Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(zikas1970 @ 2012 06 14, 14:29)
Vedinimas kaip ir geras, abi durys atviros, langeliai nakciai paliekami,duris uzdarau dar, O vat del dregmes tai visko gali buti, tik pas mus atvirksciai, neperdziuve, o prigere bus  biggrin.gif Dabar net bebezinau, kada reiks laistyti.Pas mus silnamy du takeliai, tai vidurine lysve maziausiai apsemta buvo, jau zeme pradziuvo, o sonines -dabar dar ikisus pirsta slapia jauciasi.Tai tu soniuniu kol kas net nemulciavau, laukiu, kol pradzius nors kiek, nezinau, ar gerai darau  g.gif O del tu neuzmegztu kekiu , dar pastebesiu, jei dar uzmatysiu tokiu bajeriu, reiks tada su trasom pazaisti, dekui uz patarimus  4u.gif

nebedaryk tų durų, greičiau išgaruos perteklinė drėgmė mirksiukas.gif ir nėr už ką dėkavot, padėkosi kai derlių pilna birna šlamši biggrin.gif aš dar tik ketvirti metai pati bandau susigaudyt kas prie ko su tais pomidorais ir tikrai negaliu teigti, kad yra visiems vienodai tinkamų pomidorų priežiūros ir auginimo patarimų smile.gif tiesiog labai tikiuosi, kad su laiku ateis vis didesnis patyrimas, kuris ir padės toliau auginti sveikus ir gražius pomidorus smile.gif
Papildyta:
QUOTE(padraika22 @ 2012 06 14, 14:57)
norejau paklausti ar dar galima purksti pomidorus pienas+jodas. keli krumai zydi, keli jau mazus pomodorelius turi. ar nepakenks?

tikrai nėra nustatyto konkretaus laikotarpio nuo kada iki kada galima purkšti pieno-jodo mišiniu, na bent jau aš nežinau g.gif tiesiog purkšk tada, kai tikrai to reikia tavo pomidormas ir žiūrėk, kad purškimo metu nedegintų saulė, geriau rinkis ankstų rytą, kad spėtų iki pietų jie apdžiūti arba vakarą kai kitos galimybės nėra mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AUSRONE: 14 birželio 2012 - 14:07
QUOTE(GIZZI5 @ 2012 06 14, 13:19)
O va už balerunkas tai nedovanosiu schmoll.gif visą jenternetą pragoglinau, o ir kokiais variantais neklausiau, kas per do daiktas doh.gif jau čia taškyk tą kavą ant monitoriaus kiek nori, bet kai perskaičiau iki baronkų, tai gerai, kad kabinete viena, prisijuokiau iki ašarų. Vis dėl to geras dalykas, tas moteriškas cekavumas lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Atsakymas, ką Ex pavadino balerūnkomis lotuliukas.gif Iš juoko negalėjau anksčiau parašyt, kokie čia chitri pomidorai lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Sveikos pomidorų augintojos.Norėčiau paklausti kodėl labai prastai mezga vaisius mano pomidorai, nors žydi gražiai.
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2012 06 14, 14:03)
nebedaryk tų durų, greičiau išgaruos perteklinė drėgmė mirksiukas.gif
Papildyta:

man tas temperaturos svyravimas nerima kelia.Dabar siltnamy jau +35 , vejo jokio, krumai stovi kaip ibesti, net nejuda, skersvejo nulis.O vakarais( pries nakti, kai uzdarau) ir 15 t nesiekia.Nakti turbut dar labiau atvesta. na dabar jau orai silti pradejo, ir naktys siltesnes, galvoju, reiks palikti atidaryta. Tai sakai nepersals jie man? biggrin.gif Abejuose galuose langai yra, tuos palieku atvirus. tai niekas siltnamio duru dabar neuzdarineja ? o kada reikia uzdaryti, kai salnas pranesa tai suprantu, bet jei kokiu 5-10 laipsniu naktim, visvien palikti atidaryta?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 14 birželio 2012 - 14:14
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 14, 14:03)
Atsakymas, ką Ex pavadino balerūnkomis  lotuliukas.gif  Iš juoko negalėjau anksčiau parašyt, kokie čia chitri pomidorai  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

vo cia tai grozis biggrin.gif as ir noriu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Elar @ 2012 06 14, 14:15)
Kazkaip skabant buvau isitikinusi, kad pomidorai maitinasi is virs esancio lapo... paskui tik pasiskaicius issigandau ir maniau bus amen toms pirmoms kekems doh.gif . Bet matyt pasiima ir is kitur maisto, nes auga, dideja toliau rolleyes.gif Kolkas  ax.gif

Aš irgi prisidirbau norėdama kad šiek tiek daugiau šviesos gautų pasislėpę po lapais žiedeliai (balkoniniai pomidoriukai tai lapų džiunglės) pusę lapo irgi taip nurėžiau, paskui žiū kad vajazau.. Na bet labai tikiuos, kad atsiras koks kitas draugiškas lapas ir pamaitins tą kekę..
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 06 14, 10:14)
Na, bandau rodyt savo trumpametražį multiką.. smile.gif

palik man tą didžiausią Mazarinį - aš jau įsivaizduoju, koks anas visas 'mėsinis' wub.gif Gausi kitais metais sėklom dalintis smile.gif

O Jablokų koks žiedų kiekis pas mane įspūdingas bigsmile.gif Ar jie tokie derlingi ir būna?

Madmuazele, tie, kur daviau, taip ir vadinasi - Seedless. Bet man rodos, aš tave apgavau unsure.gif Kažkaip maniau, kad jie aukštaūgiai, o dabar matau, kad jie įtartinai užbaigė šakas žiedinėm kekėm blink.gif Du turiu ir abu taip pat pasielgė. O visas pažastis išskabiau.. Neveltui anie keturiais stiebais augo iš žemės, o glušė šeimininkė nureguliavo.. Nu pati žiopla, nepasiieškojau info doh.gif
Džineee, o kaip pas tave tie Seedless?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saintlina: 14 birželio 2012 - 14:27
Na as nei naujoke, nei persenusi, tiesiog neismanele ir nemokintina, bet pomidorus jau treti metai augunu - osde, be priedangu. Bet ka norejau pasakyti - na pasiutimas paeme, kai kazkuri cia putojo, kad naujokai negerbiami ir panasiai. Tema skaitau nuo praeitu metu, piktumas ima, kai virsuje lango yra atsakymas, o po dvieju zinuciu kazkas sugeba vel to paties paklausti - atejes ir pareiskes, kad zinote as neturiu laiko cia skaityti tu jusu pliurpesiu, bet jus man malonekt greitai ir efektyviai atsakyti i mano klausima, o dar geriau - duokit sunokusiu tobulu pomidoru. Kaip kazkas ir sake - kepta karveli tiesiai i burna ir dar sukramtyta. Issiliejau.

Del Tany pomidoro, kaip jau minejau - neismani as pomidoru auginime, bet matau, kad geltonlapis pomidoras graziai ir sultingai zydi, tai skinciau lauk akies nedziuginancius lapus ir dziaugciausi toliau augalu. Ligos daugiau puola jau gyvenimo maciusius pomidorus, tai atsitinka labiau i vasaros antra puse. Dar matau - vazoniukyje augalas gyvena - tai kai mazai jam ten erdves, tai senesni lapai greiciau pensijon iseina (mano nuomone).

Dabar tada dar i tema - apie savo nupiepelius. Siaip, kazkada galvojau, kad dauguma forumieciu mane pomidorais uzmetytu uz toki auginima, bet prasyciau sunokusiais, tais tobulais. Isvezti i soda (po atviru dangumi gal pries 3 savaites. Pries dvi savaites atkentejo gera krusa, kad net zeme buvo balta. Truputi pasalo, truputi lapai buvo apdege. Tai as praeita savaitgali apskabiau negrazius lapus, apatines pazastis. Palikau kelias pazastis virsuje, ziedus - kaip zinia irgi palikau. Si savaitgali nuvaziavus dar apskabysiu nugeltusiu, nujuodusiu lapu, dar kelias pazastis ir kai kuriuos pririsiu. Cia mano zemaugiai augintiniai. Viskas, ai, dar pjauta vejuke mulciuoti ir vasars begyje vis papildau mulcio sluoksni. Veliau juos tik valgau, viena kita zalesiuka isskinu ir nusibaigusius i komposto kruva isrovus isnesu. Siaip man juos labiau patinka auginti, nei valgyti - man jos pacios graziausios sodo geles smile.gif

Tikiuosi man Vaiko teisiu apsaugos tarnybos neiskviesit, kad pomidorus po sniegu laikiau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 14, 15:03)
Atsakymas, ką Ex pavadino balerūnkomis  lotuliukas.gif  Iš juoko negalėjau anksčiau parašyt, kokie čia chitri pomidorai  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

Nu ot naujadarą sugalvojai doh.gif matyt pusė forumiečių jau baigė nagus nusigraužt, kad neišeina tokių balerūnų pomidorų surast pagoglinus, o čia mat palergonijos biggrin.gif ale gražios wub.gif tikros balerūnkos biggrin.gif lotuliukas.gif

QUOTE(liepa5 @ 2012 06 14, 15:07)
Sveikos pomidorų augintojos.Norėčiau paklausti kodėl labai prastai mezga vaisius mano pomidorai, nors žydi gražiai.

o iš ko tu sprendi, kad nemezga, jeigu dar tik žydi? ar tie žiedukai nukrenta, nudžiūna ar kaip? beje keli puslapiai atgal dėl tų žiedų buvo šnekėta mirksiukas.gif

QUOTE(zikas1970 @ 2012 06 14, 15:11)
man tas temperaturos svyravimas nerima kelia.Dabar siltnamy jau +35 , vejo jokio, krumai stovi kaip ibesti, net nejuda, skersvejo nulis.O vakarais( pries nakti, kai uzdarau) ir 15 t nesiekia.Nakti turbut dar labiau atvesta. na dabar jau orai silti pradejo, ir naktys siltesnes, galvoju, reiks palikti atidaryta. Tai sakai nepersals jie man?  biggrin.gif Abejuose galuose langai yra, tuos palieku atvirus. tai niekas siltnamio duru dabar neuzdarineja ? o kada reikia uzdaryti, kai salnas pranesa tai suprantu, bet jei kokiu 5-10 laipsniu naktim, visvien palikti atidaryta?

nu su ta lietuviška vasara jau taip yra...temperatūrų kaita tiesiog stresinė ir žmogui ir augalams, bet...jie auga, prisitaiko prie tokių sąlygų ir nieko, svarbiausia neperlenkti lazdos ir nesistengt jiems sukurt tokios aplinkos, kuri jiems sukelia dar didesnį šoką, t.y. perlaistymas, purškinėjimai reik nereik ir pan. apie peršalimą nei kalbos negali būt, o tuo labiau naktim jiems reika pamiegot, aš tai asmeniškai mėgstu vėsiau mėiegot, tai galvoju ir jiems gal visai nieko g.gif biggrin.gif laikyk pravirą ir nesuk sau galvos, net ir per lietų mirksiukas.gif

QUOTE(Amise @ 2012 06 14, 15:16)
Aš irgi prisidirbau norėdama kad šiek tiek daugiau šviesos gautų pasislėpę po lapais žiedeliai  (balkoniniai pomidoriukai tai lapų džiunglės) pusę lapo irgi taip nurėžiau, paskui žiū kad vajazau.. Na bet labai tikiuos, kad atsiras koks kitas draugiškas lapas ir pamaitins tą kekę..

aš kažakip galvojau, kad tų vazoninių išvis nereikia genėt, nu nebent vieną kitą lapelį , kuris nebegražiai atrodo smile.gif o tas lapų pridengimas, tai visai ne be reikalo, matyt toks veislės ypatumas ir jis nelabai mėgsta tiesiogiai spiginančios saulės biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(ingiote @ 2012 06 14, 15:27)
* pomidorus jau treti metai augunu - osde, be priedangu.

**Tikiuosi man Vaiko teisiu apsaugos tarnybos neiskviesit, kad pomidorus po sniegu laikiau biggrin.gif

už tokią kantrybę galima tik žemai kepurę nukelt hi.gif aš kiek lauke auginau, šu..s, nieks nesigavo, kurį laiką bujojo, o paskui kad ir žalius nuskindavau, prinokdavo pajuodę ir vsio, aišku dabar jau supratau kame klaidos, bet kai šiltnamis didžiulis ir lauke vietos ne fontanai, tai kažakip ir neberizikuoju...
**o man atrodo, kad už jų gyvybių išgelbėjimą tokiose ekstremaliose sąlygose čia jau medalis priklausytų biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AUSRONE: 14 birželio 2012 - 14:43
QUOTE(ingiote @ 2012 06 14, 14:27)
Na as nei naujoke, nei persenusi, tiesiog neismanele ir nemokintina, bet pomidorus jau treti metai augunu ....

prašom dažniau prisidėti prie auklėjamojo darbo smile.gif
O kad taip sėkmingai augini pomidorus lauke, tai tik įrodo, kad pomidorą nudaigot ne taip paprasta biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2012 06 14, 15:41)

aš kažakip galvojau, kad tų vazoninių išvis nereikia genėt, nu nebent vieną kitą lapelį , kuris nebegražiai atrodo smile.gif o tas lapų pridengimas, tai visai ne be reikalo, matyt toks veislės ypatumas ir jis nelabai mėgsta tiesiogiai spiginančios saulės biggrin.gif

niu nereikia, bet kažkaip norėjau gera pabūt ir nudžiugint saulės spinduliukais. Kažkaip net nepamaniau, kad gali saulės nemėgt.. g.gif Gerai, tada kišiu prištus tik prie negražių lapų blush2.gif
Atsakyti
fotkinau vaikus prie baseino... nu prie to paties, kaip gi dar kitu vaiku nenufotkinsi biggrin.gif
mano betaliuxai
[attachmentid=222597]

eina sau kas pas mus darosi..man odarze vel galima su valtim plaukioti sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 14 birželio 2012 - 14:59