Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(norkuniene @ 2012 08 03, 09:13)
Visur skaiciau ir neradau g.gif Rugpjucio 8 sueina vaikui1 metai,esu isleista i dekreta pagal individ.veikla.Ja nutraukus noreciau stoti i birza,bet ten raso jog jai gaunama motinystes pasalpa nedarbo pasalpa nemokama?ar cia galioja tik iki 1 metu?

Jei pasalpa gausit, manyciau, kad darbo birza tikrai nemokes. Jei jokiu pajamu ir jokios registruotos veklos, tai tada turetu moket. Bet negarantuoju - cia darbo birzoj reiktu aiskintis.
Atsakyti
QUOTE(Paltiene @ 2012 08 01, 12:36)
Sveiki,

Perskaičiau 3puslapiukus atgal ir neradau atsakymo į man rūpimą klausimą  blush2.gif , o visos temelės skaityt neturiu kada  doh.gif Zodziu gal kas man gales atsakyti  4u.gif
Situacija tokia, auginu vaika kuriam siuo metu yra 2,5metuku, man bunant VPA bankrutavo mano darboviete, siuo metu laukiuosi, pati pradzia. Noreciau paklausti ar man priklausys kokie pinigeliui gimus vaikeliui ar nieko negausiu? Tiesa nezinau ar tai turi kokios itakos, bet iseinant i pirma dekreta buvau rasiusi prasyma iseiti VPA iki vaikui sueis 3metukai.

Dekoju 4u.gif

QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 08 01, 15:15)
Skaiciuos is to DU kaip ir pirmam.

kai laukiausi pirmosios mane atleido del terminuotos darbo pabaigos. del to uz pirmaja dukra visas pasalpas gavau. dabar stoviu DB ir laukiuos antro, i dekreta guodzio pirmom dienom, tada dukrai bus 2,5m. isiklausinejau sodroj (ir musu mieste ir rasiau uzklausa i sodra el.pastu kur man per 15 dienu atsiunte atsakyma su parasu): jei i dekreta iseisiu niekur nedirbanti tai pasalpas skaiciuos is paskutiniu metu pries iseinant i dekreta (tada labai ne kas gausis), o jei iseisiu i dekreta dirbanti tai tada pasalpas skaiciuos is to DU kaip ir pirmai.

tai dabar mano klausimas toks: jei nerasciau darbo tai ar tarkim galiu issipirkti patenta arba dirbti pagal individualia veikla koki viena paskutini menesi pries dekreta ir ar tada skaitysis kad as i dekreta iseinu dirbanti? ar siuo atveju reikia butinai dirbti pagal darbo sutarti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saulute32: 05 rugpjūčio 2012 - 13:11
Laba diena,

permečiau šią temą, bet regis atsakymo savo variantui nerandu, o gal nesupratau, nes pvz. nežinau, ką NGA reiškia. Žodžiu, gal kas gali patarti. Šiuo metu esu motinystės atostogose, sūnui aštuntas mėnuo. Pasijutau nėščia. Pagal mano skaičiavimus, kažkur pavasarį turėtų būti ir trečias. Planavau po metų eiti dirbti, t.y. gruodžio mėnesį. Bet visgi gaunu 70 ir 40, kadangi taip patogiau, dirbant 40 būtų ėję auklei. Dabar jei išėsiu vėl motinystės, tai kaip man skaičiuos pinigus? Norėčiau imti 100 su šiuo vaikeliu, nes tikrai po metų eičiau dirbti. Tai kaip man mokės, ar mokės tuos 40 ir dar 100? Jaučiu, kad ne....Ir nuo ko skaičiuos, ar nuo tų 70% visus šiuos metus, ar visgi nuo DU, kuris buvo dar prieš metus?
Atsakyti
QUOTE(bozeboze @ 2012 08 05, 22:09)
Laba diena,

permečiau šią temą, bet regis atsakymo savo variantui nerandu, o gal nesupratau, nes pvz. nežinau, ką NGA reiškia. Žodžiu, gal kas gali patarti. Šiuo metu esu motinystės atostogose, sūnui aštuntas mėnuo. Pasijutau nėščia. Pagal mano skaičiavimus, kažkur pavasarį turėtų būti ir trečias. Planavau po metų eiti dirbti, t.y. gruodžio mėnesį. Bet visgi gaunu 70 ir 40, kadangi taip patogiau, dirbant 40 būtų ėję auklei. Dabar jei išėsiu vėl motinystės, tai kaip man skaičiuos pinigus? Norėčiau imti 100 su šiuo vaikeliu, nes tikrai po metų eičiau dirbti. Tai kaip man mokės, ar mokės tuos 40 ir dar 100? Jaučiu, kad ne....Ir nuo ko skaičiuos, ar nuo tų 70% visus šiuos metus, ar visgi nuo DU, kuris buvo dar prieš metus?

NGA-nestumo ir gimdymo atostogos,per jas gaunama motinystes pasalpa.Jusu atveju,skaiciuos treciam vaikui is to DU kaip ir antram,bet jusu pasalpos negales virsiti 100%,jeigu imsit metams treciam vaikui vaiko prieziuros pinigelius,tai uz antra nieko negaudinesit.
Atsakyti
QUOTE(bozeboze @ 2012 08 05, 22:09)
Tai kaip man mokės, ar mokės tuos 40 ir dar 100? Jaučiu, kad ne....Ir nuo ko skaičiuos, ar nuo tų 70% visus šiuos metus, ar visgi nuo DU, kuris buvo dar prieš metus?

Jums tik 70 ir 40 teapsimoketu imti, nes uz pirma gausit tuos metus 40, uz antra 60pr. (negali virsyt 100pr. paskaiciuoto vidurkio). Jei dar koks menuo bus, kai pirmam sueis 2, o antram nebus metuku, tai 70pr. gausit uz ta laika... o nuo 1 iki 2m. tai jau 40 ir i darba galetumet eit.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 08 06, 04:49)
NGA-nestumo ir gimdymo atostogos,per jas gaunama motinystes pasalpa.Jusu atveju,skaiciuos treciam vaikui is to DU kaip ir antram,bet jusu pasalpos negales virsiti 100%,jeigu imsit metams treciam vaikui vaiko prieziuros pinigelius,tai uz antra nieko negaudinesit.

Ačiū labai už atsakymus, nors keista ta LT sistema, juk vaikus reik auginti jau du mažus, o ne vieną, tai kodėl dingtų tie 40...Bet kai paskaičiau, kad už dvynukus viengubą pašalpą moka, tai man patylėti. Nu kaip tuos vaikus auginti tada?
QUOTE(Natele @ 2012 08 06, 07:41)
Jums tik 70 ir 40 teapsimoketu imti, nes uz pirma gausit tuos metus 40, uz antra 60pr. (negali virsyt 100pr. paskaiciuoto vidurkio). Jei dar koks menuo bus, kai pirmam sueis 2, o antram  nebus metuku, tai 70pr. gausit uz ta laika... o nuo 1 iki 2m. tai jau 40 ir i darba galetumet eit.

Supratau, žodžiu, jei su antru (iš vso trečiu) mažiuku imsiu 70,40, tai ano mažiuko 40 neprarandu taip išeina? Ir dar trečius (per abu) metus dirbsiu ir vis tiek 40 gausiu?
Atsakyti
Laba diena,
permeciau visa tema,bet neradau atsakymo blush2.gif
kaip supratau yra motinystes,tevystes lubos ir grindys....o kiek tos grindys? ar visoms taikomos?as pasirinkus 70 ir 40 proc,tai antrais metais pasalpa tikrai neseks 350 lt,tai cia mazai man atrodo.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(oka78 @ 2012 08 06, 12:25)
Laba diena,
permeciau visa tema,bet neradau atsakymo blush2.gif
kaip supratau yra motinystes,tevystes lubos ir grindys....o kiek tos grindys? ar visoms taikomos?as pasirinkus 70 ir 40 proc,tai antrais metais pasalpa tikrai neseks 350 lt,tai cia mazai man atrodo.... 4u.gif

berods 396lt - mokesciai. tai jusu pasalpa ir bus praktiskai grindis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2012 08 06, 13:34)
berods 396lt - mokesciai. tai jusu pasalpa ir bus praktiskai grindis  4u.gif

Grindys kiek man zinoma siuo metu yra 496 lt - mokesciai.
Atsakyti
jo, jau radau, vienu simtu pamazinau, tai dar ner taip blogai tada.
Atsakyti
QUOTE(Murčikas @ 2012 08 06, 14:30)
jo, jau radau, vienu simtu pamazinau, tai dar ner taip blogai tada.

Bet tokios grindys kaip suprantu galios tik toms, kurios i VPA isejo nuo 2012metu. Mano drauge gimde 2011 liepos gale, pasirinko taip pat gauti 70/40, bet jos VPA prasidejo 2011 metu spali kazkur ar lapkriti. Tai jai galios tos senos grindys, kazkas virs 300. Jeigu klystu, tai pataisykit kas mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolita @ 2012 08 06, 14:40)
Bet tokios grindys kaip suprantu galios tik toms, kurios i VPA isejo nuo 2012metu. Mano drauge gimde 2011 liepos gale, pasirinko taip pat gauti 70/40, bet jos VPA prasidejo 2011 metu spali kazkur ar lapkriti. Tai jai galios tos senos grindys, kazkas virs 300. Jeigu klystu, tai pataisykit kas mirksiukas.gif

Mano drauge gimde birzeli 2011,ir jai taike,ji gauna kazka apie 450....,bet as galvojau,kad jai uztai kad ji dirbo puse etatu,ir pirmais ir antrais metais jai pasalpa vienoda g.gif tai vat ir idomu ar visiem grindys taikomos g.gif
Ir dar klausimelis-ar ne per velu man pvz butu atsisakyt pasalpos,pasiliesot is darbo,ir vyras iseitu VPA,jei vaikui mano 1metai ir menuo blush2.gif
Atsakyti