Labutis, as cia pirma karta Noriu papasakoti apie laparoskopija. Gal ka nors nuraminsiu ir suteiksiu daugiau aiskumo. Man atliko laparoskopija balandzio 3 d. I ligonine pagulde pirmadieni, antradieni operavo, treciadieni ryte jau buvau namuose Taigi, apie viska is eiles. Pirmadieni apziurejo operuosiantis gydytojas, ten ir pinigelius padaviau. Atskaite paskaita apie korupcija, bet paeme. Toliau seke kai kurie tyrimai: kraujo, spaudimo matavimas ir t. t. Vakare- klizma. Kad geriau miegociau, gavau raminanciu tablete. Vaistai suveike kazkada paryciui, tai 8 val. ryto, kai jau laukiau operacijos, baisiai pykau, kad neleidzia miegoti, o taso mane su visokiom klizmom Atbego anesteziologas, pasirasiau dokumentus, voka su pinigais pats pasieme, nes as jau buvau su operacines marskiniais, nenorejau lipti is lovos, tai jis pats priejo ir paeme istiesta jam voka. I operacine nuejau pati, be jokios baimes, tik laukdama, kada viskas baigsis. Net nepajutau, kaip gavusi nargozes, issijungiau. Atsibudau reanimacijoje visiskai blaivi ir pradejau su sesele juokauti, ji galvojo, kad dar bludiju, pamaciusi, kad as jau visai atsigavusi, apsidziauge, gales greiciau mane i palata pervezti. Sakiau, kad pati pareisiu, bet neleido Taigi, palatoje apsiziurejau, kad esu istepta jodu, turiu du pleitrus, tai reiskia, kad dvi skyles. Jauciausi puikiai. Nieko neskaudejo. Tik nakti sesele isbudino, sako atejau vaistu nuo skausmo suleisti, sakau, kokio skausmo... Miegojau sau ramiai Visvien suleido, uzpakali labiau skaudejo, nei pjuvius. Taigi, ryte israse namo, tikrai nesitikejau, kad taip greitai grisiu. Taigi, mano ispudziai patys geriausi, kokie tik tokioje situacijoje gali buti. Linkiu ir kitoms, kam teks su tuo susidurti, kad viskas paeitu kuo lengviau.
Labas, tikiuosi, Spanguole, tau viskas preis kuo puikiausiai Lauksiu taves sugriztancios. Na o mano istorija gana ilga- 2,5 m nepastojimo stazas. Laparoskopija man dare daugiau diagnostiniais tikslais, kad atmesti kiausintakiu nepralaiduma. Mano kiausintakiai labai ilgi ir vingiuoti, be saaugu, ir pratekejimas geras (aciu Dievui). Visas dubuo randuotas po uzdegimu, kuriu nepamenu Duglaso ertmeje rado endometriozes zidini, pridegino. Taigi, viskas lyg ir ne blogai. Tik su tokiais kiausintakiais didele tikimybe negimdiniam nestumui. Pagrindine mano problema- hormonai, bet tai jau kita tema.
Jei idomu, galiu apie savo randus papasakoti, kurie liko po laparoskopijos. Jie labai mazi, lyg kates idreskimas. Graziai sugijo. Po savaites siulus pati issitraukiau (kadaise baigiau medicina), tai ir nesijauciu kaip po operacijos
I darba grizau po 9 d, nors mano gydytoja priestaravo. Darbas stovimas, tai bileteni siule testi iki 2 men. Jauciausi gerai, tik kartais "ant posukiu uzmesdavo"
Lauksiu tavo ispudziu
Jei idomu, galiu apie savo randus papasakoti, kurie liko po laparoskopijos. Jie labai mazi, lyg kates idreskimas. Graziai sugijo. Po savaites siulus pati issitraukiau (kadaise baigiau medicina), tai ir nesijauciu kaip po operacijos
I darba grizau po 9 d, nors mano gydytoja priestaravo. Darbas stovimas, tai bileteni siule testi iki 2 men. Jauciausi gerai, tik kartais "ant posukiu uzmesdavo"
Lauksiu tavo ispudziu
Sveikos merginos, tai grizau ir as po savosis laparoskopijos... operacija ir atsigavimas po jos praejo gan sklandziai (cia prisidejo ir labai linksma palatos kaimyne ). O rezultatai tai nera labai liudinantys: rado II stadijos endometrioze - prie abieju kiausidziu , bet uztat kiausintakiu praeinamumas superinis
Si treciadieni eisiu pas U, idomu ar man skirs keleta menesiu pagert KT, ar sakys kad galim su vyruku is karto imtis "darbo"?
Tiesa, ar jums po operacijos skaudejo kuri laika tose zonose, kur liko randai? Nes jauciu vienoje puseje toki nemalonu maudima kartas nuo karto
Si treciadieni eisiu pas U, idomu ar man skirs keleta menesiu pagert KT, ar sakys kad galim su vyruku is karto imtis "darbo"?
Tiesa, ar jums po operacijos skaudejo kuri laika tose zonose, kur liko randai? Nes jauciu vienoje puseje toki nemalonu maudima kartas nuo karto
QUOTE(Spanguole @ 2006 05 08, 21:17)
Sveikos merginos, tai grizau ir as po savosis laparoskopijos... operacija ir atsigavimas po jos praejo gan sklandziai (cia prisidejo ir labai linksma palatos kaimyne ). O rezultatai tai nera labai liudinantys: rado II stadijos endometrioze - prie abieju kiausidziu , bet uztat kiausintakiu praeinamumas superinis
Manyčiau, darbuotis iš karto galite, o ko gi laukti? Jeigu nedaryta jokių ten rimtų įsikišimų tai nėra reikalo ir saugotis. Sėkmės.
Turiu klausimą: ar kam nors buvo taip, kad po laparoskopijos, kurios metu buvo "pabadyta" policistinė kiaušidė, nebeauga folikulai?
Nes pas mane kažkokia mistika, dabar pasižiūrėjau: po laparoskopijos jau 4 stimuliacijos darytos, o toje "pabadytoje" kiaušidėje nė sykio nebuvo užaugęs normalus folikulas...
Nes pas mane kažkokia mistika, dabar pasižiūrėjau: po laparoskopijos jau 4 stimuliacijos darytos, o toje "pabadytoje" kiaušidėje nė sykio nebuvo užaugęs normalus folikulas...
QUOTE(Moškė @ 2006 05 09, 22:12)
Sveika sugrizusi, Spanguole Dziaugiuosi, kad tau viskas praejo sklandziai. O darbuotis, manau, galite is karto. Daznai buna, kad ten pajudinus "aparatas" pats pradeda gerai veikti Linkiu kuo didesnes sekmes
Aciu uz linkejimus, Moske. Kaip tavo reikalai?
Man tai U patare, kad vis gi 1 menesi tureciau pagerti kontraceptiku, o paskui kibti i darbus kokius 3 men. O as klausau ir viska vykdau
Greiciausiai, kai jau diagnozuojama endometrioze (o pas mane ji 2 stadijos), tai skiria kuri laika kontraceptiku pagert. Tai dar dziaugiuosi kad tik 1 menesiuka
QUOTE(Laiminga @ 2006 05 12, 09:14)
Turiu klausimą: ar kam nors buvo taip, kad po laparoskopijos, kurios metu buvo "pabadyta" policistinė kiaušidė, nebeauga folikulai?
man po lap tris ciklus vienoj kiausidej neauga folikulai isvis, bet man ju "nebade", nieko nedare. Tiesiog neauga ir tiek. Pries lap tikrai zinau kad augo toj pusej, tikiuosi si cikla uzaugs ir ten, gydytoja sako kad kiauside tiesiog miega
QUOTE(murmur @ 2006 05 12, 09:55)
man po lap tris ciklus vienoj kiausidej neauga folikulai isvis, bet man ju "nebade", nieko nedare. Tiesiog neauga ir tiek. Pries lap tikrai zinau kad augo toj pusej, tikiuosi si cikla uzaugs ir ten, gydytoja sako kad kiauside tiesiog miega
Man irgi prieš laparoskopiją augdavo, o po - nė iš vietos...
O tas "miegojimas" kažkaip įtarimą kelia. Tai kada ji atsibus, jei man laparoskopija prieš metus daryta?
Na, reiks gydytoją šiuo klausimu pakamuot artimiausiu metu.
QUOTE(Spanguole @ 2006 05 12, 11:44)
Aciu uz linkejimus, Moske. Kaip tavo reikalai?
Man tai U patare, kad vis gi 1 menesi tureciau pagerti kontraceptiku, o paskui kibti i darbus kokius 3 men. O as klausau ir viska vykdau
Greiciausiai, kai jau diagnozuojama endometrioze (o pas mane ji 2 stadijos), tai skiria kuri laika kontraceptiku pagert. Tai dar dziaugiuosi kad tik 1 menesiuka
Indikacija kontraceptikų skyrimui diagnozavus endometriozę yra skausmas. Jei skausmo nėra ir tikslas pastojimas,- kontraceptikų skyrimas daugiau žalingas nei naudingas, nes veltui gaištamas laikas.
QUOTE(Diletantas @ 2006 05 12, 10:57)
Indikacija kontraceptikų skyrimui diagnozavus endometriozę yra skausmas. Jei skausmo nėra ir tikslas pastojimas,- kontraceptikų skyrimas daugiau žalingas nei naudingas, nes veltui gaištamas laikas.
Va man lygiai taip pat sakė gydytoja Ir jokių KT negėriau,būčiau tik vienu mėnesiu savo šansus pastoti susitrumpinusi Tik va jau 4 mėnesiai pastoti neišeina