Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

nežinau čia klausiu ar ne,bet paklausiu 4u.gif
yra tokia situacija drauegi: nėščia ir dekretas tuoj uz savaitės geros. db yra ant biuletenio,sirgo vaikas,bet prmd į darbą turi gryžti.
ji įsidarbino terminuota sutartim,pakeisti išėjusią neščiąją. ana darbuotoja jau parėjo iš aštosotų kaip tik šią savaitę,kol ji buvo biuletenije. jei mano draugė pareina db iš jo,ar ją atleidžia? g.gif ašr neščiąją gali atleisti kad ir su terminuota darbo sutartim dirba?
Atsakyti
QUOTE(Fifux'e @ 2012 07 07, 19:41)
nežinau čia klausiu ar ne,bet paklausiu 4u.gif
yra tokia situacija drauegi: nėščia ir dekretas tuoj uz savaitės geros. db yra ant biuletenio,sirgo vaikas,bet prmd į darbą turi gryžti.
ji įsidarbino terminuota sutartim,pakeisti išėjusią neščiąją. ana darbuotoja jau parėjo iš aštosotų kaip tik šią savaitę,kol ji buvo biuletenije. jei mano draugė pareina db iš jo,ar ją atleidžia? g.gif ašr neščiąją gali atleisti kad ir su terminuota darbo sutartim dirba?

Kaip ir negali atleist, bet nuo darbdavio priklausys. Tiketina, kad ta savaite laikys darbe - visgi mazai beliko, bet isleidus i VPA lyg po menesio galima jau atleist istatymiskai. Bet kaip bebuve, jei yra reikiamas stazas, tai pasalpa dekreto ir VPA vistiek gaus - nors ir dabar atleistu. O finansiskai ta savaite nelabai atsilieps pasalpomsm jei be pajamu butu... TIesa sakant, nelabai as suprantu to istatymo geruma darbdaviui, kad dirbanti pagal terminuota sut. nescioji negali but atleista - tai didelis nepatogumas ir problema net ir finansinaii rupesciai darbdaviui (nebent yra laisvu darbo vietu).
Dar galima prasyt gydytojos, kad pora ar trejeta dienu anksciau i dekreta isleistu - vis sis tas.
Atsakyti
4u.gif gal man kas suprantamai paaiskins,nes sodros bobeles taip paaiskina,kad ne as viena nesuprantu doh.gif
auginu sunu,kuri pagimdziau 2009 m gruodzio 7 d,neseniai suzinojau,kad vel laikiuosi,i dekretines tureciau iseiti,kai sunui sueis 3 metai,t.y.gruodzio 7-8 diena,o gal ir veliau,nes rodo ecchoskopas mazesni nei yra nestuma.sodroj sake,kad dar galesiu rinktis vidurki,is kurio skaiciuos motinystes pasalpa,bet ar tikrai,juk sunui kaip tik ta diena sueis 3 metai,o kiek zinau leidzia rinktis,jei i dekreta iseinama iki pirmam vaikui sueina 3 metai.kita dilema,nuo rugsejo zadejau grizt i darba,bet dabar del 3 menesiu kaip ir nelabai norisi sugrizt,ar turetu tie 3 menesiai itakos mano motinystes pasalpos skaiciavimui?sodroj taip ir nesupratau,kai uzklausiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2012 07 08, 13:55)
4u.gif gal man kas suprantamai paaiskins,nes sodros bobeles taip paaiskina,kad ne as viena nesuprantu doh.gif
auginu sunu,kuri pagimdziau 2009 m gruodzio 7 d,neseniai suzinojau,kad vel laikiuosi,i dekretines tureciau iseiti,kai sunui sueis 3  metai,t.y.gruodzio 7-8 diena,o gal ir veliau,nes rodo ecchoskopas mazesni nei yra nestuma.sodroj sake,kad dar galesiu rinktis vidurki,is kurio skaiciuos motinystes pasalpa,bet ar tikrai,juk sunui kaip tik ta diena sueis 3 metai,o kiek zinau leidzia rinktis,jei i dekreta iseinama iki pirmam vaikui sueina 3 metai.kita dilema,nuo rugsejo zadejau grizt i darba,bet dabar del 3 menesiu kaip ir nelabai norisi sugrizt,ar turetu tie 3 menesiai itakos mano motinystes pasalpos skaiciavimui?sodroj taip ir nesupratau,kai uzklausiau doh.gif

Galesit rinktis mirksiukas.gif . Ne iki kol sueina 3m., bet jeigu bent viena diena is ankstesniu VPA i tuos 12men. patenka, is kuriu imamas vidurkis pasalpos skaiciavimui, tai ir duoda galimybe rinktis. Jei ir grysit i darba 3 men., tai nieko nepakeis. Jeigu nuo 2m. butumet gryzus i darba, tai jau negaletumet rinktis palankesnio varianto, nebent dar kokia savaite iki dekreto vel i VPA su pirmuoju iseit reiktu biggrin.gif .
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2012 07 08, 16:40)
Galesit rinktis  mirksiukas.gif . Ne iki kol sueina 3m., bet jeigu bent viena diena is ankstesniu VPA i tuos 12men. patenka, is kuriu imamas vidurkis pasalpos skaiciavimui, tai ir duoda galimybe rinktis. Jei ir grysit i darba 3 men., tai nieko nepakeis. Jeigu nuo 2m. butumet gryzus i darba, tai jau negaletumet rinktis palankesnio varianto, nebent dar kokia savaite iki dekreto vel i VPA su pirmuoju iseit reiktu biggrin.gif .

4u.gif aciu jums labai,tik dar norejau paklaust is kuriu menesiu man skaiciuosis vidurkis.domina ar pagal atlyginima iki dekreto su pirmu vaiku skaiciuos,t.y,ves vidurki,ar jau skaiciuosis ir pasalpa,kuria gavau antrais vaiko auginimo metais(75 berods proc).ir dar gal galetumete bent apytiksliai pasakyt kiek gauciau.atlyginimas iki iseinant vaiko prieziuros atostogu buvo 1400 lt.pasirinkciau varianta pirmus metus 70 proc,antrus 40 proc.
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2012 07 08, 17:33)
4u.gif aciu jums labai,tik dar norejau paklaust is kuriu menesiu man skaiciuosis vidurkis.domina ar pagal atlyginima iki dekreto su pirmu vaiku skaiciuos,t.y,ves vidurki,ar jau skaiciuosis ir pasalpa,kuria gavau antrais vaiko auginimo metais(75 berods proc).ir dar gal galetumete bent apytiksliai pasakyt kiek gauciau.atlyginimas iki iseinant vaiko prieziuros atostogu buvo 1400 lt.pasirinkciau varianta pirmus metus 70 proc,antrus 40 proc.

Palankesnis variantas ir yra pagal ta vidurki, kuris buvo paskaiciuotas iseinant su pirmuoju.
Papildyta:
Jei 1400Lt i rankas buvo, tai dekretas panasus ir turetu but. O VPA pasalpa 70pr. apie 1000Lt gausis, 40proc., tai apie 570Lt. (SOdra neatskaiciuoja 3 proc. kaip nuo atlyginimo, tai uztai gaunas vos daugiau). Bet cia tik apytiksliai...
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2012 07 08, 18:14)
Palankesnis variantas ir yra pagal ta vidurki, kuris buvo paskaiciuotas iseinant su pirmuoju.
Papildyta:
Jei 1400Lt i rankas buvo, tai dekretas panasus ir turetu but. O VPA pasalpa 70pr. apie 1000Lt gausis, 40proc., tai apie 570Lt. (SOdra neatskaiciuoja 3 proc. kaip nuo atlyginimo, tai uztai gaunas vos daugiau). Bet cia tik apytiksliai...

4u.gif labai aciu,vadinasi skaiciuos pagal atlyginima gauta pries iseinant su pirmu vaiku i dekreta,jei gerai supratau.neparaset is kuriu menesiu skaiciuos ta vidurki.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo liepa27: 08 liepos 2012 - 18:24
QUOTE(liepa27 @ 2012 07 08, 19:22)
4u.gif labai aciu,vadinasi skaiciuos pagal atlyginima gauta pries iseinant su pirmu vaiku i dekreta,jei gerai supratau.neparaset is kuriu menesiu skaiciuos ta vidurki.

Is tu paciu kaip ir pirmam vaikui skaiciavo.
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2012 07 08, 19:22)

Man atrodo, kad ima jau ta buvusi paskaiciuota vidurki - i menesius net nebeziuri...
Papildyta:
O siaip ims 12 men. atgal laikotarpi - pradedant 2012 spaliu (dekretui, o Vpa truputi kt. menesiu paklius... ir matys, kad patenka tarpas is buvusiu vpa i tuos 12 men. tada ims ta buvusi paskaiciuota vidurki.
Atsakyti
Sveiki 4u.gif

As vel panasiu klausimu. Esu vaikucio 3 metu VPA, baigiasi 2012.12.03. Suzinojau kad laukiuosi ir dekretas panasiai nusimato 2013.01.18. Tai jei gerai supratau jusu paskutinius postus galesiu rinktis vidurki pirmojo leliuko? tik vadinasi reiks sugrizt i darba menesiukui..

Dekoju is anksto wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Natele @ 2012 07 09, 08:35)
Man atrodo, kad ima jau ta buvusi paskaiciuota vidurki - i menesius net nebeziuri...
Papildyta:
O siaip ims 12 men. atgal laikotarpi - pradedant 2012 spaliu (dekretui, o Vpa truputi kt. menesiu paklius... ir matys, kad patenka tarpas is buvusiu vpa i tuos 12 men. tada ims ta buvusi paskaiciuota vidurki.

4u.gif aciu,o jus gal pati sodroj dirbat?
Atsakyti
QUOTE(Meskute26 @ 2012 07 09, 10:33)
Sveiki  4u.gif

As vel panasiu klausimu. Esu vaikucio 3 metu VPA, baigiasi 2012.12.03. Suzinojau kad laukiuosi ir dekretas panasiai nusimato 2013.01.18. Tai jei gerai supratau jusu paskutinius postus galesiu rinktis vidurki pirmojo leliuko? tik vadinasi reiks sugrizt i darba menesiukui..

Dekoju is anksto  wub.gif

Jei sueina 3 metai, tai reiks gryzt menesiukui i darba. Ir visa kita gerai supratot - galesit rinktis smile.gif .
Atsakyti