Ai.. nereikejo man cia nakciai listi
QUOTE(madmuazele @ 2012 06 15, 00:32)
Ai.. nereikejo man cia nakciai listi
Tai ko taip liudnai dabar?Jei del nuotrauku Saintlinos ar Ex tai gali kaip nors spalvotai pavydet O man klausimas profems iskilo del lapu skabymo.As drebancia ranka skaiciuodama karpau kaip parasyta ne daugiau 4 per savaite,o Ex trimeriu nusniojo Saitlina irgi kazkuriuos nudepiliavo,kad deret pradetu Vakar balerunu ieskojau,dabar apie vandalizma pomidoru atzvilgiu gilinuosi.Tai kiek tu lapu praktiskai,ne teoriskai,nukapot galima,a?
QUOTE(saintlina @ 2012 06 14, 22:04)
Ex, ale kokie įdomūs tiek paskutiniai, sibiriniai Labai įdomu, koks bus skonio įvertinimas Kai sunoks visi tavo paviešintieji, duok žinią, atvažiuosiu - nuo kiekvieno krūmo po vieną pomidorą sėkloms reiks nuknist. Gal dar ir žemės kibiriuką iš šiltnamio, taipogi veislei
Nu, interesni.. iš pradžių jie mane nervino, kažkoks klišas krūmas, lapai kaip varvekliai, vaisiai auga betvarkėj kaip kuris sugalvoja.. bet dabar žiūriu, kad tų pomidorų pakankamai daug, dideli, bet ne per daug gigantiški, mezga tikrai neblogai.
Čia anksčiau temoj viena mamka buvo įmetusi rusų kalba "jūtūbės" nuorodą apie pomidorų auginimą, tai ten rodė ir kalbėjo apie šitus Sibirinius. Sakė nuostabaus skonio, "očien miasnyje - tomat No 1"..tik, kad reik juos greit suvartot, nes jų odelė minkštutė.
Nu tai nustojau ant Sibiriakų pykt, laukiu dabar kada sunoks..
QUOTE(irid @ 2012 06 14, 23:21)
Pomidorienės, ar matėt, žada karščius, nepamirškit užpavėsinti šiltnamių agroplėvele ar dar kuo nors, nes žiedai nuo karščio sterilizuosis ir nemegz pomidoriukų, po to vėl verksit
Aha, ir jei kuri turit boro rūgšties miltelių, galit šiandien iš vakaro ar ryt iš ryto nupurkšt jais pomidorų žiedus, kad neprarast žydėjimo... Dažniausiai ties ketvirta keke žydėjimas ir derlius labai nukenčia.
QUOTE(adija5 @ 2012 06 15, 03:45)
O man klausimas del lapu skabymo.As drebancia ranka skaiciuodama karpau ..Tai kiek tu lapu praktiskai,ne teoriskai,nukapot galima,a?
Tai kaip matai.. kiek trimeriu paimsi.. kai trimeriu šienauji, nesijaučia, kad rankos dreba..
Jau nebežinau ką ir sakyt, anksčiau nebuvau tokia gobša, sodinau dideliais tarpais, tai ir tie lapai nelabai trukdė. Bet dabar, kai pomidorai tankiai susodinti - problema. Pomidorų niekuo profilaktiškai nepurškiau, tai bijau, kad per anksti neįsimestų dėmėtligė. Ypač nehibriduose. Iš dviejų blogybių pasirinkau geresnį variantą - gerokai išretinau lapus..
Nežinau ant kiek įsiutę ant manęs pomidorai už tokį vandalizmą, bet fotkėse matot - dera, nekur dėsis..
Papildyta:
Nerandu kuri čia klausė dėl pomidorų ir paprikų auginimo bendrame šiltnamyje.. Tai pasakysiu, kad pas mane jos auga bendrai su pomidorais ir viskas joms gerai Tačiau, jei paprikos galėtų pasirinkt, tai jos mieliau eitų pas agurkus..
QUOTE(Ex @ 2012 06 15, 05:27)
o kodel nieko nepurski? tingi... ar bandai tiesiog kita buda? Siaip kadangi turi jau normalu mulcia ir nusistovejus ekosistema, tai kaip ir nebereikia tu purskalu
Ex, kaip visada- puiku..
Retai čia reiškiuosi, bet skaitau-visada... Šį kartą parodysiu savo augintinius...
Retai čia reiškiuosi, bet skaitau-visada... Šį kartą parodysiu savo augintinius...
QUOTE(veveryčka @ 2012 06 14, 22:43)
Po jūsų grožių, noriu įnešti truputį ramybės
Gražus, tvarkingas jūsų šiltnamis, gėlytės žydi, o ir pomidorai tuoj suvešės
QUOTE(Amise @ 2012 06 14, 22:48)
aš bijau pagalvot, kas bus antroj vasaros pusėj Nespėsiu skaityt..
Man atrodo, antroj vasaros pusėj tai vaizdų bus labai daug, nespėsim žiūrėt ir seilę varvint
QUOTE(Amise @ 2012 06 14, 23:14)
mano fotošopinimai mažesnio mastelio
Su visa pagarba ponui pomidorui tupi sau perrištas atlasine juostele
Vaizdai iš ryto , taip nuotaiką pakėlė.
QUOTE(krisstynka @ 2012 06 15, 09:17)
net nenumanau kokia medžiaga čia, radau kaspinėlių kur mėtos be darbo tai liepiau dirbt
Tai gerai, kad vakar Ex pomidorų nemačiau matyt būčiau iki namų nedavažiavus nuo širdies smūgio
O aš vakar aplankaiu saviškius ir pasidžiaugiau jų žalutėliais lapais ir žiedų gausybe Jau kokius nerealaus grožio žiedus krauna Rusian Rose pomidorai, tikrai kaip kokios rožės:) reiks vakare kokią žiedų fotosesiją padaryt kad kitos bent jau be validolio galėtų į pomidorus žiūrėt
eina sau Casual, pralinksminai nuo ryto
Ką čia ir besakysi... pomidorai tikrai gražūs
O aš vakar aplankaiu saviškius ir pasidžiaugiau jų žalutėliais lapais ir žiedų gausybe Jau kokius nerealaus grožio žiedus krauna Rusian Rose pomidorai, tikrai kaip kokios rožės:) reiks vakare kokią žiedų fotosesiją padaryt kad kitos bent jau be validolio galėtų į pomidorus žiūrėt
QUOTE(Casual @ 2012 06 14, 22:36)
kaip supratau pas visas ishskyrus mane pomidorai kasom auga, o kurkliai is pavydo serencius eda ir laukia kol juos penkiu rushiu purshkalais nuo tashkiuku nupurshkia ??
eina sau Casual, pralinksminai nuo ryto
QUOTE(rytorasa @ 2012 06 15, 09:14)
Šį kartą parodysiu savo augintinius...
Jau nespėju skaityti Vakar vyko karštos diskusijos...
saintlina, tikrai gražūs loretto kaip iš paveiksliuko, įdomu koks bus jų skonis. O aš savo loretto palikau kitiems metams, apsižiūrėjau kad jau veislių per akis. jau ir taip dalį teko išdalinti, o kitus sukišau lauke.
Ex, kaip visada pavyzdinis šiltnamis su gražuoliais pamidorais. O kada jie buvo pastoviai persodinti į šiltnamį?
Tai vat peršasi viena išvada, kad nereikia juos taip popinti visokiais purškalais, marmalais. Tada ir mažiau kaprizų rodo... Aš savo augintinius pamatau kartą per savaitę, kartais per dvi savaites ir auga nieko nesidaro. Aišku dar tokio vaizdo kaip pas Ex ar kitas pomidorienes nėra, bet mashotkos jau derliaus laukiu
saintlina, tikrai gražūs loretto kaip iš paveiksliuko, įdomu koks bus jų skonis. O aš savo loretto palikau kitiems metams, apsižiūrėjau kad jau veislių per akis. jau ir taip dalį teko išdalinti, o kitus sukišau lauke.
Ex, kaip visada pavyzdinis šiltnamis su gražuoliais pamidorais. O kada jie buvo pastoviai persodinti į šiltnamį?
Tai vat peršasi viena išvada, kad nereikia juos taip popinti visokiais purškalais, marmalais. Tada ir mažiau kaprizų rodo... Aš savo augintinius pamatau kartą per savaitę, kartais per dvi savaites ir auga nieko nesidaro. Aišku dar tokio vaizdo kaip pas Ex ar kitas pomidorienes nėra, bet mashotkos jau derliaus laukiu
QUOTE(AUSRONE @ 2012 06 15, 09:45)
pomidorai dėkoja...
Mano bajajai skaitos jog atrodo normaliai ar visgi nupiepę?
Daugiausiai žydi kol kas tik šitas, pas kitus daugiau pumpuriukų nei žydinčių
Daugiausiai žydi kol kas tik šitas, pas kitus daugiau pumpuriukų nei žydinčių