Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Eddii @ 2012 08 27, 09:35)
tai as apie vyra ir klausiu  4u.gif aciu labai.
tikriausiai reikia laukti rugsejo 12? nes jis dar vieneriu metu darbo stazo neturi... ar galima tiesiog dabar parasyti prasyma, o isigalios veliau viskas?

Reikia laukti ko tures stazo.
I sodra geriaukreiptis,kad tyksliai zinotu,kada bus metai kai dirba ir tada jau zinosit kada jau tyksliai darbe prasyma rasyti.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 08 27, 09:36)
Reikia laukti ko tures stazo.
I sodra geriaukreiptis,kad tyksliai zinotu,kada bus metai kai dirba ir tada jau zinosit kada jau tyksliai darbe prasyma rasyti.

taip tada ir padarysim. aciu! tik baisu, kad koks nors istatymas pasikeis ir nieko negausim is vis...
Atsakyti
QUOTE(Eddii @ 2012 08 27, 10:06)
taip tada ir padarysim. aciu! tik baisu, kad koks nors istatymas pasikeis ir nieko negausim is vis...

Per menesi neturetu smile.gif
Atsakyti
Sveikutes,

Gal kam teko raštiškai kreiptis į sodrą dėl motinystės pašalpų? Nerandu tokiu e-mailu iskyrus bendra, kad konsultuotu butent ta tema. Noriu parašyti laišką, kad turėčiau raštišką atsakymą į jį.

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vikadi @ 2012 08 27, 11:10)
Sveikutes,

Gal kam teko raštiškai kreiptis į sodrą dėl motinystės pašalpų? Nerandu tokiu e-mailu iskyrus bendra, kad konsultuotu butent ta tema. Noriu parašyti laišką, kad turėčiau raštišką atsakymą į jį.

Ačiū  4u.gif

http://www.sodra.lt/pranesimai
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 08 27, 11:12)

Ačiū 4u.gif
Buvau susiradus čia, bet kai pasirinkau asmeninio pobūdžio klausimai tai neleido rašyti smile.gif dabar jau išsiunčiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(^^Taupi mamyte^^ @ 2012 08 26, 19:10)
Jolanciuk, jei is darbo isejus esu nuo 2011.06.01 dekretas 2012.11.15 pries tai stovejau darbo birzoje, dabar dirbu pagal verslo liudijima nepriklausys joki pinigeliai kaip suprantu blush2.gif

Pas mane labai panaši situacija, kiek aš domėjausi tai jei kai išėjote iš darbo jau buvote nėščia ir jei per 24 mėn turite 12 ar 18 mėn darbo stažą, gerai nepamenu, tai pašalpa jums priklausytu. Pasiskambinkit i sodra arba ten nueikit paaiškins tiksliau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agneškė: 28 rugpjūčio 2012 - 21:00
sveiki,
noreciau paprasyti jusu patarimu 4u.gif
situacija tokia - moteris buvo VPA iki 3 metu. vaikui 2 metai suejo liepos 6d. iki to laikotarpio ismokas is Sodros gavo. liepos 16d. imonei, kurioje dirbo, paskelbtas bankrotas.

klausimai:
1. moteris pastojo dar karta, tuojau po imones bankroto. ar jai nebepriklauso jokie pinigeliai is Sodros uz antra vaika?
2. jei moteris isidarbintu kitur ir butu darbdavys, kuris isleidzia i NGA bei VPA, ar tuo atveju priklausytu motinystes pasalpa is Sodros? reikiamas 12 men stazas per paskutinius 24men kaip suprantu butu...

tikiuosi suprantamai surasiau. atleiskit, jei suveltai... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirtyšė: 29 rugpjūčio 2012 - 09:43
QUOTE(Paltiene @ 2012 08 01, 12:36)
Situacija tokia, auginu vaika kuriam siuo metu yra 2,5metuku, man bunant VPA bankrutavo mano darboviete, siuo metu laukiuosi, pati pradzia. Noreciau paklausti ar man priklausys kokie pinigeliui gimus vaikeliui ar nieko negausiu? Tiesa nezinau ar tai turi kokios itakos, bet iseinant i pirma dekreta buvau rasiusi prasyma iseiti VPA iki vaikui sueis 3metukai.

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 08 01, 16:03)
Jums nereikia,nes bunant VPA,bankrutavo imone.

QUOTE(Paltiene @ 2012 08 01, 15:59)
Aciu uz atsakyma  4u.gif
O nereikia darbintis? Nes darbdavio kaip ir neturesiu, kas isleis i dekreta?

paskaitinejau truputi atgal. kaip supratu, aprasyta panasi situacija, kaip ir as klausiau.
bet truputeli nesupratau - ar nera svarbus tas faktas, kad norint, jog motinystes pasalpa skaiciuotu pagal ta pati DU kaip ir su pirmuoju vaiku, moteris su antruoju vaiku pastotu butent IKI imones bankroto paskelbimo? g.gif
juk tada kaip ir nera kam isleisti i NGA ir VPA su antruoju vaikeliu....
ar nereikia moteriai isidarbinti, kad butu kas isleidzia i NGA ir VPA?

jei moteris pastoja iki imones bankroto paskelbimo, pristato pazyma apie savo nestuma, tada viskas aisku. bet jei bunant VPA, imone bankrutuoja ir tik po bankroto moteris pastoja, tai kaip tada?
ar as kazko nesupratau?

atleiskit uz ikyruma, bet labai reikia 100% tikslaus atsakymo 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mirtyšė: 29 rugpjūčio 2012 - 16:06
QUOTE(Mirtyšė @ 2012 08 29, 17:04)
paskaitinejau truputi atgal. kaip supratu, aprasyta panasi situacija, kaip ir as klausiau.
bet truputeli nesupratau - ar nera svarbus tas faktas, kad norint, jog motinystes pasalpa skaiciuotu pagal ta pati DU kaip ir su pirmuoju vaiku, moteris su antruoju vaiku pastotu butent IKI imones bankroto paskelbimog.gif
juk tada kaip ir nera kam isleisti i NGA ir VPA su antruoju vaikeliu....
ar nereikia moteriai isidarbinti, kad butu kas isleidzia i NGA ir VPA?

jei moteris pastoja iki imones bankroto paskelbimo, pristato pazyma apie savo nestuma, tada viskas aisku. bet jei bunant VPA, imone bankrutuoja ir tik po bankroto moteris pastoja, tai kaip tada?
ar as kazko nesupratau?

atleiskit uz ikyruma, bet labai reikia 100% tikslaus atsakymo  4u.gif

Pas mane panaši situacija, antras vaikelis gims kai jau pirmam bus virš 3metuku. Prieš kelias dienas rašiau laišką sodrai, tai gavauatsakymą su įstatymų citatom doh.gif kur nieko nesupratau doh.gif Šiandien skambinausi į sodrą, man pasakė, kad žiūrės ar per paskutinius 24mėn. buvau soc.drausta. Man gaunasi kad į tą laikotarpį įeina vaiko priežiūros atostogos. Sodros darbuotoja sakė, kad kaip ir turėčiau gauti pašalpą, bet dėl visokių niuansų geriausia vykti pas juos asmeniškai pasikalbėti, nes ne visą asmeninę informaciją jie teikia el.paštu ar telefonu.
Atsakyti
QUOTE(Vikadi @ 2012 08 29, 19:34)
Pas mane panaši situacija, antras vaikelis gims kai jau pirmam bus virš 3metuku. Prieš kelias dienas rašiau laišką sodrai, tai gavauatsakymą su įstatymų citatom  doh.gif kur nieko nesupratau  doh.gif Šiandien skambinausi į sodrą, man pasakė, kad žiūrės ar per paskutinius 24mėn. buvau soc.drausta. Man gaunasi kad į tą laikotarpį įeina vaiko priežiūros atostogos. Sodros darbuotoja sakė, kad kaip ir turėčiau gauti pašalpą, bet dėl visokių niuansų geriausia vykti pas juos asmeniškai pasikalbėti, nes ne visą asmeninę informaciją jie teikia el.paštu ar telefonu.

na as irgi pasiskaiciau istatyme (is kurio jums citatas siunte), tai liko dar daug visokiu klaustuku... doh.gif

na gal pakomentuos geriau ismananti sita dalyma kuri nors mama smile.gif

ir dar klausimas, ar skaiciuojant staza, iskaiciuojamas laikas, kai moteris buvo VPA iki 3 metu?
tik tas laikas, kai buvo uz VPA mokama pasalpa (iki 2 metu), ar visi 3 metai?
Atsakyti
QUOTE(Mirtyšė @ 2012 08 29, 20:12)
na  as irgi pasiskaiciau istatyme (is kurio jums citatas siunte), tai liko dar daug visokiu klaustuku...  doh.gif

na gal pakomentuos geriau ismananti sita dalyma kuri nors mama smile.gif
ir dar klausimas, ar skaiciuojant staza, iskaiciuojamas laikas, kai moteris buvo VPA iki 3 metu?
tik tas laikas, kai buvo uz VPA mokama pasalpa (iki 2 metu), ar visi 3 metai?

Jums geriau sodroj paaiskins,o VPA iki 3-ju metu ieina i staza.
Atsakyti