Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

Sveikos 4u.gif
Esu pėmus vaiko auginimo atotogas iki 2 metų, nuo spalio planuoju grįšti į darbą, vyras išeis vaiko auginimo atostogų ir dirbs. Kaip suprantu, tai galima daryti pagal dabartinį įstatymą? g.gif
Bet man iškilo klausimas, jei vaikas sirgs, kuris iš mūsų galės imti nedarbingumo pažymėjimą?
Atsakyti
QUOTE(juranda @ 2012 08 19, 16:29)
Sveikos 4u.gif
Esu pėmus vaiko auginimo atotogas iki 2 metų, nuo spalio planuoju grįšti į darbą, vyras išeis vaiko auginimo atostogų ir dirbs. Kaip suprantu, tai galima daryti pagal dabartinį įstatymą? g.gif
Bet man iškilo klausimas, jei vaikas sirgs, kuris iš mūsų galės imti nedarbingumo pažymėjimą?

Arba jus,arba vyras.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 08 19, 03:56)
Arba jus,arba vyras.

bet man ir iškilo klausimas, ar esant vaiko priežiūros atostogose, galima imti nedarbingumą vaikui slaugyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(juranda @ 2012 08 19, 18:27)
bet man ir iškilo klausimas, ar esant vaiko priežiūros atostogose, galima imti nedarbingumą vaikui slaugyti g.gif

O kas juose bus,niekas,jus dirbat,vyras irgi dirba,nieks nera VPA.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 08 19, 05:48)
O kas juose bus,niekas,jus dirbat,vyras irgi dirba,nieks nera VPA.

bet faktiškai vyras bus VPA g.gif
va čia vėl įstatymai kertasi
Atsakyti
QUOTE(juranda @ 2012 08 19, 18:56)
bet faktiškai vyras bus VPA g.gif
va čia vėl įstatymai kertasi

vyras VPA nebus,jis tik pasalpa is sodros gaudines.
Atsakyti
Laba,
nežinau ar čia klausiu (jeigu ne, nukreipkite kur klausti blush2.gif)
Girdėjau, kad išeinant į NGA galima pasiimti visas nepanaudotas atostogas, kurios bus susikaupę, kol aš būsiu NGA (iki išėjimo į VPA).
Situacija: man NGA prasidės nuo spalio 15 d., o į VPA išeisiu kovo pradžioje. Tai ar galiu pasiimti nepanaudotas atostogas už laikotarpį iki 2013 vasario mėn (kol prasidės VPA), ar galiu pasiimti nepanaudotas atostogas, kurios susidarys tik iki spalio 15 d.?
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Efese @ 2012 08 19, 22:35)
Laba,
nežinau ar čia klausiu (jeigu ne, nukreipkite kur klausti  blush2.gif)
Girdėjau, kad išeinant į NGA galima pasiimti visas nepanaudotas atostogas, kurios bus susikaupę, kol aš būsiu NGA (iki išėjimo į VPA).
Situacija: man NGA prasidės nuo spalio 15 d., o į VPA išeisiu kovo pradžioje. Tai ar galiu pasiimti nepanaudotas atostogas už laikotarpį iki 2013 vasario mėn (kol prasidės VPA), ar galiu pasiimti nepanaudotas atostogas, kurios susidarys tik iki spalio 15 d.?
Ačiū  4u.gif

Cia jau jums su darbdaviu reikia tartis,ar jis jums avansu duos iskart tas dienas kai busit NGA,nes nevisi duoda.
Atsakyti
Sveikos,
pasiskaiciau cia kad galima savo VPA pasalpa perleist vvyrui, o paciai likt Vaiko prieziuros atostogose. o kazin kaip tokiu atveju butu, jei as pries iseidama i dekreta nedirbau nes imone musu likvidavo dar nestumo pradzioj ir jokio prasymo darbovietej nerasiau del VPA. ar tokiu atveju mano vyras gali gaut pasalpa ir dirbt, o as but VPA?
Atsakyti
QUOTE(PJ:) @ 2012 08 20, 11:51)
Sveikos,
pasiskaiciau cia kad galima savo VPA pasalpa perleist vvyrui, o paciai likt Vaiko prieziuros atostogose. o kazin kaip tokiu atveju butu, jei as pries iseidama i dekreta nedirbau nes imone musu likvidavo dar nestumo pradzioj ir jokio prasymo darbovietej nerasiau del VPA. ar tokiu atveju mano vyras gali gaut pasalpa ir dirbt, o as but VPA?

Jeigu neraset prasymo,tai jus esat VPA,tik sodroj,nes ji moka jums pasalpa,kai perleisit vyrui antrus metus,tai jau nebebusit VPA,nes negaudinesit pasalpos ir darbovietes nera.Galesit eiti i birza ir gaudinesit bedarbio pasalpa.
Atsakyti
Laba diena.
Turiu klausimeli... laukiuosi penkto vaikucio (neplanavom, bet....), ketvirtajam dar nera 2 metuku, i darba zinoma negrisiu, nes negaunam darzelyje vietos, o i motinystes atostogas isejau, kai laukiausi antrojo. Sakykite, ar dabar kazka gausiu uz pagranduka, ar jau nieko? Pasalpa nedidele, bet vis pinigeliai...
Labai lauksiu Jusu atsakymo. Aciu.
Atsakyti
QUOTE(Mamukas39 @ 2012 08 20, 17:20)
Laba diena.
Turiu klausimeli... laukiuosi penkto vaikucio (neplanavom, bet....), ketvirtajam dar nera 2 metuku, i darba zinoma negrisiu, nes negaunam darzelyje vietos, o i motinystes atostogas isejau, kai laukiausi antrojo. Sakykite, ar dabar kazka gausiu uz pagranduka, ar jau nieko? Pasalpa nedidele, bet vis pinigeliai...
Labai lauksiu Jusu atsakymo. Aciu.

Jeigu esat VPA iki 3-ju metu,tai gausit.
Atsakyti