Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(Dolita @ 2012 07 19, 14:19)
o anksciau kazkaip budavo jeigu nesi kazkiek laiko pradirbes naujam darbe tai negaudavai pinigu uz darbinguma. ar nebera dabar taip? nestumas sviezias kaip sakant, visko gali buti, gal lovos rezima skirs ir pan.

Anksčiau tikrai buvo 3 mėn., kažkaip nemanau, kad dabar kažkas pasikeitė g.gif
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2012 07 19, 16:56)
Anksčiau tikrai buvo 3 mėn., kažkaip nemanau, kad dabar kažkas pasikeitė  g.gif

Kiek zinau nereikia jokio termino pradirbti,ne darbdavis gi moka pasalpas,o sodra.
Atsakyti
Jau išsiaiškinau - gaus draugė už biuletenį viską, kas priklauso - ir iš įmonės, ir iš sodros. Pas ją gi bus nenutrūkęs stažas, nieko. Tik pvz. jei naujam darbe bus nedarbingumas kad ir po kokio 1 mėn., už iš įmonės gaunamas lėšas už biuletenį skaičiuos ne iš 3 mėn., o iš to laiko, kiek ji pradirbo toje naujoje įmonėje (kad ir kelias dienas). O sodra jau skaičiuos kaip priklauso - ims ir pajamas iš senojo darbo.
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2012 07 20, 11:35)
Jau išsiaiškinau - gaus draugė už biuletenį viską, kas priklauso - ir iš įmonės, ir iš sodros. Pas ją gi bus nenutrūkęs stažas, nieko. Tik pvz. jei naujam darbe bus nedarbingumas kad ir po kokio 1 mėn., už iš įmonės gaunamas lėšas už biuletenį skaičiuos ne iš 3 mėn., o iš to laiko, kiek ji pradirbo toje naujoje įmonėje (kad ir kelias dienas). O sodra jau skaičiuos kaip priklauso - ims ir pajamas iš senojo darbo.

Aciu lb uz info 4u.gif

O tai jeigu ji gautu terminuota sutarti ar atnestu pazyma del nestumo, jos negali vistiek atleisti kai baigsis sutartis? ar gali?
Atsakyti
QUOTE(Dolita @ 2012 07 20, 12:10)
Aciu lb uz info 4u.gif

O tai jeigu ji gautu terminuota sutarti ar atnestu pazyma del nestumo, jos negali vistiek atleisti kai baigsis sutartis? ar gali?

Kaip ir negali, bet jei drabdavys nores - atleis ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 20 liepos 2012 - 15:15
QUOTE(Natele @ 2012 07 20, 16:14)
Kaip ir negali, bet jei drabdavys nores - atleis ...

o tai kaip jis atleis? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolita @ 2012 07 20, 17:01)
o tai kaip jis atleis?  g.gif

Terminuotai pasibaigus. Kad ne viena cia yra rasius, jog atleista pasibaigus terminui, kai jau laukesi. O ir kodel yra prie Sodros isimciu - ,,suteiktos vaiko priežiūros atostogos, išskyrus, kai asmuo atleistas iš darbo dėl įmonės, įstaigos ar organizacijos likvidavimo, bankroto, pasibaigus darbo sutarčiai arba paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui ir dėl to šios atostogos nesuteiktos" . Nezinau, aisku,kaip reikia parasyt tokia sutarti, galbut nenurodant zodzio terminuota g.gif . Kad neprasaut pro sali ir neapsirikt.
Siap,istatymiskai, tai atleisti galima prasidejus VPA -po menesio lyg.
Papildyta:
O siaip labai nesistebekit - pas mus daznai istatymai prasilenkia su realybe mirksiukas.gif . Pvz. pazystamas labai stebejos ir gincijos, kaip gali nemoket darbdavys atlyginimo, kad gi Darbo Inspekcija yra... bet kai realiai issiaiskino, kad Darbo I. tik ,,darbdavi pagasdins ir bauda skirs", bet atlyginimo vistiek gali nesumoket darbdavys doh.gif . Jei nori, gali i teisma kreiptis, bet ne visad laimesi...
Atsakyti
laba,

gal jau buvo tokia kaip mano situacija, jei taip- parasykit, nuodugniau perskaitysiu tema blush2.gif

Pirmas vaikas gime 2010 m. geguze, dabar jau virs 2 metu, siuo metu labai nedideliu valandiniu etatu dirbu ankstesneje darbovieteje. siuo metu pakeliui antras vaikutis, turetu gimti 2013 sausi. Pirmam vaikui treji metai sueis 2013 geguze.

1. Ar nepasikeite tvarka, kad jeigu antras vaikas gims iki pirmajam sueis 3 metai, tai skaiciuojant pasalpa galima pasirinkti finansiskai palankesni varianta (t.y. arba skaiciuot pagal tas pacias pajamas, kaip pirmam vaikui, arba pagal dabartines)? Nes siuo metu gaunu labai nedaug pinigu, tai labai aktualu sitas klausimas ax.gif

2. Ar galiu dirbti toliau (nereikia grizt i pirmojo vaiko VPA tretiems metams), kad antram vaikui skaiciuotu pagal pirmojo vaiko skaiciavimus?

gal kas tiksliai zinote nuoroda Sodros puslapyje apie tai? nes baisiai painus labirintas ten man blush2.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karvytė Mū @ 2012 07 21, 13:59)
laba,

gal jau buvo tokia kaip mano situacija, jei taip- parasykit, nuodugniau perskaitysiu tema  blush2.gif

Pirmas vaikas gime 2010 m. geguze, dabar jau virs 2 metu, siuo metu labai nedideliu valandiniu etatu dirbu ankstesneje darbovieteje. siuo metu pakeliui antras vaikutis,  turetu gimti 2013 sausi. Pirmam vaikui treji metai sueis 2013 geguze.

1. Ar nepasikeite tvarka, kad jeigu antras vaikas gims iki pirmajam sueis 3 metai, tai skaiciuojant pasalpa galima pasirinkti finansiskai palankesni varianta (t.y. arba skaiciuot pagal tas pacias pajamas, kaip pirmam vaikui, arba pagal dabartines)? Nes siuo metu gaunu labai nedaug pinigu, tai labai aktualu sitas klausimas  ax.gif

2. Ar galiu dirbti toliau (nereikia grizt i pirmojo vaiko VPA tretiems metams), kad antram vaikui skaiciuotu pagal pirmojo vaiko skaiciavimus?

gal kas tiksliai zinote nuoroda Sodros puslapyje apie tai? nes baisiai painus labirintas ten man  blush2.gif

aciu  4u.gif

Jeigu jus VPA su pirmuoju buvote iki 2m., paskui pradejote dirbti, tai tada viskas gerai. Jeigu apskaiciuojant VPA is imamu 12 men. patenka bent viena diena is buvusiu VPA (bet kai tikrai buvot VPA, o ne dirbot - ir 3m. kada sueis nesvarbu visiskai, jei vistiek VPA nutrauket), tai ir leis pasirinkt palankesni varianta. JEi jau nepatektu, tai tada vertetu bent trumpam sugryzt i pirmojo VPA iki dekreto.
Atsakyti
QUOTE(Dolita @ 2012 07 20, 12:10)
Aciu lb uz info 4u.gif

Galiu pasakyt kaip man buvo smile.gif
Zodziu imone kas 6 men. pratesinejo darbo sutartis, nezinau kodel, turbut jiems taip labiau apsimoka, o galbut taip ir 'saugosi' nuo darbuotoju nestuke.gif . Tai va taip ispuole man, kad kai buvau 3men. nescia, man pratese sutarti dar 6men. Na ir as pasakiau, kai suejo 5men, kad neuzilgo iseisiu i dekretines. Isleido i dekreta, o jo metu kiek zinau negali nutraukti darbo sutarties, tai tures isleis i VPA, o po to kad ir atleis, iskart ar po ju, man tas pats rolleyes.gif
Bet kokiu atveju yra LAT laimeta byla, kai atleido besilaukiancia moteri, ir ji laimejo mirksiukas.gif Tiesiog tegul pristato pazyma, kad laukiasi.
Atsakyti
QUOTE(vai2te0528 @ 2012 07 21, 19:39)
Bet kokiu atveju yra LAT laimeta byla, kai atleido besilaukiancia moteri, ir ji laimejo  mirksiukas.gif Tiesiog tegul pristato pazyma, kad laukiasi.

Bet ar nepasisuktu tokia byla kita linkme, jei besilaukianti moteris eina darbintis ir nepasako apie tai darbdaviui g.gif . Neturetu, aisku, bet darbdaviu ir advokatu visokiu yra...
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2012 07 21, 15:54)
Jeigu jus VPA su pirmuoju buvote iki 2m., paskui pradejote dirbti, tai tada viskas gerai.
JEi jau nepatektu, tai tada vertetu bent trumpam sugryzt i pirmojo VPA iki dekreto.

VPA buvau iki 2 m. pilnai (2012 geguzes), taigi dirbu dar tik pora men.Tokiu atveju nereikia gryzt atgal i VPA, teisingai suprantu? 4u.gif ir skaiciuos pagal palankesni varianta?

Aciu uz pagalba 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti