Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(GIZZI5 @ 2012 06 14, 13:36)
bet plačiau tai tikrai norėtūsi sužinoti. Ar vėl googlint lotuliukas.gif

negoglink.. schmoll.gif be Gaudvilės nuorodos nerasi... palauk, tuoj turėtų atsibust po popietinio grožio miego... biggrin.gif
Atsakyti
Tany, pas mane ant betaliuksu ir tokiu demeliu juodu yra. Nezinau kas ten, bet iskabiau ir tiek ziniu. Stebesiu.
Siandien kokia nesamone padariau, tai net dabar biski save edu doh.gif blush2.gif Kazko siandien galva nedirba... Vienzo, ejau skabyti biski savo dziungliu, kazkaip uzsisvajojau prie vieno betaliukso ir sast per pomidoru keke. O jie jau tokie nemazi... Kas svarbiausia reziu ar ta keke ir nesikeikiank galvoju,kad blyyyyyn gi cia keke pomidoru, dura .... Bet jau buvo pusiau ipjauta, tai visa nupjoviau ir padejau ant saules,gal vdrug sunoks...kad kur pierkunas...Kiaura diena siandien... I parduotuve is trecio karto tik nuvaziuoti pavyko, tai vaiko soskes nepaemiau, tai sukausi namo, tai viduri kelio apsiziurejau,kad pinigines nera.... doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*Aukse* @ 2012 06 14, 12:47)
Tany, pas mane ant betaliuksu ir tokiu demeliu juodu yra. Nezinau kas ten, bet iskabiau ir tiek ziniu. Stebesiu.
Siandien kokia nesamone padariau, tai net dabar biski save edu  doh.gif  blush2.gif  Kazko siandien galva nedirba... Vienzo, ejau skabyti biski savo dziungliu, kazkaip uzsisvajojau prie vieno betaliukso ir sast per pomidoru keke. O jie jau tokie nemazi... Kas svarbiausia reziu ar ta keke ir nesikeikiank galvoju,kad blyyyyyn gi cia keke pomidoru, dura .... Bet jau buvo pusiau ipjauta, tai visa nupjoviau ir padejau ant saules,gal vdrug sunoks...kad kur pierkunas...Kiaura diena siandien... I parduotuve is trecio karto tik nuvaziuoti pavyko, tai vaiko soskes nepaemiau, tai sukausi namo, tai viduri kelio apsiziurejau,kad pinigines nera.... doh.gif  doh.gif  doh.gif

nu joo... bet jei palengves as siandien ir viena pomidora nureziau Betaliukxo

o cia truputi apie mulcia(ka as turejau omeni, sakydama apie minusus):
"Mes jau rašėme ir kai kurie jau savo daržuose pastebėjo, jog pirmais metais būna protrūkių. Tiek ligų, tiek kenkėjų, tiek derlius užauga nedidelis. O ko norėti? Mes gi patys padarom protrūkį. Mes uždedam mulčio. Mes grubiai įsikišam. Na ir subėga į tą mulčią visi kas gali ir pradeda jį ėsti. Pirmais metais pas save pastebėjau daug grambuolių. Antrais trečiais metais ateina tų grambuolių valgytojai ir juos sureguliuoja. Sistema iš pradžių patiria tarsi šoką, bet per kelis metus susireguliuoja. Taip ir su mano pupomis. Šiemet prisidaugino kažkokių kenkėjų, kitais metais bus kam juos pakontroliuoti. Gal jų net per daug suės, bet per kažkurį laiką ekosistema susireguliuos ir joje liks graužėjų tik optimalus kiekis. Ir svarbiausia, kad kuriant ekosistemą aš išspręsiu ne tik pupų problemą, bet ir visas kitas - morkų, burokų, bulvių ir kt.

Nereik norėti, kad pirmais metais iš karto gautųsi kažkas stebuklingo. Ir derliai gaunasi dar ne patys gražiausi, nors už paprastą žemdirbystę gražesni, bet neparodo savo galimybių. Net ir gamtinės žemdirbystės ekspertas atėjęs ant tokios jau sužalotos žemės kokią mes visi turime pirmais metais nepasieks stulbinamų rezultatų. Sistemos pas mus išbalansuotos, dirvos nualintos. Nereikia norėt sugražinti derlingumą ir sveikumą per vienerius metus. Ekosistema per vienerius metus nesusikuria. Ekosistema kuriasi per generacijų kaitą, t.y. vieni pasidaugina ir numiršta prieš tai kitiems metams padaugindami geresnį savo palikuonių skaičių. Kokių nors bakterijų, tai per sezoną prisidaugina gal 20 generacijų. O visokie drugeliai, bitiniai, vabzdžiai dauginasi kartą į metus. Pirmais metais čia jau negausi reikiamo skaičiaus. Todėl pirmais metais galime sužaisti tik ant bakterijų, o darniam daržui reikia gi ne tik bakterijų, todėl jam sukurti užtruks šiek tiek ilgiau"
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 14 birželio 2012 - 12:54
Nu ką reik šokt indėnų pirmojo pomedoro užmezgimo minėjimo šokį doh.gif ir tatai taip elgiasi su manim tie niekšeliai Betaliuxai,anksti sėti,mylėti,šilnamin,po agro patalais anksti ištremtieji wacko.gif doh.gif hihihi.gif
Nu pyyyyyyyyyyyyypt esu supykus iki nugriuvimo
Kaip sau nori,nemylėsiu lai sukasi jų lapai ir papai kaip nori hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 06 14, 10:14)
Na, bandau rodyt savo trumpametražį multiką.. smile.gif

Žydi Izumrudnoje Jabloko
Cardinal Mazarini (kovo mėn. sėjos)
Žydi Asesės "ale Cardinal"...  biggrin.gif vaisius nufotkint galėsiu vėliau, nes šiuo metu labai saulė žibina, neįmanoma padaryt normalių fotkių..
Ola Polka
"mainų programos" daigas, bevardis.
čia tany "raminamoji tabletė" - mano pomidoro taškuoti lapai biggrin.gif

Ex, o kur balti vyšniukai? Aaaaa? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Lotynė @ 2012 06 14, 14:01)
Ex, o kur balti vyšniukai? Aaaaa? ax.gif

Yra yra.. aaaauga biggrin.gif ir raudoni vyšniukai yra, ir juodi, ir žali, ir oranžiniai... bet kad jie dar nenoksta, kovo mėnesį sėti smile.gif
Paskui, gal vakarop ar ryt ryte, galėsiu dar mestelti nuotraukyčių, dabar per saulės spindulius nieko nematau ką fotkinu.. smile.gif
Atsakyti
O as siemet maniau, kad irgi prisidirbau su skabymu- taigi isskabiau beveik visus lapus is po pirmuju ziediniu kekiu doh.gif (tuos negrazius, padziuvusiais krastais). Keliem palikus po lapa, bet dauguma be ju. Kazkaip skabant buvau isitikinusi, kad pomidorai maitinasi is virs esancio lapo... paskui tik pasiskaicius issigandau ir maniau bus amen toms pirmoms kekems doh.gif . Bet matyt pasiima ir is kitur maisto, nes auga, dideja toliau rolleyes.gif Kolkas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Elar: 14 birželio 2012 - 13:17
QUOTE(Zirzė @ 2012 06 14, 13:00)
na rodausi, tokiu turi ir pomidormedis, ir golden cherry, pastaraji ir idedu, geriausiai matesi

user posted image

atsiprasau jei per didele foto idedu, noriu, kad matytusi biggrin.gif

tai čia visai kas kita doh.gif ...čia ne viršūnė, o vaisinės kekės atauga (kitaip nežinau kaip užvadint blush2.gif ), turi kai kurios pom veislės tokių "čiūdų", kurie man tai nelabai patinka, pernai auginau Green Zebra, o šiemet panašu bus su tokiais bajeriais Japoniška avietė...Žodžiu pjauk drąsiai visą tą ataugą iki žiedukų, taip palengvinsi pačiam pomidorui su tokia našta ir vėdinimas atsiras geresnis mirksiukas.gif

QUOTE(irid @ 2012 06 14, 13:10)
Aušronė kalbėjo apie susisukimą, tai turėjo galvoje pačią augalo viršūnę, kai kartais sunku atrinkti kur viršūnėlė, o kur pažastukas, tada reikia palaukti kokią dieną ir tik tada, kai aišku, genėti.

drinks_cheers.gif

QUOTE(tany @ 2012 06 14, 13:31)
nu kad pasirodo ispejau, nelieja ant lapu schmoll.gif

dabar jau matyt jokio skirtumo lieja ar nelieja, tiesio perspėk mamą kad kuom nors nupurkštų pom, kad liga neišplistų ir ieškokit priežasčių kažkur kitur smile.gif

QUOTE(Ex @ 2012 06 14, 13:33)
Gaudvilė čia tą makalūzę užvirė, tai dabar bijo ir pasirodyt, tegu dabar aiškina naujokėms ant kokių pomidorų auga dar ir baronkos... lotuliukas.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif ne nu čia su jumis ramiai prie kompo nepadirbsiu thumbup.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(*Aukse* @ 2012 06 14, 13:47)
  Kazko siandien galva nedirba...

Nieko, būna dienų lyg tyčia mirksiukas.gif svarbiausia, neimk visko taip giliai į širdį 4u.gif

Tany, aš pernai pradėjau viską mulčiuoti, bet kažkokių gyvių antplūdžio nepastebėjau g.gif o va dirva tai pagerėjai tikrai labai teigiamai, todėl šiemet vėl viską mulčiuoju ir visai man dzin kur kokios skruzdės ar vabaliukai po tuo mulčiu bujoja, labiausiai džiuginatis dalykas, tai yra tas, nereikia tiek su laistytuvais tusytis, ypač kai nugara nuo tokių darbų visai nelaiko...galbūt vienintelis minusiukas, kad nuo mulčo, kuriuo mulčiuju ir lysvių takelius, pradeda varputis lysti, bet užpilu vėl nauju sluoksniu ir akių daugiau nebado rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2012 06 14, 10:59)
tai jau kur matosi užuomazgos, tai tikrai neliesk, užaugs, tik turėk kantrybės mirksiukas.gif o tos kekės, kurių padžiūvę žiedai, tai tikrai nieko nebesubrandins, bandyk sureguliuot vėdinimą ir  drėgnumą šiltnamyje...tik keista, kad jau birželyje tokie dalykai dedasi g.gif šiaip čia buvo kalbėta apie borą, kažaks juo purškė, tai gal pasisakys, ar padėjo, air toliau džiovina žiedukus...Man tai pernai taip buvo, kai pomidorai mezgė 3-4 kekes, tada buvo užėję beprotiški karščiai, o kadangi mano šiltnamyje buvo labai prastas vėdinimas, tai manau dėl to jų dauguma sterilizavosi...ypač tiems nehibridiniams pomidormas sunkiau sekėsi išlaikyt žiedus. Dar gali nusipirkt šių trašų http://nsb.lt/index...._id=235&lang=lt, kuriose esantis boras skatina augalo formavimąsi, žiedų susidarymą ir išlikimą, sąlygoja žiedadulkių gyvybingumą, pumpurų formavimąsi, sėklų ir vaisių augimą.
zole reikia traukt kai jinai ka tik nupjauta, o kai padžiūvus tai ji nieko blogo nedaro smile.gif

Vedinimas kaip ir geras, abi durys atviros, langeliai nakciai paliekami,duris uzdarau dar, O vat del dregmes tai visko gali buti, tik pas mus atvirksciai, neperdziuve, o prigere bus biggrin.gif Dabar net bebezinau, kada reiks laistyti.Pas mus silnamy du takeliai, tai vidurine lysve maziausiai apsemta buvo, jau zeme pradziuvo, o sonines -dabar dar ikisus pirsta slapia jauciasi.Tai tu soniuniu kol kas net nemulciavau, laukiu, kol pradzius nors kiek, nezinau, ar gerai darau g.gif O del tu neuzmegztu kekiu , dar pastebesiu, jei dar uzmatysiu tokiu bajeriu, reiks tada su trasom pazaisti, dekui uz patarimus 4u.gif
QUOTE(Ex @ 2012 06 14, 11:10)
prasideda? gal baigiasi?.. patikslink smile.gif
Papildyta:
nu aš nežaidžiu su žole taip.. blush2.gif kad ir ką tik nupjautą sumetu, neatitraukinėju, netūpčioju ir reveransų nedarau... iki šiol nieko neatsitiko tiems pomidorams smile.gif

nu ir as tada nebezaisiu sitaip, zaisk nezaidus, rodos tupinejau kaip aplink beibius, uzejo liutis ir pridirbo nesamoniu, buvau dilgeles uzsiraugus, tai teks turbut jas ispilti, biggrin.gif nes laistyti dar tikrai negreitai reikes.O prisiraugiau is godumo kubila 50 l. biggrin.gif Agurkam nebent kazkiek teks. Ir is vis sau pasakiau, iki pirmadienio i siltnamy ne kojos ! ( tik dabar dar paskutini karta nueisiu zvilgteleti lotuliukas.gif )
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo zikas1970: 14 birželio 2012 - 13:34
QUOTE(Dzhine @ 2012 06 13, 23:39)

Kas dar augina čio-čio-san? Kaip ten su genėjimu? Kaip aukštaūgį genėti reikia? Kalusiu, nes tokiu šoninės šakos storio kaip mano rankos riešas...

Aš auginu. Rašė ant pakelio, kad aukštaūgis, tai taip ir auginu.
Atsakyti
QUOTE(*Inga:) @ 2012 06 14, 14:45)
Aš auginu. Rašė ant pakelio, kad aukštaūgis, tai taip ir auginu.

Ui išgelbėjai, ačiū!
Atsakyti
norejau paklausti ar dar galima purksti pomidorus pienas+jodas. keli krumai zydi, keli jau mazus pomodorelius turi. ar nepakenks?
ir dar, jau buvau kazkur radusi, bet tada dar nereikejo tai neisidemejau. pomidoru lapai geltoni o ju gyslos kaip violetines. kas tai per beda galetu buti? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo padraika22: 14 birželio 2012 - 14:02