Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(amarrile @ 2012 06 14, 11:41)
Apie tą nuotrauką,kur tany  įdėjo vazoniniu sergančių.Pas mane identiškai atrodo senuko pomidoro(to pačio,kur gražią kekę rodžiau)lapai

Įdomu nustatyti susirgimą,jei kas turit laiko ir noro..O gal tai rudoji dėmetlig

dėl tany vazoninio tai manau, kad tam pomidorui tikrai yra kažkoks virusas, nes per daug jau išplitęs...tiek kad tų virusų yra labai daug ir su ponašiais požymias, todėl labai sunku tiksliai nustatyti koks. Bet kuriuo atveju išskinčiau tuos negražius lapus, nupurkščiau asiūkliais ar soda su muilu, tai galbūt užkirstų kelią jo plitimui arba bent jau pristabdytų plitimą iki tam tikrų sąlygų, kurioms esant jis vėl atsinaujins (kalbu aprie prastą vėdinimą ir perteklinę drėgmę, laistymą ant lapų).
Štai ką rašo vienas straisnis apie pomidorų rudąją dėmėtligę, tai gal jums visoms padės nustatyti pagal požymius, ar tai tikrai toji liga:

Pomidorų rudoji dėmėtligė

Rudasis juodgrybis puola šiltnamiuose auginamų pomidorų lapus, ypač kai laistant ant jų patenka vandens. Pirmuosius ligos požymius nelengva pastebėti, nes jie būna ant žemutinių lapų: apatinėje jų pusėje iš šviesiai pilkšvų, vėliau paruduojančių apnašų susidaro lyg aksominės dėmelės. Tik vėliau viršutinėje lapalakščio pusėje atsiranda šviesiai žalsvų, vėliau gelstančių ir paruduojančių apskritų (0,5—1,0 cm skersmens) arba netaisyklingų dėmių. Kartais dėmės išryškėja anksčiau negu apnašos. Kai jų būna daug, lapai pradeda džiūti. Nuo žemutinių lapų liga greit plinta aukštyn. Palankiomis sąlygomis rudąja dėmėtligė augalai serga masiškai. Kai sąlygos ne tokios palankios, viršūniniai lapai iki vegetacijos pabaigos išlieka žali, sveiki. Optimaliomis sąlygomis augalai šia .liga apsikrečia spontaniškai, naktį, nes šviesoje rudojo juodgrybio sporos beveik nedygsta. Rudasis juodgrybis plinta konidijomis. Jos yra 10—28 x 4—7 mikronų dydžio, ovalios arba pailgos, šviesiai rudos, su 1—4 pertvarėlėmis. Rudų netaisyklingų daugialąsčių 40 mikronų ilgio konidijakočių kuokštai išlenda pro lapo žioteles. Sukėlėjas žiemoja su augalų liekanomis, sėklų paviršiuje, ant inventoriaus. Yra išvesta atsparių rudajam juodgrybiui heterozinių hibridų.
QUOTE(Zirzė @ 2012 06 14, 11:58)
sakykit, mergaites, ka daryti su virsune, kuri prasideda ziedine keke?

viršūnė žiedine keke gali bagtis, bet ne prasidėt smile.gif o tu gerai įsižiūrėk, gal kartais turi dar kokius susuktus lapelius prie tos kekės g.gif

QUOTE(Ex @ 2012 06 14, 12:10)
nu aš nežaidžiu su žole taip.. blush2.gif kad ir ką tik nupjautą sumetu, neatitraukinėju, netūpčioju ir reveransų nedarau... iki šiol nieko neatsitiko tiems pomidorams smile.gif

žinok ir aš ne visada taip žaidžiu, tiesiog stengiuosi taip daryti jeigu laiko turiu ax.gif lauke tai viską mulčiuoju iškart su nupjauta, nes paskui sušunta kai kaugėj pastovi...

QUOTE(Asese @ 2012 06 14, 12:15)
vos kotletai nepridegė  doh.gif , kool atsižiūrėjau į jas

lotuliukas.gif lotuliukas.gif sakiau, kad ten prierašai reikalingi biggrin.gif aš tai stengiausi tą vaizdą greit peržiūrėt, nes tiesiog taip širdį supaudė, kad iškart nulėkiau pas mus į virtuvėlę pavalgyt kotlietų su pirktiniais pomidorais biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AUSRONE: 14 birželio 2012 - 11:47
QUOTE(AUSRONE @ 2012 06 14, 12:47)
viršūnė žiedine keke gali bagtis, bet ne prasidėt smile.gif o tu gerai įsižiūrėk, gal kartais turi dar kokius susuktus lapelius prie tos kekės g.gif

o jei susisuke, kas tada? g.gif einu ziuret
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 06 14, 12:43)
tai ka daryti toms virsunelems, nuskabyti ?  rolleyes.gif

palik vieną mirksiukas.gif ir nebūtinai pertręšta gali būti, pvz. pas mane nemažai tokių turėjo net ne dvi, o tris viršūnes, bet Ex pamokė kaip išskinti 4u.gif , o aš juos išvis niekuom netręšiau, visą laiką pas mane jie ant dietos sėdi, tik vanduo ir vsio biggrin.gif o jeigu geri bus, tai kai pomidorus pradės megzti kokiu skanesniu gėrimu pavaišinsiu biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(Zirzė @ 2012 06 14, 12:48)
o jei susisuke, kas tada? g.gif einu ziuret

tai jie augdami išsitiesins ir toliau viršūnė tęsis biggrin.gif tiesiog taip būna su pačia viršūnėle, susisuka ten žiedų ir lapų krūvos, dar pažastėliai visokie lenda, o tu žmogau paskui atrink kas prie ko biggrin.gif
Atsakyti
na rodausi, tokiu turi ir pomidormedis, ir golden cherry, pastaraji ir idedu, geriausiai matesi

user posted image

atsiprasau jei per didele foto idedu, noriu, kad matytusi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 06 14, 12:00)
na rodausi, tokiu turi ir pomidormedis, ir golden cherry, pastaraji ir idedu, geriausiai matesi

atsiprasau jei per didele foto idedu, noriu, kad matytusi biggrin.gif

Aš šitą ataugą išskinčiau, (ten maždaug žemiausioj nusvirusioj vietoj rėžčiau) palikčiau tik užmegztus pomidoriukus, o jei norit kelių stiebų, geriau palikti normalų pažastuką, o ne tokią ataugą. Manau, kai Aušronė kalbėjo apie susisukimą, tai turėjo galvoje pačią augalo viršūnę, kai kartais sunku atrinkti kur viršūnėlė, o kur pažastukas, tada reikia palaukti kokią dieną ir tik tada, kai aišku, genėti.
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2012 06 14, 11:47)
laistymą ant lapų

einu paskambit amai, gal pamirsau pasakyti, kad ant lapu nepiltu... kai man savaime suprantama, tai galejau ir neispeti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 06 14, 09:53)
na va, vėl tas pats  doh.gif
Papildyta:
alinux, neieškokit priekabių ten, kur jų nėra. Nieks čia nesiruošė Jūsų įžeidinėt, specialiai peržvelgiau visus postus. Dzines pajuokavimas čia buvo, kontekste pilnai suprantamas.
Šioj temoj tikrai atsakoma beveik į visus klausimus, kantriai ir nuoširdžiai. Supraskit, kad dabar pats darbų įkarštis, ne kiekviena turi laiko vis prie kompo prisėst. Bet prisėdusios merginos tikrai nuoširdžiai stengiasi padėt.
O naujokės tikrai galėtų kiek daugiau tolerancijos parodyt ir gražiai pagalbos paprašyt, o ne tuoj pat rodyt nepasitenkinimą ir reikšt nuoskaudas.

Kam Jūs tiek teisinatės? Tikrai kiek turėjau klausimų į visus man kuo aiškiausiai buvo atsakyta mirksiukas.gif Imk 4u.gif ir nesinervink. Ačiukas dar kartą už kantrybę.
QUOTE(Ex @ 2012 06 14, 09:57)
kas jums darosi? blink.gif kur tu čia matei keiksnojamus naujokus?.. bijot kritikos? norit kad tik paplaukiui jus glostytų?.. kepštelėjo kas ir į dūdas, nes skriaudžia? sėdit kiaute ir apsigint nemokat? tada sunkus gyvenimas jūsų laukia..

Bailūs, silpni ir ištižę naujokai (ir nenaujokai) gali tada net neklausinėt nieko.. natūrali atranka.. lieka morališkai, fiziškai stipriausi, kaip ir gamtoje.. smile.gif Amen.

lotuliukas.gif čia ant naujokų varo doh.gif čia puoselėja lyg šitnamio gėlytes.
O va už balerunkas tai nedovanosiu schmoll.gif visą jenternetą pragoglinau, o ir kokiais variantais neklausiau, kas per do daiktas doh.gif jau čia taškyk tą kavą ant monitoriaus kiek nori, bet kai perskaičiau iki baronkų, tai gerai, kad kabinete viena, prisijuokiau iki ašarų. Vis dėl to geras dalykas, tas moteriškas cekavumas lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GIZZI5: 14 birželio 2012 - 12:20
QUOTE(irid @ 2012 06 14, 13:10)
Aš šitą ataugą išskinčiau, (ten maždaug žemiausioj nusvirusioj vietoj rėžčiau) palikčiau tik užmegztus pomidoriukus, o jei norit kelių stiebų, geriau palikti normalų pažastuką, o ne tokią ataugą. Manau, kai Aušronė kalbėjo apie susisukimą, tai turėjo galvoje pačią augalo viršūnę, kai kartais sunku atrinkti kur viršūnėlė, o kur pažastukas, tada reikia palaukti kokią dieną ir tik tada, kai aišku, genėti.

maniskiai ir taip auga dviem stiebais,tai sitos tikrai nereik rolleyes.gif gerai, dekui, nedvejodama resiu jas salin
Atsakyti
nu kad pasirodo ispejau, nelieja ant lapu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(GIZZI5 @ 2012 06 14, 13:19)
O va už balerunkas tai nedovanosiu schmoll.gif visą jenternetą pragoglinau, bet kai perskaičiau iki baronkų............

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif aš ryt, turbūt, verksiu..
Gaudvilė čia tą makalūzę užvirė, tai dabar bijo ir pasirodyt, tegu dabar aiškina naujokėms ant kokių pomidorų auga dar ir baronkos... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 06 14, 14:33)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif aš ryt, turbūt, verksiu..
Gaudvilė čia tą makalūzę užvirė, tai dabar bijo ir pasirodyt, tegu dabar aiškina naujokėms ant kokių pomidorų auga dar ir baronkos... lotuliukas.gif

lotuliukas.gif o tos baronkos su pienu skiestu valgomos hihihi.gif na gerai pajuokavau, bet plačiau tai tikrai norėtūsi sužinoti. Ar vėl googlint lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 06 14, 10:14)
Na, bandau rodyt savo trumpametražį multiką.. smile.gif

nu jo ispudinga smile.gif
o del demiu mano piktesnes atrode... nors dabar jau nebepamenu, gal tiesiog isgastis padidino problema biggrin.gif
Atsakyti