QUOTE(maja7 @ 2012 07 30, 20:40)
Norėčiau komentaro savo situacijoje. Esu vpa iki vaikui bus dveji. Ar galiu dabar ( beveik pasibaigė pirmieji vpa metai) is darbo išeiti abipusiu susitarimu, gauti iseitines kurios man priklauso (8 men. - 4 men nes turi pranešti apie atleidimą pries 4 men jei turiu vaikų iki trijų metu bei pagal stažą keturios priklauso) ir toliau gauti pašalpa is sodros už antrus vpa metus?
Kazkaip nelabai supratau atleidimo abipusiu susitarimu varianto
. Jei abipusiu susitarimu, tai gal terminas 4men. ispejimo nebutinas?
Nebent planuojate gryzti i darba ir zinote, kad tik gryzus gausite ispejima apie atleidima... tada darbdavys gali prasyt atidirbt tuos 4 men. iki atleidimo.
Ar cia jau susitaret, kad dirbti nereikes, o jums sumokes uz 8men iseitine+ uz ta 4 men. laikotarpi
.
Jei isejot pagal naujaji istatyma su 70 ir 40pr i VPA, tai neturetu del to pasalpa nukentet. Jei dirbt leidzia pilnu kruviu ir Sodra moka, tai cia kaip ir tas pats, manyciau.
Papildyta:
QUOTE(maja7 @ 2012 07 31, 08:16)
o kodel geriau laukti kol sueis dveji metai? Dėl darbo biržos tai nepergyvenu, nes išėjusi planuoju eiti dirbti į kita darbą.
Tai is DB negautumet, manau, uz tiek menesiu, uz kiek jums darbdavys sumokejo - bent pries pora metu taip buvo, gal nepasikeite.
Papildyta:
QUOTE(vilmmmuks @ 2012 07 31, 18:45)
Sveikos,
klausimukas:
jei mano vaikui rugpjucio 1 diena sueina 2 metai, o as iki to laiko išeinu i dekreta su kitu (kad ir liepos 31d), ir nespeju grizti i darba, tai man motinystes pasalpa mokes kaip is pirmo vaiko laikotarpio? nes istatyme parasyta ne mazesnė pašalpa nei kad prieš tai buvusiam vaikui...
ir dar klausimukas, o dekretą galima pasirinkti kaip norim kokiu laikotarpiu? tik svarbu kad per ta laika pagimdytum? ar butina (mazdaug) du men pries gimdyma ir du po?
Is jau pirmam vaikui paskaiciuoto vidurkio. Vidurkis tas pats, dekretas toks pat, tik jau VPA procentai mazesni 70 ir 40, jei du metus rinksites.
I dekreta isleidzia ne anksciau 30sav. nestumo. O iseiti galit ir veliau. Bet jei pagimdysit, nespejusi iseit, tai dekreto pinigelius begausit uz 56dienas.