Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(d-krall @ 2012 07 17, 19:15)
Nu, aš tą patį galvoju, tik tiek, kad reikia pranešti prieš 2 savaites... Nesąmonė kažkokia. Man iki gimdymo dar mėnuo, o jau prieš savaitę vos nepagimdžiau...

Nu tai tegul vyras jau dabar praneša, kad ir prieš mėnesį ir gyvensit sau ramiai toliau smile.gif
Atsakyti
sveikutes,reikia patarimo 4u.gif

Nuo 2011.10men iki 2012.03men(uz kuri dar buvo iplauku) dirbau pagal sportines veiklos sutarti (kitaip ivardijama kaip autorine).Po to kovo men pabaigoje isidarbinau pagal terminuota sutarti (ES projekte).Atsitiko taip,kad projekto veikla stabdoma iki 09.01.As laukiuosi i dekreta iseit 1men.Ar man geriau iseiti is to darbo ir buti bedarbe iki dekreto,ar vis tik geriau sedeti (nors realiai iplauku jokiu nebus,Sodra matys tik 0) ir laukti kada pradesim dirbti?Ar nenukentes skaiciavimai, dekreto ismokos?

Buvau siandien Sodroj, tai jau antra karta einu aiskintis del stazo ir antra karta man jos neturi atsakymo.Domisi visa diena, paskambina pries darbo pabaiga, susikalbet neimanoma,dingsta rysys... cool.gif Taip ir likau ne visai tinkamai informuota...Stazo pakanka, pasake tiek, bet ka man toliau geriau daryt matyt nieks nezino biggrin.gif arba tiesiog negi jos sakys,kad butu kazkas gerai zmogaus labui g.gif

aciu atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(aukselis14 @ 2012 07 18, 00:16)
sveikutes,reikia patarimo  4u.gif

Nuo 2011.10men iki 2012.03men(uz kuri dar buvo iplauku) dirbau pagal sportines veiklos sutarti (kitaip ivardijama kaip autorine).Po to kovo men pabaigoje isidarbinau pagal terminuota sutarti (ES projekte).Atsitiko taip,kad projekto veikla stabdoma iki 09.01.As laukiuosi i dekreta iseit 1men.Ar man geriau iseiti is to darbo ir buti bedarbe iki dekreto,ar vis tik geriau sedeti (nors realiai iplauku jokiu nebus,Sodra matys tik 0) ir laukti kada pradesim dirbti?Ar nenukentes skaiciavimai, dekreto ismokos?

Buvau siandien Sodroj, tai jau antra karta einu aiskintis del stazo ir antra karta man jos neturi atsakymo.Domisi visa diena, paskambina pries darbo pabaiga, susikalbet neimanoma,dingsta rysys...  cool.gif Taip ir likau ne visai tinkamai informuota...Stazo pakanka, pasake tiek, bet ka man toliau geriau daryt matyt nieks nezino  biggrin.gif arba tiesiog negi jos sakys,kad butu kazkas gerai zmogaus labui  g.gif

aciu atsakiusioms  4u.gif

Jeigu iseisit is darbo,tai dekreto negausit,nes turit tureti darbdavi,jeigu jokiu pajamu nera,tai jau geriau sedeti darbe,bet bent jau minimalias pasalpas gausit.
Atsakyti
Dar kilo klausimukas, jeigu gimdyt pvz 2013 birzeli ir eiti gimdymo atostogu nuo 2013 geguzes tada kaip skaiciuosis nestumo ir gimdymo atostogu ismoka? 2012 balandis - 2013 balandis? ir jeigu turi staza tik nuo 2012 birzelio tai viso ja skaiciuos tik is 11 menesiu?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 07 17, 01:54)
Sodra mokejima nenutrauks,nes jus pasalpa pasirinkot gaudineti 2 metus ir nesvarbu ka jus antrais metais veiksit,dirbsit ar ilsesities.Viskas bus mokama,nors ir milionus uzdirbtumete,jokiu apribojimu nera.
Is kitos temos perkeliu.
"Esu isejusi VPA atostogu pagal naujaja tvarka (70 proc. pirmi metai, 40 proc. antri metai + neribojama galimybe dirbti).
Taigi birzelio menesi mano dziaugsmui suejo vieneri metai, o as gavau nauja darbo pasiulyma. Isejau is senojo darbo, automatiskai man buvo nutrauktos VPA, isidarbinau naujame, jau gavau atlyginima ir siandien taip pat Sodra pervede 40 proc. pasalpa. Taip, kad galite drasiai keisti darbovietes, etatus ir pan. Priklausancius pinigelius tikrai gausite"

man tą patį sakė konsultantė, kai skambinausi ax.gif
pati bandysiu grįšti spalį, tai pažiūrėsiu kaip šis įstatymas veikia g.gif
Atsakyti
QUOTE(wikuchia @ 2012 07 18, 14:41)
Dar kilo klausimukas, jeigu gimdyt pvz 2013 birzeli ir eiti gimdymo atostogu nuo 2013 geguzes tada kaip skaiciuosis nestumo ir gimdymo atostogu ismoka? 2012 balandis - 2013 balandis? ir jeigu turi staza tik nuo 2012 birzelio tai viso ja skaiciuos tik is 11 menesiu?

Cia turit omeny per 24 men tik 11 men stazo,ar yra pakankamai stazo,tik paskutinius 11 men dirbat?
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 07 18, 10:46)
Jeigu iseisit is darbo,tai dekreto negausit,nes turit tureti darbdavi,jeigu jokiu pajamu nera,tai jau geriau sedeti darbe,bet bent jau minimalias pasalpas gausit.
tai gal man apsimoka eit i biuleteni ir bus kazkokios tai pajamos?
Atsakyti
sveikutes..pasiklydusi ir as labirinte, tikiuosi padesite 4u.gif . O situacija tokia:
Pradejau dirbti 2010.09 pab. pastojau.jokiu biuleteniu nebuvo.numatoma gimdymo data spalio 24d.
Kaip daryti su dekretinemis, kad neprarast pinigeliu, nes kaip suprantu geriausia butu isdirbti metus ?
Ar galima gekretiniu iseit po gimdymo, o ne pries?
Ar neisdirbus metus mazesnes ismokos?
Ir ar kai dekretines mokama 100proc atlyginimo?
Is anksto dekoju 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Blacbery: 18 liepos 2012 - 20:23
QUOTE(aukselis14 @ 2012 07 18, 21:09)
tai gal man apsimoka eit i biuleteni ir bus kazkokios tai pajamos?

Gal atostogu eikit,jeigu turit sukaupusi? Biliutenis negeriau.
Papildyta:
QUOTE(Blacbery @ 2012 07 18, 21:22)
sveikutes..pasiklydusi ir as labirinte, tikiuosi padesite  4u.gif . O situacija tokia:
Pradejau dirbti 2010.09 pab. pastojau.jokiu biuleteniu nebuvo.numatoma gimdymo data spalio 24d.
Kaip daryti su dekretinemis, kad neprarast pinigeliu, nes kaip suprantu geriausia butu isdirbti metus ?
Ar galima gekretiniu iseit po gimdymo, o ne pries?
Ar neisdirbus metus mazesnes ismokos?
Ir ar kai dekretines mokama 100proc atlyginimo?
Is anksto dekoju  4u.gif

1.Kad pasalpa priklausitu reikia tureti per paskutinius 2 metus 12 men stazo,gali buti ir su pertraukom,pacia pasalpa skaiciuos is paskutiniu 12 men,vienas menuo iki dekreto neieina.
2.Galit eiti po gimdimo,bet jau tik 56 dienom(arba 70 d.,jeigu bus komplikuotas gimdymas) ir tik is ju darbo dienos bus apmokamos.
3.Ziurint koks jusu stazas,nes jeigu per 2 paskutinius metus nera 12 men,tai negausit nieko.
4.Taip,dekreta moka 100%.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 18 liepos 2012 - 20:45

1.Kad pasalpa priklausitu reikia tureti per paskutinius 2 metus 12 men stazo,gali buti ir su pertraukom,pacia pasalpa skaiciuos is paskutiniu 12 men,vienas menuo iki dekreto neieina.
2.Galit eiti po gimdimo,bet jau tik 56 dienom(arba 70 d.,jeigu bus komplikuotas gimdymas) ir tik is ju darbo dienos bus apmokamos.
3.Ziurint koks jusu stazas,nes jeigu per 2 paskutinius metus nera 12 men,tai negausit nieko.
[/quote]

per paskutinius du metus, rugsejo pab. bus 12 men. stazas.
Tai va cia ir kyla klausimas, jei dekretiniu iseiciau po gimdymo, tai stazas kaip ir butu jau tikrai g.gif
Atsakyti
[quote=Blacbery,2012 07 18, 21:57]
[/quote]

Tai va cia ir kyla klausimas, jei dekretiniu iseiciau po gimdymo, tai stazas kaip ir butu jau tikrai g.gif
[/quote]
Tai gali ir rugseji eiti i dekreta,tada nors pilna dekreta gautum,o ne dali.Tik tyksliai suzinok kada bus stazo,kokia diena,nes jeigu viena diena nedatempsi,tai nieko negausi.Tik i VPA galesi iseiti,tada gaudinesi.
Atsakyti
[quote=JOLANCIUK,2012 07 18, 20:59]
[/quote]
Tai gali ir rugseji eiti i dekreta,tada nors pilna dekreta gautum,o ne dali.Tik tyksliai suzinok kada bus stazo,kokia diena,nes jeigu viena diena nedatempsi,tai nieko negausi.Tik i VPA galesi iseiti,tada gaudinesi.
[/quote]

aciu labai 4u.gif pasitikslinimui, jei pvz buvau priimta rugsejo 16d. tai terminas sueis s.m.rugsejo 16d. jau sakykim 17d.galiu eit dekretiniu ir gausiu ismokas? g.gif blush2.gif
Atsakyti