Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(SviesatamsojE @ 2012 06 19, 16:01)
Dėkui  4u.gif
Mačiau tą prašymą jau, buvau prisijungusi pabandymui. O datą rašyti nuo vaiko gimimo datos iki kol vaikui sueis mėnuo? Nesvarbu, kad tai savaitgalis bus? Tai tarkim gims liepos 23 d., tai rašyti nuo liepos 23 iki rugpjūčio 22 d.? g.gif

Jeigu gims vaikas liepos 23 ir jeigu jis iseina nuo vaiko gimimo dienos,tai nuo liepos 23 iki rugpjucio 23,gi menuo iseis vaikui rugpjucio 23 d,moka vistiek tik uz darbo dienas.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 06 19, 15:14)
Jeigu gims vaikas liepos 23 ir jeigu jis iseina nuo vaiko gimimo dienos,tai nuo liepos 23 iki rugpjucio 23,gi menuo iseis vaikui rugpjucio 23 d,moka vistiek tik uz darbo dienas.

Dėkoju 4u.gif
Atsakyti
JOLANCIUK, dar vienas klausimėlis....
Ten reikia užpildyti ir lapą dėl NPD - PRAŠYMĄ DĖL NEAPMOKESTINAMOJO PAJAMŲ DYDŽIO TAIKYMO.... Tai kaip pasielgti tinkamai?
1. netaikyti man priklausančio neapmokestinamojo pajamų dydžio*(toliau – NPD)?
2. taikyti nuo ir nurodyti laikotarpį nėštumo ir gimdymo atostogas?
Būsiu labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(ramux @ 2012 06 19, 16:16)
JOLANCIUK, dar vienas klausimėlis....
Ten reikia užpildyti ir lapą dėl NPD - PRAŠYMĄ DĖL NEAPMOKESTINAMOJO PAJAMŲ DYDŽIO TAIKYMO.... Tai kaip pasielgti tinkamai?
1. netaikyti man priklausančio neapmokestinamojo pajamų dydžio*(toliau – NPD)?
2. taikyti nuo ir nurodyti laikotarpį nėštumo ir gimdymo atostogas?
Būsiu labai dėkinga  4u.gif

As tai rasiau taikiti nuo...iki...
Atsakyti
QUOTE(muliuke @ 2012 06 19, 15:51)
Na mano atveju kadangi buhaltere sake negalinti nieko padaryti teko eiti pas gydytoja, kuri israse pazymejima (beje jos dukart prasiau padet sitoj situacijoj-atsisake,mat papildomas darbas), tai trecia kart nuejus uztaikiau ant nuotaikos, uztruko pora min. Atsidekojau zinoma, juk tai mano klaidos, bet vistiek, kazkaip ginekologas turetu atsizvelgt i nescia moteri, ir nerekt ant jos. Prisinervinau daug kol viska sutvarkiau, bet valio, dvynukes ir ju mama bus aprupintos:)

Na bet ir buhaltere doh.gif , tingine, matyt, sunku perskaiciuot, dar viena formike uzpildyt ar pan... Gi 2 variantus jau parasem sitos situac. sprendimo - manau, kad tingi pasidomet arba nenori... Aisku, negali zinot, gal jusu darbovietej kazkas kitaip, nei kitur - nors nesitiki 4u.gif .
Papildyta:
QUOTE(KasYra @ 2012 06 19, 11:04)
Turiu toki klausimeli del VPA ismoku, ar kiekviena menesi buna vienoda ismoka ar gali skirtis?  ir kaip skaiciuoja kazin, darbo dienom ar pagal menesio dienas? Nes dabar priskaiciavo maziau nei uz praeita menesi, tai idomu ar tikrai gali skirtis.

Neturetu - nepamirskit, kad pasalpa mokama uz praejusi men. - gal suejo metukai ir gavote maziau g.gif . Tik uz gruodi mokama pasalpa buna mazesne del NPD.
Papildyta:
Paziurejau i jusu vaikucio gimimo data, tai suprantu, kad jums greiciausiai 05 men. tik dekretas baiges - tai jus turejot gauti pirma karta VPA pasalpa uz nepilna geguzi - ar jusu situacija kitokia?
Atsakyti
Na taip, aiskinau jai aiskinau kaip galima padaryti, bet vis kartoja kad niekaip cia neiseis jai, cia tokia sistema... na moteris pagyvenusi, sunku visam kolektyvui su ja eina susisneket.
Atsakyti
Gal kas galetu atsakyti i iskilusi klausimuka.
Siuo metu auginu 2metu dukryte.
Pradejome noreti dar vieno leliuko wub.gif
Sakykit, as tureciau 1. pastoti 2.iseiti VPA ar uztektu 3. iseiti NGA laikotarpiu kol dukrytei sueis 3metai, kad gauciau NGA ir VPA pasalpas kaip ir uz pirma vaikuti?
Ar cia kazkaip kitaip? Noreciau su mazyle pabuti kuo ilgiau. Bet jei sodra skaiciuos treciu metu pajamas, tai liudesys sad.gif
Atsakyti
QUOTE(muliuke @ 2012 06 19, 21:46)
Na taip, aiskinau jai aiskinau kaip galima padaryti, bet vis kartoja kad niekaip cia neiseis jai, cia tokia sistema... na moteris pagyvenusi, sunku visam kolektyvui su ja eina susisneket.

Viskas tada aisku, jei ne vien jums nepavyko isaiskint jai doh.gif .
Papildyta:
QUOTE(Aleja.lt @ 2012 06 19, 23:25)
Gal kas galetu atsakyti i iskilusi klausimuka.
Siuo metu auginu 2metu dukryte.
Pradejome noreti dar vieno leliuko  wub.gif 
Sakykit, as tureciau 1. pastoti 2.iseiti VPA ar uztektu 3. iseiti NGA laikotarpiu kol dukrytei sueis 3metai, kad gauciau NGA ir VPA pasalpas kaip ir uz pirma vaikuti?
Ar cia kazkaip kitaip? Noreciau su mazyle pabuti kuo ilgiau. Bet jei sodra skaiciuos treciu metu pajamas, tai liudesys sad.gif

Abiem atvejais gausit pagal pirmojo DU vidurki paskaiciuotas pasalpas. Galima netgi gryzt i darba, tereikia, kad bent 1 diena patektu i pasalpos skaiciavimo laikotarpi is pirmoju VPA, kai jau eisit i kito vaikucio VPA. (sakykim nuo sausio dirbot, isejot i dekreta ir VPA jums prasidetu kt. metu sausi - pasalpai skaiciuot imtu laikotarpi - gruodis 2011 - lapkritis 2012. Kadangi patenka tas gruodis, kai dar buvo VPA, tai galima rinktis palankesni pasalpos varianta).
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2012 06 19, 18:21)
Neturetu - nepamirskit, kad pasalpa mokama uz praejusi men. - gal suejo metukai  ir gavote maziau  g.gif . Tik uz gruodi mokama pasalpa buna mazesne  del NPD.
Papildyta:
Paziurejau i jusu vaikucio gimimo data, tai suprantu, kad jums greiciausiai 05 men. tik dekretas baiges - tai jus turejot gauti pirma karta VPA pasalpa uz nepilna geguzi - ar jusu situacija kitokia?

Geguzes menesi gavau uz nepilna balandi, tai si menesi jau tureciau gauti uz pilna geguze, bet dienos ikainiai uz balandi ir uz geguze skiriasi kazkur apie 5 Lt smile.gif Bandziau skaiciuoti ir pagal darbo dienas, ir pagal menesio, vistiek nesutampa doh.gif
Atsakyti
QUOTE(KasYra @ 2012 06 20, 08:23)
Geguzes menesi gavau uz nepilna balandi, tai si menesi jau tureciau gauti uz pilna geguze, bet dienos ikainiai uz balandi ir uz geguze skiriasi kazkur apie 5 Lt  smile.gif  Bandziau skaiciuoti ir pagal darbo dienas, ir pagal menesio, vistiek nesutampa  doh.gif

Tada del neapmokestinamo pajamu minimumo, didzioji dalis turbut bus to skirtumo - gi kuo daugiau gauni, tuo daugiau pajamu mokescio nuskaiciuoja. O darbo dienas skaiciavot? Gal ju santykinai daugokai balandi gavos, kai ta ne pilna men. skaiciavo? man kazkaip irgi, matyt del darbo dienu sk. pasalpa kazkaip idomiai sumazejo, kai gavau perzengiant is metuku i 2 - bet nesigisinau i darbo dienu sk. (uz vasario 6 dienas pasalpa sumazejo (is 90pr. i 75 mazino) tik 20Lt, o uz kova jau gavau apie 170Lt maziau doh.gif , jau neskaitant to, kad pajamu mokescio turetu maziau nuskaiciuot, nes suma sumazejo...
Papildyta:
Ai, skaiciavot darbo dienas- praziurejau doh.gif .
Atsakyti
Turiu paprasta klausimuka del NPD prasymo: NGA prasideda 06 men. vid., baigiasi 10 men. vid., laukiuosi antron vaikelio. Ar uz visa NGA laikotarpi reikia nurodyti, kad butu taikomas NPD kaip uz 1 vaika ar nurodyti, kad NPD kaip uz viena vaika butu taikomas tik iki preliminarios gimdymo datos?
Atsakyti
Sveikos, turiu klausima: esu vis dar motinystes atostogose antro vaikelio, isidarbinau neseniai puse etato visiskai kitame darbe, laukiantis trecio vaikelio ar man priklausytu dekretas ir motinystes pasalpa ir kaip jie skaiciuotu nes paskutinius 3 metus esu motinystes atostogose????oi kaip viskas sudetinga...
Atsakyti