Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(chruste @ 2012 09 06, 14:38)
Reikėjo bent kai su pirmu ėjau NGA tai prašymą rašyti leisti atostogų, susirinkti vizas, vežti į personalą, po to i buhalteriją...bet čia gal įstaigų specifinės taisyklės. Ačiū, įvedėt šiek tiek aiškumo dėl terminų.

Anksciau ir man reikejo paciai vezti,kai su pirma ejau,su antra,nereikejo nieko,tik paskambinau buhalterei.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 06, 14:13)
Sodraj reikia tik prasyma uzpildyti,tai galit padaryti bet kada ir per el.bankininkyste,bet kuo greiciau sutvarkisit viska,tuo greiciau pinigelius gausit.
Papildyta:

2200 lt i rankas kazkur.
Jums jau niekaip neiseina skaiciuoti pagal pirmo vaiko DU.

QUOTE(Natele @ 2012 09 06, 14:32)
neisiskaiciuos, nes tai pajamos  uz liepa, o  ne uz rugpjuti.

aciu uz informacija 4u.gif nuliudinot. vienu zodziu, einant pas gine reikia but pasiskaiciavus, kaip "patogiau" kalbet, buciau savaite anksciau isejus i dekreta. na, bent jau sazine rami.
o antrais metais gaunamu 40 proc. nemazina gaunamas atlyginimas? cia tuo atveju, kai iseini i darba ir imi plius 40. ta prasme, nors ir milijona gauni atlyginimo, ismokos maximumas islieka apie 2200?
Atsakyti
QUOTE(linosiukas @ 2012 09 06, 16:04)
aciu uz informacija 4u.gif  nuliudinot. vienu zodziu, einant pas gine reikia but pasiskaiciavus, kaip "patogiau" kalbet, buciau savaite anksciau isejus i dekreta. na, bent jau sazine rami.
o antrais metais gaunamu 40 proc. nemazina gaunamas atlyginimas? cia tuo atveju, kai iseini i darba ir imi plius 40. ta prasme, nors ir milijona gauni atlyginimo, ismokos maximumas islieka apie 2200?

Nemazina.
Atsakyti
nors tokia gera naujiena. aciu 4u.gif reiks teciui antrus metus atostogu perleist smile.gif
Atsakyti
bet ar tikrai tokia didele ta pasalpa i rankas antrais metais g.gif

jei maksimali pasalpa 4761,60 kaip suprantu su mokesciais, tai kaip suprantu pirmais metais gauni 70 proc. antrais 40 proc. ir - 21 proc mokesciu g.gif

tai 40 proc nuo 4761 = 1904 - 21 proc. mokesciu dar g.gif

na va, radau sodroje ta pati. reiskia ji tikrai daug mazesne, nes labai apsidziaugiau, kad taip nemazai iseina verysad.gif

Priskaičiuota mėnesio motinystės (tėvystės) pašalpa iki vaikui sukaks 1 metai negali būti didesnė kaip 100 procentų šių pajamų (4761,60 Lt, jeigu apdraustasis pasirenka gauti pašalpą iki vaikui sukaks 1 metai). Jeigu apdraustasis pasirenka pašalpą gauti kol vaikui sueis 2 metai – iki vaikui sukaks 1 metai, priskaičiuota pašalpa negali būti didesnė kaip 70 procentų (3333,12 Lt), o iki vaikui sukaks 2 metai – kaip 40 procentų (1904,64 Lt).

1904.64 - 21 proc. gaunas grubiai 1505lt i rankas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Murčikas: 06 rugsėjo 2012 - 17:26
QUOTE(Murčikas @ 2012 09 06, 18:24)
bet ar tikrai tokia didele ta pasalpa i rankas antrais metais  g.gif

jei maksimali pasalpa 4761,60 kaip suprantu su mokesciais, tai kaip suprantu pirmais metais gauni 70 proc. antrais 40 proc. ir - 21 proc mokesciu  g.gif
tai 40 proc nuo 4761 = 1904 - 21 proc. mokesciu dar  g.gif

na va, radau sodroje ta pati. reiskia ji tikrai daug mazesne, nes labai apsidziaugiau, kad taip nemazai iseina  verysad.gif

Priskaičiuota mėnesio motinystės (tėvystės) pašalpa iki vaikui sukaks 1 metai negali būti didesnė kaip 100 procentų šių pajamų (4761,60 Lt, jeigu apdraustasis pasirenka gauti pašalpą iki vaikui sukaks 1 metai). Jeigu apdraustasis pasirenka pašalpą gauti kol vaikui sueis 2 metai – iki vaikui sukaks 1 metai, priskaičiuota pašalpa negali būti didesnė kaip 70 procentų (3333,12 Lt), o iki vaikui sukaks 2 metai – kaip 40 procentų (1904,64 Lt).

1904.64 - 21 proc. gaunas grubiai 1505lt i rankas.

Atsiprasau,kad suklaidinau blush2.gif
Jus teisi,radau jau irgi smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 06 rugsėjo 2012 - 20:10
Tai jei taip, reiktu tada Gali buti as tiesiog skaiciavau taip 4761.60-21%-60%, nes taip tada iseina, kad antrais metais gaunama, ne 40, o 60 proc. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2012 09 06, 21:09)
Tai jei taip, reiktu tada Gali buti as tiesiog skaiciavau taip 4761.60-21%-60%, nes taip tada iseina, kad antrais metais gaunama, ne 40, o 60 proc.  4u.gif

Jo,ne taip paskaiciavau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 06, 20:11)
Jo,ne taip paskaiciavau smile.gif

idomu ar isvis nepakeis tu draudziamuju pajamu iki nauju, maza ka susisvies unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2012 09 06, 21:22)
idomu ar isvis nepakeis tu draudziamuju pajamu iki nauju, maza ka susisvies  unsure.gif

Kas ten zino,ka jie gali prigalvoti smile.gif per viena diena viskas gali pasikeisti.
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2012 09 06, 21:22)
idomu ar isvis nepakeis tu draudziamuju pajamu iki nauju, maza ka susisvies  unsure.gif

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 09 06, 21:25)
Kas ten zino,ka jie gali prigalvoti  smile.gif  per viena diena viskas gali pasikeisti.

Jei kažką keistų manau būtų vistiek koks pereinamas laikotarpis ir esamų nėštukių pakeitimai neturetų liesti.

O aš su savo situacija buvau sodroj ir dar kartą skambinausi ten sulyginti konsultantų atsakymams biggrin.gif Kas nežino mano situacijos tai trumpai primenu, kad man būnant su pirmu vaikeliu VPA bankrutavo mano darbovietė, šiuo metu laukiuosi, vaikelis antras gims kai pirmajam jau bus 3metai ir 4mėn. Žodžiu jei aš nedirbčiau pašalpa man skaičiuotų iš naujo, 12mėn atgal praleidžaint vieną mėnesį. Tuo metu pajamų negaudavau, tai reiškia gaučiau tą minimalią pašalpą, NGApašalpa iš vis nepriklausytų. Jei aš įsidarbinu, tuomet man skaičiuoja palankesnį variantą, iš to DU kai ėjau su pirmu vaiku, arba vėlgi 12 mėnesių atgal praleidžiant vieną mėnesį. Salyga yra ta kad į skaičiavimą papultų VPA.
Atsakyti
Sveikos merginos 4u.gif
pradėjau dirbti mokykloje 09 03, darbo sutartis yra iki 06 14. Jei pastočiau praėjus pusei metų,ar man sodra mokėtų pinigėlius?
Atsakyti