Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

biggrin.gif o tai pas mane irgi...pavasarį kai viską sodinau lyg ir visur buvo normali žemė...o dabar molis į viršų išlindo...kai sudžiūna , neina vietomis kauptuko įkišt doh.gif
bet dar gerai , kad šiltnamis kažkaip pakliuvo ant geresnės žemės , kur mažiau molio....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 12 birželio 2012 - 08:45
QUOTE(matuke @ 2012 06 11, 23:42)
ok, aciu, o magnis buna tik kompleksinese trasose?
pasiskaiciau kad rekomenduoja purksti lapus magnio sulfatu, kur jo ieskoti?

Matuke,nevark su vienanarem trasom,pirk eko trasas ir palaistyk karta augintinius,pasiims ko reikia.Anksciau merginos diskutavo apie tai-nepataikysi ko jiems truksta.
O dar l.geras patarimas is senbuviu-stiprint ir gilint saknu sistema-tada eriau isisavina maisto medziagas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo juste10: 12 birželio 2012 - 09:19
QUOTE(diuni @ 2012 06 12, 09:44)
biggrin.gif o tai pas mane irgi...pavasarį kai viską sodinau lyg ir visur buvo normali žemė...o dabar molis į viršų išlindo...kai sudžiūna , neina vietomis kauptuko įkišt doh.gif
bet dar gerai , kad šiltnamis kažkaip pakliuvo ant geresnės žemės , kur mažiau molio....

labai labai padėtų mulčiavimas, tik jau reiktų atsisakyt gilaus sukasimo. Mulčiuodama 'užsiaugintum' didesnį humuso sluoksnį, dirva būtų puresnė ir tuo pačiu imlesnė vandeniui, ne taip greit sudžiūtų. Na ir aišku, daugiau maistingų medžiagų su visomis sliekų teikiamomis gėrybėmis mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(matuke @ 2012 06 11, 23:42)
pasiskaiciau kad rekomenduoja purksti lapus magnio sulfatu, kur jo ieskoti?

Magnio sulfato yra ŽS, Senukuose. Tik jį naudosiu pagal poreikį neanksčiau liepos vidurio.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaudvilė: 12 birželio 2012 - 09:33
QUOTE(juste10 @ 2012 06 12, 10:17)
Matuke,nevark su vienanarem trasom,pirk eko trasas ir palaistyk karta augintinius,pasiims ko reikia.Anksciau merginos diskutavo apie tai-nepataikysi ko jiems truksta.
O dar l.geras patarimas is senbuviu-stiprint ir gilint saknu sistema-tada eriau isisavina maisto medziagas.

Sveikutės 4u.gif
Kaip pagilinti šaknis pas mane, jeigu pusantro kastuvo tik geros žemės. Toliau jau smėlis. g.gif Aš galvoju, kad šaknys tokiu atveju vistiek neis į smėlį gylin, o bus paviršiuje kur gerenė žemė. Ir tą reikėjo kastis iš laukų ir vežtis nemažą atstumą.Aš taip manau, bet mano botaninės žinios, tai kaip čia pasakius blush2.gif

Dėl vienanarių trašų, tai manau tikrai paklausykit senbuvių, kad poto neprisižaisti. Kadangi šiltnamis pastatytas šiemet, žemė iš laukų, iš rudens negerinta ir t.t. Aš nusipirkau šias
http://www.sodininka...pomidoru-trasos

Tiesa, mulčiuoju padžiūvusia žole.

Tiesa, gavo kartą dilgėlių raugo ir kartą mėšliuko. Dar žadu po kartą pakartoti ir užbaigti su azotinėm.

Kai įsidrąsinsiu,įdėsiu saviškius Jūsų teismui blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veveryčka: 12 birželio 2012 - 09:54
QUOTE(veveryčka @ 2012 06 12, 09:51)

ar nera ant pakuotes ir kur sudietes, kokiu mineralu ten yra...ar yra kalio?
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 06 12, 11:20)
ar nera ant pakuotes ir kur sudietes, kokiu mineralu ten yra...ar yra kalio?

Juk yra sudėtis nuorodoj mirksiukas.gif

NPK TRĄŠOS 4-3-2 su Mg, Ca, Mn, Fe, Zn
Maistinių medžiagų kiekis, pagal svorį %
Suminis azotas (N) 4,0
Fosforo pentoksidas (P2O5) 3,0
Kalio oksidas (K2O) 2,0
Magnio oksidas (MgO) 1,1
Kalcio oksidas (CaO) 9,0
Manganas (Mn) 0,035
Geležis (Fe) 0,18
Cinkas (Zn) 0,03
Atsakyti
Va kodel mane nervina gyvent provincijoj,nes tokiu trasu kaip idejo voverycka,ne su ziburiu nerasi schmoll.gif doh.gif teks sukarti 100km.kad gauciau tokiu gun_bandana.gif
Atsakyti
sveikos.esu daugiau skaitytoja sios temos.tik nebelabai "pagaunu" minties.jus cia viena kita is puses zodzio suprantant ax.gif sakykit siuo laiku nuo kokiu ligu reikia saugot pomidorus ir nuo ko purksti?nedomina chemija,nes jos ir taip visur pilna.noreciau kuo naturaliau,nes juos valgys mano vaikai ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2012 06 12, 07:40)
Pizd..c, susinervinus juodai, kur auga pomidorai, tai ikisus pirsta, tiurla tokia, ant kiek slapia
..... Gal kam taip yra buve( nors vargu, tokiu nesamoniu, tik pas mus gali buti )

Yra ir pas mane panasiai. Kazkiek gelbsti per viduri siltnamio (praejime) drenazo vamzdis uzverstas stambiu zvyru. Bet jei pliurina pora dienu, vis tiek kazkiek semia. Ir, aisku, tie pomidorai, kuriuos labiausiai uzsemia nebuna laimingi, su kai kuriais ir atsisveikinti yra teke.
Siltnami pataikiau susiprojektuot praktiskai ant statybiniu atlieku ir akmenu molyje biggrin.gif O kadangi man moteriskai reikejo CIA IR DABAR, tai su lauztuvais duobes paruosiau ir sukisau daigus biggrin.gif
Apacioje esantis molis turi ir pliusu: laistyti reikia be galo retai.

QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 12, 09:34)
labai labai padėtų mulčiavimas, tik jau reiktų atsisakyt gilaus sukasimo. Mulčiuodama 'užsiaugintum' didesnį humuso sluoksnį, dirva būtų puresnė ir tuo pačiu imlesnė vandeniui, ne taip greit sudžiūtų. Na ir aišku, daugiau maistingų medžiagų su visomis sliekų teikiamomis gėrybėmis  mirksiukas.gif

Mulciuota raveti yra nerealu. Zeme neperdziuvusi, zolytes issitraukia su daina. Super atradimas visom prasmem wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Osvile: 12 birželio 2012 - 11:25
QUOTE(Osvile @ 2012 06 12, 11:24)
Yra ir pas mane panasiai. Kazkiek gelbsti per viduri siltnamio (praejime) drenazo vamzdis uzverstas stambiu zvyru. Bet jei pliurina pora dienu, vis tiek kazkiek semia. Ir, aisku, tie pomidorai, kuriuos labiausiai uzsemia nebuna laimingi, su kai kuriais ir atsisveikinti yra teke.
Siltnami pataikiau susiprojektuot praktiskai ant statybiniu atlieku ir akmenu molyje biggrin.gif O kadangi man moteriskai reikejo CIA IR DABAR, tai su lauztuvais duobes paruosiau ir sukisau daigus biggrin.gif
Apacioje esantis molis turi ir pliusu: laistyti reikia be galo retai.

ka tik is siltnamio, pradziuve, takeliai dar nevisai, vietom, atsistojus, pliurze jauciasi, pomidorai labiau vienoj pusej apsemti, kita normaliai, ir i zeme ilindus vos dregna sakyciau( mat toj pusej nuolydis)O kitoj- zeme slapia dar .Gal man ja papurenti, greiciau pradzius? g.gif Kol kas isvaizda pomidoru nepasikeite, stovi kaip kareiviai.
Atsakyti
niu laukiau savaite, galvojau gal pati rasiu atsakyma sad.gif zodziu nuo pat pasodinimo beveik visu pomidoru apatiniia lapai buna vat tokie, isskyniau paskutini karta pries savaite, tai vakar vel radau po 2-3 tokius lapus. patys pomidorai stambus, lapai zali, tik kai kuriu lapai pasisuke i gniuztes arba nusvire zemyn, bet ne nuleipe o tiesiog auga grynai zemyn schmoll.gif 4 metai auginu, dar tokio bajerio nebuvo doh.gif idedu foto, kaip atrodo betaluxas su susiraiciusiais ir nusivuriais lapais (atrodo lyg butu stipiai nugenetas) ir kaip atrodo apatiniai lapai, gal kam saus mintis, kas cia jiems ? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 06 12, 10:27)
Juk yra sudėtis nuorodoj  mirksiukas.gif

NPK TRĄŠOS 4-3-2 su Mg, Ca, Mn, Fe, Zn
Maistinių medžiagų kiekis, pagal svorį  %
Suminis azotas (N)  4,0
Fosforo pentoksidas (P2O5)  3,0
Kalio oksidas (K2O)  2,0
Magnio oksidas (MgO)  1,1
Kalcio oksidas (CaO)  9,0
Manganas (Mn)  0,035
Geležis (Fe)  0,18
Cinkas (Zn)  0,03

ops nedaskaiciau smile.gif... bet man keistai skamba ekologines trasos, kai kruva chenimiu elimentu isvardinta.... tai kuo skiriasi tada neekoligines g.gif ?
tiesa kiek jie kainoja? nes, jie nepades purskaliojimai teks kazkuo tresti... galvojau kalio magnezija, bet gal visgi rimtia geriau kompleksines panaudoti blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 12 birželio 2012 - 12:32