QUOTE(saintlina @ 2012 06 14, 22:04)
Ex, ale kokie įdomūs tiek paskutiniai, sibiriniai

Labai įdomu, koks bus skonio įvertinimas

Kai sunoks visi tavo paviešintieji, duok žinią, atvažiuosiu - nuo kiekvieno krūmo po vieną pomidorą sėkloms reiks nuknist. Gal dar ir žemės kibiriuką iš šiltnamio, taipogi veislei
Nu, interesni.. iš pradžių jie mane nervino, kažkoks klišas krūmas, lapai kaip varvekliai, vaisiai auga betvarkėj kaip kuris sugalvoja.. bet dabar žiūriu, kad tų pomidorų pakankamai daug, dideli, bet ne per daug gigantiški, mezga tikrai neblogai.
Čia anksčiau temoj viena mamka buvo įmetusi rusų kalba "jūtūbės" nuorodą apie pomidorų auginimą, tai ten rodė ir kalbėjo apie šitus Sibirinius. Sakė nuostabaus skonio, "očien miasnyje - tomat No 1"..tik, kad reik juos greit suvartot, nes jų odelė minkštutė.
Nu tai nustojau ant Sibiriakų pykt, laukiu dabar kada sunoks..
QUOTE(irid @ 2012 06 14, 23:21)
Aha, ir jei kuri turit boro rūgšties miltelių, galit šiandien iš vakaro ar ryt iš ryto nupurkšt jais pomidorų žiedus, kad neprarast žydėjimo... Dažniausiai ties ketvirta keke žydėjimas ir derlius labai nukenčia.
QUOTE(adija5 @ 2012 06 15, 03:45)
O man klausimas del lapu skabymo.As drebancia ranka skaiciuodama karpau ..Tai kiek tu lapu praktiskai,ne teoriskai,nukapot galima,a?
Tai kaip matai.. kiek trimeriu paimsi..

kai trimeriu šienauji, nesijaučia, kad rankos dreba..
Jau nebežinau ką ir sakyt, anksčiau nebuvau tokia gobša, sodinau dideliais tarpais, tai ir tie lapai nelabai trukdė. Bet dabar, kai pomidorai tankiai susodinti - problema. Pomidorų niekuo profilaktiškai nepurškiau, tai bijau, kad per anksti neįsimestų dėmėtligė. Ypač nehibriduose. Iš dviejų blogybių pasirinkau geresnį variantą - gerokai išretinau lapus..
Nežinau ant kiek įsiutę ant manęs pomidorai už tokį vandalizmą, bet fotkėse matot - dera, nekur dėsis..
Papildyta:
Nerandu kuri čia klausė dėl pomidorų ir paprikų auginimo bendrame šiltnamyje.. Tai pasakysiu, kad pas mane jos auga bendrai su pomidorais ir viskas joms gerai

Tačiau, jei paprikos galėtų pasirinkt, tai jos mieliau eitų pas agurkus..