus tinka ne sviesus o butent tamsus, jis sodresnis yra, pabandykite. Skanaus
Stai atradau si puslapeli siandien:
http://www.suslavici...viciaus-majone/
http://www.suslavici...viciaus-majone/
2.5 kg. kiaulienos sprandinė;
apie 1 kg. svogunu;
druskos ir pipirų;
0,5 litro pieno;
0,5 šaukštelio sodos;
1 skiltelė česnako.
Mesa supjaustyti apie 5 cm, svogunus pusziedziais; cesnaka per tarka susmulkinam, druskos, pipirų, pridedam soda su pienu, tada saslyka labai gerai masazuojame ir jau galime kepti po poros valandu; beje apslakstyti reiketu kepant actu su skiestu vandeniu;
tik man iskilo klausimas kodel reikia laistyti su actuotu vandeniu, si recepta radau kuharka.ru; beje labai megstu saslykus tad teks ismeginti, o gal jau yra gaminusiu
apie 1 kg. svogunu;
druskos ir pipirų;
0,5 litro pieno;
0,5 šaukštelio sodos;
1 skiltelė česnako.
Mesa supjaustyti apie 5 cm, svogunus pusziedziais; cesnaka per tarka susmulkinam, druskos, pipirų, pridedam soda su pienu, tada saslyka labai gerai masazuojame ir jau galime kepti po poros valandu; beje apslakstyti reiketu kepant actu su skiestu vandeniu;
tik man iskilo klausimas kodel reikia laistyti su actuotu vandeniu, si recepta radau kuharka.ru; beje labai megstu saslykus tad teks ismeginti, o gal jau yra gaminusiu
QUOTE(Jazira @ 2012 06 15, 13:14)
Aciu georgianai
dedu nauja receptuka, si karta sonkaliuku
ŠONKALIUKAI IMBIERŲ MEDAUS PADAŽE
1 kg kiaulienos šonkauliukų
1 VŠ sojų padažo
1 VŠ skysto medaus (1 AŠ jei labai tirštas)
5-6 cm imbiero
5 skiltelės česnako
1 citrinos sultys
mėsos prieskonių
juodų pipirų
Marinatas. Imbierą sutarkuojam, išspaudžiam česnaką. Pridedam citrinos sultis, sojų padažą, pipirus, prieskonius. Viską užkaitinam beveik iki virimo. Karštu marintu užpilam šonkauliukus. Atvėsinam ir statom į šaldytuvą, paliekam nakčiai.
Kepam ant grotelių.
dedu nauja receptuka, si karta sonkaliuku
ŠONKALIUKAI IMBIERŲ MEDAUS PADAŽE
1 kg kiaulienos šonkauliukų
1 VŠ sojų padažo
1 VŠ skysto medaus (1 AŠ jei labai tirštas)
5-6 cm imbiero
5 skiltelės česnako
1 citrinos sultys
mėsos prieskonių
juodų pipirų
Marinatas. Imbierą sutarkuojam, išspaudžiam česnaką. Pridedam citrinos sultis, sojų padažą, pipirus, prieskonius. Viską užkaitinam beveik iki virimo. Karštu marintu užpilam šonkauliukus. Atvėsinam ir statom į šaldytuvą, paliekam nakčiai.
Kepam ant grotelių.
kaip tik rytdienai nupirkau sonkauliuku,ir dabar dairaus receptuko.Patiko sis.Tik kausyma turiu,ar labai jauciasi imbiero skonis? ka jis duoda?Vyras nemegsta jo,bijau nevalgys.
manau, kad imbieras duoda skoni, siaip galima ir ne deti kas nemegsta, na tiesiog bandykite kokiu cili milteliu ideti del skonio, siaip man dar vorcesteris patinka arba kaip rasoma recepte soja, siulyciau imbiero atsisakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 03 14, 12:26)
manau, kad imbieras duoda skoni, siaip galima ir ne deti kas nemegsta, na tiesiog bandykite kokiu cili milteliu ideti del skonio, siaip man dar vorcesteris patinka arba kaip rasoma recepte soja, siulyciau imbiero atsisakyti
Vistik padariau,vyruj nieko nesakydama,su imbieru Liuks gavosi Patiko visiems sveciam,o ypac vyruj Dekoju uz recepta,issaugojau
Mano MB visda pagal si receptuka,marinuoja mesyte.Visada mesa buna,sultinga,minksta.
Tikslu proporciju nezinau,bet mazdaug taip,
1kg. sprandines
3 dideli svogunai
apie 250ml balto,sauso vyno
druska
pipirai.
Eiga:
Supjaustyti neitin mazais gabaleliais mesyte,ideti supjaustyta griezineliais svoguna,ipilti vyno,viska su meile paminkyti,uzdengti.Ir laikyti kambario temperaturoj apie 3 val.Valanda iki kepimo,iberti,nemazai druskos,zodziu,kad paragavus,druska jaustumet,iberti pipiru.Gerai viska ismaisyti.
Ne per seniausiai,daremes vel pagal si recepta,bet nepavyko ta diena mesos issikepti,prastovejo,pusdieni,plius per nakti,kai ant rytojaus kepeme,galvojome,kad valgysime vien druska,bet nieko panasaus,matyt mesa itraukia kiek jai reikia,gavosi dar labiau skanesne,sultingesne,tad nebijokite ,uzmarinavus,laikyti per nakti Skanaus!
QUOTE(Nanita @ 2013 04 09, 22:52)
Vistik padariau,vyruj nieko nesakydama,su imbieru Liuks gavosi Patiko visiems sveciam,o ypac vyruj Dekoju uz recepta,issaugojau
Mano MB visda pagal si receptuka,marinuoja mesyte.Visada mesa buna,sultinga,minksta.
Tikslu proporciju nezinau,bet mazdaug taip,
1kg. sprandines
3 dideli svogunai
apie 250ml balto,sauso vyno
druska
pipirai.
Eiga:
Supjaustyti neitin mazais gabaleliais mesyte,ideti supjaustyta griezineliais svoguna,ipilti vyno,viska su meile paminkyti,uzdengti.Ir laikyti kambario temperaturoj apie 3 val.Valanda iki kepimo,iberti,nemazai druskos,zodziu,kad paragavus,druska jaustumet,iberti pipiru.Gerai viska ismaisyti.
Ne per seniausiai,daremes vel pagal si recepta,bet nepavyko ta diena mesos issikepti,prastovejo,pusdieni,plius per nakti,kai ant rytojaus kepeme,galvojome,kad valgysime vien druska,bet nieko panasaus,matyt mesa itraukia kiek jai reikia,gavosi dar labiau skanesne,sultingesne,tad nebijokite ,uzmarinavus,laikyti per nakti Skanaus!
Mano MB visda pagal si receptuka,marinuoja mesyte.Visada mesa buna,sultinga,minksta.
Tikslu proporciju nezinau,bet mazdaug taip,
1kg. sprandines
3 dideli svogunai
apie 250ml balto,sauso vyno
druska
pipirai.
Eiga:
Supjaustyti neitin mazais gabaleliais mesyte,ideti supjaustyta griezineliais svoguna,ipilti vyno,viska su meile paminkyti,uzdengti.Ir laikyti kambario temperaturoj apie 3 val.Valanda iki kepimo,iberti,nemazai druskos,zodziu,kad paragavus,druska jaustumet,iberti pipiru.Gerai viska ismaisyti.
Ne per seniausiai,daremes vel pagal si recepta,bet nepavyko ta diena mesos issikepti,prastovejo,pusdieni,plius per nakti,kai ant rytojaus kepeme,galvojome,kad valgysime vien druska,bet nieko panasaus,matyt mesa itraukia kiek jai reikia,gavosi dar labiau skanesne,sultingesne,tad nebijokite ,uzmarinavus,laikyti per nakti Skanaus!
Nanita[COLOR=red] o ka daryti su svogunais ir koki vyna naudojate
beje ar sonkauliukai neapsvilo bekepant ir nebuvo tasus, daug kur randu info, kad pries kepant ant lauzo reikia siek tiek apvirti
Ta prasme kur det svogunus? Ismetu.O jei atsiranda zmogus,kuris megsta zalius is marinado(kur marinavosi mesa)valgyti,suvalgo.Vyna,balta pusiau sausa,pasirinkimas parduotuveja didelis,kiekviena karta vis skirtinga nusiperkame.
Ne,tasus nebuvo kaip tik mesa tirpo burnoj.Is tos puses kur kauliukas biskiuka apdege,bet degesius nevalgai ir tiek.Mes zalia kepeme,neapvirta.
Ne,tasus nebuvo kaip tik mesa tirpo burnoj.Is tos puses kur kauliukas biskiuka apdege,bet degesius nevalgai ir tiek.Mes zalia kepeme,neapvirta.
Laba diena.Labai megstu garstyciomis marinuoti mesa,bet turiu tik garstyciu miltelius.Gal zinote kokiu santykiu reikia garstycias maisyti su vandeniu,kad butu tinkama kose marinavimui?
http://skanusgyvenimas.blogspot.com/
Man patiko Aciu Ilonai
Man patiko Aciu Ilonai
5 val. marinavimas, 12 min. kepimas
1,5 kg kiaulienos sprandinės
100 g juodos arbatos (paprastos, be jokių priedų)
2 svogūnai
ryšelio šviežių petražolių
2 v.š. džiovintų bazilikų
2 v.š. džiovintų raudonėlių
1 a.š. maltų kalendrų
1 a.š. stambiai maltų juodųjų pipirų
1 a.š. druskos
Labai skanūs šašlykai, traškūs išorėje ir sultingi viduje. Žolelės, arbata ir prieskoniai jiems suteikia pikantiškumo.
Šių kepsnių marinavimas vyksta keliais etapais, pirmiausiai marinuojame labai stiprioje arbatoje, o vėliau ją nupylus, dar ir prieskoniuose bei žolelėse, mėsa skaninama druska tik prieš pat kepimą. Ką tiksliai kepsniams duoda marinavimas arbatoje, atsakyti negaliu, nes jos skonis mėsoje tikrai nėra jaučiamas. Marinatas marinatu, bet aš visad sakiau, kad šašlykų skonis labai priklauso ir nuo to, kaip tą mėsą iškepsite.
Dekoju p. Grazinai uz recepta, tik dar neisbandziau, o gal jau yra bandziusiu
1,5 kg kiaulienos sprandinės
100 g juodos arbatos (paprastos, be jokių priedų)
2 svogūnai
ryšelio šviežių petražolių
2 v.š. džiovintų bazilikų
2 v.š. džiovintų raudonėlių
1 a.š. maltų kalendrų
1 a.š. stambiai maltų juodųjų pipirų
1 a.š. druskos
Labai skanūs šašlykai, traškūs išorėje ir sultingi viduje. Žolelės, arbata ir prieskoniai jiems suteikia pikantiškumo.
Šių kepsnių marinavimas vyksta keliais etapais, pirmiausiai marinuojame labai stiprioje arbatoje, o vėliau ją nupylus, dar ir prieskoniuose bei žolelėse, mėsa skaninama druska tik prieš pat kepimą. Ką tiksliai kepsniams duoda marinavimas arbatoje, atsakyti negaliu, nes jos skonis mėsoje tikrai nėra jaučiamas. Marinatas marinatu, bet aš visad sakiau, kad šašlykų skonis labai priklauso ir nuo to, kaip tą mėsą iškepsite.
Dekoju p. Grazinai uz recepta, tik dar neisbandziau, o gal jau yra bandziusiu