tęsiam pokalbius vasaros sezono metu aktualia tema
gal kas parasytu saslyku marinavimo recepta su alumi? ragavau labai patiko deja recepto negalejau paprasyt
dekui uz nauja temute ir kvieciam visas kepsniu, saslyku myletojas jungtis bendriems reportazams, receptams ir pan.
Aciu georgianai
dedu nauja receptuka, si karta sonkaliuku
ŠONKALIUKAI IMBIERŲ MEDAUS PADAŽE
1 kg kiaulienos šonkauliukų
1 VŠ sojų padažo
1 VŠ skysto medaus (1 AŠ jei labai tirštas)
5-6 cm imbiero
5 skiltelės česnako
1 citrinos sultys
mėsos prieskonių
juodų pipirų
Marinatas. Imbierą sutarkuojam, išspaudžiam česnaką. Pridedam citrinos sultis, sojų padažą, pipirus, prieskonius. Viską užkaitinam beveik iki virimo. Karštu marintu užpilam šonkauliukus. Atvėsinam ir statom į šaldytuvą, paliekam nakčiai.
Kepam ant grotelių.
dedu nauja receptuka, si karta sonkaliuku
ŠONKALIUKAI IMBIERŲ MEDAUS PADAŽE
1 kg kiaulienos šonkauliukų
1 VŠ sojų padažo
1 VŠ skysto medaus (1 AŠ jei labai tirštas)
5-6 cm imbiero
5 skiltelės česnako
1 citrinos sultys
mėsos prieskonių
juodų pipirų
Marinatas. Imbierą sutarkuojam, išspaudžiam česnaką. Pridedam citrinos sultis, sojų padažą, pipirus, prieskonius. Viską užkaitinam beveik iki virimo. Karštu marintu užpilam šonkauliukus. Atvėsinam ir statom į šaldytuvą, paliekam nakčiai.
Kepam ant grotelių.
Svogerio receptelis: ant 2kg kiaulienos ar kalakutienos dedame "Aroma" firmos saslyko prieskonius - 3 maiseliai,2 citrinos,5 saukstai majonezo "Vilniaus", Worchester padazo paslakstome,2 galvos svogunu supjaustome grezineliais ir viska stipriai gerai ismaisome ir su "kuloko" spaudimo jega pamusame mesa,toliau mazdaug 4-6 arbatiniai sauksteliai cukraus cia pagal skoni, kad saldziarugstis marinatas gautusi,ant galo 2-3 saukstai keciupo viska ismaisome ir pvsio :)svarbiausia skoni suteikia "aroma" prieskoniai, stai tokie:
http://www.preskonit...p;productid=338
P.S. svogeriukas jau 7 metai Airijoje vaisina svecius ir sake pagrindinis savaitgalio patiekalas buna
http://www.preskonit...p;productid=338
P.S. svogeriukas jau 7 metai Airijoje vaisina svecius ir sake pagrindinis savaitgalio patiekalas buna
QUOTE(georgiana @ 2012 06 15, 13:28)
O kur tokiu prieskoniu gauti? Kazkaip neteko niekada matyti
QUOTE(convict @ 2012 07 25, 10:45)
O kur tokiu prieskoniu gauti? Kazkaip neteko niekada matyti
As manu jie pagrinde eksportuoja, bet jei ieskoti gal vilniuje meginti...nes man iki Vilniaus 200 km tad dar nesigundziau pirkti ir manau galima ju kontaktiniais tel. paskambinus pasiteirauti:)
Beje mano mam nuskaite kazkokiam zurnale, kad pries baigiant kepti mesytei reiketu ant ugnies nuemus mesa uzmesti maumedzio kankoreziuku, kai jie apdegs ir liks pabaigai pelenai vel uzdeti saslykiuka trumpam, kad isigertu maumedzio kvapo...as pati dar nemeginau, bet manau reikes isbandyti
kazkurios mamytes buvo receptukas idetas:
"As panasiai visada darau, ismokus is vienos armenes.
2kg bet kokios mesos, visada gaunasi minksta ir sultinga
2kg svogunai
Mesa susipjaustau gabaliukais, svogunus griezineliais ir viska minkau kartu pasiberus ant stalo, geriau tai kai vyras daro, jegos daugiau, minkant vis papilti reikia vandens, tokiam kiekiui susinauduoja apie stikline vandens.Po 10min minkymo, iberi dziovinto mairuno, dar iberi druskos, pipiru ir dar paminkau 5-10min , kaip jegu bera istikro jai kiauliena , ja uztenka maziauminkyt, jai aviena, jautiena tai taip kaip surasiau.Mesyte galima kept jau po poros valandu, skani ir minksta."
Man idomu ar pylat gazuota vandeni ar paprasta?
Bandysiu si savaitgali jusu recepta. Tikiuos sveciams patiks.
Gal kas jau isbandet neprofesionalai si receptuka ar gavosi?
"As panasiai visada darau, ismokus is vienos armenes.
2kg bet kokios mesos, visada gaunasi minksta ir sultinga
2kg svogunai
Mesa susipjaustau gabaliukais, svogunus griezineliais ir viska minkau kartu pasiberus ant stalo, geriau tai kai vyras daro, jegos daugiau, minkant vis papilti reikia vandens, tokiam kiekiui susinauduoja apie stikline vandens.Po 10min minkymo, iberi dziovinto mairuno, dar iberi druskos, pipiru ir dar paminkau 5-10min , kaip jegu bera istikro jai kiauliena , ja uztenka maziauminkyt, jai aviena, jautiena tai taip kaip surasiau.Mesyte galima kept jau po poros valandu, skani ir minksta."
Man idomu ar pylat gazuota vandeni ar paprasta?
Bandysiu si savaitgali jusu recepta. Tikiuos sveciams patiks.
Gal kas jau isbandet neprofesionalai si receptuka ar gavosi?
QUOTE(convict @ 2012 07 25, 11:45)
O kur tokiu prieskoniu gauti? Kazkaip neteko niekada matyti
Maximoje tikrai mačiau didelį pasirinkimą, tik ar šių gruziniškų yra nežinau
O pirkau šiandien tokius
http://www.preskonit...p;productid=326
Galiu pasidalinti receptu, kuriuo naudojuosi, kai reikia greitai paruosti saslykus ir nera laiko ilgai juos marinuoti mesa ( kokia megstate), mineralinis vanduo 'Vytautas', citrina, citrinpipiriai, 5 rusiu pipirai, saslyku prieskoniai. Dazniausiai viska gaminu is akies, tai tiksliu proporciju nepasakysiu.. viskas priklauso nuo mesos kiekio,bet tkrai labai paprasta padaryti, o taip uzmarinuota mesyte buna kepame jau po 1-2 h ir buna miksta bei skani
QUOTE(ticking-off @ 2012 08 17, 10:53)
Galiu pasidalinti receptu, kuriuo naudojuosi, kai reikia greitai paruosti saslykus ir nera laiko ilgai juos marinuoti mesa ( kokia megstate), mineralinis vanduo 'Vytautas', citrina, citrinpipiriai, 5 rusiu pipirai, saslyku prieskoniai. Dazniausiai viska gaminu is akies, tai tiksliu proporciju nepasakysiu.. viskas priklauso nuo mesos kiekio,bet tkrai labai paprasta padaryti, o taip uzmarinuota mesyte buna kepame jau po 1-2 h ir buna miksta bei skani
o kiek dedate druskos, ar dedate svogunu ir gal galite placiau apie gaminimo eiga, aciu
QUOTE(georgiana @ 2012 08 17, 13:13)
o kiek dedate druskos, ar dedate svogunu ir gal galite placiau apie gaminimo eiga, aciu
Mesa supjaustau gana nemazais gabaliukais, nes nepatinka, kai saslykai buna mazyciai ir bekepant isdziusta, svogunus dedu, pamrsau pameti, atrodo jau cia kaip butinas elementas druskos nereika, jos uztenka nuo prieskoniu, ir mineralinio, nes jis surokas. Del eigos: supjautau mesa, sudedu supjaustytus nemazais gabaliukais svogunus (pusziedziais), tuomet ispaudziu puse arba visa citrina, cia priklausomai nuo mesytes kiekio. Dedu prieskonius (citrinpinirius, 5 rusiu pipirus, saslyku prieskonius), viska paminkau, tuomet uzpilu nemazu kiekiu (kad pilnai apsemtu) mineralinio vandens 'Vytautas', viskas pradeda putoti, dar pamaisau ir uzdengus palieku, kol jau buna laikas kepti jei nemegstate astriai, tai patarciau per daug neisijausti ir nepadauginti 5 rusiu pipru, perku 'Santa Maria', tai jie super astrus (bent jau mano skoniui)
Tikiuosi paaiskinau suprantamai