Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip pasikeitė jūsų gyvenimas po skyrybų?

QUOTE(erikaa @ 2013 10 23, 16:28)
Sveikos,

Gal kam bus įdomu ir naudinga:

Nemokama paskaita ,,Skyrybos šeimoje: krizės įveikimo būdai“

Paskaitoje bus analizuojama kokios dažniausios skyrybų priežastys, kokios baimės kyla prieš tvirtai apsisprendžiant nutraukti santuoką, kokios išskiriamos skyrybų stadijos, ką jaučiame skyrybų metu, kokie didžiausi emociniai sunkumai kyla po skyrybų ir, galiausiai, kaip įveikti šį traumuojantį patyrimą.

Kur: Šeimos santykių institute, L. Zamenhofo g.9 Kaune

Kada: spalio 28 d. 17.30 val.

Seminarą veda psichiatrė Aistė Dovydaitytė

butu nuostabu jei sita paskaita butu filnuojama ir kas nors idetu video i youtuba..... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(kaciuks @ 2013 10 13, 14:04)
o kaip yra du vaikuciai, kaip tada su tom skirybom, kaip pasisemti jegu, ir issiskirti, nes zinai , kad su tuo zm. nieko jau nebebus gero

o gi stengtis visaip, t.y. itikinti save, kad privalai del vaiku stengtis, del saves, del artimuju ir galu gale del eks, kad neisivaizduotu esas pasaulio bamba. ai zodziu, prisigalvok visko, kad tos mintys ir nepacios tyriausios, bet svarbu, kad varytu i prieki 4u.gif . man jau pora men po skyrybu, irgi visko prisigalvojau, buna geru dienu, buna ir liudnu ir net nezinau del ko ir apskritai kartais kriokt norisi, o kartais atrodo, kad as dar irodysiu visiems biggrin.gif .
stiprybes, brangiosios 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kaciuks @ 2013 10 13, 15:04)
o kaip yra du vaikuciai, kaip tada su tom skirybom, kaip pasisemti jegu, ir issiskirti, nes zinai , kad su tuo zm. nieko jau nebebus gero

Oi, kaip suprantu...prieš beveik septynis metus vyras išėjo, palikęs besilaukiančią su antru vaiku,na ir? nesakau, kad bvo labai lengva ir iki dabar yra visokių klausimų , bet svarbiausia, kad po skirybų aš gailėjausi savęs, galėčiau jam viską atleisti ir pamiršti (nors dabar net neįsivaizduoju kaip būčiau taip galėjusi) bet po kažkiek laiko (kiekvinai matyt savaip) aš gailiuosi jo o savimi ir savo (tik vienos) užaugintais vaikais, aš didžiuojuosi!!! Po kurio laiko, patikėk, virsi tikra save mylinti, savimi pasitikinti (ko dažnai mums pritrūksta santuokoje) sužydėsi kaip lelijos po šilto lietaus ir ne tik tu o visi aplinkiniai pastebės tave tokią pasitikinčią, gyvą...nebijok likti su vienu, dviem ar dar keliais vaikais...mano manymu visi gyvenimo skirti "nemalonumai" užgrūdina asmenybę, priverčia ją sudrebėt, o tada atsitiesti ir šypsotis sau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Iročka @ 2013 10 25, 11:41)
Oi, kaip suprantu...prieš beveik septynis metus vyras išėjo, palikęs besilaukiančią su antru vaiku,na ir? 

na ir jums buvo patekes "tikras vyras". as visur uzduodu ta klausima - ka daret, kai paliko? kuo uzsiemet? na, kaip islipot is to savigailos etapo? kaip naujai gyventi pradejot? man trys men po skyrybu isiteisejimo praejo, bet dar negaliu pasakyti, kad viskas ok. viena diena as stipri ir savarankiska, o kita jau visai atvirksciai
Atsakyti
QUOTE(niekados @ 2013 11 01, 20:10)
na ir jums buvo patekes "tikras vyras". as visur uzduodu ta klausima - ka daret, kai paliko? kuo uzsiemet? na, kaip islipot is to savigailos etapo? kaip naujai gyventi pradejot? man trys men po skyrybu isiteisejimo praejo, bet dar negaliu pasakyti, kad viskas ok. viena diena as stipri ir savarankiska, o kita jau visai atvirksciai

Man labai padėjo mano draugai. Tik išsiskyrusi apskambinau visas savo artimiausias drauges ir porą draugų vyrų, ir jiems apie savo gyvenimo pokyčius pasisakiau.
Tie, kurie turėjo panašių situacijų ar išgyvenimų - labai suprato bei palaikė. Kiti tiesiog atbyrėjo.. Kasdien sulaukdavau skambučių, kvietimų kur įdomiai leisti laiką, nebeturėjau laiko, kada liūdėti ir savigailiškai galvoti, kadangi buvau užsiėmusi įdomesnių ir sveikesnių socialinių ryšių kūrimu.
Kita, kas labai daug palaikymo davė - mano šeima. Lankiau tėvų šeimą kuo dažniau, atostogas taip pat su jais planavau.
Ėmiau daug labiau rūpintis vaikų reikalais, lavinimu bei užsiėmimais.
Daug energijos ir jėgų skyriau karjerai. Suartėjome su bendradarbiais. Profesiniai rezultatai taip pat gyvenime nuteikia džiuginančiai bei motyvuojančiai.

Gal nuskambės labai pagyrūniškai - bet vienatvės jausmo išvis nepajutau. Gyvenu 100 procentiniu aktyvumu, dabar svarstau, kaip man čia tą savo gyvenimo tempą sulėtint, kad melancholijai truputi laiko atrasti smile.gif Ir, aišku, naujiems jausmams galimos laisvos vietos smile.gif

Apibendrinant, mano patarimas būtų, kreipkitės į savo draugus, šeimos narius, bendradarbius ir kitus artimus žmones smile.gif Bendravimas su mylimais ir mylinčiais - kaip raminantis balzamas gydo sielos žaizdas smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo fjorė: 02 lapkričio 2013 - 18:11
hmmmm, as visa tai dariau ir santuokoj. tai vadinasi, santuokoj buvote iklainta ar kaip? jau ne is vienos moters girdziu... isspardziau drauges, ir tt. o vat po skyrybu bandau visas susigrazinti..........kraupu....si ta pasako apie vertybes ir siuolaikinius zmones apskritai.................net nupurte................
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 11 02, 22:24)
hmmmm, as visa tai dariau ir santuokoj. tai vadinasi, santuokoj buvote iklainta ar kaip? jau ne is vienos moters girdziu... isspardziau drauges, ir tt. o vat po skyrybu bandau visas susigrazinti..........kraupu....si ta pasako apie vertybes ir siuolaikinius zmones apskritai.................net nupurte................

Kaip smagu, kad kažką net purto... : ) Juokas, aišku.

Bet skyrybų laikotarpiu buvau apribojusi savo bendravimą su draugais. Neturėjau tam nei noro, nei jėgų. Turėjau tik nesaugumo jausmą dėl ateities, atsakomybę už savo žingsnį, kuris absoliučiai įtakos gyvenimus vaikų ir dar gėdą, kad man nepavyko...

Taip, kraupus reikalas, kai pagalvoji.... bet dėkui dievui draugus turiu kur kas išmintingesnius ir supratingesnius, nei aš pati tuo metu ; )
Atsakyti
fjore, ar tu pats nickas? tiesa pasakius, labai keista skaityti tavo postus..kitoje temoje taip graziai rasei apie aistra, vyro moters santyki...
tiesa pasakius, nupurto del to, kad moterys, atsidurusios santuokoje, taip lengvai atsisako saves. lengva ranka. ir vaikams meluoja, vadinasi. patapusios baldu, daiktu - kokia bebusi mama vaikams? nepergyvenkit jus del tu vaiku. jie teva tures, jei tevas tikrai jiems buvo. o vaikams reikia laimingo zmogaus, ne vien baldo-mamos. jei atrasit save, savo pomegius, ir vaikai jusu pamils gyvenima is naujo. pavyzdziu turiu aplinkui n. tik teigiamu, tik - kas liecia skyrybas. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo given444: 04 lapkričio 2013 - 11:03
QUOTE(given444 @ 2013 11 04, 11:02)
fjore, ar tu pats nickas? tiesa pasakius, labai keista skaityti tavo postus..kitoje temoje taip graziai rasei apie aistra, vyro moters santyki...
tiesa pasakius, nupurto del to, kad moterys, atsidurusios santuokoje, taip lengvai atsisako saves. lengva ranka. ir vaikams meluoja, vadinasi. patapusios baldu, daiktu - kokia bebusi mama vaikams? nepergyvenkit jus del tu vaiku. jie teva tures, jei tevas tikrai jiems buvo. o vaikams reikia laimingo zmogaus, ne vien baldo-mamos. jei atrasit save, savo pomegius, ir vaikai jusu pamils gyvenima is naujo. pavyzdziu turiu aplinkui n. tik teigiamu, tik - kas liecia skyrybas.  mirksiukas.gif

Seklys morka : ) , skyrybos pas mane jau praeitas etapas. Prieš 2 metus.
O visa kita tegu lieka kitoms temoms, gal...
Atsakyti
NE SEKLYS, o atsiminiau tiesiog. tik tuos kelis postus apie aistra. niekur kitur taves nesu sutikusi. tongue.gif
o ka, ga ne teisybe rasau? uztenka, jau ne is vienos moters - girdziu: virtau daiktu, baldu. kas, kas jas verte? po to jau nebezino, kaip kur is kokiu pakampiu save surankioti.... g.gif
uztat is tavo kitu postu - net neatrodo, kad galetum buti besiele asmenybe, subaldejusi... bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(given444 @ 2013 11 02, 22:24)

Tikrų draugų niekas neišspardo, dažniausiai tik atsirenki, su kuriais nori bendrauti, o su kuriais geriau apriboti bendravimo kiekį.

QUOTE(fjorė @ 2013 11 03, 09:10)
Bet skyrybų laikotarpiu buvau apribojusi savo bendravimą su draugais. Neturėjau tam nei noro, nei jėgų. Turėjau tik nesaugumo jausmą dėl ateities, atsakomybę už savo žingsnį, kuris absoliučiai įtakos gyvenimus vaikų ir dar gėdą, kad man nepavyko...

Toks jausmas, lyg pati būčiau parašius šiuos žodžius wub.gif 4u.gif Tik aš ne tik skyrybų, bet ir ilgoką taprsnį santuokoje taip jaučiausi, kai norėjosi atsiriboti nuo draugų, pažįstamų...
Atsakyti
norejosi atsiriboti? fu, ir dar pateisinat toki mastyma...tikri draugai eina visa gyvenima, atsirado kazkuriuo metu vyras, ir von - visi kiti. siam forume isvis jauciamas - vyr/patino sudievinimas--nu negi toks didingas dievas pasidaro tas vyras, kad reikia viska mesti, o po to raudoti, esu vienisa, arba santykiai su kitais tapo pavirsutiniski...jei laiko niekam neskiriat, ir tampat baldais, galiausiai neidomios net tiems vyrams...patiems.
jus is vyru pasimokykit meiles sau: tikras vyras niekads nemes savo draugu, savo geru hobiu, savo ratu, savo zvejybs, savo aistros lektuvams ir tt. o moteris - patampa uzgesusiom akim "auka", nes taip neva irodys, kad myli labiau, kitus isspardzius. niekam nereik tokios veidmainystes. galima pagalvot, kad buvo pagimdyta vien tam vyrui. tai cia indija, ar ne?
taip kalbu, nes maciau kaip elgesi daugelis ir is mano rato, ire grauzes po to labai labai. draugiu nebeturiu, kai jau santykiuose kliba krize, geda/bijo is naujo megzti rysius su isoriniu pasauliu... man isvis nesuvokiama, kai mteris paraso: po skyrybu pradejau keliauti, bendrauti.... tai, moterie, ka, iki tol kalejime gyvenai, vyro triusus skalbei? tai dar visa laime, kad panorejei issiskirti? o jei ne? koki pavyzdi dukroms butum davusi? kad gyvenimas su vyru tai asmenybes ego istrynimas, visko, pamynimas, ka turejei iki tol? del ko? del vyro patino? del to, kad tave pabarskintu?
nei vyras, nei as santuokuoje neatsisakem patys saves. ...
Atsakyti