Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(irid @ 2012 06 15, 13:57)
Ex, ar tikrai Samocvetas nehibridas

Hm, kai pirkau, mano pakelyje sėklų buvo bene gera sauja ir ant pakelio jokio F1 nebuvo... dabar auginuosi iš savų sėklų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 06 15, 13:54)
..bet ir ne juodas.. ir ne geltonas... ir ne koks oranžiškai ryžas.. aha, kažkas jau sakė, kad pomidoras būna tik raudonas, visi kiti - iškrypėliai.. biggrin.gif

tai aš esu seno sukirpimo... blush2.gif sunkiai visokie "iškrypėliai" rezonuoja su mano smegenų bangomis... biggrin.gif Bet, kažkokią nuojautą turiu, kad permainos artėja... bigsmile.gif

QUOTE(Ugnužė @ 2012 06 15, 13:57)
Dėl įvairovės labai smagu ir žalių turėt. Šiemet pas mane yra ir baltų, ir kremavų, ir žalių, ir oranžinių, geltonų su dryžiukais  lotuliukas.gif . Aišku, dominuoja tradiciniai, raudoni, bet kaimynam ir svečiam pašiurpint, smagu ir įvairesnių spalvų turėt  mirksiukas.gif O ir salotos iš įvairesnių įdomesnės. Dar labai patiko pernai Ex idėja spaust sultis pvz. vien iš žalių ar oranžinių pomidorų  thumbup.gif .

tikiu, tikrai smagu... drinks_cheers.gif

QUOTE(Lusasita @ 2012 06 15, 13:58)
drinks_cheers.gif  drinks_cheers.gif  laukciau muset kol prinoks iki raudonos spalvos  doh.gif  biggrin.gif  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 06 15, 13:00)
Hm, kai pirkau, mano pakelyje sėklų buvo bene gera sauja ir ant pakelio jokio F1 nebuvo... dabar auginuosi iš savų sėklų smile.gif

Tai man tokia mintis kirba galvoje, kad čia gali būti platintojų sąmokslas, nes tokia egzotika retai būna hibridai g.gif Todėl ir klausiau ar iš savų sėklų auginat ir ar nėra kokių nukrypimų lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ugnužė @ 2012 06 15, 13:57)
Dar labai patiko pernai Ex idėja spaust sultis pvz. vien iš žalių ar oranžinių pomidorų  thumbup.gif .

Aha, kai atnešdavau stiklainį su neįprasta pomidorų sulčių spalva, visi klausdavo, kas čia.. bet ir skoniai skiriasi, priklausomai nuo spalvos. Geltonų pomidorų sultys saldžios, raudonos - su rūgštele, žalios - su kosmonautišku cinkeliu - skonis nenusakomas.. bet skanu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 06 15, 13:06)
Aha, kai atnešdavau stiklainį su neįprasta pomidorų sulčių spalva, visi klausdavo, kas čia.. bet ir skoniai skiriasi, priklausomai nuo spalvos. Geltonų pomidorų sultys saldžios, raudonos - su rūgštele, žalios - su kosmonautišku cinkeliu - skonis nenusakomas.. bet skanu smile.gif

o juodu? unsure.gif

vat man mistika kaip spausti tas sutys, per merliu?
bandziau su tokia garine sulciaspayde, kur uogu sultys spausti, jos gavosi permatomos unsure.gif ir tik kazkiek nuosedu ant dugno. unsure.gif

jei prinoks pomidoru prasysiu recepto blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo xxkamane: 15 birželio 2012 - 13:11
QUOTE(rytorasa @ 2012 06 15, 14:04)
tai aš esu seno sukirpimo...  blush2.gif

tai ir mane ne vakar sukirpo.. taip sakant, jau tikčiau į HUMANA lentynas... biggrin.gif bet mėgstu kai šiltnamis spalvotas, smagiau man jame smile.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 06 15, 07:14)
QUOTE(Ex @ 2012 06 15, 05:27)

o kodel nieko nepurski? tingi... ar bandai tiesiog kita buda? Siaip kadangi turi jau normalu mulcia ir nusistovejus ekosistema, tai kaip ir nebereikia tu purskalu g.gif

AS IRGI NIEKUO GYVENIME NESU PURSKUSI lotuliukas.gif iki siu metu budavo pomidorai sveiki kol nusaldavo , ziuresim kaip siemet.
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2012 06 15, 14:10)

Spėju nelabai apetitnai atrodytų, būtų purvinai raudonos. Bet skonio, tai neabejoju, kad gero, saldžios thumbup.gif.
Pas mane sovietinė senutė sulčiaspaudė, tokia su ilgu "snapu", išspaudžia puikiai, atskiria visas sėklas ir odeles, išeiga beveik 95 proc. O per marlę tai būtų vargas vargelis. Man atrodo, ir šiuolaikinės sulčiaspaudės tinka, tik jos gana greit užsikemša, didelio kiekio pomidorų iškart neišspausi.

Sulčių receptas elementarus - 5 litrai išspaustų sulčių, 1 v.š. druskos, užverdu ir išpilstau į iškaitintus stiklainius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ugnužė: 15 birželio 2012 - 13:20
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 15, 13:47)
Casual, jei tikrai tikrai reikia, tai galim tartis ir be šturmo  biggrin.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif aciu, butinybes tikrai nera... bet ziedu grozybe.... wub.gif
nebent kokia mazute shakeliuke vienokiu/kitokiu - jos gi shaknytes ishleidzia?? g.gif
o jei nera is kur tai tikrai nereikia 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 06 15, 14:12)
tai ir mane ne vakar sukirpo.. taip sakant, jau tikčiau į HUMANA lentynas... biggrin.gif bet mėgstu kai šiltnamis spalvotas, smagiau man jame smile.gif

biggrin.gif smagu man ir raudoname, kad tik to raudonumo daugiau būtų... biggrin.gif Nius, einu padirbėt su spalvų programa, reikia instaliaciją pradėti... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 06 15, 13:12)
bet mėgstu kai šiltnamis spalvotas, smagiau man jame smile.gif

smagu girdėt kad ne viena tokia su failais susipykus, mb parodžiau kokais sėklas DAR užsakiau, tai pirštą pasukiojo ties smilkiniu, sako- kas valgys lotuliukas.gif
bet po jūsų pasisakymų, jau ir žalių, ir dryžuotų, ir su kasom dar noriu doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(xxkamane @ 2012 06 15, 14:10)

juodų nedariau, nes turėjau tik vieną daigą, tai viskas buvo tiesiai pilvan sukišta smile.gif
Atsakyti