Įkraunama...
Įkraunama...

POMIDORAI

g.gif na vat , nėr mėšle vario , mangano...ir kitų...visgi kažkiek reiktų turbūt kompleksinių trąšų nors kartą ar du, pakeisti mėšlui ir dilgėlėms...
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 06 12, 21:19)
biggrin.gif na ten šienas... biggrin.gif nematau aš ten niekur jokių spyglių g.gif

doh.gif doh.gif doh.gif geras, taigi galiu tada ir aš apdeti.
Dėkui labai.
Tik įdomu lauke galima apdeti irgi? ar nenudegina šaknų šienas? jis labai nudegina smarkiai augalus. PVZ avietės tai nugelto greitai kai buvau apdejusi, o šeip ir pievoje kur tik padeta šieno ilgiau pastovi ten nudenga visa augalija kokia tik buna po tuo šienu kad labai plonas slioksnis buna padetas.
O nauda ar yra pomidorams tokio apdėjimo? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(Dvasia22 @ 2012 06 12, 21:25)
doh.gif  doh.gif  doh.gif geras, taigi galiu tada ir aš apdeti.
Dėkui labai.
Tik įdomu lauke galima apdeti irgi? ar nenudegina šaknų šienas? jis labai nudegina smarkiai augalus. PVZ avietės tai nugelto greitai kai buvau apdejusi, o šeip ir pievoje kur tik padeta šieno ilgiau pastovi ten nudenga visa augalija kokia tik buna po tuo šienu kad labai plonas slioksnis buna padetas.
O nauda ar yra pomidorams tokio apdėjimo? blink.gif

ax.gif Reiktų jums skaityti temą apie mulčiavimą ir viską suprasit...nereikia mulčo glausti prie stiebo...lauke galima ir žalia žole mulčiuoti , dar net geriau, bet irgi jau tada jokiu būdu neglausti prie augalo, nes nudegins...
Atsakyti
QUOTE(diuni @ 2012 06 12, 21:26)
ax.gif Reiktų jums skaityti temą apie mulčiavimą ir viską suprasit...nereikia mulčo glausti prie stiebo...lauke galima ir žalia žole mulčiuoti , dar net geriau, bet irgi jau tada jokiu būdu neglausti prie augalo, nes nudegins...

dėkui labai wub.gif
o ar kas laistote tomis dilgelemis? ar ant ziedu tikrai negalima uzpilti? na saugoti labai juos? Tas pats su baziliku purskimu ar irgi ant ziedu nepilt?
Atsakyti
QUOTE(Dvasia22 @ 2012 06 12, 21:30)
dėkui labai wub.gif
o ar kas laistote tomis dilgelemis? ar ant ziedu tikrai negalima  uzpilti? na saugoti labai juos? Tas pats su baziliku purskimu ar irgi ant ziedu nepilt?

Tai kai laistau su bet kuo nepilu ant lapų, o tuo labiau ant žiedų. Jei turėjote omenyje purškimą, tai kaip gi čia apsaugosi? Galima stengtis nepukšti ant žiedų, bet kiek besistengtum visiškai neišeis apsaugoti. Aš nesaugoju, nes man tai neįmanoma, tik dėl to, na nebent 10daigų būtų tai pažaisčiau. Mergytės kaip Jūs darote? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo veveryčka: 12 birželio 2012 - 20:40
Po pernykščių bedu su kalio ir magnio trūkumu,aiškiai išreikštu,pabarsčiau šiltnamį rudeninem trašom, dar prieš sėją magnio sulfatu,tai dabar ramu ax.gif Kiek nori,tiek lai pasiima irnesakyk.gif Reikes su soda bandyt purkšti,dėmetliges pernai epidemija buvo,vel randu,įpatingai ant tu ,rodytų pamidoriukų.Nelabai man patiktų,purškaliot tai su tuo,tai su kitkuo,paskui neaišku,kas ir nuo ko doh.gif-
Skaitau,ką susikonspektavus
Beje, užpuolus marui, staigiai savo susirgusius cheriukus + kitus pomidorus profilaktikai nupurškiau sodos, ūkiško muilo ir vandens tirpalu-tikrai 100 proc. suveikė Vieninteliai vargšiukai cheriukai dabar praktiškai be lapų, teko išskinti, tačiau ir jie labai gražiai augina ir nokina pomidoriukus

Žiedai krinta ir kai trūksta kalio ar esanat azoto pertekliui - todėl dilgėlėmis laistyti netinka
Pomidorų atsparumą ligoms galite sustiprinti keletą kartų palaistę augalus kalio (30 g kalio chlorido ir 40 lašų jodo reikia 10 l vandens). Šio tirpalo
kiekvienam augalui skirkite po 0,5
Perku kalio permanganatą vaistinėje,buteliukas 10gr,apytiksliai imu apie 3gr ir pasidarau 20lt kibire tirpalą,tirpalo 2ltr pilu į 10ltr laistytuvą ,dapilu vandens ir vienu laist. palaistau 5-6 daigus.Pirmąkart,praėjus dviem savaitėms po pasodinimo, antrą kartą žydint antrai kekei{aukštaūgiams}.

Gal tuo permangenatu ir pateiktumėt kalį,patogu,kad laistant,o ne purškiant
Muilas jau užmerktas ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo amarrile: 12 birželio 2012 - 21:30
QUOTE(juste10 @ 2012 06 12, 10:17)
Matuke,nevark su vienanarem trasom,pirk eko trasas ir palaistyk karta augintinius,pasiims ko reikia.Anksciau merginos diskutavo apie tai-nepataikysi ko jiems truksta.
O dar l.geras patarimas is senbuviu-stiprint ir gilint saknu sistema-tada eriau isisavina maisto medziagas.

aciu uz patarima, tik kad jau laistyti humiverdu ir dilgeliu-asiukliu istrauka g.gif
sakot vistike truksta jiem kompleksiniu trasu unsure.gif
QUOTE(Gaudvilė @ 2012 06 12, 10:34)

Magnio sulfato yra ŽS, Senukuose. Tik jį naudosiu pagal poreikį neanksčiau liepos vidurio.

ok, aciu
siltnaminiai pomidorai tai nepretenzingi cia kalba apie vazoninius Bajajus -jie geltonuoja ir melynuoja doh.gif
QUOTE(vijoleta20 @ 2012 06 12, 15:20)

o seti dauguma sausio 14d, tikrai gerai supratote, sausio 14d smile.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  kai daugeliui ne i galva neateitu mintys tokiu pusnynu metu kazka seti  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  kita meta sesiu taip pat anksti  4u.gif  gal net keleta anksciau, atsventusi Naujuosius  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif

o ka as sakiau, nugi teks pomidorus daiginti ziema cool.gif

ir dar... nupirkau i siltnami Sonic kurmiu baidytuva , o tas siknius para pagalvojes ar bijo ar ne, siandien man perrauswe puse siltnamio ir vine pomidora nukvakino verysad.gif cry.gif
Atsakyti
nelabai i pomidoru tema, bet kadangi cia duag bendraujanciu gal kas zinos, pries kokius 3-4 metus schetelige pirkau toki vat reikala, labai padejo nuo skruzdeliu, vienos dezutes uztekdavo dviem sezonam, bet dabar jie nebeprekiauja, pirkau kazkoki purskala, jau baigiau visa ispurksti, bet kaip eina skruzdeles is lauko per terasa i namus taip eina doh.gif gal kas matet kur nors lietuvoje ar internetu pirkti ?

compo
Atsakyti
QUOTE(amarrile @ 2012 06 12, 21:54)
Po pernykščių bedu su kalio ir magnio trūkumu,aiškiai išreikštu,pabarsčiau šiltnamį rudeninem trašom, dar prieš sėją magnio sulfatu,tai dabar ramu ax.gif Kiek nori,tiek lai pasiima irnesakyk.gif Reikes su soda bandyt purkšti,dėmetliges pernai epidemija buvo,vel randu,įpatingai ant tu ,rodytų pamidoriukų.Nelabai man patiktų,purškaliot tai su tuo,tai su kitkuo,paskui neaišku,kas ir nuo ko doh.gif-
Skaitau,ką susikonspektavus
Beje, užpuolus marui, staigiai savo susirgusius cheriukus + kitus pomidorus profilaktikai nupurškiau sodos, ūkiško muilo ir vandens tirpalu-tikrai 100 proc. suveikė  Vieninteliai vargšiukai cheriukai dabar praktiškai be lapų, teko išskinti, tačiau ir jie labai gražiai augina ir nokina pomidoriukus

Žiedai krinta ir kai trūksta kalio ar esanat azoto pertekliui - todėl dilgėlėmis laistyti netinka
Pomidorų atsparumą ligoms galite sustiprinti keletą kartų palaistę augalus kalio (30 g kalio chlorido ir 40 lašų jodo reikia 10 l vandens). Šio tirpalo
kiekvienam augalui skirkite po 0,5
Perku kalio permanganatą vaistinėje,buteliukas 10gr,apytiksliai imu apie 3gr ir pasidarau 20lt kibire tirpalą,tirpalo 2ltr pilu į 10ltr laistytuvą ,dapilu vandens ir vienu laist. palaistau 5-6 daigus.Pirmąkart,praėjus dviem savaitėms po pasodinimo, antrą kartą žydint antrai kekei{aukštaūgiams}.

Gal tuo permangenatu ir pateiktumėt kalį,patogu,kad laistant,o ne purškiant
Muilas jau užmerktas ax.gif

g.gif nesupratau...ar ryt jau purkši su soda ir muilu, ar laistysi su margansovke ax.gif o neaišku su ta koncentracija...daug kur rašo , kad kibirui imti apie 3 gr.ir laistyti...aš tai pernai iš akies dariau tokį nelabai sodrų... g.gif tik normaliai ružavas kad būtų... g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo diuni: 12 birželio 2012 - 22:36
Merginos, o seasoli is eurogelių gavot? ar is ten geriau nebeužsakineti? Gal kas is vilniečiu norite jungtis?
Ar naudingos pomidorams išrūgos?
Atsakyti
Sveikos, na jus ir plepat smile.gif
Darysiu experimenta jusu prisiskaiciu smile.gif kadangi su vaiku ant ranku eidama per siltnami pastebiu tik virsutinius pazastelius, savaitgali gavus galimybe atsitupt savo siltnamy, radau kelis pazascius prie pat zemes isaugusiu, jau beveik su saknim ir su ziedais. Prisilauziau as ju, sumerkiau vandenim, sestadieni sodinsiu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ersketroze @ 2012 06 13, 00:09)
Merginos, o seasoli is eurogelių gavot? ar is ten geriau nebeužsakineti? Gal kas is vilniečiu norite jungtis?
Ar naudingos pomidorams išrūgos?

as cia paskaiciau bedas su eurogelem tai net nerizikavau uzsakineti. Siandien MB buvo Kaune tai nusiunciau as ji i zemaiciu pl turgaviete ten parduotuve sodui darzui ir nupirko jis man to Seasol buteliuka be problemu.
Atsakyti