Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Aushrita @ 2012 07 30, 20:26)
Arba stoti i birza ir toliau nedirbti  4u.gif As gundaus sia galimybe nes man dirbti nereiktu,is sodros ir dar is db pinigeliu gauciau  ax.gif

na taip, as irgi gundausi sia galimybe. nes mano darbas ne toks i kuri as verzciausi grizti. bet yra juk geru darbo vietu, kuriu manau daugelis nenori prarasti. O jeigu Jums birza pasiulys darba? smile.gif juk jei atsisakysit, isbrauks is sarasu.
Atsakyti
QUOTE(Dolita @ 2012 07 30, 20:40)
na taip, as irgi gundausi sia galimybe. nes mano darbas ne toks i kuri as verzciausi grizti. bet yra juk geru darbo vietu, kuriu manau daugelis nenori prarasti. O jeigu Jums birza pasiulys darba? smile.gif juk jei atsisakysit, isbrauks is sarasu.

Na jei turi maza vaikuti nelabai ka ir siulo,mano drauge taip 3 metus prastovejo birzoje ir dabar pasigimde antra vaikeli tai vpa sedi biggrin.gif
Na o del darbo,mano darbas nera is tokiu kur neimanoma dirbti,tai dar galvoju variantus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(maja7 @ 2012 07 30, 20:40)
Norėčiau komentaro savo situacijoje. Esu vpa iki vaikui bus dveji. Ar galiu dabar ( beveik pasibaigė  pirmieji vpa metai) is darbo išeiti abipusiu susitarimu, gauti iseitines kurios man priklauso (8 men. - 4 men nes turi pranešti apie atleidimą pries 4 men jei turiu vaikų iki trijų metu bei pagal stažą keturios priklauso) ir toliau gauti pašalpa is sodros už antrus vpa metus?

Galit,tik geriau palaukti iki kol sueis 2 metai,bet jeigu stosit i birza,bedarbio pasalpos negaudinesit.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 07 31, 05:01)
Galit,tik geriau palaukti iki kol sueis 2 metai,bet jeigu stosit i birza,bedarbio pasalpos negaudinesit.

o kodel geriau laukti kol sueis dveji metai? Dėl darbo biržos tai nepergyvenu, nes išėjusi planuoju eiti dirbti į kita darbą.
Atsakyti
QUOTE(maja7 @ 2012 07 31, 08:16)
o kodel geriau laukti kol sueis dveji metai? Dėl darbo biržos tai nepergyvenu, nes išėjusi planuoju eiti dirbti į kita darbą.

Nes gali atminusuoti nuo pasalpos iseitine ismoka.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 07 31, 07:18)
Nes gali atminusuoti nuo pasalpos iseitine ismoka.

jus norite pasakyti kai prasidės antrieji metai ar kai baigsis antrieji metai? Nes sodroj sakė lyg kad uzpildyt reikia forma kažkokia darbdaviui kad tai vienkartine išmoka ir ji nebus priskiriama atlyginimui ir nebus nuskaiciuota.
Atsakyti
QUOTE(maja7 @ 2012 07 31, 09:06)
jus norite pasakyti kai prasidės antrieji metai ar kai baigsis antrieji metai? Nes sodroj sakė lyg kad uzpildyt reikia forma kažkokia darbdaviui kad tai vienkartine išmoka ir ji nebus priskiriama atlyginimui ir nebus nuskaiciuota.

Ai,tai jeigu taip,tada galit bet kada iseiti.
Atsakyti
Sveikos,

klausimukas:
jei mano vaikui rugpjucio 1 diena sueina 2 metai, o as iki to laiko išeinu i dekreta su kitu (kad ir liepos 31d), ir nespeju grizti i darba, tai man motinystes pasalpa mokes kaip is pirmo vaiko laikotarpio? nes istatyme parasyta ne mazesnė pašalpa nei kad prieš tai buvusiam vaikui...

ir dar klausimukas, o dekretą galima pasirinkti kaip norim kokiu laikotarpiu? tik svarbu kad per ta laika pagimdytum? ar butina (mazdaug) du men pries gimdyma ir du po?
Atsakyti
QUOTE(maja7 @ 2012 07 30, 20:40)
Norėčiau komentaro savo situacijoje. Esu vpa iki vaikui bus dveji. Ar galiu dabar ( beveik pasibaigė  pirmieji vpa metai) is darbo išeiti abipusiu susitarimu, gauti iseitines kurios man priklauso (8 men. - 4 men nes turi pranešti apie atleidimą pries 4 men jei turiu vaikų iki trijų metu bei pagal stažą keturios priklauso) ir toliau gauti pašalpa is sodros už antrus vpa metus?

Kazkaip nelabai supratau atleidimo abipusiu susitarimu varianto g.gif . Jei abipusiu susitarimu, tai gal terminas 4men. ispejimo nebutinas? g.gif Nebent planuojate gryzti i darba ir zinote, kad tik gryzus gausite ispejima apie atleidima... tada darbdavys gali prasyt atidirbt tuos 4 men. iki atleidimo.
Ar cia jau susitaret, kad dirbti nereikes, o jums sumokes uz 8men iseitine+ uz ta 4 men. laikotarpi g.gif .
Jei isejot pagal naujaji istatyma su 70 ir 40pr i VPA, tai neturetu del to pasalpa nukentet. Jei dirbt leidzia pilnu kruviu ir Sodra moka, tai cia kaip ir tas pats, manyciau.
Papildyta:
QUOTE(maja7 @ 2012 07 31, 08:16)

Tai is DB negautumet, manau, uz tiek menesiu, uz kiek jums darbdavys sumokejo - bent pries pora metu taip buvo, gal nepasikeite.
Papildyta:
QUOTE(vilmmmuks @ 2012 07 31, 18:45)
Sveikos,

klausimukas:
jei mano vaikui rugpjucio 1 diena sueina 2 metai, o as iki to laiko išeinu i dekreta su kitu (kad ir liepos 31d), ir nespeju grizti i darba, tai man motinystes pasalpa mokes kaip is pirmo vaiko laikotarpio? nes istatyme parasyta ne mazesnė pašalpa nei kad prieš tai buvusiam vaikui...

ir dar klausimukas, o dekretą galima pasirinkti kaip norim kokiu laikotarpiu? tik svarbu kad per ta laika pagimdytum? ar butina (mazdaug) du men pries gimdyma ir du po?

Is jau pirmam vaikui paskaiciuoto vidurkio. Vidurkis tas pats, dekretas toks pat, tik jau VPA procentai mazesni 70 ir 40, jei du metus rinksites.
I dekreta isleidzia ne anksciau 30sav. nestumo. O iseiti galit ir veliau. Bet jei pagimdysit, nespejusi iseit, tai dekreto pinigelius begausit uz 56dienas.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 07 31, 08:37)
Ai,tai jeigu taip,tada galit bet kada iseiti.

ačiū už konsultacija wink.gif
Atsakyti
Sveiki,

Perskaičiau 3puslapiukus atgal ir neradau atsakymo į man rūpimą klausimą blush2.gif , o visos temelės skaityt neturiu kada doh.gif Zodziu gal kas man gales atsakyti 4u.gif
Situacija tokia, auginu vaika kuriam siuo metu yra 2,5metuku, man bunant VPA bankrutavo mano darboviete, siuo metu laukiuosi, pati pradzia. Noreciau paklausti ar man priklausys kokie pinigeliui gimus vaikeliui ar nieko negausiu? Tiesa nezinau ar tai turi kokios itakos, bet iseinant i pirma dekreta buvau rasiusi prasyma iseiti VPA iki vaikui sueis 3metukai.

Dekoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2012 07 31, 19:38)
Is jau pirmam vaikui paskaiciuoto vidurkio. Vidurkis tas pats, dekretas toks pat, tik jau VPA procentai mazesni 70 ir 40, jei du metus rinksites.
I dekreta isleidzia ne anksciau 30sav. nestumo. O iseiti galit ir veliau. Bet jei pagimdysit, nespejusi iseit, tai dekreto pinigelius begausit uz 56dienas.

Dekui wink.gif
Atsakyti