QUOTE(AUSRONE @ 2012 06 14, 10:59)
tai jau kur matosi užuomazgos, tai tikrai neliesk, užaugs, tik turėk kantrybės
o tos kekės, kurių padžiūvę žiedai, tai tikrai nieko nebesubrandins, bandyk sureguliuot vėdinimą ir drėgnumą šiltnamyje...tik keista, kad jau birželyje tokie dalykai dedasi
šiaip čia buvo kalbėta apie borą, kažaks juo purškė, tai gal pasisakys, ar padėjo, air toliau džiovina žiedukus...Man tai pernai taip buvo, kai pomidorai mezgė 3-4 kekes, tada buvo užėję beprotiški karščiai, o kadangi mano šiltnamyje buvo labai prastas vėdinimas, tai manau dėl to jų dauguma sterilizavosi...ypač tiems nehibridiniams pomidormas sunkiau sekėsi išlaikyt žiedus. Dar gali nusipirkt šių trašų
http://nsb.lt/index...._id=235&lang=lt, kuriose esantis boras skatina augalo formavimąsi, žiedų susidarymą ir išlikimą, sąlygoja žiedadulkių gyvybingumą, pumpurų formavimąsi, sėklų ir vaisių augimą.
zole reikia traukt kai jinai ka tik nupjauta, o kai padžiūvus tai ji nieko blogo nedaro
Vedinimas kaip ir geras, abi durys atviros, langeliai nakciai paliekami,duris uzdarau dar, O vat del dregmes tai visko gali buti, tik pas mus atvirksciai, neperdziuve, o prigere bus
Dabar net bebezinau, kada reiks laistyti.Pas mus silnamy du takeliai, tai vidurine lysve maziausiai apsemta buvo, jau zeme pradziuvo, o sonines -dabar dar ikisus pirsta slapia jauciasi.Tai tu soniuniu kol kas net nemulciavau, laukiu, kol pradzius nors kiek, nezinau, ar gerai darau
O del tu neuzmegztu kekiu , dar pastebesiu, jei dar uzmatysiu tokiu bajeriu, reiks tada su trasom pazaisti, dekui uz patarimus
QUOTE(Ex @ 2012 06 14, 11:10)
prasideda? gal baigiasi?.. patikslink
Papildyta:
nu aš nežaidžiu su žole taip..
kad ir ką tik nupjautą sumetu, neatitraukinėju, netūpčioju ir reveransų nedarau... iki šiol nieko neatsitiko tiems pomidorams
nu ir as tada nebezaisiu sitaip, zaisk nezaidus, rodos tupinejau kaip aplink beibius, uzejo liutis ir pridirbo nesamoniu, buvau dilgeles uzsiraugus, tai teks turbut jas ispilti,
nes laistyti dar tikrai negreitai reikes.O prisiraugiau is godumo kubila 50 l.
Agurkam nebent kazkiek teks. Ir is vis sau pasakiau, iki pirmadienio i siltnamy ne kojos ! ( tik dabar dar paskutini karta nueisiu zvilgteleti
)