Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 08 29, 21:35)
Jums geriau sodroj paaiskins,o VPA iki 3-ju metu ieina i staza.

aciu 4u.gif

jau diena skambinau i Sodra. ten paaiskino, kad butent iki bankroto paskelbimo moteris turi buti pastojusi. jei pastojo po bankroto paskelbimo, tada is Sodros pasalpa nebepriklauso.
bet as jau tiek kartu esu susidurusi su tuo, kad Sodros konsultantes tokius vejus susako..... kad jau nebepasitikiu doh.gif o normalia info gauni tik pas jus temoje, tad nusprendziau dar pas jus pasitikslinti 4u.gif

vadinasi tada reiketu isidarbinti kazkur, kad butu, kas isleidzia i NGA ir VPA. bet ar yra kazkoks nustatytas laikas, kiek isidarbinus reikia minimaliai isdirbti, kad ismokos priklausytu? menesi, savaite? puse etato uztenka ar visa? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirtyšė: 29 rugpjūčio 2012 - 20:49
QUOTE(Mirtyšė @ 2012 08 29, 21:47)

vadinasi tada reiketu isidarbinti  kazkur, kad butu, kas isleidzia i NGA ir VPA. bet ar yra kazkoks nustatytas laikas, kiek isidarbinus reikia minimaliai isdirbti, kad ismokos priklausytu? menesi, savaite? puse etato uztenka ar visa?  g.gif

Ziuri tik i tai ar turit 12 men staza per du metus,nesvarbu kuom kaip kokiais tarpais ir kokiu etatu dirbat
Atsakyti
QUOTE(Aushrita @ 2012 08 29, 22:54)
Ziuri tik i tai ar turit 12 men staza per du metus,nesvarbu kuom kaip kokiais tarpais ir kokiu etatu dirbat

aciu uz atsakyma 4u.gif

o jei, tarkim, stazo butu 10 ar 11 men per paskutinius 24 menesius? kaip tada butu?
trukstamus menesius imtu nulines pajamas? ar isvis niekas nepriklausytu?
Atsakyti
aciu  4u.gif
jau diena skambinau i Sodra. ten paaiskino, kad butent iki bankroto paskelbimo moteris turi buti pastojusi. jei pastojo po bankroto paskelbimo, tada is Sodros pasalpa nebepriklauso.
bet as jau tiek kartu esu susidurusi su tuo, kad Sodros konsultantes tokius vejus susako.....  kad jau nebepasitikiu  doh.gif  o normalia info gauni tik pas jus temoje, tad nusprendziau dar pas jus pasitikslinti  4u.gif
vadinasi tada reiketu isidarbinti  kazkur, kad butu, kas isleidzia i NGA ir VPA. bet ar yra kazkoks nustatytas laikas, kiek isidarbinus reikia minimaliai isdirbti, kad ismokos priklausytu? menesi, savaite? puse etato uztenka ar visa?  g.gif

Sita situacija galetu pakomentuot tik ta mamyte, kuri neseniai su tokia pacia susidure 4u.gif . Pries 2011 istatyma, tai tiksliai buvo taip, kaip Sodroj jums pasake - reikia buti pastojus iki bankroto, kad priklausytu pasalpa. Po naujijo istatymo isleidimo tikrai buvo str., kad naujoji tvarka palankesne mamoms kitu vaikuciu atzvilgiu, jei jos pastojo veliau, nei kad atleido ir pan. Cia temoj netgi kazkas kele klausima - negi ir paciai isejus is darbo, vistiek pasalpa priklausytu.. Bet va Sodros psl. nieko panasaus neraso, tai sunku pasakyt ar tie istatymu komentarai tikra tiesa atspindi (gaila neissaugojau tu str.)...
Jei butu darbdavys, tai nesvarbu, manau, kiek etato ir kiek laiko dirbta butu, svarbu, kad isleistu i dekreta ir VPA. Ir jei bent viena diena is buvusiu VPA pakliutu i dekreto ir VPA skaiciavimus, tai turetu viskas gerai but 4u.gif .
Papildyta:
QUOTE(Mirtyšė @ 2012 08 29, 23:15)
aciu uz atsakyma  4u.gif

o jei, tarkim, stazo butu 10 ar 11 men per paskutinius 24 menesius? kaip tada butu?

Tai kad VPA irgi kaip stazas skaiciuojas g.gif .
Atsakyti
QUOTE(Mirtyšė @ 2012 08 29, 23:15)

Na tai jau geriau butu kad susidarytu aisku,iseitumet i dekreta veliau jei imanoma arba visai neitumet ,o jei jau niekaip neiseitu tada ir negausit nieko schmoll.gif

Papildyta:
QUOTE(Natele @ 2012 08 29, 23:19)
Tai kad VPA irgi kaip stazas skaiciuojas  g.gif .

Jei Yra VPA tada taip as supratau klausima kad jei dirbi bet nesusidaro 12 men stazas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aushrita: 29 rugpjūčio 2012 - 22:22
QUOTE(Natele @ 2012 08 29, 23:17)
Sita situacija galetu pakomentuot tik ta mamyte, kuri neseniai su tokia pacia susidure  4u.gif . Pries 2011 istatyma, tai tiksliai buvo taip, kaip Sodroj jums pasake - reikia buti pastojus iki bankroto, kad priklausytu pasalpa.  Po naujijo istatymo isleidimo tikrai buvo str., kad naujoji tvarka palankesne mamoms kitu vaikuciu atzvilgiu, jei jos pastojo veliau, nei kad atleido ir pan. Cia temoj netgi kazkas kele klausima - negi ir paciai isejus is darbo, vistiek pasalpa priklausytu.. Bet va Sodros psl. nieko panasaus neraso, tai sunku pasakyt ar tie istatymu komentarai tikra tiesa atspindi (gaila neissaugojau tu str.)...
Jei butu darbdavys, tai nesvarbu, manau, kiek etato ir kiek laiko dirbta butu, svarbu, kad isleistu i dekreta ir VPA. Ir jei bent viena diena is buvusiu VPA pakliutu i dekreto ir VPA skaiciavimus, tai turetu viskas gerai but  4u.gif .

aciu 4u.gif

taip, iki 2011 metu naujoviu tikrai taip buvo. tik paskui jau nebesusigaudau, ka ir kaip pakeite....
baisiausia, kad Sodros darbuotoju konsultacijom telefonu baisu pasitiketi (pati savo kailiu ne karta esu patyrusi)... o uzklausus rastu, gauni tik istatymu citatas, be konkretaus atsakymo paprasta kalba.... doh.gif

labai tikiuosi, kad atsiras nors viena mamyte, kuriai teko susidurti paciai su tokia situacija.
Papildyta:
QUOTE(Aushrita @ 2012 08 29, 23:22)
Na tai jau geriau butu kad susidarytu aisku,iseitumet i dekreta veliau jei imanoma arba visai neitumet ,o jei jau niekaip neiseitu tada ir negausit nieko  schmoll.gif

Papildyta:

Jei Yra VPA tada taip as supratau klausima kad jei dirbi bet nesusidaro 12 men stazas

jei visas VPA isiskaiciuoja i staza (iki pat 3 metu, o ne iki 2 metu kol mokama pasalpa), tuomet stazo neturetu pritrukti. bet jau aiskinuosi visus variantus, o jei - kas tada.... smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirtyšė: 29 rugpjūčio 2012 - 22:33
QUOTE(Aushrita @ 2012 08 29, 23:22)

Cia kitam pasisakyme buvo rasyta, kad VPA iki 3m. yra ir imone bankrutavo...
Papildyta:
QUOTE(Mirtyšė @ 2012 08 29, 23:29)
jei visas VPA isiskaiciuoja i staza (iki pat 3 metu, o ne iki 2 metu kol mokama pasalpa), tuomet  stazo neturetu pritrukti. bet jau aiskinuosi visus variantus, o jei - kas tada.... smile.gif

Jei situacija butu iprasta, tai isiskaiciuotu i staza iki 3m. - nes jei i dekreto pasalpai skaiciuot laikotarpi bent viena diena is VPA pakliuna, tai automatiskai imamas palankesnis laikotarpis, o jei dekreto pasalpa gaunama, tai VPA stazo tikrai pakaks.
Bet gal klausima kiek konkreciau suformuluosiu - ar tikrai po bankroto tie treti metai VPA uzsiskaito kaip stazas g.gif ? Ir ar isvis skaitosi, kad beesama VPA?
Gal vertetu i darbo birza stot ir darbdavio bent trumpam ieskotis? gal dar bandykit uzduot kokiam teisininkui si klausima - gal bent ka Teises gidas pakomentuotu g.gif
Atsakyti
aciu  4u.gif
bet as jau tiek kartu esu susidurusi su tuo, kad Sodros konsultantes tokius vejus susako.....  kad jau nebepasitikiu  doh.gif   o normalia info gauni tik pas jus temoje, tad nusprendziau dar pas jus pasitikslinti  4u.gif

Man tokio dalyko net neminėjo, kad turėčiau būti pastojusi iki bankroto blink.gif , nors normaliai atrodo pasakiau, kad bankrutavo iki pirmagimiui suėjo 2m. ir kad kitas vaikas gims kai pirmajam jau bus gerokai irs triju. Sako pašalpa turėtų priklausyti, bet kaip kvailelė iškart nepaklausiau kokia, ar skaičiuos iš naujo ar kaip. Kitoj savaitėj gal pavyks nuvažiuot pa juos prie langelio pasišnekėt, bet vėl gi kur garantija kad paaiškins teisingai doh.gif

QUOTE(Mirtyšė @ 2012 08 29, 23:29)
aciu  4u.gif

baisiausia, kad Sodros darbuotoju konsultacijom telefonu baisu pasitiketi (pati savo kailiu ne karta esu patyrusi)... o uzklausus rastu, gauni tik istatymu citatas, be konkretaus atsakymo paprasta kalba....  doh.gif
labai tikiuosi, kad atsiras nors viena mamyte, kuriai teko susidurti paciai su tokia situacija.
Papildyta:
jei visas VPA isiskaiciuoja i staza (iki pat 3 metu, o ne iki 2 metu kol mokama pasalpa), tuomet  stazo neturetu pritrukti. bet jau aiskinuosi visus variantus, o jei - kas tada.... smile.gif

Ištikro su tais laiškais ir jų citatom tai taip ir norėjosi parašyt, kad paaiškintų žmonių kalba. Surašiau konkrečius klausimus konkrečiais punktais, o gavau įstatymų citatas ir jokio sakinio sukurto paties sodros darbuotojo doh.gif
Bet kur garantija kad ir prie langelio paaiškins normaliai? Telefoninia pokalbiai tai gal bent irasinejami.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vikadi: 30 rugpjūčio 2012 - 07:33
Sveiki, aš us labai paprastu klausimu, tiesiog noriu pasitikslint 4u.gif .

Jei mano dekreto praždia ant nėštumo kortelės 2012 spalio 24 d., tai reiškia, kad man pašalpa skaičiuosis iš:

2011 rugsėjo 1 d. - 2012 m. rugpjūčio 31 d. ?

Ir jei taip, ar jei dabar paimtas biuletenis tikrai nedarys jokios įtakos pašalpai? Nes 2012 m. rugsėjis ir spalis (iki išėjimo datos) juk jau nesiskaičiuoja? Kenčia tik mano įprasta alga. Ar aš gerai suprantu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Reila @ 2012 08 30, 08:51)
Sveiki, aš us labai paprastu klausimu, tiesiog noriu pasitikslint  4u.gif .

Jei mano dekreto praždia ant nėštumo kortelės 2012 spalio 24 d., tai reiškia, kad man pašalpa skaičiuosis iš:

2011 rugsėjo 1 d. - 2012 m. rugpjūčio 31 d. ?

Ir jei taip, ar jei dabar paimtas biuletenis tikrai nedarys jokios įtakos pašalpai? Nes 2012 m. rugsėjis ir spalis (iki išėjimo datos) juk jau nesiskaičiuoja? Kenčia tik mano įprasta alga. Ar aš gerai suprantu?  g.gif

Taip,laikotarpis teisingas,taip,dekretui neitakos jusu biliutenis,bet itakos vaiko prieziuros pinigeliams,nes tie menesiai ieis i apskaiciavima.
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2012 08 30, 07:58)
1. Bet gal klausima kiek konkreciau suformuluosiu - ar tikrai po bankroto  tie treti metai VPA uzsiskaito kaip stazas g.gif ? Ir ar isvis skaitosi, kad beesama VPA?

2.Gal vertetu i darbo birza stot ir darbdavio bent trumpam ieskotis? gal dar bandykit uzduot kokiam teisininkui si klausima - gal bent ka Teises gidas pakomentuotu  g.gif

1. vat sitie klausimai ir man neduoda ramybes...
nes nezinia, koks po imones bankroto lieka moters statusas - vis dar esanti VPA, bedarbe ar pan? g.gif
ir kaip butu kreipiantis pvz i poliklinika? jei jau statusas kaip bedarbes, tuomet ir soc.draustumas ar yra?

2. bet tada darbdavio reikia jau iskart. ar galima nors pries pat iseinant i NGA padirbti menesi?
zodziu, teisininko konsultacija labai nepamaisytu.... doh.gif

QUOTE(Vikadi @ 2012 08 30, 08:30)
Man tokio dalyko net neminėjo, kad turėčiau būti pastojusi iki bankroto  blink.gif , nors normaliai atrodo pasakiau, kad bankrutavo iki pirmagimiui suėjo 2m. ir kad kitas vaikas gims kai pirmajam jau bus gerokai irs triju. Sako pašalpa turėtų priklausyti, bet kaip kvailelė iškart nepaklausiau kokia, ar skaičiuos iš naujo ar kaip. Kitoj savaitėj gal pavyks nuvažiuot pa juos prie langelio pasišnekėt, bet vėl gi kur garantija kad paaiškins teisingai  doh.gif
Ištikro su tais laiškais ir jų citatom tai taip ir norėjosi parašyt, kad paaiškintų žmonių kalba. Surašiau konkrečius klausimus konkrečiais punktais, o gavau įstatymų citatas  ir jokio sakinio sukurto paties sodros darbuotojo  doh.gif
Bet kur garantija kad ir prie langelio paaiškins normaliai? Telefoninia pokalbiai tai gal bent irasinejami.

su telefoniniais pokalbiais irgi jokios garantijos. man paciai buvo ne karta taip, kad specialiai vienu klausimu esu skambinusi telefonu tris kartus, ir visos trys atsiliepusios darbuotojos situacija paaiskindavo vis kitaip.... doh.gif suprask kaip nori... doh.gif
o atsakymai i uzklausimus ateina tik istatymu citatu pavidalu. tada belieka skambinti atsakyma parasiusiai darbuotojai, sakyti, kad nesupratau. prasom paaiskinti paparasta kalba smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirtyšė: 30 rugpjūčio 2012 - 07:59
QUOTE(Mirtyšė @ 2012 08 30, 08:57)
1. vat sitie klausimai ir man neduoda ramybes...
nes nezinia, koks po imones bankroto lieka moters statusas - vis dar  esanti VPA, bedarbe ar pan? g.gif
ir kaip butu kreipiantis pvz i poliklinika? jei jau statusas kaip bedarbes, tuomet ir soc.draustumas ar yra?

2. bet tada darbdavio reikia jau iskart. ar galima nors pries pat iseinant i NGA padirbti menesi?
zodziu, teisininko konsultacija labai nepamaisytu.... doh.gif

Dar pagalvojau, kad pirmiausia jums reiktu nuvaziuot i Sodra, kad paziuretu kompiutery jusu asmenine info... Bet gal jau taip ir daret... Tiesiog paprasyt, gal geletu su jusu asmens dokumentu, pagal asmens koda paziuret, kokia info matys jos ten kompiutery apie jus g.gif . O tada konkreciai kelt sita klausima, jei is karto nepasakys, paziurejusios...
Atsakyti