Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(elizieja @ 2012 06 21, 22:59)
Atsiprašau, bet pasikartosiu - buvo rašyta, bet nebepamenu  blush2.gif  doh.gif
Kiek proc mokesčių atskaičiuoja nuo priskaičiuoto NGA?  4u.gif

21%.
Atsakyti
Sveikos, kaip prasitesti motinystes atostogas iki 3 metu, kai esu isejusi ir parasiusi 2 metams, ka turiu daryti kad prasitesti??? imones is kurios isejau veikla sustabdyta kaip ir kur ieskoti galu?? dekui
Atsakyti
Jei pasirenki VPA dar tretiems metams, kaip tada su privalomu sveikatos draudimu 72Lt.? Kas moka?
Atsakyti
QUOTE(amaliute @ 2012 06 25, 11:40)
Sveikos, kaip prasitesti motinystes atostogas iki 3 metu, kai esu isejusi ir parasiusi 2 metams, ka turiu daryti kad prasitesti??? imones is kurios isejau veikla sustabdyta kaip ir kur ieskoti galu?? dekui

Pas darbdavi reikia kreiptis.
Papildyta:
QUOTE(Glamour22 @ 2012 06 25, 12:40)
Jei pasirenki VPA dar tretiems metams, kaip tada su privalomu sveikatos draudimu 72Lt.? Kas moka?

Valstybe.
Atsakyti
mano dekretas arteja pabaigos. Vaikas gimes liepos 16d. Sakykite,kada tureciau gauti paskutine pasalpa?
Kiek suprantu pasalpa 15d. perveda uz praejusi menesi. Tai gi mano atveju, liepos 15d. as gausiu uz birzeli, o rugpjucio 15d. - uz puse liepos?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(maj4onok @ 2012 06 25, 22:53)
mano dekretas arteja pabaigos. Vaikas gimes liepos 16d. Sakykite,kada tureciau gauti paskutine pasalpa?
Kiek suprantu pasalpa 15d. perveda uz praejusi menesi. Tai gi mano atveju, liepos 15d. as gausiu uz birzeli, o rugpjucio 15d. - uz puse liepos?
Aciu 4u.gif

Taip,rugpjuti gausit uz liepos 16 dienu.
Atsakyti
Sveiki,
Dabar esu nestumo ir gimdymo atostogose iki rugpjucio men bankrutavo imone,kurioje dirbau.Kas mane isleis vaiko auginimo ir preziuros atostogu?ar gausiu pasalpa?
Atsakyti
QUOTE(Janke @ 2012 06 27, 06:00)
Sveiki,
Dabar esu nestumo ir gimdymo atostogose iki rugpjucio men bankrutavo imone,kurioje dirbau.Kas mane isleis vaiko auginimo ir preziuros atostogu?ar gausiu pasalpa?

Geriau pasikonsultuoti su sodra,bet kiek zinau,tai reikia ieskotis darbdavio,kad galetu jus isleisti i VPA.
Atsakyti
Merginos, kas zino, kaip skaiciuojamos Sodros ismokos antram vaikui, kai jis "atsiranda" is karto po pirmojo auginimo atostogu pabaigos?
Mano mergytes VPA baigiasi 2012-09-11, planuojam antra. Svarstau kas finansiskai geriau - grizti i darba nuo 2012-09-12 iki kito maziuko dekreto, ar testi VPA su pirmaja tretiems metams?
Papildomu islaidu darzeliui ar kelionems i darba kol kas nevertinu - aiskinuos tik "plika" situacija kaip butu skaiciuojamos ismokos dekreto ir VPA (motinystes ir motinystes (tevystes) ismokos) antram vaikiukui.
Atsakyti
QUOTE(gretusiu @ 2012 06 27, 11:26)
Merginos, kas zino, kaip skaiciuojamos Sodros ismokos antram vaikui, kai jis "atsiranda" is karto po pirmojo auginimo atostogu pabaigos?
Mano mergytes VPA baigiasi 2012-09-11, planuojam antra. Svarstau kas finansiskai geriau - grizti i darba nuo 2012-09-12 iki kito maziuko dekreto, ar testi VPA su pirmaja tretiems metams?
Papildomu islaidu darzeliui ar kelionems i darba kol kas nevertinu - aiskinuos tik "plika" situacija kaip butu skaiciuojamos ismokos dekreto ir VPA (motinystes ir motinystes (tevystes) ismokos) antram vaikiukui.

Jeigu nors viena diena pateks is pirmo vaiko atostogu i antro vaiko atostogu ismoku apskaiciavima,tai skaiciuos is to DU kaip ir pirmam.
Atsakyti
Sveikos mamytės. Labai reikia Jūsų pagalbos. Mano situacija tokia:šiuo metu esu vaiko auginimo atostogose iki 3 metų, kurios baigiasi šių metų liepos 15 dieną, laukiuosi ir į dekretą būsiu išleista šių metų rugsėjo 10 dieną. Nuo naujų metų papildomai dar dirbu namų bendrijoje 8 val per mėnesį. problema tame kad galimybės grįžti į buvusį darbą nėra. Ar užtektų man tų draudžamųjų pajamų, kurais gaunu iš namų bendrijos, kad galėčiaų išeiti gimdymo ir auginimo atostogų. Ar įstatytmais nėra reglamentuota kiek minimaliai val. ir kiek minimaliai turiu uždirbti per mėnesį. Jau išsiaiškinau , kad man priklausytų palnkesnis skaičiavimas ir pinigėlius gaučiau kaip ir prieš tai buvusio vaikučio.
Atsakyti
QUOTE(OxYgeNn @ 2012 06 27, 12:35)
Sveikos mamytės. Labai reikia Jūsų pagalbos. Mano situacija tokia:šiuo metu esu vaiko auginimo atostogose iki 3 metų, kurios baigiasi šių metų liepos 15 dieną, laukiuosi ir į dekretą būsiu išleista šių metų rugsėjo 10 dieną. Nuo naujų metų papildomai dar dirbu namų bendrijoje 8 val per mėnesį. problema tame kad galimybės grįžti į buvusį darbą nėra. Ar užtektų man tų draudžamųjų pajamų, kurais gaunu iš namų bendrijos, kad galėčiaų išeiti gimdymo ir auginimo atostogų. Ar įstatytmais nėra reglamentuota kiek minimaliai val. ir  kiek minimaliai turiu uždirbti per mėnesį. Jau išsiaiškinau , kad man priklausytų palnkesnis skaičiavimas ir pinigėlius gaučiau kaip ir prieš tai buvusio vaikučio.

Virsuj parasytas atsakimas,skaiciuos is to DU kaip ir pirmam,jums tereikes grizti i darba tam menesiukui arba jeigu turit atostogu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 27 birželio 2012 - 11:53