Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos

QUOTE(vabalas @ 2012 07 03, 17:44)
Sveikos,
vakar isejau NG atostogu, gyd nusiunte info i Sodra , siandien pildau Sodrai prasyma NGA. ten pildyti tereikiakelias eilutes, atostogu trukme nuo iki nurodyti, bet ...
nurodziau data nuo "20120702" ir kilo klausimas kokia data nurodyti "iki"

gyd man pasake "biuliotenis nuo 07/02 iki 11/18"  paskaiciavus gaunasi 140 dienu ????  o pagal istatyma  Motinystės pašalpa mokama:
•už 126 kalendorines dienas (suėjus 30 ir daugiau nėštumo savaičių);
kokia data prasyme man nurodyti:
ar nuo  2012/07/02- iki 2012/11/18 kaip pasake gydytoja
ar nuo 2012/07/02- iki 2012/11/04-- kad gautusi 126 d?

is anksto aciu

Tai gal dvynuku laukiates - gimdymas tada skaitos komplikuotas, tai +14 dienu prisideda. Ar kokia kitokia yra priezastis g.gif .
Atsakyti
QUOTE(JOLANCIUK @ 2012 07 03, 16:09)
taip.Reikes ta laikotarpi nurodyti kokia gydytoja nurodis.
Na as rasiau,kad taikitu.

o ka reiskia tas NPD taikymas?? ax.gif
blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(vestinuka @ 2012 07 04, 10:43)
o ka reiskia tas NPD taikymas?? ax.gif
blush2.gif

Neapmokestinamas pajamu dydis.Kiek zinau,jeigu netaikisit,tai kitais metais,kai deklaruosit galesit susigrazinti.
Atsakyti
Laba diena,
tokia situacija, gal kas pagelbes ir atsakys smile.gif esu vaiko prieziuros atostogose iki gruodzio 24d. dabar laukiuosi ir i dekreta iseiti tureciau nuo rugpjucio 1d. sakykit, ar galiu neiti i dekreta, kad tie keli menesiai man nusikeltu veliau, kai busiu vaiko prieziuros atostogose ir i darba galeciau grizti veliau. ir kaip tada su pinigeliu ismoka? nelabai susigaudau siuose labirintuose, o norisi, kad kuo geriau viskas iseitu ir finansiniu atzvilgiu. ir dar klausimas, motinystes atostogu metu gauskiu tik uz viena vaikeli pinigelius, neziurint, kad pirmajam 2metukai sueis tik gruodi, o spali jau turesiu dar viena vaikiuka.
gal kas pagelbesit, tikiuosi pakankamai aiskiai cia viska surasiau... aciu labai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(raudona sraige @ 2012 07 04, 14:43)
Laba diena,
tokia situacija, gal kas pagelbes ir atsakys smile.gif esu vaiko prieziuros atostogose iki gruodzio 24d. dabar laukiuosi ir i dekreta iseiti tureciau nuo rugpjucio 1d. sakykit, ar galiu neiti i dekreta, kad tie keli menesiai man nusikeltu veliau, kai busiu vaiko prieziuros atostogose ir i darba galeciau grizti veliau. ir kaip tada su pinigeliu ismoka? nelabai susigaudau siuose labirintuose, o norisi, kad kuo geriau viskas iseitu ir finansiniu atzvilgiu. ir dar klausimas, motinystes atostogu metu gauskiu tik uz viena vaikeli pinigelius, neziurint, kad pirmajam 2metukai sueis tik gruodi, o spali jau turesiu dar viena vaikiuka.
gal kas pagelbesit, tikiuosi pakankamai aiskiai cia viska surasiau... aciu labai  4u.gif

Galit eit veliau,bet turit speti iseiti i ji,kol nepagimdet,nes tada dekreta gausit tik uz 56 dienas.
O pinigelius gausit ir uz viena ir uz kita vaika.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JOLANCIUK: 04 liepos 2012 - 13:56
labai dekui uz atsakyma smile.gif o sakykit tas laikas, kurio neisnaudosiu motinystes atostogoms nusikles vaiko prieziuros atostogoms?
Atsakyti
QUOTE(raudona sraige @ 2012 07 04, 15:00)
labai dekui uz atsakyma  smile.gif o sakykit tas laikas, kurio neisnaudosiu motinystes atostogoms nusikles vaiko prieziuros atostogoms?

tiesiog veliau iseisit i VPA.
Atsakyti
nuosirdziai dekoju uz atsakymus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(raudona sraige @ 2012 07 04, 14:43)
i dekreta iseiti tureciau nuo rugpjucio 1d. sakykit, ar galiu neiti i dekreta, kad tie keli menesiai man nusikeltu veliau, kai busiu vaiko prieziuros atostogose ir i darba galeciau grizti veliau.

I darba tikrai negalesit gryzti veliau mirksiukas.gif , nes ziurima i vaiko amziu, o ne kiek jus laiko busit vpa. Mano manymu, jums visiskai neapsimoka eiti veliau i dekreta.Kadangi pinigelius gaudinesit uz abu, tai eikit laiku ar net anksciau, jei tik isleidzia. Eisit veliau, trumpiau gausit uz vpa antrojo - taip kad tik g.gif prarasit, o ne sutaupysit 4u.gif . Ar as cia paskubom neisiskaiciau i situacija
Atsakyti
QUOTE(raudona sraige @ 2012 07 04, 15:00)

Paaiskinsiu daugiau, tik apytiksliai su menesiais cia - rugpjuti iseinat i dekreta, gaunat uz 4 men su trupuciu dekreto pinigelius. Sausi iseinat i VPA ir gaunat iki 1m. sueis 70proc. pasalpos (mazdaug 8men.) ir iki sueis 2m. 40proc. pasalpos. Uz vyresni vaikiuka gausit tol, kol uz ji priklauso bet kokiu atveju. Gaunas, kad dekreto metu jus gaunat ir dekreto ir pirmojo vaikucio VPA pinigelius.
Jeigu dekreta nukeliat veliau 2 men., sakykim, tai dekreta gausit uz 4 men., kaip priklauso, taciau uz mazylio VPA gausit tik apie 6men. 70 pr. pasalpos, kol sueis 1m., o antrus metus, kaip ir priklauso 40pr. Tokiu atveju jus prarandat apie 2men. 70proc. pasalpos. g.gif

Gryzimo i darba data niekur nenusikelia - jus gi rasot darbovietej prasyma vaiko priez. atostogoms - iki sueis 2m. arba iki sueis 3m. Ir visiskai nesvarbu, kada jus i tas VPA iseisit - anksciau ar veliau 2men.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Natele: 04 liepos 2012 - 14:58
QUOTE(Natele @ 2012 07 03, 19:01)
Tai gal dvynuku laukiates - gimdymas tada skaitos komplikuotas, tai +14 dienu prisideda. Ar kokia kitokia yra priezastis  g.gif .

kad ne jokiu komplikaciju ir jokiu dvynuku g.gif

svarbiausia prasymo sodrai niekaip negaliu pateikti, vis meta klaidas g.gif o kuomet gine tvarke dokumentus (sodrai eletronini siuntima ar prasyma, tiksliai nezinau kaip vadinasi) kazkas jai negerai buvo, nes vis bande prisiskambinti savo kolegei (kuriai taip ir nepavyko prisiskminti) ir pasitikslinti kazkokias detales g.gif
reiks po svenciu skambinti ar uzvaziuot i sodra g.gif
Atsakyti
QUOTE(vabalas @ 2012 07 05, 18:45)
kad ne jokiu komplikaciju ir jokiu dvynuku  g.gif

svarbiausia prasymo sodrai niekaip negaliu pateikti, vis meta klaidas  g.gif o kuomet gine  tvarke dokumentus (sodrai eletronini siuntima ar prasyma, tiksliai nezinau kaip vadinasi) kazkas jai negerai buvo, nes vis bande prisiskambinti savo kolegei (kuriai taip ir nepavyko prisiskminti) ir pasitikslinti  kazkokias detales  g.gif
reiks po svenciu skambinti ar uzvaziuot i sodra  g.gif

Tada tikrai gal bus gyd. suklydus, nes 126d. turetu but iprasto dekreto .
Atsakyti