Gurmans, aciu uz recepta! Kepsiu sekmadieni, valiooo
QUOTE(brashke77 @ 2013 07 16, 16:06)
Gurmans, aciu uz recepta! Kepsiu sekmadieni, valiooo
Nera uz ka .
Dar pamirsau parasyti,kad patogiau kepti,kai obuoliukai storomis riekelemis supjaustyti (panasaus storio kaip ir vistienos krutinele,kad butu),tuomet labai patogiai uzsidaro groteles.Nes,kai obuoliukus skiltelem pjaustau,tai per jas neina krutineles normaliai suspausti.
QUOTE(gurmans @ 2013 07 16, 18:42)
Nera uz ka .
Dar pamirsau parasyti,kad patogiau kepti,kai obuoliukai storomis riekelemis supjaustyti (panasaus storio kaip ir vistienos krutinele,kad butu),tuomet labai patogiai uzsidaro groteles.Nes,kai obuoliukus skiltelem pjaustau,tai per jas neina krutineles normaliai suspausti.
Dar pamirsau parasyti,kad patogiau kepti,kai obuoliukai storomis riekelemis supjaustyti (panasaus storio kaip ir vistienos krutinele,kad butu),tuomet labai patogiai uzsidaro groteles.Nes,kai obuoliukus skiltelem pjaustau,tai per jas neina krutineles normaliai suspausti.
pas mane jau alyviniu pilnas sodas. Kol kas maziukai, bet skanus- pjausiu juos per puse. Jerguteliau, vis galvojau , kaip cia sekmad issisukti per baliu, kad skaniai pavalgyt ir nekaloringai. Visi saslyka vanos, o as krutinele su obuoliukais
QUOTE(brashke77 @ 2013 07 16, 17:07)
pas mane jau alyviniu pilnas sodas. Kol kas maziukai, bet skanus- pjausiu juos per puse. Jerguteliau, vis galvojau , kaip cia sekmad issisukti per baliu, kad skaniai pavalgyt ir nekaloringai. Visi saslyka vanos, o as krutinele su obuoliukais
Oi,kaip smagu,kad praverte receptukas .
Jei turit slyvu,tai jos irgi labai puikiai tinka prie vistienos,perpjaunu jas perpuse isimu kauliuka padedu tarp obuoliuku ir viska kartu kepu.
"Nerealus" šašlykas
Reikės: 1,5 kilogramo kiaulienos sprandinės, šlakelio gero balzaminio acto, pusės stiklinės alyvuogių aliejaus (galima ir šiek tiek mažiau, jei mėsa riebesnė), vienos citrinos sulčių (jei didelė, užtenka pusės), saujos džiovintų raudonėlių, saujos džiovintų čiobrelių, pusės saujos džiovintų rozmarinų, grūstų pipirų (geriausia mišinio), maltų aštriųjų pipiriukų, kokių 6 svogūnų (pjaustytų žiedais ar pusžiedžiais), vienos česnako galvutės (stambiai sukapotos), druskos (druską griežtai draudžiama dėti marinuojant, leidžiama pasūdyti tik prieš pat kepant).
Mėsą supjaustyti gana stambiais gabalais, sudėti visas žoleles, svogūnus, česnakus, visus skystus produktus (išskyrus balzaminį actą) ir tada, pasiraitojus rankoves, minkyti, kol mėsos gabalėliai pasidengia žolelėmis, o virtuvėje pasklinda svogūnų ir česnakų eterinių aliejų kvapas.
Minkyti reikia apie 10 minučių. Jei mėsa po šio kankinimo dar nepasidengusi žolelėmis, jų įdėti papildomai. Tada pabarstyti pipirų mišiniu ir aštriaisiais pipiriukais, pašlakstyti balzaminiu actu, ir dar paminkyti, tik dabar jau trumpai. Po to mėsą dėti į šaldytuvą.
Labai skanūs ir po 5 valandų marinavimo, o nerealiai skanūs iškepti 3 dienas pasimarinavę. Prieš kepant pabarstyti druska.
Skanaus!
recepteli isdave viena Siauliete
Reikės: 1,5 kilogramo kiaulienos sprandinės, šlakelio gero balzaminio acto, pusės stiklinės alyvuogių aliejaus (galima ir šiek tiek mažiau, jei mėsa riebesnė), vienos citrinos sulčių (jei didelė, užtenka pusės), saujos džiovintų raudonėlių, saujos džiovintų čiobrelių, pusės saujos džiovintų rozmarinų, grūstų pipirų (geriausia mišinio), maltų aštriųjų pipiriukų, kokių 6 svogūnų (pjaustytų žiedais ar pusžiedžiais), vienos česnako galvutės (stambiai sukapotos), druskos (druską griežtai draudžiama dėti marinuojant, leidžiama pasūdyti tik prieš pat kepant).
Mėsą supjaustyti gana stambiais gabalais, sudėti visas žoleles, svogūnus, česnakus, visus skystus produktus (išskyrus balzaminį actą) ir tada, pasiraitojus rankoves, minkyti, kol mėsos gabalėliai pasidengia žolelėmis, o virtuvėje pasklinda svogūnų ir česnakų eterinių aliejų kvapas.
Minkyti reikia apie 10 minučių. Jei mėsa po šio kankinimo dar nepasidengusi žolelėmis, jų įdėti papildomai. Tada pabarstyti pipirų mišiniu ir aštriaisiais pipiriukais, pašlakstyti balzaminiu actu, ir dar paminkyti, tik dabar jau trumpai. Po to mėsą dėti į šaldytuvą.
Labai skanūs ir po 5 valandų marinavimo, o nerealiai skanūs iškepti 3 dienas pasimarinavę. Prieš kepant pabarstyti druska.
Skanaus!
recepteli isdave viena Siauliete
Kur visos grilininkes pradingo?
Keliu kiaulienos kepsniukus:
Is Spilvos anglisku garstyciu su grudeliais,naturalaus jogurto ,krapu,laiskinio cesnako,rudojo cukraus,truputelio malto kajano ,juros druskos,truputelio malto zagrenio (sumahha) sumaisiau vientisa mase ir ja aptepiau kaiulienos kepsnius.Galima marinuoti ir para,bet as kepu jau po keliu valandu.Kadangi garstycios su jogurtu gan greitai reaguoja i zarijas,ted reiketu dazniau pavartyti.
Keliu kiaulienos kepsniukus:
Is Spilvos anglisku garstyciu su grudeliais,naturalaus jogurto ,krapu,laiskinio cesnako,rudojo cukraus,truputelio malto kajano ,juros druskos,truputelio malto zagrenio (sumahha) sumaisiau vientisa mase ir ja aptepiau kaiulienos kepsnius.Galima marinuoti ir para,bet as kepu jau po keliu valandu.Kadangi garstycios su jogurtu gan greitai reaguoja i zarijas,ted reiketu dazniau pavartyti.
Gal kuri turite recepta kaip marinuoti avienos šašlykus?
http://forum.say7.info/topic31644.html
cia daug raso apie saslykus is avienos...
cia daug raso apie saslykus is avienos...
QUOTE(georgiana @ 2013 10 10, 14:00)
Georgiana ačiū
Labai fainas fotoreportazas, paziurekite
http://kuharka.ru/re...fire/13086.html
http://kuharka.ru/re...fire/13086.html
Keliam temute juk sezonas isivaziuoja
http://www.delfi.lt/...i.d?id=64663705
http://www.delfi.lt/...e.d?id=64575586
1. Marinuoti vištienos skrandukai.Marinatas:svogūnai, česnakai, j.pipirai, čili pipirai, šašlykų prieskoniai, sojos padažas, truputis alyvų aliejaus, raudono vyno actas, truputis vandens.Geras užkandis prie alaus.
2. Vištienos sparneliai.
Marinuoti su pomidorų padažu, vorčesteriu, alyvų aliejumi,medumi,vištienos prieskoniais, pipirais.Kas mėgsta aštriau, čia labai tinka idėti čili pipirų.Prieš kepant, jei reikia, pabarstyti druska. (receptai Ricardo S.)
"Kiaulienos šašlykas su majonezu-pipirai,druska šašlyko prieskonis,citrinos sultys. marinuota prieš 12val vis pamaišant.
vagom,su marinuotais svogūnais (druska ,pipirai,cukrus,actas,vanduo
virti ryžiai,pom.padažas,agurkai...na ir aš neapsieinu be chilli sauce".
situos paskutiniu metu gaminau:)
http://www.gaspadine...iu-padazu-12436
http://www.delfi.lt/...i.d?id=64663705
http://www.delfi.lt/...e.d?id=64575586
1. Marinuoti vištienos skrandukai.Marinatas:svogūnai, česnakai, j.pipirai, čili pipirai, šašlykų prieskoniai, sojos padažas, truputis alyvų aliejaus, raudono vyno actas, truputis vandens.Geras užkandis prie alaus.
2. Vištienos sparneliai.
Marinuoti su pomidorų padažu, vorčesteriu, alyvų aliejumi,medumi,vištienos prieskoniais, pipirais.Kas mėgsta aštriau, čia labai tinka idėti čili pipirų.Prieš kepant, jei reikia, pabarstyti druska. (receptai Ricardo S.)
"Kiaulienos šašlykas su majonezu-pipirai,druska šašlyko prieskonis,citrinos sultys. marinuota prieš 12val vis pamaišant.
vagom,su marinuotais svogūnais (druska ,pipirai,cukrus,actas,vanduo
virti ryžiai,pom.padažas,agurkai...na ir aš neapsieinu be chilli sauce".
situos paskutiniu metu gaminau:)
http://www.gaspadine...iu-padazu-12436
SM nares [COLOR=blue]Okokioneros[/COLOR patarrimai, Aciu uz pasidalinima
Šių metų marinatai:
1)šauštas grietinės, šaukštas majonezo, šaukštas garstyčių, druska ir pipirai, džiovinti raudonėliai
2)Tamsus sojos padažas, vorčesterio padažas, medus, citrinos sultys, maltas čili
3) austrių padažas, sezamų ir alyvuogių aliejai, medus, citrinos sultys, šviežias čili
4)sezamų ir alyvuogių aliejai, medus, citrinos sultys, sojų padažas, česnakas ir šiek tiek tarkuoto imbiero.
5) ~1kg pjaustytų svogūnų, 1-2 pakeliai šašlykų prieskonių - tokius marinuoju per naktį ar dar ilgiau:)
Šių metų marinatai:
1)šauštas grietinės, šaukštas majonezo, šaukštas garstyčių, druska ir pipirai, džiovinti raudonėliai
2)Tamsus sojos padažas, vorčesterio padažas, medus, citrinos sultys, maltas čili
3) austrių padažas, sezamų ir alyvuogių aliejai, medus, citrinos sultys, šviežias čili
4)sezamų ir alyvuogių aliejai, medus, citrinos sultys, sojų padažas, česnakas ir šiek tiek tarkuoto imbiero.
5) ~1kg pjaustytų svogūnų, 1-2 pakeliai šašlykų prieskonių - tokius marinuoju per naktį ar dar ilgiau:)