Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

pas mus praejo lietutis neblogas.. .aisku miegojau smile.gif... bet nubegus pamaciau, kad laso ant tako ne ant pomidoru, tai nebedariau orlaidziu...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tany: 13 birželio 2012 - 13:43
Sveiki!!!
Reikia Jusu pagalbos. Pirma karta auginu pomidorus ir susiduriau su problema. Pomidorai kaip ir nieko auga (pasodinti i siltnami geguzes 15d.), bet keliu pomidoru lapai pradejo suktis. Kiti krumai sveiki ir grazus.
Ka man daryt? Gal juos pasalint, papurkst kuom nors? O gal taip ir turi but???

Aciu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(aneta85 @ 2012 06 13, 13:43)
Sveiki!!!
Reikia Jusu pagalbos. Pirma karta auginu pomidorus ir susiduriau su problema. Pomidorai kaip ir nieko auga (pasodinti i siltnami geguzes 15d.), bet keliu pomidoru lapai pradejo suktis. Kiti krumai sveiki ir grazus.
Ka man daryt? Gal juos pasalint, papurkst kuom nors? O gal taip ir turi but???

Aciu  smile.gif

zinok nesulauksi atsakymo i toki klausima smile.gif pirmiausia pasiskaityk pirma zinute, tada dar pagooglink, tada idek foto, kad butu aisku kaip sukasi ir tada ... vis tiek greiciausia neatsakys niekas doh.gif sorry uz sarkazma, bet senbuvems zinovems visi naujokiu klausimai atrodo elementarus ir besikartojantys, nors rodos desimt kartu studijuoji informacija pirmo puslapio ar galimas ligu fotkes ir neprisitaikai sau doh.gif
Atsakyti
gal si nuotrauka pades...
Atsakyti
QUOTE(Bomba @ 2012 06 13, 14:46)
zinok nesulauksi atsakymo i toki klausima smile.gif
...pirmiausia... tada dar ...tada... ir tada ... vis tiek greiciausia neatsakys niekas  doh.gif senbuvems zinovems visi naujokiu klausimai atrodo elementarus ir besikartojantys...

lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

žinai, yra klausimų, kad ir besikartojančių, į kuriuos galima atsakinėt daug kartų (ir neužknisa), bet kartais klausimai pateikiami taip, kad jautiesi tarsi būtum bulius, o tau mojuotų raudonu skarmalu po nosim....
nežinau... čia kažkaip žmogaus aura per virtualų atstumą jaučiasi.. tai ir reakcija atitinkama.. kai kurių senbuvių.. doh.gif
Papildyta:
QUOTE(aneta85 @ 2012 06 13, 14:43)
Pirma karta auginu pomidorus ir susiduriau su problema.

Jei pomidorai gerai auga, mezga vaisius, tai labai ir nepergyvenk, lapų sukimuisi yra ne viena priežastis, tik sunku nustatyt kokia. Gal tai yra būdinga tai veislei, gal toji veislė jautriau reaguoja į sausesnį orą, gal augalas badauja, jam maisto medžiagų gal trūksta...
Geriausia, jei pirmąkart augini, labai nepergyvenk ir daigų neišmesk, lai sukasi tie lapai. Patręšk juos tik ir lauk derliaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Bomba @ 2012 06 13, 14:46)
zinok nesulauksi atsakymo i toki klausima smile.gif pirmiausia pasiskaityk pirma zinute, tada dar pagooglink, tada idek foto, kad butu aisku kaip sukasi ir tada ... vis tiek greiciausia neatsakys niekas  doh.gif

Jei nemaišau, tai jau dvi paskutinės temos tik apie sukimąsi ir yra. Atsakymai visiems atvejams yra. Nesuprantu, kaip jus jų nematot. Na, ok, jei tikrai nematot, tuoj išverdu bulves ir sudėsiu, tai kas buvo paskutinėse 2 temose sudėta, tiesiogines nuorodas.
Atsakyti
Man tai išvis atrodo geriau mažiau žinoti ir tada tie pomidorai geriau auga. O tai lakstom kas valandą žiūrėti ar nesusisuko koks lapelis, prišeriam visokiais biesais, po to dar blogiau pasidaro ir tada šaukiam gelbėkit...Nu nesu aš senbuvė, nors auginu pomidorus ketvirtus metus. Man labiausiai patiko sujudimas pavasarį, kai rinkomės pomidorų rūšis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 06 13, 14:11)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

žinai, yra klausimų, kad ir besikartojančių, į kuriuos galima atsakinėt daug kartų (ir neužknisa), bet kartais klausimai pateikiami taip, kad jautiesi tarsi būtum bulius, o tau mojuotų raudonu skarmalu po nosim....
nežinau... čia kažkaip žmogaus aura per virtualų atstumą jaučiasi.. tai ir reakcija atitinkama.. kai kurių senbuvių.. doh.gif
Papildyta:

Jei pomidorai gerai auga, mezga vaisius, tai labai ir nepergyvenk, lapų sukimuisi yra ne viena priežastis, tik sunku nustatyt kokia. Gal tai yra būdinga tai veislei, gal toji veislė jautriau reaguoja į sausesnį orą, gal augalas badauja, jam maisto medžiagų gal trūksta...
Geriausia, jei pirmąkart augini, labai nepergyvenk ir daigų neišmesk, lai sukasi tie lapai. Patręšk juos tik ir lauk derliaus smile.gif

Po tokio padrąsinimo,turbūt daugiau augintojų lengviau atsidus. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 06 13, )

ar kas minkšton vieton įgnybo biggrin.gif Tau gi paruoštos trys balerūnkos, gal tai nuotaiką pakels tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Ex @ 2012 06 13, 16:00)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Aš irgi prie naujokių, bet šiuometinės naujokės tikrai užknisančios blush2.gif
Beraštės kažkokios, matyt ir mokykloj tingėjo skaityti, ir tik laukė gatavų atsakymų, kad suskristų kaip kepti karveliai į burną cool.gif
Antrus metus bandydama "prisijaukinti" pomidorus ir atidžiai skaitydama temą, supratau, kad:
1. Pomidorai nėra labai lepi daržovė
2. Yra pomidorų rūšis su besisukančiais lapais
3. Jeigu gerai išstudijuoji, kokios augimo sąlygos pomidorams tinkamos ir jų laikaisi, tai nėr ko pypčioti dėl kiekvieno šiek tiek į kairę nukrypusio lapo doh.gif
O dabar galit mane apmėtyti pomidorais už šį pasisakymą lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo AusrinesMama: 13 birželio 2012 - 14:30
nu o as apginsiu naujokes, nes pati tokia buvau mirksiukas.gif aisku ir man pro akis neprasprusta tie patis klausimai kas kelis lapus, bet ... tikrai yra zmoniu, kurie neturi laiko sedeti prie kompo ir skaityti viska ka prirasem, tam forumas ir yra pasiklausti, jei reikia skubiai, jei neskubiai yra kruvo kitos informacijos inete... ir nera ko cia pikt ant tu zmoniu(kurie daugiau laiko praleidzia kazka naudingo darytdami, nei prie kompo sededami), manau jie netgi sveikesni nei mes su jumis (bent jau uz mane tai tikrai, jei ne darze tai prie kompo doh.gif ) mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(tany @ 2012 06 13, 15:37)
nu o as apginsiu naujokes, nes pati tokia buvau  mirksiukas.gif  aisku ir man pro akis neprasprusta tie patis klausimai kas kelis lapus, bet ... tikrai yra zmoniu, kurie neturi laiko sedeti prie kompo ir skaityti viska ka prirasem, tam forumas ir yra pasiklausti, jei reikia skubiai, jei neskubiai yra kruvo kitos informacijos inete...  ir nera ko cia pikt ant tu zmoniu(kurie daugiau laiko praleidzia kazka naudingo darytdami, nei prie kompo sededami), manau jie netgi sveikesni nei mes su jumis (bent jau uz mane tai tikrai, jei ne darze tai prie kompo doh.gif ) mirksiukas.gif

pasirasau po kiekvienu tavo zodziu drinks_cheers.gif nes esu pati naujoke blush2.gif
Atsakyti