1 kg kiaulienos sprandinės;
saujos šviežių bazilikų lapelių;
garo šūsnio šviežių kalendros lapų;
druskos;
maltų pipirų;
2 - 3 svogūnų;
3 - 4 šaukštų alyvuogių aliejaus;
5 - 6 šaukštų baltojo vyno acto;
kupino šaukšto grūdėtųjų garstyčių;
150 - 200 ml tamsaus (ar kitokio, mėgstamo) alaus.
Mėsą supjaustykite nedideliais gabalėliais. Suberkite smulkiai supjaustytus svogūnus, kapotus kalendros lapus ir bazilikus. Žalumynų negailėkite. Įberkite druskos, maltų pipirų ir gerai išmaigykite - viską įtrinkite į mėsą. Užpilkite aliejaus, išmaišykite ir palikite 15 - 30 minučių.
Garstyčias išmaišykite su vyno actu ir alumi. Užpilkite ant mėsos, išmaišę paragaukite (jei prireiktų, pagardinkite) ir, jei nieko netrūksta, dėkite į šaldytuvą pasimarinuoti 4 - 5 valandoms (alus neturi mėsos pilnai apsemti). Ir pries kepant butinai nuspauskite, siaip skonis idomus, siek tiek kitoks nei iprastinis, beje alus tinka ne sviesus o butent tamsus, jis sodresnis yra, pabandykite. Skanaus
