Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(Ex @ 2012 06 14, 10:14)
Na, bandau rodyt savo trumpametražį multiką.. smile.gif

Nu jo, tokie vaizdai ir numirusį gali prikelti iš karsto bigsmile.gif Viskas einu savo vienintelį Olą Polką atvedinėt į protą, kad greičiau noktų, bet labiau panašu, kad pirmieji sunoks Gold Nuggets ir Sungold.
Ir dar, gyvenkime draugiškai - visos: ir seniokės ir naujokės 4u.gif 4u.gif 4u.gif; svarbiausia geras pomidorų derlius mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 06 14, 10:14)

bigsmile.gif nu joooo, pas mane vos keli pomidoriukai, mazi, ir tai apsipatenkinus sedziu, vakar dar uzmaciau kelis, nago didumo, tai nakti gerus sapnus sapnavau biggrin.gif Bet kai i tokius vaizdus pasiziuri, nuotaikos kaip ir neber lotuliukas.gif ziuriu, pas jus pamulciuota ir prie koto, as prie kiekvieno koto tupinejau, zole traukiau, kad tik neprisiliestu, tai taip iseina, kad nereikia sitaip zaisti?
Atsakyti
Apie tą nuotrauką,kur tany įdėjo vazoniniu sergančių.Pas mane identiškai atrodo senuko pomidoro(to pačio,kur gražią kekę rodžiau)lapai,daug tenka išskinti,ir tai jau ne atsitiktinumas,o liga, drįstu teigti
http://www.supermama...-1339592434.jpg
Tas tamsiai rudų dėmių buvimas ant seniau sergančio lapo užsilikusio...
Įdomu nustatyti susirgimą,jei kas turit laiko ir noro..O gal tai rudoji dėmetligė, mano pernykštė sugyventinėg.gif Norėčiau išsiskirti su ja doh.gif
Nors tas ar tas grybas,profilaktika ir gydymas kaip ir tas pats blink.gif
pernai,kai pradėjo visų pomidorų lapai sparčiai geltonuoti,galvojau,kad maras blush2.gif
Atsakyti
Gal kam ateityje pravers (nors tikiuosi, kad niekm neprisireiks 4u.gif ) mano pernykste rudosios demetliges nuotrauka.
Pati pradzia:
user posted image
Atsakyti
sakykit, mergaites, ka daryti su virsune, kuri prasideda ziedine keke?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 06 14, 08:25)
Pas mane Delfinai sukvailiojo. Visi pomidorai kaip pomidorai, o pas tuos ant kekės po du-tris pomidorus  blink.gif Dar nemačiau tokio išpindėjimo  blink.gif  Nušniojau lapus nuo dūšios, gal dabar ateis į protą?  g.gif

o mano Delfinai naujos sakelės tokio violetinumo turi, bet čia gal taip turi būti, kitiems hibridams tokio dalyko nepastebėjau g.gif tai arba jie ypatingai reiklūs didesniam maistinių medžiagų poreikiui arba čia toks veislės ypatumas g.gif pirmais metais juos auginu, tai dar neišsiaiškinau smile.gif nu bet an kekės tai tikrai daugiau nei po du ar tris žiedukus mačiau, tai gal rimtai dėl tų lapų gausos jie žiedų nekrovė g.gif kažkur skaičiau, kad lapų išskynimas pagreitina vaisių nokimą, bet man tai vis tiek viskas tik liepos mėnesį sunoksta biggrin.gif o šiemet tai išvis susivėlinau per tą naują šiltnamį doh.gif

QUOTE(Montera @ 2012 06 14, 09:13)
tai va man ir atrodie nieko cia daug nera...

Labai žavingai atrodo toks žalias balkonas, o tas 1,72 cm pomidoras tai išvis nerealus, liuks thumbup.gif man patiko, tikėkimės tas purškalas padės amarais atsikratyti mirksiukas.gif

QUOTE(Ex @ 2012 06 14, 11:14)

Čia reikėjo dar prierašo: "SILPNŲ NERVŲ ŽIŪROVAMS GERIAU NEŽIŪRĖTI" biggrin.gif
Kaip visada tavo pomidorai nuostabiai atrodo wub.gif net kažakip tas dėmėtas lapas lieka už kadro biggrin.gif

QUOTE(zikas1970 @ 2012 06 14, 11:27)
O kitur uzuomazgos matosi, tik neauga jos , beveik savaite vienodo dydzio spirgiukai, ar cia pas mane kantrybes nera  biggrin.gif , ar is ju irgi nieko gero nebebus?

tai jau kur matosi užuomazgos, tai tikrai neliesk, užaugs, tik turėk kantrybės mirksiukas.gif o tos kekės, kurių padžiūvę žiedai, tai tikrai nieko nebesubrandins, bandyk sureguliuot vėdinimą ir drėgnumą šiltnamyje...tik keista, kad jau birželyje tokie dalykai dedasi g.gif šiaip čia buvo kalbėta apie borą, kažaks juo purškė, tai gal pasisakys, ar padėjo, air toliau džiovina žiedukus...Man tai pernai taip buvo, kai pomidorai mezgė 3-4 kekes, tada buvo užėję beprotiški karščiai, o kadangi mano šiltnamyje buvo labai prastas vėdinimas, tai manau dėl to jų dauguma sterilizavosi...ypač tiems nehibridiniams pomidormas sunkiau sekėsi išlaikyt žiedus. Dar gali nusipirkt šių trašų http://nsb.lt/index...._id=235&lang=lt, kuriose esantis boras skatina augalo formavimąsi, žiedų susidarymą ir išlikimą, sąlygoja žiedadulkių gyvybingumą, pumpurų formavimąsi, sėklų ir vaisių augimą.

QUOTE(zikas1970 @ 2012 06 14, 11:37)
zole traukiau, kad tik neprisiliestu, tai taip iseina, kad nereikia sitaip zaisti?

zole reikia traukt kai jinai ka tik nupjauta, o kai padžiūvus tai ji nieko blogo nedaro smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 06 14, 11:58)
sakykit, mergaites, ka daryti su virsune, kuri prasideda ziedine keke?

prasideda? gal baigiasi?.. patikslink smile.gif
Papildyta:
QUOTE(zikas1970 @ 2012 06 14, 11:37)
ziuriu, pas jus pamulciuota ir prie koto, as prie kiekvieno koto tupinejau, zole traukiau, kad tik neprisiliestu, tai taip iseina, kad nereikia sitaip zaisti?

QUOTE(AUSRONE @ 2012 06 14, 11:59)
zole reikia traukt kai jinai ka tik nupjauta, o kai padžiūvus tai ji nieko blogo nedaro smile.gif

nu aš nežaidžiu su žole taip.. blush2.gif kad ir ką tik nupjautą sumetu, neatitraukinėju, netūpčioju ir reveransų nedarau... iki šiol nieko neatsitiko tiems pomidorams smile.gif
Atsakyti
Oho, Ex - Tavo Olkos Polkos thumbup.gif , vos kotletai nepridegė doh.gif , kool atsižiūrėjau į jas
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 06 14, 12:10)
prasideda? gal baigiasi?.. patikslink smile.gif

ziurint is kurios puses paziuresi biggrin.gif
na yra ziedine keke, ir ji tesiasi virsunele, normali, su lapais. Turiu tokiu virsiuniu ne viena, jautukai maciau tokias auginasi, black crimai g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 14 birželio 2012 - 11:37
QUOTE(Zirzė @ 2012 06 14, 12:36)
na yra ziedine keke, ir ji tesiasi virsunele, normali, su lapais. Turiu tokiu virsiuniu ne viena, jautukai maciau tokias auginasi, black crimai g.gif

Tai parodo, kad pertręšta azotu 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(Zirzė @ 2012 06 14, 11:36)

Manau čia iš tos serijos, kai žiedinė kekė baigiasi lapu ar nauja viršūne, tai būdinga auksčiau išvardintom veislėm, gali būti dėl pertręšimo. Aš tokias viršūnėles ir lapus išskinu, palieku tik žiedinę kekę.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 14, 12:41)
Tai parodo, kad pertręšta azotu  4u.gif

taip, ir as ta buvau pagalvojusi,nesveikai kazkaip auga, bet va betaluxai veltaskuojasi, tai ir tegu pasiunta jie, gal nenumirs g.gif
tai ka daryti toms virsunelems, nuskabyti ? rolleyes.gif

Dekui Irid 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zirzė: 14 birželio 2012 - 11:44