Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(karosimi @ 2012 06 13, 19:28)
O nugnibus virsune pomido gyvavimas baigtas ko gero.ar tada palikti viena sonine ataugele? ir dovanokit uz durnus klausymus.

O tu čia gnybti susiruošei dar nepražydusius ar kaip? Gi Gaudvilė parašė, kiek vaisinių šakelių paliekama.
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2012 06 13, 13:02)
gavau iš ten prekes. Tiksliau, vyras gavo, iki manęs dar nieks neatvežė  smile.gif
Bet kam tau Seasol'į siųstis? Yra gi jo Vilniuj pirkt. Tikrai mačiau parduotuvėj 'Viskas sodininkams' Rygos g. ir 'Sėkluvos' parduotuvėj šalia Kalvarijų turgaus.
Aš siunčiausi PowerFeed, nes jo Vilniuj nepasitaikė matyt. Mažu jau ir jo atsirado per tą laiką..

friends.gif sokiai.gif assa.gif

jums nelaiko nervai dėl besikartojančių klausimų, o mums galvojat laiko nervai skaitant apie nokstančius pomidorus laugh.gif
Atsakyti
QUOTE(ersketroze @ 2012 06 13, 19:33)
friends.gif  sokiai.gif  assa.gif

jums nelaiko nervai dėl besikartojančių klausimų, o mums galvojat laiko nervai  skaitant apie nokstančius pomidorus laugh.gif

Kam tos dramos biggrin.gif
Man tai nervai laiko. GAli čia nors ir bevalgančias savo pomidorus rodyti. Džiaugiuosi, kad tokią žalią piemenaitę gali tokios nervintojos mokyti. Kai vaikai duos daugiau laiko apie pomidorus tupinėti, gal ir man kas panašaus gausis biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2012 06 13, 19:28)
O nugnibus virsune pomido gyvavimas baigtas ko gero.ar tada palikti viena sonine ataugele? ir dovanokit uz durnus klausymus.

Rugpjūčio viduryje reiks nugnybti visas viršūnes ir ataugėles tam, kad spėtų priokti jau užmegzti pomidorai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 13, 16:41)
Bomba,
Diuni - skaityti ties žinutės viduriu;
Ausrone;
Pirma temos žinutė.

Dar nuo savęs noriu papildyt, kad dilgėlių raugas, srutos, šviežio mėšlo krovimas į duobes sodinant ir mulčiavimas vejos žole - didesnė koncentracija azoto  4u.gif

Tany, kiekvienas veiksmas turi atoveiksmį, ane?  biggrin.gif Tai jei vienos neturi laiko skaityti, kitos, bent jau teoriškai, gali neturėti laiko skubiai atsakyti  mirksiukas.gif Normalu, forumas ir geriausias būdas auginti, pačiam pasistengti perprasti.

4u.gif as siaip biski juokais biski sarkastiskai parasiau, tikrai nereikejo man rinkti ne man skirtu atsakymu lotuliukas.gif jei rimtai, taigi man rupi tik mano pomidorai. kita vertus, gavau spyri i subine tai pagooglinau, panasu kad pas mane azoto perteklius ir dar kazkas, nors meslo nedejau tik zuvi, bet pora sykiu laisciau su raugintom dilgem, reikes nutraukti, ir nieko nedaryti. aa, gavau seasoli ir powerfeeda, kuri cia panaudoti, kad tie nusvire ir susisuke i gniuzte lapai manes nenervintu ? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Bomba: 13 birželio 2012 - 19:56
Laba vakareli mirksiukas.gif
Skaitau ir taip ir anaip , bet nu niekaip nerandu kur cia tas naujokes skriaudzia 2.gif
As irgi 'zalia' pomidoru auginime , ir cia naujoke ax.gif , bet mokausi is savo klaidu ir is cia gaunamu patarimu , ir mane cia prieme tikrai draugiskai ir patare visais klausimukais drinks_cheers.gif .

Beje , mano keli pomidorcikai vis dar su susisukinejusiais lapukais , bet zydi ir pomidoriukus mezga pirmieji thumbup.gif , todel stengiuos dziaugtis esamais rezultatais ir nebekreipti demesio i kiekviena pomidorciku pasioziavima irnesakyk.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Erika38: 13 birželio 2012 - 19:32
QUOTE(Bomba @ 2012 06 13, 20:26)
aa, gavau seasoli ir powerfeeda, kuri cia panaudoti, kad tie nusvire ir susisuke i gniuzet lapai manes  nenervintu ?  ax.gif

PowerFeed'ą pradžioj mirksiukas.gif Ir dar pabandyk tų gniužulų vidų atsargiai apžiūrėt, gal kokie kenkėjai apsigyveno.

Vakar pagooglinau, kaip atrodo kenkėjų užpulti pomidorai. Naktį geriau nežiūrėt doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
labukas, noreciau ir as prisijungti prie pomidoriuku augintoju,ir iskart puolu su klausimu pasisodinau istiklintame balkone tu mazu pomidoriuku nu balkoniniai ar kaip jie ten vadinas zodziu tokie mazuciai,ir jau jie yra su ziedeliais kiti tik sukrove ziedelius bet dar neprasiskleide ir ant vieno pomidoro pamaciau amarus tokie zali vos judantys gyviai,ir kasmet man taspats,kaip juos isnaikinti,kolkas vienas toks pomidoras o turiu apie12 tai bijau kad neuzsikrestu kiti,gal yra kokiu trasu ar priemoniu,meginau su ukinio muilo tirpalu nupurksti bet nepadejo,manau kad cia viskas del to kad nera pakankamos ventiliacijos balkone vienas langas atsidaro,patarkit kas galit, derliumi pasidalinsiu jei amarai nesuvalgys biggrin.gif
Atsakyti
ar tikrai amarai??? ar neskraido jie kartais, baltais sparneliais?

amarai nebijo vėjo, taigi ne dėl uždaro balkono.

o ir šiaip, nu retokai amarai ant pomidorų lipa.net viena iš purškalų nuo amarų receptūrų yra ten kažka nuvirint su pomidorų lapais. nuvirint ar ištrauka,nebepamenu.

nuo amarų reikia purkšti žaliuoju muilu, yra toks specialus sodo prekėse, geras ir patogus yra iškart purškiamas su purkštuku.
nuo jo sulimpa amarai ir miršta, jis tinkamas ant ateity valgomų dalykų purkšt.

purškimą teks kartot po dviejų savaičių būtinai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Partizanė: 13 birželio 2012 - 20:06
QUOTE(armi06 @ 2012 06 13, 20:53)
,meginau su ukinio muilo tirpalu nupurksti bet nepadejo

Gal netinkama koncentracija buvo pasirinkta. Lengviau tam naudot Žalią kalio muilą, bet reiktų nepamiršt gerai persiskaityt instrukciją. Dar yra prekyboj jau paruoštas purškiamas tirpalas.
Atsakyti
ai nu pasigirsiu pas pomedorininkes, jau saujelę neblogą priskyniau savo Venusiukų. vajėtaus koks saldumas uogos! jei tokia ant pernokimo ribos, tai tikra saldžiausia uoga niam niam wub.gif ax.gif
Atsakyti
nu geras gal tikrai ne amarai o tada kas g.gif nu paemiau viena vazoneli su pomidoru ir is po lekstutes pamaciau greitai begancius tokius gelsvus mazucius padariukus,poto pasziurejau ant pomidoro prie pagrindinio stiebo ir ant lapu tokius grynai zalius flegmatiskus vabaliukus cia matyt is tu mazuciu isaugo tokie,preitais metais tai pajudinus pomidorai net nuskrisdavo tokie mazuciai mazuciai sviesus drugeliukai ar musiukai nezinau,bet pomidoras buvo nusetas tais zaliais vabaliukais,o dabar ju irgi yra bet ne tiek daug,nu pameginsiu pagauti viena ir nufotkinti jeigu rasiu,ir dar lapai pradejo riestis i vidu, nu va o tiek dziaugiausi gyriausi kokie grazus pomidorai doh.gif
Atsakyti