QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 14, 15:03)
Nu ot naujadarą sugalvojai

matyt pusė forumiečių jau baigė nagus nusigraužt, kad neišeina tokių balerūnų pomidorų surast pagoglinus, o čia mat palergonijos

ale gražios

tikros balerūnkos
QUOTE(liepa5 @ 2012 06 14, 15:07)
Sveikos pomidorų augintojos.Norėčiau paklausti kodėl labai prastai mezga vaisius mano pomidorai, nors žydi gražiai.
o iš ko tu sprendi, kad nemezga, jeigu dar tik žydi? ar tie žiedukai nukrenta, nudžiūna ar kaip? beje keli puslapiai atgal dėl tų žiedų buvo šnekėta
QUOTE(zikas1970 @ 2012 06 14, 15:11)
man tas temperaturos svyravimas nerima kelia.Dabar siltnamy jau +35 , vejo jokio, krumai stovi kaip ibesti, net nejuda, skersvejo nulis.O vakarais( pries nakti, kai uzdarau) ir 15 t nesiekia.Nakti turbut dar labiau atvesta. na dabar jau orai silti pradejo, ir naktys siltesnes, galvoju, reiks palikti atidaryta. Tai sakai nepersals jie man?

Abejuose galuose langai yra, tuos palieku atvirus. tai niekas siltnamio duru dabar neuzdarineja ? o kada reikia uzdaryti, kai salnas pranesa tai suprantu, bet jei kokiu 5-10 laipsniu naktim, visvien palikti atidaryta?
nu su ta lietuviška vasara jau taip yra...temperatūrų kaita tiesiog stresinė ir žmogui ir augalams, bet...jie auga, prisitaiko prie tokių sąlygų ir nieko, svarbiausia neperlenkti lazdos ir nesistengt jiems sukurt tokios aplinkos, kuri jiems sukelia dar didesnį šoką, t.y. perlaistymas, purškinėjimai reik nereik ir pan. apie peršalimą nei kalbos negali būt, o tuo labiau naktim jiems reika pamiegot, aš tai asmeniškai mėgstu vėsiau mėiegot, tai galvoju ir jiems gal visai nieko

laikyk pravirą ir nesuk sau galvos, net ir per lietų
QUOTE(Amise @ 2012 06 14, 15:16)
Aš irgi prisidirbau norėdama kad šiek tiek daugiau šviesos gautų pasislėpę po lapais žiedeliai (balkoniniai pomidoriukai tai lapų džiunglės) pusę lapo irgi taip nurėžiau, paskui žiū kad vajazau.. Na bet labai tikiuos, kad atsiras koks kitas draugiškas lapas ir pamaitins tą kekę..
aš kažakip galvojau, kad tų vazoninių išvis nereikia genėt, nu nebent vieną kitą lapelį , kuris nebegražiai atrodo

o tas lapų pridengimas, tai visai ne be reikalo, matyt toks veislės ypatumas ir jis nelabai mėgsta tiesiogiai spiginančios saulės
Papildyta:
QUOTE(ingiote @ 2012 06 14, 15:27)
* pomidorus jau treti metai augunu - osde, be priedangu.
**Tikiuosi man Vaiko teisiu apsaugos tarnybos neiskviesit, kad pomidorus po sniegu laikiau
už tokią kantrybę galima tik žemai kepurę nukelt

aš kiek lauke auginau, šu..s, nieks nesigavo, kurį laiką bujojo, o paskui kad ir žalius nuskindavau, prinokdavo pajuodę ir vsio, aišku dabar jau supratau kame klaidos, bet kai šiltnamis didžiulis ir lauke vietos ne fontanai, tai kažakip ir neberizikuoju...
**o man atrodo, kad už jų gyvybių išgelbėjimą tokiose ekstremaliose sąlygose čia jau medalis priklausytų