Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

[quote=priklausomybe,2012 07 18, 22:41]
Į NGA bet kokiu atveju geriau apsimoka eiti, nes moka 100%. O jei jūs spėjat išeiti iki gimdymo į NGA - niekas jums nesikilnoja, gausit už visas 126 d., kad ir pagimdytumėt ant rytojaus, išėjus į NGA.
O jei pagimdysit dirbdama, tada taip - jums liks tik 56 d. NGA ir už jas gausit. Logiškai mąstant, tai vis tiek labiau apsimoka tas 56 d. NGA pasiimt nei iškart po gimdymo eiti VPA, gi % skiriasi.
O kodėl jūs taip dirbat nedaskaičiau ir rizikuojat darbe pagimdyt blush2.gif , neužtenka stažo?
[/quote]

Aciu uz atsakymus!! oi, stazo tikrai uztenka, dirbu - nes jauciuosi puikiai ir dirbu savo megstama darba smile.gif

[quote=JOLANCIUK,2012 07 19, 06:30]
[/quote]
Jeigu iseisit i dekreta nepagimdziusi,tai normaliai gausit dekreta uz 126 d,tik kad i VPA veliau iseisit.
Papildyta:
[/quote]

Aciu uz atsakymus!! o jeigu VPA nusikelia, pasalpa bus apskaiciuojama 12 men iki NGA ar 12 men iki VPA? smile.gif nors aisku didelio skirtumo neturetu buti, taciau noretusi suvokti iki galo smile.gif
Atsakyti
[quote=ladybird4,2012 07 19, 09:55]
Aciu uz atsakymus!! oi, stazo tikrai uztenka, dirbu - nes jauciuosi puikiai ir dirbu savo megstama darba smile.gif
Jeigu iseisit i dekreta nepagimdziusi,tai normaliai gausit dekreta uz 126 d,tik kad i VPA veliau iseisit.
Papildyta:
[/quote]

Aciu uz atsakymus!! o jeigu VPA nusikelia, pasalpa bus apskaiciuojama 12 men iki NGA ar 12 men iki VPA? smile.gif nors aisku didelio skirtumo neturetu buti, taciau noretusi suvokti iki galo smile.gif
[/quote]
NGA skaiciuoja 12 men iki ju,VPA skaiciuoja 12 men iki ju,kiekviena pasalpa turi savo apskaiciavimo laikotarpi.
Atsakyti
ACIU 4u.gif

[/quote]
NGA skaiciuoja 12 men iki ju,VPA skaiciuoja 12 men iki ju,kiekviena pasalpa turi savo apskaiciavimo laikotarpi.
[/quote]
Atsakyti
Šita tema truputį "gyvesnė", tai čia dar noriu pasitikslinti? Darbdavį reikia įspėti, kad grįžti po VPA? Mano vadovė žino viską, jau ir grafikas yra, o administracijai dar reik atskirai pranešt g.gif (nes vadovė to tikrai nepadarys, jei ir reikia) ? Reikės ten kokius popierius pildyt ar kažką dar daryt g.gif ?
Atsakyti
QUOTE(priklausomybe @ 2012 07 19, 14:22)
Šita tema truputį "gyvesnė", tai čia dar noriu pasitikslinti? Darbdavį reikia įspėti, kad grįžti po VPA? Mano vadovė žino viską, jau ir grafikas yra, o administracijai dar reik atskirai pranešt  g.gif (nes vadovė to tikrai nepadarys, jei ir reikia) ? Reikės ten kokius popierius pildyt ar kažką dar daryt  g.gif ?

Jeigu nenutrauki VPA ir negrizti anksciau,tai nereikia niekam pranesinet,nebent didele firma,tai galima kokia diena pries tai paskambint primint.
Atsakyti
laba diena, atrodo domejausi pries metus viskuom kai paciai reikejo bet jau daug ka uzmirsau doh.gif mano drauge suzinojo kad laukiasi ir jai db siulo nauja darba (aisku niekas nezino kad ji nescia). ar gali iskilti kazkokiu problemu del NGA ir VPA jeigu ji pakeistu darba? stazas kaip ir nenutruktu. kol kas izvelgiu tik viena blogybe, kad ji netures uzsidirbus atostogu jeigu nores iseit pailset. ir dar nebent sudarys jai terminuota darbo sutarti, bet nesciosios juk negali atleisti is darbo? gal galite kas papildyti mane, jeigu as klystu. dekoju 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 07 19, 13:25)
Jeigu nenutrauki VPA ir negrizti anksciau,tai nereikia niekam pranesinet,nebent didele firma,tai galima kokia diena pries tai paskambint primint.

Nieko anksčiau nenutraukiu, grįžtu ant rytojaus, kai vaikui sueina 2 m. O įmonė labai didelė, tai reiks parašyt vadovei email'ą - ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dolita @ 2012 07 19, 14:35)
laba diena, atrodo domejausi pries metus viskuom kai paciai reikejo bet jau daug ka uzmirsau doh.gif  mano drauge suzinojo kad laukiasi ir jai db siulo nauja darba (aisku niekas nezino kad ji nescia). ar gali iskilti kazkokiu problemu del NGA ir VPA jeigu ji pakeistu darba? stazas kaip ir nenutruktu. kol kas izvelgiu tik viena blogybe, kad ji netures uzsidirbus atostogu jeigu nores iseit pailset. ir dar nebent sudarys jai terminuota darbo sutarti, bet nesciosios juk negali atleisti is darbo? gal galite kas papildyti mane, jeigu as klystu. dekoju 4u.gif

Jokiu problemu nebus,svarbiausia,kad turi stazo.Tai tegul ispradziu suzino,kokia sutartis.
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 07 19, 14:50)
Jokiu problemu nebus,svarbiausia,kad turi stazo.Tai tegul ispradziu suzino,kokia sutartis.

o anksciau kazkaip budavo jeigu nesi kazkiek laiko pradirbes naujam darbe tai negaudavai pinigu uz darbinguma. ar nebera dabar taip? nestumas sviezias kaip sakant, visko gali buti, gal lovos rezima skirs ir pan.
Atsakyti
Sveiki, Man nestumo ir gimdymo atostogos nuo geguzes 17 d. iki rugsejo 19 d. Gimdyti tureciau rugpjucio pradzioj. Kada turiu nueiti i darba ir rasyti prasyma vaiko prieziuros atostogoms? Ar turiu sodroj pateikti koki nors prasyma del motinystes pasalpos mokejimo (70 ir 40%). Kada, kai gims vaikutis, ar rugsejo 19, kai baigsis NGA? Jei vyras nores darbe eiti tevystes atostogu menesi, o as pagimdyciau savaitgali, tai nuo kada parasyti prasyma? Ar darbdavys gali pirmadieni pranesti sodrai, kad nuo "sestadienio" isejo atostogu?
Atsakyti
QUOTE(Peonies @ 2012 06 28, 19:23)
Gal kas žinote, ar galėtų antrais metais vaiko priežiūros atostogų eiti ir motinystės (tėvystės) pašalpą gauti vyras (+dirbti), jei aš pasirinksiu gauti pašalpą dvejus metus (70/40) ir norėsiu grįžti į darbą po metų?

mane taip pat domina tokia situacija? 4u.gif kiek skaiciau supratau kad galetu,ar ne?
Atsakyti
QUOTE(Kristinair @ 2012 07 19, 15:49)
Sveiki, Man nestumo ir gimdymo atostogos nuo geguzes 17 d. iki rugsejo 19 d. Gimdyti tureciau rugpjucio pradzioj. Kada turiu nueiti i darba ir rasyti prasyma vaiko prieziuros atostogoms? Ar turiu sodroj pateikti koki nors prasyma del motinystes pasalpos mokejimo (70 ir 40%). Kada, kai gims vaikutis, ar rugsejo 19, kai baigsis NGA? Jei vyras nores darbe eiti tevystes atostogu menesi, o as pagimdyciau savaitgali, tai  nuo kada parasyti prasyma? Ar darbdavys gali pirmadieni pranesti sodrai, kad nuo "sestadienio" isejo atostogu?

ne veliau negu rugsejo 19 d. galit eiti rasyti darbe prasima,galit anksciau,cia jau kaip jums patogiau.Sodroj reikes prasima pildyt,galit ir per el.bankininkyste,toki paty kaip ir motinystes pasalpai gauti pildet.Rugsejo 20 d.,nes tada prasides jusu VPA.Gales tetis eiti nuo tos dienos kada pagimdisit,nes tevystes pasalpa mokama uz darbo dienas.
Papildyta:
QUOTE(sandrixe @ 2012 07 19, 16:07)
mane taip pat domina tokia situacija? 4u.gif  kiek skaiciau supratau kad galetu,ar ne?

Aisku galetu,tada tetis gaudinetu 40% pasalpos ir dirbtu,o jums tektu i darba grizti,bet jus jau gaudinesit tik alga.
Atsakyti