Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

QUOTE(klevo sula @ 2012 06 13, 15:14)
Man tai išvis atrodo geriau mažiau žinoti ir tada tie pomidorai geriau auga. O tai lakstom kas valandą žiūrėti ar nesusisuko koks lapelis, prišeriam visokiais biesais, po to dar blogiau pasidaro ir tada šaukiam gelbėkit...Nu nesu aš senbuvė, nors auginu pomidorus ketvirtus metus. Man labiausiai patiko sujudimas pavasarį, kai rinkomės pomidorų rūšis  thumbup.gif

Žinoti yra gerai, bet triznioti dėl mažo taškelio ant lapo kraštelio, prisigalvoti dėl to rudeninių ligų, du kartus į dieną purkšti "marmalais", kas antrą dieną laistyti "raugalais" ....ir t.t. Kartais darosi juokinga. Na, viskas gerai, kol ir didelio rašto, neišeinama iš krašto. Gerai buvo pasakyta: POMIDORAI - NELEPI DARŽOVĖ, tu jos ir norėdama greitai nenumarinsi.
Atsakyti
QUOTE(klevo sula @ 2012 06 13, 15:14)
lakstom kas valandą žiūrėti ar nesusisuko koks lapelis, prišeriam visokiais biesais, po to dar blogiau pasidaro ir tada šaukiam gelbėkit...
Čia turbūt nauja liga randasi PPA - pomidorų panikos atakos biggrin.gif pomidorai2.gif Kitos daržovės tokių ligų nesukelia.
Atsakyti
QUOTE(vardė @ 2012 06 13, 14:46)
Čia turbūt nauja liga randasi PPA - pomidorų panikos atakos  biggrin.gif  pomidorai2.gif Kitos daržovės tokių ligų nesukelia.

Mat,pomidorai devynis mėnesius auginami smile.gif Apytitiksliai,jei jau po naujųjų sėjam doh.gif
Atsakyti
nu gerai gerai, sakot mes cia be reikalo trezdavojam.... tai kas cia?
[attachmentid=222580]

neliga? fotkinta siandien ryte.... kai pamaciau, tai ...gerai kad laiku istremiau
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 06 13, 15:01)
[attachmentid=222580]

neliga?  fotkinta siandien ryte.... kai pamaciau, tai ...gerai kad laiku istremiau

jo,po tokiu foto ,ką bereikia galvoti.Gali prisigalvoti visokių marazmų ir ramiai miegoti nebeišeis g.gif
Atsakyti
Nezinau, isskinciau sau ramiai tuos lapus ir viskas smile.gif
Laukiu vasaros pabaigos-rudens... maloniu vaizdu, komentaru apie auginamas veisles.
Atsakyti
ir aplamai... bent jau as isivaizduoju, nesvarbu koks menuo, svarbu kokio amziaus pomidoras... nes senstant jo iminitetas silpsta, del to ir suserga.... o uzkretimo visada yra zemej... aisku nekalbu apie ta zeme kuri pripurksta chemija ar kaip kitaip dizenfikuota...
Papildyta:
QUOTE(madmuazele @ 2012 06 13, 15:07)
Nezinau, isskinciau sau ramiai tuos lapus ir viskas smile.gif
Laukiu vasaros pabaigos-rudens... maloniu vaizdu, komentaru apie auginamas veisles.

jau mama ta ir padare, bet savo siltnami as jo nenoreciau tureti schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Asese @ 2012 06 12, 16:35)
*Skystos organinės trašos su mikro ir makro elementais, augalinės kilmės laisvosimis amino rūgštimis , polisacharidais, biostimuliatoriais. PPagamintos iš jūros dumblių  4u.gif

**Nitratus augalas kaups nesvarbu kuo pertręši, ar karvės š..., ar raugalais, ar organinėm trąšom. Viską reikia su saiku  4u.gif

*Dabar aš supratau, kodėl pas tave taip viskas sulapojo bigsmile.gif čia gi labai stiprus biostimuliatorius... ant kiek skiedei?
** drinks_cheers.gif

QUOTE(atigisa @ 2012 06 13, 15:41)
Gerai buvo pasakyta: POMIDORAI - NELEPI DARŽOVĖ, tu jos ir norėdama greitai nenumarinsi.

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif Net ir stiprai apšąlę pomidorai sugebėjo pas mane visiškai atsireanimuot smile.gif dabar žalut žalutėliai ir žiedus krauna...Beje, jie atsigavo tik nuo persodinimo iš indelio į žemę, nereikėjo niekuom specialiai laistyti smile.gif
Kartais čia merginos linkę perdėtai savo augintiniais rūpintis, kas galiausiai juos matyt ir priveda prie ligų...

QUOTE(madmuazele @ 2012 06 13, 16:07)

aš irgi smile.gif man atrodo, kad birželyje tiems pomidormas taip visa ko dar turi užtekti iš žemės, kad nereikia ieškoti šik...oj muselių, kur jų ir nėra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(AUSRONE @ 2012 06 13, 16:28)
*Dabar aš supratau, kodėl pas tave taip viskas sulapojo bigsmile.gif čia gi labai stiprus biostimuliatorius... ant kiek skiedei?

10 litrų vandens 4 ml Razormino pyliau ir palaisčiau juos persodindama į šiltnamį 4u.gif
Aš jį pirkau medeliams, avietėms šaknims pamirkyt prieš sodinimą mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Casual @ 2012 06 11, 13:40)
Gaudvile, o tie violetiniai yra hibridai ar ne?
auga viens shiltnamyje , galvoju jei bus didelis stebuklas ar seklos bus tinkamos rinkimui ar ne ?
ant pokucio absoliuciai nieko neparashyta- viskas kinietishkai. drauge irgi is ebay pirkosi - 3 seklas padovanojo, pasilikau 1 daiga (kitus kazkam atidaviau) , tai nieko nezinau ko is jo tiketis. kol kas is augimo panashu i aukstaugi......
bet su kinietishkom seklom tai labai tiketina kad pomidorai gali but eiliniai raudoni biggrin.gif

oi, tik dabar pamačiau klausimus biggrin.gif Kiek skaičiau internete, tai galima jų sėklas rinkti.

Aha, į aukštaūgį panašus ir pagal aprašymus internete - vyšninukai turėtų būt, patys tamsiausi iš pomidorų, tačiau perpjovus - raudoni. Ir dar rūgštoko skonio. Auginu lauke, tai taip ar taip labai į aukštį nieks neleis augti wink.gif

Ai, tiesa, skūros spalva labai nuo apšvietimo priklauso, toji pomidorų pusė, kuri mažiau saulės gaus, visai tikėtina, kad bus raudoni, o labiau apšviesti patamsės.
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 13, 15:16)
ar kas minkšton vieton įgnybo biggrin.gif Tau gi paruoštos trys balerūnkos, gal tai nuotaiką pakels tongue.gif

įgnybo.. nusibodo linkčiojimai ir aikčiojimai.. trenksmo prisireikė lotuliukas.gif

kas paruošta? blink.gif čia toji laimingoji loterijoj? bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif

QUOTE(AusrinesMama @ 2012 06 13, 15:24)
Aš irgi prie naujokių, bet šiuometinės naujokės .....
Beraštės kažkokios, matyt ir mokykloj tingėjo skaityti, ir tik laukė gatavų atsakymų, kad suskristų kaip kepti karveliai į burną  cool.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
tas ir yra, kad gauna keptą karvelį, cielo nepraryja, o praktikos, kaip jį sukramtyt, neturi.... ir vėl problema.. doh.gif

QUOTE(tany @ 2012 06 13, 15:37)
nu o as apginsiu naujokes, nes pati tokia buvau 

QUOTE(*Aukse* @ 2012 06 13, 15:39)
pasirasau .. nes esu pati naujoke  blush2.gif

čia niekas netriuškina naujokių, kalbam apie "viduriavimą" dėl menko nieko smile.gif

QUOTE(tany @ 2012 06 13, 16:01)
neliga?

kokiam čia varnų lizde augini tą pomidorą? duok tu jam laisvės ir atsigaus..

QUOTE(AUSRONE @ 2012 06 13, 16:28)
Kartais čia merginos linkę perdėtai savo augintiniais rūpintis, kas galiausiai juos matyt ir priveda prie ligų...

kur jau čia pomidoras nesirgs, jei tos merginos net senbuvėms baigia ligą įvaryt... doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 13, 16:54)
oi, tik dabar pamačiau klausimus  biggrin.gif Kiek skaičiau internete, tai galima jų sėklas rinkti.

Aha, į aukštaūgį panašus ir pagal aprašymus internete - vyšninukai turėtų būt, patys tamsiausi iš pomidorų, tačiau perpjovus - raudoni. Ir dar rūgštoko skonio. Auginu lauke, tai taip ar taip labai į aukštį nieks neleis augti wink.gif

Ai, tiesa, skūros spalva labai nuo apšvietimo priklauso, toji pomidorų pusė, kuri mažiau saulės gaus, visai tikėtina, kad bus raudoni, o labiau apšviesti patamsės.

O kaip jus neleidziat i auksti augti kaip darot? as pirkau pomidorus ir pamirsau vardeli,bet ko gero labai auksti augs,nes kitu ziuriu daug lapu,o pas mane labai ilgi tarpai tarp lapu . ir dar norejau paklausti cia kita veisle zemesni atiduoti man tai irgi net nezinau kaip juos vadinti tai del ziedu noriu susizinoti ant tos pacios kekes skirtingi ziedai vieni riskesni kaip ir visu,o kiti net formos kitokios ir spalva blankesne ir kai nuzydi pradeda dziuti ir neduoda vaisiaus.kazin kame cia reikalas?
Atsakyti