Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Dolita @ 2012 08 15, 14:50)
Ant popieriaus  4u.gif

Labai aciu 4u.gif
Atsakyti
Sveikos merginos...man tai ramybės neduoda toks klausimas. Jei aš pasiimsiu vaiko auginimo atostogas iki 2 metų, ir antraisias metais sugalvosiu grįžti į tą patį darbą tas pačias pareigas...ar man dar bus mokami tie 40 proc. pašalpos nors jau dirbsiu. Nes galvoju jei grįšiu anksčiau tai reiškia bus pranešta sodrai kad jau grįžau ir kaip ir nutrūksta mano anas prašymas...gal galima dirbti tik antraeilėse?
Atsakyti
QUOTE(promo @ 2012 08 16, 13:55)
Sveikos merginos...man tai ramybės neduoda toks klausimas. Jei aš pasiimsiu vaiko auginimo atostogas iki 2 metų, ir antraisias metais sugalvosiu grįžti į tą patį darbą tas pačias pareigas...ar man dar bus mokami tie 40 proc. pašalpos nors jau dirbsiu. Nes galvoju jei grįšiu anksčiau tai reiškia bus pranešta sodrai kad jau grįžau ir kaip ir nutrūksta mano anas prašymas...gal galima dirbti tik antraeilėse?

Galima dirbti savo darbe ir gaudineti 40% pasalpos.
Atsakyti
Sveikos,
Norejau paklaust,gal kas zino,tarkim,as perleisiu savo vyrui vaiko prieziuros atpstogos,jis gaus 40 proc algos,o kas bus jei jis susirgs,kaip su sodros pasalpa tokiu atveju?
Atsakyti
QUOTE(oka78 @ 2012 08 16, 19:40)
Sveikos,
Norejau paklaust,gal kas zino,tarkim,as perleisiu savo vyrui vaiko prieziuros atpstogos,jis gaus 40 proc algos,o kas bus jei jis susirgs,kaip su sodros pasalpa tokiu atveju?

Tyksliai nezinau,bet manau,kad mokes ir is sodros ir nedarbinguma.
Atsakyti
QUOTE(oka78 @ 2012 08 16, 19:40)
Sveikos,

As siulyciau tik Sodroj aiskintis toki dalyka - dar geriau rastu ir rastisko ats. reikalaut (tada nebus taip, kad prisnekes nesamoniu). Sioj temoj tikrai dar niekas nepasidalino patirtim siuo klausimu. Ir sunku pasakyt, ar nebus vel taip, kad sugalvos nemoket, nors ir nelogiska atrodo... bet buvo straipsnis, pries ta 2011 istatyma, kai nemokejo dirbanciai ir susirgusiai nesciajai, nes ji i dekreta atsisake eit doh.gif .
Atsakyti
Labas vakaras, papasakosiu ka siandien Sodros darbuotoja man pasake. Kazkada sioj temoj buvau klausus ar galiu antrais metais nutraukti savo VPA, perleisti teciui, jis gautu 40proc pasalpos ir dirbtu, na o as iseiciau is darbo ir auginciau vaika. Na atrodo issiaiskinom kad taip galima, na bet galvoju nusiusiu uzklausima Sodrai. Sodros darb man atrase, bet kaip supratau jau is ju laisku tai pagrinde istatymus cituoja o ta zmogiskaja kalba nieko nepaaiskina. Tai kadangi buvo nurodyta pavarde, pasiskambinau as tai moteriskei kuri man rase laiskus. Klausiau kaip turetu skambeti mano vyro prasymas darbovietei jeigu jis nenori iseiti atostogu o tik noti gauti pasalpa. Taigi man paaiskino taip : musu atveju turim abu atvykti i sodra ir as turiu parasyti prasyma kad man nutrauktu pasalpos mokejima, o vyras parasyti sodroj prasyma kad jam skirtu. Ir viskas. Sake darbdavys gali net nezinoti kad jam mokama pasalpa. Is darbdavio tokiu atveju nereikalaujama kad jis atsiustu ta forma kur siuncia isleidziant i VPA. Bet idomiausia ka ji man pasake, tai kad man nera butina iseiti is darbo. Sake jog as galiu buti VPA taip kaip rasiau prasyme darbe, nes pasalpa ir atostogos tai du skirtingi dalykai. As tipo galiu nutraukti savo pasalpos gavima, bet atostogu ne. Bet sake kad siuo klausimu man geriau kreiptis i darbo inspekcija ir ten man paaiskins issamiau del atostogu. Man db labai idomu ar nenukonsultavo cia manes i pievas kazkur???? As galvojau paaukoti darba kad antrais metais gautume didesne ismoka, bet jeigu vyras gali gauti pasalpa o man nereikia iseiti is darbo tai cia is viso liuks butu. Reikes skambinti i ta inspekcija, kazin ar tiesa cia.
Papildyta:
QUOTE(Murčikas @ 2012 08 15, 19:51)
Gal kas galit paaiskint del sito dalyko.

Jeigu apdraustasis pasirenka gauti motinystės (tėvystės) pašalpą, kol vaikui sueis dveji metai, šios pašalpos dydis nuo nėštumo ir gimdymo atostogų pabaigos, kol vaikui sueis vieneri metai, yra 70 procentų, o kol vaikui sueis dveji metai, – 40 procentų pašalpos gavėjo kompensuojamojo uždarbio.

jei gerai suprantu draudziamosios pajamos 4761,60, tai pasirinkus dviems metams, ta pasalpa negali virsyti 4761,60 * 70 proc.? ir minus 21 proc mokesciu?

zodziu grubiai 2633lt maksimaliai gali gauti zmogus pirmais metais pasirinkus dviems metams  g.gif

Viska teisingai supratot smile.gif Lubos yra 100proc. Maksimali pasalpa jeigu rinktis 70/40 proc butu: pirmais metais 70proc lubu minus mokesciai, antraisiais 40 lubu minus mokesciai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dolita: 16 rugpjūčio 2012 - 21:56
QUOTE(Dolita @ 2012 08 16, 22:59)
Labas vakaras, papasakosiu ka siandien Sodros darbuotoja man pasake. Kazkada sioj temoj buvau klausus ar galiu antrais metais nutraukti savo VPA, perleisti teciui, jis gautu 40proc pasalpos ir dirbtu, na o as iseiciau is darbo ir auginciau vaika. Na atrodo issiaiskinom kad taip galima, na bet galvoju nusiusiu uzklausima Sodrai. Sodros darb man atrase, bet kaip supratau jau is ju laisku tai pagrinde istatymus cituoja o ta zmogiskaja kalba nieko nepaaiskina. Tai kadangi buvo nurodyta pavarde, pasiskambinau as tai moteriskei kuri man rase laiskus. Klausiau kaip turetu skambeti mano vyro prasymas darbovietei jeigu jis nenori iseiti atostogu o tik noti gauti pasalpa. Taigi man paaiskino taip : musu atveju turim abu atvykti i sodra ir as turiu parasyti prasyma kad man nutrauktu pasalpos mokejima, o vyras parasyti sodroj prasyma kad jam skirtu. Ir viskas. Sake darbdavys gali net nezinoti kad jam mokama pasalpa. Is darbdavio tokiu atveju nereikalaujama kad jis atsiustu ta forma kur siuncia isleidziant i VPA. Bet idomiausia ka ji man pasake, tai kad man nera butina iseiti is darbo. Sake jog as galiu buti VPA taip kaip rasiau prasyme darbe, nes pasalpa ir atostogos tai du skirtingi dalykai. As tipo galiu nutraukti savo pasalpos gavima, bet atostogu ne. Bet sake kad siuo klausimu man geriau kreiptis i darbo inspekcija ir ten man paaiskins issamiau del atostogu. Man db labai idomu ar nenukonsultavo cia manes i pievas kazkur???? As galvojau paaukoti darba kad antrais metais gautume didesne ismoka, bet jeigu vyras gali gauti pasalpa o man nereikia iseiti is darbo tai cia is viso liuks butu. Reikes skambinti i ta inspekcija, kazin ar tiesa cia.
Papildyta:

Viska teisingai supratot smile.gif Lubos yra 100proc. Maksimali pasalpa jeigu rinktis 70/40 proc butu: pirmais metais 70proc lubu minus mokesciai, antraisiais 40 lubu minus mokesciai.

Siaip tai logiskai paaiskino,nes tikrai,kad mokejimas ir atostogos skirtingi dalykai,darbe galima gi rasyti ir kad metams iseini i VPA,o sodroj,kad 2 metus moketu.Todel manau i pievas nenukonsultavo smile.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 08 17, 06:37)
Siaip tai logiskai paaiskino,nes tikrai,kad mokejimas ir atostogos skirtingi dalykai,darbe galima gi rasyti ir kad metams iseini i VPA,o sodroj,kad 2 metus moketu.Todel manau i pievas nenukonsultavo  smile.gif

Na neblogai cia butu daugeliui, jei Sodroj tikrai nesuklydo thumbup.gif .
Atsakyti
QUOTE(Dolita @ 2012 08 16, 22:59)
Papildyta:

Siandien skambinau i Sodra pasiklaust del VPA perleidimo vyrui,tai man ta pati sake,ka ir jum thumbup.gif nereiks is darbo iseit,ir vyrui mokes nedarbinguma,jei jis susirgs thumbup.gif reikia tik 2 atvaziuot ir prasymus parasyti
gal kas zino nuo keliu Sodra dirba?
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2012 08 16, 21:39)
As siulyciau tik Sodroj aiskintis toki dalyka - dar geriau rastu ir rastisko ats. reikalaut (tada nebus taip, kad prisnekes nesamoniu). Sioj temoj tikrai dar niekas nepasidalino patirtim siuo klausimu. Ir sunku pasakyt, ar nebus vel taip, kad sugalvos nemoket, nors ir nelogiska atrodo... bet buvo straipsnis, pries ta 2011 istatyma, kai nemokejo dirbanciai ir susirgusiai nesciajai, nes ji i dekreta atsisake eit  doh.gif .

man vakar aiskino si reikala, nes turejau iseiti dekretiniu ir man aiskiai pasake, jei dabar neinu dekretiniu , jei kas atsitiks (susirgsiu i ligonine pateksiu ir pan.) sodra nemokes (nes, tai padaryta, kad nesidubliuotu).jei neisejus pagimdau...mokes uz tik 56dienas ir pan.Ir poliklinikoje teko pasirasyt, kad esu susipazinus su komplikaciju situacija (kazkas panasiai)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blacbery: 17 rugpjūčio 2012 - 10:08
QUOTE(oka78 @ 2012 08 17, 10:53)
Siandien skambinau i Sodra pasiklaust del VPA perleidimo vyrui,tai man ta pati sake,ka ir jum thumbup.gif  nereiks is darbo iseit,ir vyrui mokes nedarbinguma,jei jis susirgs thumbup.gif  reikia tik 2 atvaziuot ir prasymus parasyti
gal kas zino nuo keliu Sodra dirba?

Darbo laikas: I-IV 8.00-17.00 val., V 8.00-15.45 val., pietų pertrauka 12.00-12.45 val.
Klientų prašymų priėmimo laikas: I-IV 8.00 - 17.00 val., V 8.00-15.45 val., be pietų pertraukos
Atsakyti